ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:675/988)

Ciastka bez glutenu z figami i rozmarynem 124

oleju kokosowego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W blenderze miksujemy orzechy i słonecznik – nie za długo aby nie wydzielił się olej. Siemie lniane wrzucamy do ¼ szklanki wody. Zblendowane składniki mieszamy z drobno pokrojonym rozmarynem, solą oraz namoczonym siemieniem i olejem kokosowym. Dorzucamy drobno posiekane figi, jeśli ciasto nie chce się kleić dolewamy jeszcze odrobinę wody. Na papierze

PaleoLife
Zdrowa lasagne z cukinii i kurczaka 121

rusz to nowe potrawy. Były już placki, sałatki, nadzienia, tarty, ciasta oraz cukinia faszerowana. Tym razem jest to lasagne, troszkę zdrowsza od tej tradycyjnej więc życzę smacznego:-) Składniki: 3 małe cukinie 500g piersi z kurczaka 8 plastrów makaronu lasagne 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 100g orzechów włoskich śmietana (36%) 200ml 6 plasterków sera żółtego, lub 100g sera tartego imbir

wysmienity
Pudding z nasion chia/Chia pudding 5783

objętość. Również chia jest używane jako zamiennik jajek w przepisach na ciasta, co na pewno w niedalekiej przyszłości wypróbuje i efektem się tutaj podzielę! A zatem przepis, bo trochę się rozpisałam. Składniki na 1 porcję: pół szklanki mleka migdałowego łyżka nasion chia kiwi łyżka siemienia lnianego łyżka orzechów włoskich Pudding chia najlepiej przygotować dzień wcześniej i zostawić na całą

Delusional Trine
kutia tradycyjna 139

składniki: 500 g pszenicy np. orkiszowej 200-250 g płynnego miodu naturalnego 150 g suchego maku 150 g rodzynek 100 g orzechów włoskich 100 g orzechów

Domowy Smak Jedzenia
Karmelizowane gruszki pod kruszonką. 135

Kiedy nie ma czasu, tudzież ochoty na przygotowanie pełnowymiarowego ciasta, a jest pilna potrzeba spałaszowania małej słodkości, to ten deser jest idealnym wyjściem w tej sytuacji :) Bardzo lubię taką różnorodność w teksturze dania. Rozpływające się owoce i chrupiąca kruszonka. Mniam :) Tę drugą można wzbogacić, dodając orzechy. Tych akurat nie miałam, ale i tak wyszedł świetny deser. Ostatnio przygotowywałam przyjęcie urodzinowe

zadanie-gotowanie
76 przepisów na jesienne obiady 151

natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Figi - co z nimi zrobić 174

serem figi - jak zapiekać figi w cieście francuskim figi w cieście francuskim, na słodko Figi zapiekane z czekolada i szynką dojrzewającą Figi zapiekane z gorgonzolą figi zapiekane z karmelizowana papryką figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych

królestwo garów
Bezglutenowy tort czekoladowo-kokosowy 228

Dziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie

Kuchenne Wariacje
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 148

Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami, jak i goframi. Przygotowanie ciasta na kilka gofrów/naleśników nie zajmuje wiele czasu, a ciepły posiłek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocne babeczki z Paschą 167

złoty kolor (foremki nie muszą być niczym natłuszczone ani wysypane, ciasto jest dość tłuste by po upieczeniu ładnie odeszło od formy). Upieczone spody odstawiamy do ostygnięcia. nadzienie Pascha Żółtka ucieramy z cukrem i masłem. Dodajemy twaróg i cukier wanilinowy wszystko mieszamy na jednolitą masę i dodajemy orzechy, morele oraz skórkę kandyzowaną.  Gotowym nadzieniem nadziewamy spody babeczek. Dekorujemy wisienką kandyzowaną

Niezły Młynek
Tort czarno-biały 194

placki wystygną, każdy dzielimy na pół, czyli na dwa blaty. Ciasto jest wilgotne, więc nie ma potrzeby nasączania go, lecz jeśli macie ochotę, można nasączyć każdy blat herbatą. Przekładamy blaty masą. Ostatnią częścią masy smarujemy boki. Ja posypałam je płatkami. Wierzch ozdabiamy polewą i opcjonalnie kokosem, orzechami lub owocami: sezonowymi, kandyzowanymi wiśniami czy miechunką. Post Tort czarno-biały pochodzi

Poezja smaku
Wegańskie brownie z nasionami chia 174

Zawsze przy opisywaniu książek robimy z nich również jeden przepis (czasami więcej :) ). Chcemy się przekonać czy przedstawiane przepisy faktycznie wyjdą tak

Kuchenne Wariacje
Ciastka z masła orzechowego 145

ciastek): - 200 ml czystego masła orzechowego (używam domowego z samych orzechów i szczypty soli), - 60 ml zmielonych na mąkę wiórków kokosowych, - 50 ml wiórków kokosowych, - 60 ml syropu klonowego. Wykonanie: Wymieszać składniki łyżką. Nakładać łyżką małe porcje na blachę wyłożoną papierem do pieczenia po wykorzystaniu całego ciasta zwilżoną dłonią uklepujemy ciastka. Zębami widelca robimy ślady na środku ciastka - na krzyż

Co na wege obiad?
Babeczki pomarańczowo-piernikowe z kremem cynamonowym 156

następnie blendujemy. W misce mieszamy składniki suche, czyli mąkę, mielone orzechy, sodę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika oraz cukier. Dodajemy składniki mokre, czyli mleko, roztrzepane jajka, masło oraz 3/4 szklanki zblendowanej pomarańczy i dokładnie wszystko razem mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 3/4 papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy

Na Ciasteczkowych Papierach
Domowa masa makowa 146

Domową masę makową do ciast można wbrew pozorom przygotować bardzo szybko gdy kupimy zmielony już mak. Zaoszczędzimy wtedy sporo czasu na mielenie. Taka zrobiona w domu nie ma sztucznych konserwantów i możemy do niej dodać takie składniki jakie lubimy, np. orzechy, migdały, skórki kandyzowane, rodzynki itp. Tak przygotowaną masę możecie wykorzystać do wszelkiego rodzaju makowców, drożdżówek, babeczek itp. Filiżanka

Smakołyki Asi