ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:536/988)

Ciasteczka z pająkami 125

pieczenia oraz solą i całość zagniatamy na gładkie ciasto. Gdyby ciasto bardzo się kleiło, można podsypać dodatkowo delikatnie mąką *** *** Ciasto wkładamy na około 20 minut do zamrażarki, a następnie dzielimy je na porcję formując niewielkie kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe kulki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia w dość sporych odległościach od siebie. Z podanej porcji składników wyszło(...)rozpuszczonej białej czekolady wykonujemy oczy pająkom *** ***Ciasteczka odkładamy aby polewa zastygła *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasteczka z pająkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jabłka w „szlafroczkach” – jabłka w kruchym cieście 153

Zapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście możemy podać z bitą śmietaną lub lodami i przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem, pycha… Robiłam już ten deser trzy razy i za każdym razem znika błyskawicznie:) Do przepisu radzę użyć dość(...)masła 1 żółtko 1 białko 5-6 niedużych jabłek (dość miękkich) 1 garść ulubionych, poszatkowanych bakalii (użyłam żurawiny i orzechów włoskich) około 3 łyżeczek miodu Dodatkowo: bita śmietana lub lody cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć

Mała Cukierenka
Jabłka w „szlafroczkach” – jabłka w kruchym cieście 169

Zapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście możemy podać z bitą śmietaną lub lodami i przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem, pycha… Robiłam już ten deser trzy razy i za każdym razem znika błyskawicznie:) Do przepisu radzę użyć dość(...)masła 1 żółtko 1 białko 5-6 niedużych jabłek (dość miękkich) 1 garść ulubionych, poszatkowanych bakalii (użyłam żurawiny i orzechów włoskich) około 3 łyżeczek miodu Dodatkowo: bita śmietana lub lody cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło i posiekać je z mąką lub masło zetrzeć

Mała Cukierenka
Ciasto Doroty 2 167

soku wiśniowym z wiśniami, ciasto kakaowe, kolejna warstwa to śmietana z chałwą, petitki, masa z nutellą, petitki i polewa. Ciasto wcale nie było takie słodkie, przełamane kwaskowatym smakiem budyniu z wiśniami :))  Składniki biszkopt orzechowy: 5 jajek 15 dag orzechów zmielonych 5 łyżek cukru kryształu 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biała ubijamy, dodajemy po jednej łyżce(...)rozpuszczamy budyń, resztę soku gotujemy. Wiśnie kroimy na małe kawałki. Do gotującego się soku wlewamy rozpuszczony budyń i wrzucamy wiśnie. Gotujemy do momentu, aż zgęstnieje i odstawiamy do wystudzenia. Ciasto kakaowe: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki maki pszennej 2-3 łyżki kakao Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Mąkę mieszamy

kruche babeczki
Sernik przekładany z masą ajerkoniakową 688

masła 10 jajek 1,5 szkl cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy Ciasto orzechowe: 10 jajek szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mąki krupczatki 10 dag posiekanych orzechów 20 dag pokrojonych suszonych śliwek Masa ajerkoniakowa: 3/4l mleka 3 żółtka 2 duże budynie waniliowe (takie na 3/4l mleka(...)zmielony ser. Białka ubić na sztywna pianę, wymieszać szpatułką z masą serową. Wylać do 2 blaszek wyłożonych papierem do pieczenia (24x36cm). Piec ok 30-40 minut w 180st. Ostudzić. Ciasto orzechowe: Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i po 1 żółtku. na końcu wmieszać resztę składników. Upiec 2 placki w blaszkach 24x36cm w 180st., do zarumienienia

Smakołyki Asi
Leniwe gorgonzole z bazyliowym pesto 106

łyżki oliwy spora szczypta soli Kluski leniwe: 250 g półtłustego twarogu 50 g sera gorgonzola 1 jajko ok. 1 szklanki mąki pszennej T 650 sól Dodatkowo:  mała garść orzechów włoskich Przygotowanie klusek z pesto: Najpierw zrobiłam pesto, umyłam, osuszyłam i oddzieliłam od gałązek listki bazylii, włożyłam do blendera. Można też pesto robić w moździerzu, trwa to dłużej ale pesto(...)połączyłam z masą serową. Do masy wsypałam mąkę i zagniotłam ciasto, jeśli jest za rzadkie wystarczy dosypać mąki. Z ciasta uformowałam wałeczki i kroiłam je jak tradycyjne kopytka. Gotowałam kluski w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia. Orzechy uprażyłam na suchej patelni, przestudziłam. Podałam gorgonzole z pesto bazyliowym i orzechami włoskimi. Smacznego. Źródło. "Podróże małe i duże" Rusałka

Moje Małe Czarowanie
Ciastka z ziarnami czyli fit ciastki 98

Przez co moje dzieło a). jest niedopieczone, b) jest spalone, c) jest wysuszone na wiór. Najlepiej wychodzi mi długie pieczenie w niskiej temperaturze, bo trudno jest wówczas cokolwiek popsuć. Natomiast ciasta, ciastka, pierniczki, bezy, biszkopty to niestety moja udręka i jeśli nie znajdę sobie jakiegoś zajęcia i nie będę pilnowała, dosłownie, piekarnika to istnieje duża możliwość, że wypiek odwiedzi śmietnik(...)stewi, ksylitolu lub cukru  1/2 szklanki siemienia lnianego 1/2 szklanki nasion słonecznika jagody goji, garść  kilka orzechów laskowych  pestki dyni, kilka łyżek  Mąkę mieszam ze stewią, solą i ziarnami oraz jagodami. Dodaję masło i jajko. Wyrabiam ciasto. Jeżeli wydaje Ci się zbyt suche dodaj łyżkę wody. Wałkuję ciasto na grubość 0,5 cm i wykrawam ciastka

