ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:539/988)

ślimaczki serowe z bakaliami 132

sera białego 2 łyżki masła 100 g rodzynek 50 g skórki pomarańczowej 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Mleko podgrzać, wymieszać z częścią cukru i drożdżami. Mąkę przesiać, dodać rozczyn drożdżowy, resztę cukru, sól i jajko. Wyrabiając dodawać stopione i wystudzone masło. Wyrabiać, aż  ciasto zacznie odchodzić od miski. Przykryć miskę ściereczką i odstawić na godzinę.  Rodzynki zalać wrzątkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Crumble z jabłkami, truskawkami i kruszonka orzechowa czyli poWeekendowe Lakocie odc.91 189

masła, w kawałkach 75 g cukru trzcinowego 100 g posiekanych orzechów laskowych (u mnie orzechów brazylijskich) 1/2 łyżeczki imbiru mielonego Przy pomocy robota kuchennego ucieramy masło, mąkę i cukier puder.  Składniki powinny przypominać mokry piasek. Dodajemy jajko i zagniatamy zwarte ciasto. Zawijamy je w folię i chłodzimy w lodówce 20 minut. Jabłka, truskawki, cukier puder

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zielona keto babka szpinakowo- kokosowa (Paleo, LowCarb) 203

keto babki szpinakowo- kokosowej. Nie tylko smakowo, ale również wizualnie, bo tworzy przyjemny dla oka kontrast z zielenią ciasta. Polewa została dla odmiany posłodzona stewią w płynie. Wisienką na torcie są zaś tutaj… pistacje. Nie mogło być inaczej. 🙂 Wybór zielonych orzechów był po prostu wyrazem konsekwencji w działaniu. Zielony rządzi Ta zielono – biała tonacja bardzo przypadła(...)oczarował… No fakt nadejścia wiosny też mógł mieć tu pewne znaczenie. 😉 A Wy jak świętujecie nadejście wiosny? Zielona babka szpinakowo- kokosowa Zielona babka szpinakowo- kokosowa to keto ciasto idealne na powitanie wiosny. Potrafi zaczarować zarówno barwą, jak i smakiem. Okazuje się, że szpinak świetnie komponuje się z kokosem! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , babka Porcje

Modern Cave Girl
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 209

mojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie

moj przepis na
Ciasto z jabłkami, rabarbarem i borówkami 123

Kwaskowy rabarbar, mój ulubiony, idealnie łączy się w wypiekach ze słodkimi owocami. Ja dziś dodałam jabłka i borówki amerykańskie. Połączenie tych trzech owoców to petarda, polecam

Moje Małe Czarowanie
Keks 139

Moja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy. Co to było za ciasto! Można było spakować go na podróż

Ciastkozercy
Sernik z mango z polewą z mango 133

Upieczcie sobie taki sernik na Wielkanoc bo: świąt nie możemy obchodzić tak jak dawniej, zabronione, zdrowie i życie ważniejsze, bo: nie możemy się spotykać z najbliższymi

Moje Małe Czarowanie
Waflowy przekładaniec 118

Waflowy przekładaniec to pyszny i prosty wafel przekładany kremem kakaowo-orzechowym oblany polewą czekoladową. Bardzo stary przepis z kulinarnego zeszytu mojej mamy. Idealny na każdą okazję

Blog kulinarny S9.PL
Chrupiące ciasteczka owsiane z bakaliami 179

orzechy posiekać na mniejsze kawałki. 3. Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, płatki owsiane, suszonego berberysa miechunkę, migdały, morele, orzechy laskowe i nerkowca. Całość dokładnie wymieszać, wlać mleko, roztopione wcześniej składniki i dokładnie wymieszać łyżką. 4. Z ciasta formować rękoma kulki, ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. 5. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Pesto z natki marchewki 121

grzankach lub w makaronach. Polecam również “ Pesto pietruszkowe z prażonym słonecznikiem ” lub “ Pesto pietruszkowe z orzechami nerkowca” . A jeśli interesuje Was przepis na pesto z bazylii, znajdziecie je w przepisie na “ Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i pomidorkiem “. The post Pesto z natki marchewki appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Trufle czekoladowe na patyczkach 215

czekoladowe na patyczkach to bardzo fajna alternatywa dla cukierków, ciastek, czy innych kupnych słodkości. U mnie w domu przeważają domowe ciasta, desery i inne wypieki. Trufle to tak naprawdę małe kuleczki z ganasz czekoladowego oblane czekoladą i obsypane orzechami. Są naprawdę słodkie, więc jedna trufelka zaspokoi nasze potrzeby przy pysznej kawie. Idealne na małe imprezy, urodziny, eventy. Dla dzieci niemal

Kuchnia Paulettes
Przekąski śledziowe! 340

śledzie po tatarsku, śledzie po włosku, śledzie po kaszubsku z żurawiną i rodzynkami oraz śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami. Wszystkie koreczki przebiłam wykałaczkami co ułatwiło ich konsumpcje na przyjęciu ***     POLECAM TAKŻE: KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ CIASTA I WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Makowiec japoński z pianką 237

okazję. Z powiedzeniem możemy je podać na każdej rodzinnej uroczystości. SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki 100g margaryny, 3 żółtka, 1 łyżka śmietany 18%, 2,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa makowa: 200g maku mielonego, 150g masła, 6 jajek, 50g rodzynek, 50g orzechów włoskich, ½ szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 6 łyżek kaszy manny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciastka pieguski z orzechami, rodzynkami i czekoladą 200

masło z z cukrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodajemy jajko, mąkę z proszkiem i solą oraz czekoladę, orzechy i rodzynki. Mieszamy do połączenia składników.  3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po czubatej łyżce ciasta, formujemy kształt ciastek, pozostawiamy pomiędzy nimi spore odstępy.  4. Ciastka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut

Szefowa kuchni
Pesto z bazylii 135

Dziś zapraszam na domowe pesto ze świeżej bazylii, orzechów pini i twardego sera. Pesto poleca się na kanapki, do wszelakich makaronów, jako dip do przekąsek z ciasta francuskiego, grissini czy grzanek. Proste, smaczne, domowe, najlepsze, z serii: wiesz co jesz Róbcie i zajadajcie, pesto zielone rządzi! SKŁADNIKI: 1 duża doniczka bazylii 30 g orzeszków piniowych 20 g tartego parmezanu

Zasmakuj Kuchni