swojemu. Po mojemu czy nie , wyszło niesamowicie smacznie! Farsz ( u mnie nie mielony a siekany ) z najlepszych cielęcych parówek , z dodatkiem złotej cebulki i aromatycznego szpinaku … zamknięty z delikatnym pierogu zrobionym z ciasta makaronowego …. a podany gorący z tradycyjnym sosem niemieckim Grüne Sauce na bazie świeżych ziół zrobił furorę na obiedzie! A niezwykły smak na długo pozostał(...)podniebieniu. SKŁADNIKI: ( dla 4 osób ) CIASTO NA MAULTASCHEN: * mąka pszenna – 200 g * jajko – 2 szt * oliwa extra virgin – ok. 2 łyżki * sól – 1 szczypta FARSZ: * szpinak świeży – 150 g * parówki cielęce – 200 g * boczek – 50 g * cebula – 2 szt * oliwa – 2 łyżki * sól * pieprz * gałka muszkatałowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO NA MAULTASCHEN
Ostra na Słodkochodzi o różnego rodzaju promocje unikam jedynie rabatów w dziale mięsnym, jakoś nie pachną mi dobrze. Ale takie 2 kawki, które i tak wiem, że wypiję, dodatkowy jogurt, masło, szpinak, owoce… no jak przejść obok nich obojętnie?! Ponadto, mając na stanie do wyżywienia 5 paszczy (w tym 1 własną) wiem, że i tak nic się nie zmarnuje. W dodatku(...)Ciasto, placek, deser, babeczki itp … – słodkie pyszności zostawiłam sobie na sam koniec. Co można mrozić? Na pewno gotowe, świeżo zrobione ciasto np na tartę ( przepis na tartę ze szpinakiem – pycha !) Zgodnie z poradnikiem kuchennym, możemy mrozić ciasto do 3 miesięcy, jednak mi nigdy się to jeszcze nie zdarzyło. Owszem – mrożę, ale max do 2-3 tygodni
W KawiarenceKaszotto z marchewką i groszkiem to jedno garnkowe danie, które idealnie sprawdzi się na obiad. Jest zdrowe, smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Na słodko i bardziej wytrawnie. Dziś postanowiłam zrobić z twarogiem, ale żeby smakowały inaczej niż zawsze dodałam odrobinę szpinaku i czosnku. Wyszły znakomicie. Mąż kolejny raz zadowolony ;) Składniki na ciasto naleśnikowe: 3 jaja 1 łyżka oleju szczypta soli 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody Składniki na farsz: 250g chudego twarogu(...)kostki mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 niewielka cebulka pieprz, sól do smaku Ciasto : Do miski wbijamy całe jaja, mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki. Farsz: Cebulkę i czosnek należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć
Słodki Zakątekkoszulce, całość posyp posiekanym chilli i kolendrą. Jeśli jesteś miłośnikiem śniadań wypróbuj również: 1. AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW 2. ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 3. OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 4. GOFRY Z WARZYW: MARCHEWKI, PIETRUSZKI I ZIEMNIAKA! 5. PANCAKES Z BATATÓW I DYNI, PODANE Z ORZECHAMI NERKOWCA I ANANASEM
SMYKWKUCHNIpiekarniku. Nuggetsy są proste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym. 2. Rolada serowa nadziana piersią z kurczaka, pieczarkami i szpinakiem. 3. Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. 4. Tatar z surowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy. 5. Pieczarki zapiekane
UgotowaćKrakersy serowe z rozmarynem Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami Empanadas z meksykańskim farszem Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką Tartaletki z krewetkami i pastą z awokado Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym
Passions hobbies lifeotwierają sobie wzajemnie umysły. Wczoraj spędziłam taki przemiły dzień w towarzystwie bardzo uroczej i inspirującej osoby. Lubię kiedy mogę z kimś porozmawiać na temat wypieku chleba, najlepszego ciasta na pierogi ze szpinakiem i ricottą. Kiedy ktoś zainspiruje mnie do ugotowania czegoś nowego albo przypomni... korzenie mojej pasji i to skąd się w ogóle wzięła. Niesamowite jak niektóre osoby mogą mieć
