ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:549/988)

Piernikowe placuszki 188

łyżeczka proszku do p. 3 łyżki jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki stewii garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich do polania jogurt i miód Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na placuszki mieszamy wykładamy około 1,5 łyżki ciasta na rozgrzaną teflonową patelnie i smażymy pod przykryciem, żeby lepiej nam się odwracało na drugą stronę gotowe placuszki polewamy jogurtem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto Maxi King 241

herbatniki.  5. Orzeszki pokruszyć (ja wrzuciłam do woreczka i zmiażdżyłam wałkiem do ciasta), posypać nimi wierzch ciasta. Całość wstawić do lodówki. Czyli w skrócie:  herbatniki - masa mleczna - herbatniki - masa kajmakowa -  herbatniki - masa mleczna - herbatniki - czekolada + orzechy Inspiracja: Poezja Smaków (masę mleczną zrobiłam wg swojego przepisu

Kto ugości moich gości?
Ciastka owsiane 181

owsianych górskich 200 g mąki kukurydzianej 100 g cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka bakalie (rodzynki, posiekane orzechy, suszone śliwki…) Wykonanie: Suche składniki (płatki, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i bakalie) wymieszać. Dodać jajka i zagnieść ciasto. Z ciasta formować niewielkie kulki, spłaszczyć je i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Aby ułatwić sobie lepienie ciastek

Mama Gotuje
Ciastka owsiane z żurawiną 275

gram) Siemię lniane (3 łyżeczki) Pestki dyni (3 garście) Miód (3 łyżki) Przygotowanie:  Płatki miksuje na mąkę. Orzechy miksuję w blenderze, opcjonalnie można posiekać. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszam. Miód rozpuszczam w wodzie i dolewam do ciasta, ciasto wyrabiam tak długo, aż powstanie zbita kula. Następnie z ciasta roluję mniejsze kulki i rozgniatam na kształt widoczny na zdjęciu:)-wielkość

Pause Gotowanie!
POPĘKANE CIASTECZKA CYTRYNOWE 1056

miksując miksując. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować, aż składniki dobrze się połączą, a ciasto będzie dość "zwarte". Gotową masę wstawić na godzinę do lodówki. Gdy masa stężeje, formować z niej kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze pudrze i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy ciasteczkami zostawiać odstępy, gdyż podczas pieczenia

Kuchnia w opałach
Orzechowe kuleczki 165

cukru pudru Przygotowanie: Mąką i cukier puder przesiać na stolnicę. Wysiekać margarynę z mąką i cukrem. Dodać żółtka i orzechy - całość wyrobić ręcznie, owinąć w folię i wstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.  Można formować małe kuleczki z ciasta i układać na natłuszczonej formie.  Piec w 180 stopniach na złoty kolor - i gorące posypywać cukrem pudrem.   Smacznego

Lawendowe Niebo
Ciasteczka z kawałkami czekolady 150

misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, które wsypujemy do masy maślanej i łączymy. Czekoladę siekamy i dodajemy do ciasta - całość ponownie mieszamy. Za pomocą łyżeczek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia małe kulki wielkością przypominające duże orzechy laskowe. Gotowe ciasteczka spłaszczamy zwilżoną łyżeczką. Pieczemy w rozgrzanym do 200`C piekarniku przez około 7-9 minut - do zarumienienia

Słodkie Przyjemności
Mini sandwich z kremem mlecznym 170

misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, które wsypujemy do masy maślanej i łączymy. Czekoladę siekamy i dodajemy do ciasta - całość ponownie mieszamy. Za pomocą łyżeczek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia małe kulki wielkością przypominające małe orzechy laskowe - około 1/3 łyżeczki masy. Gotowe ciasteczka spłaszczamy zwilżoną łyżeczką. Pieczemy w rozgrzanym do 200`C piekarniku przez około

