posypane szczypiorkiem Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z komosy ryżowej z papryką
Moja smaczna kuchniachipsy. Cukinia jest tania i można z niej przyrządzić bigos , placki , klopsiki . Mój ulubiony sposób na wykorzystanie cukinii to oczywiście cukiniowe ciasto . Cukiniowe paluszki Składniki: 1 zielona cukinia, około 400 g 40 g zmielonych migdałów lub innych orzechów 30 g parmezanu 1 jajko sól do smaku dowolne przyprawy, u mnie płatki chili, suszone oregano, pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
codojedzeniaCzekoladowe, mocno czekoladowe, jaglane brownie to ciasto rewelacyjne dla wszystkich miłośników czekolady i zdrowego jedzenia. Ciasto bowiem upiekłam z samych zdrowych składników więc po zjedzeniu kawałka
Moje Małe CzarowanieDodać jajko, amarantus, wiórki kokosowe i syrop z agawy. Całość dokładnie połączyć (najlepiej dłonią). Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Ja ciasto delikatnie rozwałkowałam i wykrawałam z niego okrągłe ciasteczka.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Amarantuski powinny być delikatnie
Di gotujeszklankę mleka, 2 szklanki mąki i wymieszać Dzień 6 – rozdzielić na 4 części -> 3 części rozdać Dzień 7 – do ciasta dodać ½ szklanki oleju, 2 szklanki mąki, 3 jajka, ½ torebki proszku do pieczenia, ½ łyżeczki cynamonu, garść orzechów, można dodać posiekaną czekoladę, 2 jabłka starte na tarce i razem wszystko wymieszać. Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku około
Smaki Nataliizapewne jakiś geniusz. Ciasteczka robi się błyskawicznie, chwilkę zajmuje jedynie chłodzenie i pieczenie. Dodatkowym plusem jest spore pole do popisu: z ciasta można uformować rogaliki, przekładane ciasteczka, nadziewane rurki, można dodać ulubione dodatki: kakao, aromaty, posypać kokosem, orzechami.. ♦♦♦ Wszystkim odwiedzającym bloga życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku oraz chcę podziękować za pozostawione do tej pory
Wrzosowa Polanadigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszny sernik, którego smaku nie da się opisać. Cudowny - to słabe określenie. Ciasto jest lekkie, kremowe i niesamowicie rozpływa się w ustach. Idealne połączenie lekko solonych pistacji, delikatnych orzechów nerkowca i nuty białej czekolady - sprawia, że trudno oprzeć się sięgnięciu po kolejny kawałek. Naprawdę jestem z niego dumna! (Tortownica
Di gotujeKulki orzechowe ładnie się prezentują i tez wyśmienicie smakują. Możemy przygotować je także z kruchego ciasta które akurat nam lekko podeschło i nikt już nie ma ochoty go jeść ;-) Ja użyłam orzechów brazylijskich ale Wy macie pole do popisu. Bakalii w końcu mamy pod dostatkiem. Składniki; 30 dag herbatników ( możemy czesc zamienic na biszkopty lub na kruche ciaseczka ) 3 łyzki
Radość kipiąca uśmiechem.Czyli zaczynamy od ubicia margaryny z cukrem. Dodajemy następnie jajko i dalej ubijamy. Dosypujemy suche składniki i możemy już mieszać łyżką. Ciasto nie powinno się kleić, ale będzie mokre. Oddzielamy małe porcje i formujemy kulki w wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mieszance cukru z cynamonem, kłaść na papierze do pieczenia i przygnieść widelcem. Piec w temp. 180 stopni przez
Karczma Honoriettyprzez grupę charytatywną Szpunt, działającej przy DDA „Beczka” w Krakowie, a na której znajdziecie i nasze cynamonowe muffinki z orzechami, a która odbędzie się w niedzielę 14-tego grudnia 2014 „Ciacho za Ciacho” to kiermasz ciast i książek, odbywający się na krużgankach krakowskiego klasztoru oo. Dominikanów. Celem akcji w tej edycji jest budowa szkoły dla dzieci w Koro
Kuchenne WariacjeJeśli po Wielkanocnych wypiekach zostały Ci białka - koniecznie wypróbuj to ciasto! A nawet jeśli nie to i tak je upiecz! Co tu dużo pisać...Jest
chili & sugarWitam wszystkich w przeddzień Wielkanocy :) Jak idą przygotowania? Może żeby uciec od sprzątania i innych nielubianych obowiązków upieczecie mazurka? :) Jest przepyszny, muszę być nieskromna :) Myślałam, że
chili & sugarCiasto, z którym poradzi sobie każdy. Jest proste, nie wymagające i co najważniejsze - smakuje nieziemsko :) Nie jest suche, lecz lekko wilgotne. Jabłka i migdały tworzą ciekawe
chili & sugarSposób przygotowania: 1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby nie ściemniały). 2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać. 3. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Zawartość misek połączyć. 4. Ciasto rozłożyć do papilotek i piec w temperaturze 200 st. C. 5.Muffiny odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem
A Ty Smakuj Mniekropli olejku waniliowego i dalej ucierać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodawać po łyżce suche składniki i powoli miksować. Następnie dodać orzechy, czekoladę i wymieszać. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 min do lodówki. Z ciasta uformować wałek i pokroić w plasterki 5-6 mm. Ciastka lekko uformować, można odcisnąć wzorek, a następnie obtoczyć w cukrze pudrze
Mix smaku