Mango Papaja
Pierogi z nadzieniem serowo - bakaliowym 137

Zrobić kopczyk, wbić jajka, rozbełtać nożem z mąką. Powoli dolewać wodę. Zagnieść gładkie ciasto, zostawić do ostygnięcia. Następnie ciasto rozwałkować, wycinać paski szerokości około 5 cm. Nadzienie:   200g białego sera,  4 suszone pomidory,  szklanka mieszanych bakalii (różne rodzaje orzechów, ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lniane itp.),  ząbek czosnku, cebula,  3 łyżki posiekanego szczypiorku(...)wraz z posiekanym czosnkiem, dodać do masy serowej. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z farszu formować kuleczki, układać je co kilka cm na wyciętym pasku ciasta, przykryć drugim paskiem, docisnąć i wycinać kwadratowe pierożki. Brzegi docisnąć widelcem. Gotować w osolonym wrzątku około 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzić. Sos:   szklanka śmietany 18%, łyżka musztardy ostrej

Z miłości do słodkości
Ciasto Leniwej Gospodyni 106

przedstawiam ciasto, które nie wymaga dużego nakładu pracy. Wystarczy składniki wrzucić do miski, odczekać 30 min. zamieszać i gotowe! Takie przepisy są rewelacyjne!Szybkie, łatwe i przede wszystkim smaczne. Składniki: mąka pszenna 2 szklanki, cukier 1 szklanka, kakao 1 łyżka, soda 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jajka 3 szt, olej 3/4 szklanki, jabłka pół kg, orzechy włoskie(...)szklanki, Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i wysypujemy do miski. Jabłka posypujemy cukrem, następnie wsypujemy posiekane orzechy włoskie. Kolejnymi składnikami są przesiana mąka, kakao, soda oraz proszek do pieczenia. Jajka roztrzepujemy w miseczce i polewamy nimi suche składniki ciasta. Następnie na wierzch wylewamy olej. Miskę odstawiamy na 30 min. Po upływie tego czasu wszystko delikatnie i dokładnie mieszamy

kulinarne odsłony pati
Inne czasy. Kres lata o smaku śliwek. Na słodko i na słono. 142

filiżanki zimnej wody Wszystkie składniki przełożyć do miski i zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.  Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wyłożyć nimi natłuszczoną wcześniej lub wyłożoną papierem do pieczenia formę na tartę - u mnie były to mini-formy na jednoosobowe tartaletki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury(...)klik .  TARTA ŚLIWKOWA Z ORZECHOWYM KREMEM FRANGIPANE Na orzechowy spód 190 g mąki 50 mielonych orzechów 15 g cukru 100 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody Wszystkie składniki przełożyć do miski i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.  Schłodzone ciasto rozwałkować cienko

KUCHARNIA
Razowe ciastka studenckie z bakaliami 120

konsystencję niczym plastelina. W razie potrzeby dosypujemy więcej mąki lub dolewamy śmietany. Następnie wsypujemy bakalie i łączymy razem z ciastemCiasto zawijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie formujemy kule wielkości orzecha włoskiego, a następnie w dłoniach je delikatnie spłaszczamy. Ciastka układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 10-15 minut w nagrzanym

Food Square
babka piernikowa 153

rozpuszczenia się cukru. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. W osobnym naczyniu mieszamy mąkę, przyprawę do piernika, zmielone orzechy oraz sodę. Do suchych składników dodajemy przestudzone płynne, mieszamy. Dodajemy stopniowo żółtka za każdym razem mieszamy do połączenia się z ciastem. Na końcu dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremki z kominem o średnicy

Domowy Smak Jedzenia
Pszenno-owsiane pancakes z kakao 137

miodu i serka wiejskiego smakują wyśmienicie! Na dodatek doskonale sycą, więc po takim śniadaniu mam pewność, że energii spokojnie wystarczy mi na kilka godzin. :)  Dzięki dodatkowi oleju do ciasta nie muszę używać go ponownie w trakcie smażenia. Placuszki ładnie wyrastają na patelni, nie przywierają - są lekkie i baaardzo smaczne. Składniki: na 9 dużych, puchatych placuszków(...)połączenia wszystkich składników. Smażymy na dobrze rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. Jeden placuszek - 2 łyżki ciasta. Gdy na wierzchu zaczną pojawiać się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze kilka minut. Podajemy od razu z plasterkami pomarańczy, miodem (jeśli za mało słodkie) i serkiem wiejskim. Drobno posiekane orzechy też się doskonale sprawdzą. Smacznego

Kuchnia Ellie
Dyniowo-cynamonowe bułeczki 152

szklanki masła rozpuszczamy w rondelku, trzymamy na ogniu aż masło zacznie się rumienić i pachnieć orzechami, za pomocą szpatułki zeskrobujemy z dna brązowe drobinki, uważamy, żeby nie spalić masła, masło odstawiamy do całkowitego wystygnięcia' 7. W miseczce mieszamy cukier z wszystkimi przyprawami 8. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy je na blacie podsypanym mąką na prostokąt o wymiarach ok 30/20

Słodki Kompromis
Omlet czekoladowy z twarożkiem i orzechami 121

łyżeczka ciemnego kakao  Dodatkowo: 3-4 łyżki twarożka 3 łyżeczki jogurtu naturalnego orzechy laskowe lub migdały   Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, zmiksować, wsypać łyżkę mąki oraz kakao i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem do ścięcia wierzchu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze

Chocolate Muffin Blog