Witajcie Kochani! Dziś zapraszam na soczysty makowiec japoński. Jest to ciasto makowe, pieczone bez spodu, przypominające masę makową, wzbogacone dodatkiem jabłek, które nadają mu wyjątkowej soczystości. Polewa czekoladowa dopełnia smaku, tworząc harmonijną całość. Składniki na makowiec japoński: forma 28x40 cm 400 g suchego, mielonego maku szklanka gorącego mleka 9 jajek 450 g cukru pudru 220 g masła w temperaturze(...)pokojowej 700 g obranych i startych na grubych oczkach jabłek 9 łyżek kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-2,5 szklanki bakalii (orzechy, rodzynki, żurawina, pokruszone płatki migdałów, pokrojone figi, morele itp.) Mak wsypujemy do garnka, zalewamy gorącym mlekiem, podgrzewamy ciągle mieszając, aż mak się sparzy, a mleko odparuje. Następnie dodajemy bakalie, mieszamy, studzimy
Rozpustne gotowanieniewiele czasu... Tak jak wczoraj zapowiadałam na facebooku, dzisiaj podaję przepis na pyszną babeczkę z marchewką, jabłkami i miodem :) Przepis na tę pyszną babeczkę znalazłam w czasopiśmie "Pyszne ciasta na Boże Narodzenie", nr 4/2013 jednak wprowadziłam w nim kilka zmian. Składniki: 250 g marchewki 1 jabłko 3 łyżki soku z cytryny 250 g masła 180 g cukru 100 g miodu(...)ziemniaczanej 200 g mąki 100 g mielonych migdałów (nie dodałam ponieważ nie miałam, jednak myślę, że dodatek migdałów dodatkowo podniesie walory smakowe babki. Można również zamiast migdałów dodać mielone orzechy) cukier puder do posypania Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na miękki puch. Wlać miód
My simple kitchenmojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę
moj przepis naMojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz
moj przepis naSkładniki: 4 jajka 150 g mąki kukurydzanej 1 kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia po 50 g śliwek suszonych, moreli suszonych i orzechów włoskich
czarrna od kuchniCzekoladowe batony z kaszą jaglaną ekspandowaną, fistaszkami, sezamem i z truskawkami to pomysł na wyjątkowo łatwą w przygotowaniu przekąskę. Składniki suche, czyli orzechy, ziarna, płatki i
Tajemnice SmakuMojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz
moj przepis naKOLEJNE MOJE ” CUKIERECZKI ” Przepis taki sam jak poprzedni tyle,że do polania cukierków użyłam rozpuszczonego kakao z masłem. Do środka dodałam pokruszone orzechy. Poniżej
harrisaKochacie orzeszki tak bardzo jak my? Wiemy, że lubicie je chrupać i każdy ma na pewno swoje ulubione, ale czy słyszeliście o migdałach ziemnych (inna nazwa
Candy PandasSKŁADNIKI : SPÓD : • 200 g ciastek owsianych np. Sasanek • 1/3 rozpuszczonego masła Ciastka dobrze pokruszyć, wymieszać dokładnie z masłem i wylepić dno tortownicy (26cm) wysmarowanej margaryną i
KUCHNIA POLSKASkładniki część czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 3 jaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich część
OliveandThyme(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); *składniki: ok. 55 g płatków owsianych 250 ml mleka 1 łyżka miodu 5 migdałów garstka orzechów cynamon plasterki jabłka wykonanie: Mleko zagotowujemy, dodajemy
Domowy Smak Jedzeniamojprzepisna.pl | Pianka truskawkowo-cytrynowa na bloku czekoladowym Zweryfikowałam stan lodówki i stwierdziłam: Za dużo cytryn i kremówki, nikt nie lituje się nad greckim jogurtem! ;-). Pomyślałam: Muszę
moj przepis naCukierki kukułki są smakiem mojego dzieciństwa. Przedstawiam dziś przepis na ekspresowe ciastko z masą kukułkową. Pychota Składniki: 25 dag herbatników 20 dag orzechów włoskich 30
Tradycyjna KuchniaOd firmy Tescoma w ramach świątecznego testowania otrzymałam foremki do wykonania uli.W fajnych Wielkanocnych wzorach: jajko, króliczek i kurczaczek. Składniki: 200 g orzechów włoskich 200 g
Z Majeczką w kuchni