ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:678/988)

Pan co'Santi 87

mąki pszennej chlebowej 85 g rodzynek 50 g posiekanych orzechów włoskich 1 i 1/4 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki suchych drożdży szczypta pieprzu 350 g zimnej wody W misce połączyć suche składniki, dodać wodę i wymieszać ręką lub drewnianą łyżką przez 30 sekund. Jeżeli ciasto nie będzie bardzo klejące dodać łyżkę lub dwie wody. Miskę przykryć i odstawić

wyzwania kuchenne
Knoppers 124

łączymy. Formę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, delikatnie wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º, pieczemy 30-35 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Zimny biszkopt przekrawamy na 3 blaty. Masło, wodę, cukier, cukier waniliowy i kakao zagotowujemy, dodajemy mleko w proszku oraz posiekane orzechy. Masę wykładamy na pierwszy blat biszkoptu, przykrywamy drugim blatem. Żelatynę rozpuszczamy

Fascynacje Ani
Tarta Snickers na zimno 98

Wersji na ciasto Snickers z orzeszkami ziemnymi jest multum. A takie w formie tarty jest najprostsze i najpyszniejsze, a w dodatku nie wymaga ani pieczenia ani gotowania! Taka tarta Snickers to pyszne połączenie kakaowego spodu z płatków owsianych i orzechów oraz aksamitnego kremu fistaszkowego. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 70 g daktyli bez pestek (około 10 sztuk) 1/2 szklanki płatków owsianych

Lamarida.pl
Keks makowy 113

jest makowiec. Ja mam trochę inną propozycję, a mianowicie keks makowy. Ciasto składające się z samego maku i bakalii. Myślę,że zadowoli najbardziej wybredne podniebienia:) Składniki 250 g mielonego maku 150 g cukru ( lub według uznania, próbować czy wystarczająco słodki) 2-3 łyżki miodu po 50 g rodzynek,orzechów,moreli,śliwek, skórki, … Czytaj dalej Keks makowy

gotuj ze mną
16 przepisów na owsiankę 130

specjalnie zestawienie tych najlepszych, także w wersji pieczonej. Pieczona owsianka to ciasto w wersji fit, bo nie zawiera mąki, a zdrowe płatki owsiane ! Dla tych, którzy mają nieco więcej cierpliwości, polecam przepis na nocną owsiankę czyli czary mary, a rano śniadanie wyciągasz gotowe z lodówki! Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Nocna owsianka z marchewką Owsianka na mleku

Moja smaczna kuchnia
Ciasto bananowe z cukinią 128

bardzo dojrzałe banany i szklankę startej cukinii, a więc wyszło ciasto bananowo cukiniowe. Super wilgotne, mięciutkie i pachnące bananami. Składniki: 2 dojrzałe banany 1 szklanka startej cukinii 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody garść orzechów włoskich szczypta soli Banany obrać i rozgnieść widelcem. Do bananów dodać startą

talerz przyjemności
Uczta mola książkowego: Ciastka owsiane z bakaliami i "Chemia śmierci" Simona Becketta 157

masła ok. 200 g bakalii (u mnie suszona żurawina, posiekane orzechy włoskie i migdały, słonecznik)   W misce wymieszać płatki owsiane, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać całe jajka i rozpuszczone masło, wymieszać. Na koniec dodać bakalie, ponownie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać porcje ciasta i formować w kształt ciasteczek. Piec ok. 10-12 minut

Simply Food
Potreningowe muffiny jaglane 127

ostygnięcia. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce, banany rozdusić widelcem. Orzechy, siemię lniane i nasiona słonecznika wymieszać z cynamonem. Do miski wrzucić przestudzoną kaszę jaglaną, dodać mleko, marchewkę, jabłka, banany, miód oraz płatki. Wymieszać, najlepiej ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jaglane ciasto przełożyć do foremek na muffiny. Posypać mieszanką z nasion. Piec

Trufelkowo
Babeczki marchewkowe z bitą śmietaną 153

cynamonu  1,5 łyżki aromatu migdałowego  opcjonalnie garść orzechów  Przygotowanie :  Utrzeć oliwę z cukrem. Wbijać do tego po jednym jajku ciągle ucierając. Następnie dopytać mąkę, proszek do pieczenia, sodę cynamon i aromat. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciągle mieszając, dodawać po łyżce marchwi. Ciasto przełożyć do blaszki wysyłanej bułką tartą i piec w temperaturze

Słodka Strefa
miodek jabłkowo śmietankowy 210

dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy do połączenia się ze śmietaną. wykonanie ciasta: Jeden z blatów umieszczamy w blaszce rozsmarowujemy na nim równomiernie masę jabłkową, przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Na nim równomiernie rozsmarowujemy masę śmietanową i przykrywamy ją trzecim blatem. Na wierzchu rozsmarowujemy masę kajmakową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi

Domowy Smak Jedzenia
CIASTECZKA BAKALIOWE Z POSYPKĄ SEZAMOWĄ 169

Orzechy laskowe i skórkę pomarańczową lekko zblendować (jeśli nie mamy blendera orzechy i skórkę posiekać), płatki migdałowe pokruszyć. Mąkę z cukrem pudrem, przyprawą do piernika, cynamonem, kakao, solą i proszkiem do pieczenia przesiać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wbić jajka oraz wlać olej. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość około 2 - 3 mm i wykrawać dowolne

Ciastka - domowe słodkości
Podpłomyki 109

czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Ricotta z dymką i rzodkiewką Podpłomyki Składniki: 250 g mąki pszennej plus do posypania blatu szczypta soli woda Przygotowanie: Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie można wałkować.  Jeśli będzie zbyt suche

Moja smaczna kuchnia
wegański chlebek turecki 214

łyżeczka soli 120 ml mocnej kawy (odcedzonej z paproszków) po ½ szklanki orzechów i suszonych owoców, drobno posiekanych (ja użyłam nerkowców, daktyli, migdałów, moreli, śliwek, żurawiny i rodzynek). Przygotowanie jest banalnie proste – wszystko razem zagnieść. Ja robię to w mikserze planetarnym. Jeśli zagniatacie ręką, to najpierw wymieszajcie łyżką, bo ciasto się bardzo klei. Ma mieć konsystencję mokrej gliny. Ciasto przekładam

ladykitchen
Muffinki orzechowo-cynamonowe z Fantą 105

jednaj misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i posiekane drobno orzechy. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i ubijamy je z cukrem i miękkim masłem. Dodajemy jogurt, Fantę i mieszamy (nie wymiesza się dokładnie, ale nie należy się tym przejmować). Do płynnych składników dodajemy suche i dokładnie miksujemy - ciasto wyjdzie dość gęste. Nakładamy po pełnej łyżce masy do foremek

Na Ciasteczkowych Papierach
Pocałunek murzyna 383

pychota po prostu! POCAŁUNEK MURZYNA trudne ok 2h blaszka 21/26 Składniki: ciasto: * 1 szklanka (250 ml) mąki pszennej * 1 szklanka cukru pudru * 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% * 1 jajko * 1 łyżka octu * 1 łyżeczka sody * 3 łyżki mielonego maku * 2 łyżki ciemnego kakao * 150 g posiekanych mieszanych bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa) Masa: * 250 g masła * 3 jajka

sierotka maRysia w kuchni