Słodkie Przyjemności
Rosyjskie ciasteczka do herbaty 195

proszkiem do pieczenia oraz mieszamy z mielonymi migdałami. Do suchych składników dodajemy ubitą masę maślaną i ręką wyrabiamy gładkie ciasto. Wkładamy do woreczka foliowego i chłodzimy w lodówce przez 30 minut. Po wyjęciu formujemy kulki, trochę mniejsze od orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na ok. 15 minut

mojewypiekiinietylko
Tiramisu z whisky i z karmelizowanymi orzechami 249

minut. Bezpośrednio przed podaniem posypujemy wierzch kakao a następnie układamy karmelizowane orzechy, które możemy zrobić sami. Wystarczy podsmażyć orzechy na maśle z dodatkiem cukru albo miodu.  Orzeszki z Lidla są bardzo smaczne. Słodkie i chrupiące. Idealne do ciast i deserów, albo do wieczornego podjadania przy TV ;) Puszkę z orzeszkami możecie kupić podczas tygodnia amerykańskiego. Polecam

Bon Appetit Małgorzaty
Bardzo kruche ciastka z marmoladą 768

cukrem pudrem. 2. Dodajemy żółtka i obie rodzaje mąk, miksujemy do powstania gładkiej masy. 3. Z masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie pieczone w foremkach do ciastek). Ciasto jest rzadkie, więc co jakiś czas koniecznie maczamy ręce w zimnej wodzie. Na środku każdego ciastka robimy palcem wgłębienie

Szefowa kuchni
Mikołajkowe cookies... 202

proszku do pieczenia.  Masło i cukier ucieramy na białą masę. Dodajemy pojedynczo jajka i dalej mieszamy. Siekamy czekoladę i orzechy (płatki kruszymy). Dodajemy do masy. Cynamon, proszek do pieczenia i mąkę mieszamy razem. Dodajemy do masy. Formujemy z ciasta kuleczki, wykładamy na blachę wyłożoną papierem i delikatnie spłaszczamy. Pieczemy pośrodku piekarnika nagrzanego do 200 stopni, przez

Miksturownik
Chleb z ziarnami i suszonymi morelami 207

Przygotowanie Mąkę żytnią zmieszać ze 150ml letniej wody i odstawić na całą noc. Następnego dnia mąkę pszenną przesiać, połączyć z orzechami, pokruszonymi drożdżami, olejem, miodem i 120ml letniej wody. Dodać sól, przyprawy oraz napęczniałą mąkę żytnią. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Uformować kulę, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Morele drobno pokroić, wymieszać ze słonecznikiem, mieszanką posypać wyrośnięte

Z miłości do słodkości
Jaglany „Michałek” bez pieczenia FIT 225

Pyszne, zdrowe i bardzo sycące ciasto bez dodatku cukru, bez pieczenia. Smakuje jeszcze lepiej w towarzystwie gorzkiej czekolady, masła orzechowego, orzeszków ziemnych i wiórków kokosowych. Czego chcieć więcej? Do roboty! Składniki na formę 20×25 cm: – 2,5 szklanki mleka – 200g kaszy jaglanej (2 woreczki) – 200g masła orzechowego z kawałkami orzechów – 150g mąki kokosowej(...)wierzchu całymi herbatnikami, które będą stanowić spód. Całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki. Po ok. 30 minutach sprawdzamy, czy herbatniki są już miękkie. Jeśli tak – przekładamy ciasto do góry nogami i dekorujemy. Jeśli nie – wkładamy do lodówki na kolejne 30 minut. Przechowujemy w lodówce. Smacznego! Artykuł Jaglany „Michałek” bez pieczenia FIT pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Jaglane ciasteczka z kremem daktylowym z awokado i karobem 166

niecała szklanka siekanych orzechów włoskich ponad pół szklanki sezamu pół szklanki żurawiny, możecie posiekać pół szklanki ciepłej wody Krem daktylowy -1 dojrzałe awokado 3 daktyle  SYMBIO jedna trzecia szklanki mleka roślinnego 2 łyżki karobu sok z połowy cytryny szczypta kardamonu Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ciepłą kaszę przełóż do miski, w której będziesz przygotowywać ciasto. Dodaj mąkę i wyrabiaj(...)użyłam dekoratora, ściągnęłam końcówkę i wyciskałam ciasto bez końcówki, przez dość duży otwór. Następnie spłaszczałam dłońmi. Ciasteczka układaj na blaszce pokrytej pergaminem i nasmarowanej delikatnie olejem kokosowym. Piecz około 25 minut. Krem daktylowy.  Włóż wszystkie składniki do naczynia i zmiksuj na gładka masę. Gotowe! Krem wyłóż na ciasteczka, posyp owocami, bądz orzechami , czym chcesz! Smacznego! Krem można przechowywać

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania