ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:675/988)

Najlepsze "Chocolate Chip Cookies" - ciasteczka z kawałkami czekolady. 144

następnie miksujemy ok. 3 minuty. Na końcu dorzucamy, orzechy, czekoladę, sodę (rozpuszczoną w kilku kroplach wody) i przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy 2 minuty i odstawiamy na 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 170 °C. Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia. Używając łyżki do ciasteczek, lub do lodów formujemy z ciasta kuleczki i układamy na papierze. Zachowujemy odstępy

DominikaDolci
Przepis na orzeszki z przepiśnika babci 217

staną się rumiane. Brzegi wyrównać nożykiem (nadmiar ciasta usunąć). Mleko, cukier i masło rozpuścić na kuchence, mieszając aby zrobiła się jednolita masa (nie gotować). Zdjąć z ognia i do gorącego wsypać cukier waniliowy, kakao oraz mleko w proszku cały czas energicznie mieszając np. tłuczkiem (dokładnie wymieszać). Można dodać zmielonych wcześniej orzechów włoskich. Przekładać orzeszki jeszcze ciepłym nadzieniem. Schłodzić w lodówce

Arbuziaki
Orzechowe ciasteczka bez glutenu i bez cukru 205

łyżeczki sody oczyszczonej *można całkowicie pominąć do dekoracji: orzechy, dżem Banana i masło orzechowe zblenduj lub rozdrobnij widelcem. Dodaj kleik i szczyptę soli. Sprawdź, czy dla Ciebie masa będzie wystarczająco słodka, dla mnie była ale to kwestia gustu, zawsze możesz dodać 3 łyżki brązowego cukru czy tez syropu z agawy. Porcje ciasta nabieraj łyżką, formuj kilki i lekko je rozpłaszcz

greenscarf
chrupiące,zdrowe ciasteczka owsiane z orzechami i słonecznikiem 170

będą bardziej chrupkie) Do miski wsypujemy płatki owsiane, posiekane orzechy oraz słonecznik. Dodajemy mąkę,cukier, cukier waniliowy,sodę.-wszystko mieszamy W osobnej misce lub rondelku rozpuszczamy masło, margarynę oraz miód-ja daję na 30 s do kuchenki mikrofalowej. Wlewamy do suchych składników, wszystko mieszamy razem -dodajemy łyżkę zimnego mleka-zagniatamy ciasto. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, bierzemy troszkę ciasta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Trufelki kawowo-migdałowe 207

wszystko razem ucieram. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 2. Płatki migdałowe siekam nożem. Przygotowanie ciasteczka obtaczam w płatach migdałowych. Ciastka układam na talerzu i wkładam na godzinę do lodówki. Do przygotowania trufelków wykorzystałam płatki migdałowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Płatki migdałowe MAKAR to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierogi z bialym makiem i bakaliamy podane z masłem pomarańczowym i granatem 192

granata Nadzienie z białego maku Mak i orzechy zalewam wrzątkiem i ostawiam  na 30 minut. Następnie odcedzam z wody i mielę w malakserze na dużych obrotach prawie przez 10 minut, aż uzyskam jednolitą masę. Marcepan miksuję z cukrem a następnie łączę z kandyzowaną skórą pomarańczy oraz mielonym makiem i bakaliami. Ciasto W misce mieszamy łyżką mąkę, gorącą wodę, rozpuszczone

Mango Papaja
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWO - CYNAMONOWE 143

zasadzie, aby ciasto było kruchutkie należy wyrabiać ciasto szybko, by nie zdążyło się ogrzać od rąk.   Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku) wsypać do młynka do kawy, lub młynka do orzechów zmielić - otrzymamy bardzo drobną mączkę, niczym

Ciastka - domowe słodkości
Jesienne ciasto dyniowo-marchewkowe 105

sezonie jesiennym nie może u mnie zabraknąć ciasta dyniowego oraz marchewkowego, które zawsze kojarzą mi się z tą porą roku. Poniższy przepis to połączenie tych dwóch pysznych deserów. Całość wyszła przepysznie, korzennie, lekko oraz zdrowo, a to za sprawą zamienników mąki pszennej na gryczaną i migdałową, oleju kokosowego oraz kawałków orzechów i migdałów. Koniecznie do wypróbowania

