ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:684/988)

Pełnoziarniste pierniczki z ziemniakami 236

nakrapiane? No właśnie nic, żadnych mielonych orzechów itp. Po prostu sama robiłam mąkę pełnoziarnistą, tzn. zmieliłam ziarno pszenicy, ale jak widać - niezbyt dokładnie, stąd taki wygląd pierniczków. Składniki (na 4 blachy pierniczków): 250 g miodu 3/4 szklanki cukru 100 g masła 3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej + ok. pół szklanki mąki pszennej do podsypywania ciasta 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki

Domowa Cookierenka Agi
Zdrowiusieńkie na 100% brownie 182

którym nie zmieniłam nic prócz niedodania orzechów(nie miałam) i dodania melasy(na oko) zamiast stewi. Wcinając pamiętajcie by obejrzeć żubry / pandy /inne stwory , zamieść Saharę i wypucować mieszkanie na tip top . Następnie zasiąść z ciachem do nauki W końcu zaczyna się sesja...a sesja zobowiązuje moi drodzy :) SMACZNEGO! P.S. Da się zrobić ciasto bez blendera tyle,że będzie miało

Fiolka w kuchni
Krokiety z kaszą gryczaną w orzechowo-migdałowej panierce. 143

Panierka: jajko zmielone orzechy włoskie zmielone orzechy nerkowca zmielone migdały sól Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Naleśniki robimy według zasady woda z  mlekiem pół na pół, do tego olej, szczypta soli, szczypta cukru i mąka(konsystencja rzadkiej śmietany). Jeśli chcemy sprawdzić czy ciasto ma dobrą konsystencję: bierzemy chochelkę do zupy

Wielki apetyt
Owsiane ciastka z dziurką 228

płatków migdałów lub innych orzechów - 100 g miękkiego masła - 0,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 łyżki mleka - 3 łyżki miodu - 0,5 łyżeczki cynamonu - 30 gorzkiej czekolady - cukier Płatki owsiane z migdałami zmiksować w blenderze (nie na mąkę). Dodać pozostałe składniki (bez cukru), posiekaną czekoladę i wyrobić ciasto. Ciasto nie powinno kleić się bardzo do rąk

CookYourself
PIEGUSKI 140

garść rodzynek 50 g migdałów lub orzechów A jak to zrobić: Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Wbić jajko, rozmiksować. Dodawać po trochę mąki wymieszanej z sodą i miksować do momentu połączenia wszystkich składników. Wsypujemy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, rodzynki i w moim przypadku migdały, mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem

Kuchnia w opałach
Jem zdrowo: Gofry jaglano- owsiane 238

kaszę jaglaną)) 1/3 szklanki oliwy z orzechów włoskich ((może być słonecznikowy, rzepakowy itp)) 2 łyżeczki glukozy ((może być cukier waniliowy)) 2 średnie jaja 2 szklanki mleka 1,5% " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Żółtka oddzielamy od białek. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy oddzielnie i delikatnie dodajemy do reszty ciasta. Mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy. Studzimy

CoolinarniePL
Keks 281

wpłynie negatywnie na smak tego ciasta. Z pysznymi bakaliami z Piątnicy. Znika jeszcze gorący... Uwielbiamy ;) Składniki: 200 g masła 2 i 1/2 szkl mąki pszennej 5 jajek 3/4 szkl cukru pudu lub więcej 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 300-400 g bakalii - np. w dowolnej kombinacji :ananas suszony , mango suszone , orzechy nerkowca , orzechy pecan , orzechy brazylijskie , rodzynki , skórka

Malinowe Pocałunki
Sernik na zimno z polewą z masła orzechowego 184

niebanalną słodyczą, kremowością i tym, że pasuje idealnie do najlepszego alkoholu pod słońcem!  Pravda Espresso dla miłośników kawy jest jak strzała Amora. Zawiera ekstrakt z kawy i armat orzecha włoskiego, które w połączeniu z doskonałym żytnim spirytusem oraz krystalicznie czystą wodą źródlaną, tworzą dzieło, jakiego moje kubki smakowe wcześniej nie doznały. Jej smak przyjemnie rozpływa się w ustach, jest(...)zimnego miejsca. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do sera, ciągle miksując. Tak przygotowany ser wykładamy na nasz sucharkowy spód. Tym razem ciasto powinno na około 3-4 godziny wylądować w zamrażarce. Podpowiem Wam tylko, że obecnie na zewnątrz mróz jest tak przeszywający, że możecie spokojnie odstawić ciasto na balkon! :)  Masło orzechowe

MamaOskarka
Makowiec japoński na spodzie z wegańskich ciasteczek owsianych 212

mojej mamy jest już kompletnie pożółkła. Ten wypiek gości wszędzie i zawsze ,wtedy kiedy trzeba podać coś z dużą ilością bakalii i maku.Z przepisu otrzymamy naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku  Skworcu owsiane ciasteczka wegańskie  Brześć 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy(...)łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu migdałowego opcjonalnie: bakalie: rodzynki,żurawina, daktyle, orzechy włoskie lub laskowe, ja dałam wszystkiego po trochu Najpierw podgrzej mleko z masłem,cukrem i cukrem waniliowym, a następnie gorącym zalej wypłukany mak. Odstawiamy aż napęcznieje na jakieś pół godziny. Warto