Mango Papajapiekarnika, piecz 20-25 minut. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na pyszną tartę? Sprawdź również przepis na tartę ziemniaczaną z chipsami z jarmużu oraz tartę na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem . Artykuł Wtorek: Tarta ze szparagami alla fontina pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpiekarnika, piecz 20-25 minut. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na pyszną tartę? Sprawdź również przepis na tartę ziemniaczaną z chipsami z jarmużu oraz tartę na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem . Artykuł Tarta ze szparagami alla fontina pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPiekłem swego czasu bardzo dużo chlebów, ale muszę przyznać, że ten jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszy z moich dotychczasowych wypieków. Chleb jest miękki, puszysty
AleTorciknich różne salsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym, powstanie apetyczny kontrast. Świetnie prezentują się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek
Zasmakuj Kuchnitego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 200 g mrożonego szpinaku 160 g mąki pszennej 2 jajka 1/4 szklanka oleju rzepakowego 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szpinak rozmrozić i bardzo dokładnie odsączyć z nadmiaru wody
Domowa cukiernia Ewymogą być różne sałatki, zielona może być zupa a nawet możecie upiec zielone ciasto chociaż z tym to ja poczekam aż będą polskie truskawki. Zobacz jakie pyszne ciasto można upiec ze... szpinakiem! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadanie to włoska alternatywa dla klasycznych, polskich knedli. Ciasto przygotowujemy z mrożonego szpinaku, chudego twarogu i startego parmezanu. Warto dodać je do menu zwłaszcza zimą, kiedy w naszym klimacie brakuje świeżych, zielonych warzyw
Milion Smakówchciałoby się tam zamieszkać na zawsze :) To jednak nie mit, że kuchnia śródziemnomorska jest najlepsza na świecie :) Koniecznie musicie kiedyś odwiedzić ten piękny kraj i zasmakować go :) Ciasto filo wypełnione fetą, szpinakiem, czy wspaniałym waniliowym nadzieniem z cynamonem, codziennie ciepłe i chrupiące, sprzedawane przez bardzo życzliwych Greków:) A oni zawsze dorzucali coś za darmo, albo sprzedawali z dużą zniżką:). Zapraszali
Kuchnia Pani Wiosnyaluminiową i włożyć do lodówki by dobrze stężało. Na zdjęciu poniżej ciasto przygotowane do przełożenia kremem: W jaki sposób przygotować roladę możesz podpatrzeć na tym blogu . Koleżanka ciasto barwiła sokiem ze szpinaku
In my kitchenbardzo ;) Na jego wzór zrobiłam ostatnio pyszne babeczki. Równie zielone, równie urocze :) Przyciągają uwagę kolorem, smakiem kuszą, by sięgnąć po kolejną :) Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mrożonego szpinaku 160 g mąki pszennej 2 jajka 1/4 szklanka oleju 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szpinak rozmrozić i bardzo dokładnie odsączyć z nadmiaru wody, a następnie zmiksować
Domowa cukiernia Ewyosolonej wodzie. Odparować, lekko przestudzić, a potem przepuścić przez praskę. Na stolnicę wysypać szklankę mąki, ziemniaki, łyżkę mąki ziemniaczanej i wbić jajka. Dodać wcześniej przesmażony i odparowany szpinak, doprawić pieprzem. Wyrobić ciasto, jeżeli będzie kleić się do rąk dosypać mąki. Ciasto podzielić na kilka porcji. Na lekko podsypanej mąką stolnicy formować z ciasta wałeczki o średnicy
vegetaniezmiksuj wraz ze śmietaną na gładko w malakserze lub blenderem. KLUSECZKI: Serek kremowy wymieszaj z mąką, 1/3 łyżeczki soli, kurkumą oraz suszoną pietruszką i posiekanym drobniuteńko szpinakiem, a następnie zagnieć ciasto na kluseczki. Ciasto zroluj w cienki wałek i pokrój na małe kluseczki. Kluseczki gotuj w gorącej wodzie od wypłynięcia przez 5 minut. Odcedź. DODATKI: Marchew, brokuły i fasolkę
Słodko-Słony Świat Ilonyszczypty czerwonej papryki, sól do smaku. To wersja lekko aromatyczna - można dodać więcej przypraw. Przygotowanie: 1. Szpinak podsmażamy z przyprawami i studzimy. 2. Resztę składników dodajmy do szpinaku i powinnyśmy uzyskać ciasto trochę bardziej gęste od naleśnikowego. 3. Na rozgrzaną patelnie kładziemy 2 łyżki ciasta na każdy placuszek. Smażymy do zarumienienia na każdej stronie. Smacznego
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisytuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli 5. Sakiewki ze szpinakiem 6. Parówki w cieście francuskim Życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej
Czerwona Porzeczka