Milion Smaków
Tofurnik: ciasto z migdałowo-daktylowym spodem oraz mocno czekoladową górą 176

góra na bazie serka tofu. Nazwałam to ciasto 'BEZ' dlatego,że jest bez pieczenia i gotowania, bez jajek, bez mleka, bez mąki, bez glutenu oraz bez cukru.  Konsystencja masy powinna być zwięzła i lepka - jak na zdjęciu powyżej - po odwróceniu szpatułki masa nie odkleja się Po lewej wielkość kawałków zblenderowanych orzechów. Po prawej gotowy spód (orzechy zblenderowane

Pora na pora i pomidora
Cynamonowe placuszki z mango, jogurtem naturalnym i migdałami 181

zdrowia dziennie zjadać jedną porcję dowolnych orzechów :) Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: jogurt naturalny migdały 1/2 mango Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa

Chocolate Muffin Blog
Ciasto sezamowe z otrębami 405

mojej byłej  sąsiadki Marysi G. Ciasto sezamowe z otrębami Składniki: 1/4 szklanki rozpuszczonego masła 3/4 szklanki cukru 2 jaja 1 łyżka miodu 3/4 szklanki  mleka w proszku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1 szklanka otrębów pszennych lub żytnich 1/2 szklanka posiekanych orzechów 1/4 szklanki wiórków kokosowych 1/4 szklanki sezamu Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Baranek orzechowy 178

stole nie może zabraknąć baranka.Ja piekę z ciasta orzechowego ,baranek jest w pierwszy dzień świąt ozdobą na stole a na  drugi dzień jest  do popołudniowej kawki.Ciasto jest bardzo smaczne i lekko wilgotne. Składniki: jajka 3 szt masło 120 g cukier 140 g mąka pszenna 90 g maka ziemniaczana 70 g orzechy włoskie drobno mielone 120 g proszek

Ala piecze i gotuje
Mazurek daktylowo-chałwowy 197

kawałki orzechów kwaśny dżem - opcjonalnie Wykonanie: zimne masło posiekać z mąką, mączką z ksylitolu i gotowanymi zółtkami, następnie zagnieść, aż połączą się w kulę. Owinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30 minut daktyle zmiksować blenderem z dodatkiem tahini i wody lub mleka do pożądanej konsystencji. Jeśli chcesz przygotować masę z suszonych daktyli, przepis znajdziesz tutaj ciasto rozwałkować między

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Piernik 217

/newsy/114977.piernik-ucierany Składniki: 2 jajka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 2 duże łyżeczki dżemu śliwkowego (powideł), 1 łyżka cynamonu, 1,5 łyżeczki sody, 1 szklanka mleka, kostka margaryny, bakalie(orzechy, rodzynki), 3 łyżki miodu, 2 łyżki kakao Przygotowanie: 1. Rozpuszczamy margarynę, studzimy ją. 2. Ubijamy pianę z białek na sztywno z dwoma łyżkami cukru. 3. Zółtka ucieramy z cukrem, dodajemy(...)bakalie, miód kakao i sodę. 4. Na sam koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając. 5. Wstawiamy do ciepłego piekarnika. Pieczemy ok 40min. max. 1h. Należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto nie jest surowe;) Zdjęcie ze str.  http://styl.fm/newsy/114977.piernik-ucierany

Kuchnia Pełna Pasji
Piernik z bakaliami 171

mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki sproszkowanych lub utłuczonych goździków jajko po 5 dag skórki pomarańczowej, rodzynek, płatków migdałowych lub orzechów włoskich, fig Przygotowanie : W małym rondelku o grubym dnie przygotowujemy karmel tzn. wsypujemy cukier i mieszając go rozpuszczamy, uważać by nie przypalić Garnek zdejmujemy z ognia i wlewamy ostrożnie wodę(...)dokładnie mieszamy, dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy Na koniec dosypujemy bakalie i całość ponownie mieszamy Foremkę o wymiarach 25 x 11 cm natłuszczamy i przekładamy masę ( u mnie ciasto dość gęste), wyrównujemy wierzch Pieczemy w 150 *C przez około 45 min ( w moim piekarniku) Po przestudzeniu można polać rozpuszczoną czekoladą i posypać po wierzchu np. wiórkami kokosowymi

Proste Potrawy