Z Kuchni Do Kuchni
PĄCZKI DOMOWE Z NADZIENIEM 1022

ciasta na pączki dodaje się spirytus, który podczas smażenia ma pomóc szybciej ściąć białko zawarte w mące i jajkach. To z kolei może zabezpieczyć przed zbyt dużym chłonięciem tłuszczu przez pączki. Spirytus może pomóc, ale na pewno nie uchroni przed zbyt tłustymi pączkami jeśli będziemy je niewłaściwie smażyć. Smażenie : • Dobry tłuszcz do smażenia to np. olej rzepakowy, olej z orzechów(...)szprycy i rękawa cukierniczego. Nadziewanie pączków po usmażeniu trwa krótko i można dać tyle nadzienia ile się chce. Możemy nadziewać pączki przed smażeniem, ale trzeba uważać aby dokładnie zlepić ciasto. • Nadzieniem dla pączków może być: marmolada wieloowocowa lub marmolada różana czy truskawkowa. Dobre są też: dżem truskawkowy, dżem pomarańczowy, dżem wiśniowy i płatki róży w cukrze. Pączki polewamy lukrem

KUCHNIA POLSKA
Keks biszkoptowy 247

mąki pszennej ( ja użyłam 450) * 250 g cukru pudru 5 jajek - oddzielnie żółtka i białka ** łyżka octu aromat waniliowy ( ja dodaję ekstrakt waniliowy) 200 g bakalii - ja użyłam orzechów laskowych, migdałów, suszonych moreli, daktyli, fig, rodzynek, suszonej żurawiny i skórki z cytryny i pomarańczy *** Wykonanie : Do miski wsypałam cukier puder, dodałam żółtka - zmiksowałam na jasną, puszystą masę. Następnie powoli dolewałam(...)masę przełożyłam  do keksówki o wymiarach 31x12x8 - wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piekłam w 180 stopniach przez około godzinę. Właściwie najlepiej po 45 minutach sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest upieczone. * 250 g mąki to 1,5 szklanki ** Dobrze jest wyjąć jajka wcześniej z lodówki, by miały temperaturę pokojową - wtedy białka się szybciej ubijają *** skórkę kandyzowaną robię

apetytnapieczenie
WEGAŃSKIE CIASTO URODZINOWE BEZ PIECZENIA 644

samo ciasto zniknęło w minut dwie), z wielką radością. Może i Wam zbliża się jakaś uroczystość. Może i Wy osłodzicie ją tym słodkim jagielnikiem z rozkosznym kremem kakaowo -orzechowym. Ciasto pokrojone niedbale (co widać na zdjęciach), fotografie zrobione w pośpiechu, bo wszystkim bardzo spieszyło się do degustacji. Oj ... to było niebo w gębie. Polecam! Składniki ba formę o wymiarach(...)łyżeczka oleju kokosowego raw, masa jaglana: 300 g suchej kaszy jaglanej, 150 ml oleju kokosowego, 2 puszki mleka kokosowego, 6 łyżek syropu z agawy, krem kakowo - orzechowy: 200 g orzechów włoskich lub pecan, 20 sztuk suszonych daktyli, 1 puszka mleka kokosowego, 1/2 szklanki migdałów, 2 łyżki surowego kakao w proszku, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego raw, 1,5 łyżeczki wanilii

Jeść, by żyć w zdrowiu
Makowiec świąteczny. 266

orzechy, migdały i rodzinki WYKONANIE: mak zaparzyć i zostawić na 12 godz. po czym zmielić na najmniejszych oczkach 3 razy białka ubić z cukrem, dodać żółtka ciągle ubijając masło roztopić, dodać miód, zmielony mak, kakao, mąkę ziemniaczaną, budyń, powidłaolejek, bakalie smażyć około 15 min. na małym ogniu, pod koniec dodać pianę z baiałek wylać na blaszkę wyłożoną "nakłótym" ciastem piec

Kuchnia Beaty
Keks marchwiowy – kuchnia podkarpacka 196

ostrych przypraw korzennych typu goździki, gałka muszkatołowa czy ziele angielskie. Swój delikatny brązowy kolor keks marchwiowy zawdzięcza oczywiście marchewce, ale również sodzie oczyszczonej, która ma za zadanie spulchnienie wilgotnego ciasta. W oryginalnym przepisie podano ilość składników na 2 foremki. I ma to sens, ponieważ keks po prostu znika. Jeśli na straganach kusi Was świeża marchewka, nie czekajcie z keksem(...)10x30 cm: 5 dużych jajek (lub 6 małych) 1 szklanka cukru szczypta soli 1 szklanka oleju 300 g marchewki startej na drobnej tarce (waga startej marchewki) 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynek 100 g suszonych śliwek pokrojonych w paski 200 g konfitury wiśniowej (najlepiej żeby wiśnie były w dużych kawałkach) 200 g mąki pszennej 150 g kaszy manny

Trzeci talerz
Orzechy w surowej czekoladzie – Cocoa 186

Po recenzji owoców w surowej czekoladzie przyszedł czas na wzięcie pod pandzią lupę nasze ulubione orzeszki. Ostatnio zasypujemy Was wyrobami od Cocoa ale co zrobić skoro

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania