Sernik inaczej z babcinego przepisu🙂 Składniki ciasto: 1/2 kg mąki 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy
czarrna od kuchniciasto, owijamy go folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez 1 godzinę. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na połowę. Do jednej dodajemy kakao, zagniatamy. Z obu ciast białego i ciemnego, z porcji o wielkości orzecha włoskiego formujemy cienkie wałeczki, łączymy ze sobą i rolujemy tak by powstał kształt lasek. Tak przygotowane rózgi układamy na uprzednio przygotowanej natłuszczonej blaszce do pieczenia
Podróż w kulinariacukrem, dodać jogurt, powidła i rozpuszczone masło. • Połączyć składniki suche i mokre razem. • Dodać ubite białka na sztywną pianę, zmielone orzechy, skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać wszystkie składniki. • Ciasto wlać do dwóch średnich keksówek. • Piec w temp 180 st.C przez 40 minut. • Podgrzać śmietankę i rozpuścić w niej czekoladę, nie doprowadając
To co kochamproszku do pieczenia * 1 jajko * 100 g słonecznika łuskanego Wykonanie: Z podanych składników (prócz słonecznika) zagnieść ciasto. Kolejno dodać słonecznik i jeszcze raz zagnieść. Od ciasta odrywać małe kawałki i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć każdą kulkę i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C. Wstawić ciastka i piec je około
Zrób to smacznieWszyscy robią Śnieżny puch upiekłam i ja. Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć
Moje Małe CzarowanieLUbicie Rogale Marcińskie? Nie znam smaku tych przwdziwych, ale przejrzałam wiele stron w internecie, przeczytałam wiele materiałów o nich i postanowiłam spróbowac. Wzorowałam się na tym
Polska ZupaPropozycja na dziś: lekkie, puszyste ciasto z owocami lasu, tym razem mrożonymi. W smaku przypomina najlepszy drożdżowiec, jest aromatyczne i bardzo smakowite. Do kawy będzie znakomite
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna babka meksykańska, która jest bardzo podobna do tradycyjnego murzynka. Miękka i wilgotna, nafaszerowana bakaliami. Banalnie prosta w
Marta GotujeCukinia je dobroł na wszysko… to czamu by sie niy narychtować z ni 1 ciasta? Muter 2 mi pedziała 3 , że ciotka Eldza moł 4
Chop w kuchniTo ciasto zobaczyłam już dawno i zawsze mi tak jakoś schodziło że nie mogłam go upiec, czekało w kolejce na.....wino Monte Santi z którym smakuje
Moje Małe Czarowaniewiórków kokosowych cukier do obtoczenia ciasteczek Wykonanie: Masło powinno być w temperaturze pokojowej, miękkie. W misce wymieszaj wszystkie składniki, dobrze połącz je ze sobą. Powstanie ciasto kruche. Rób z niego kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego. W płaskim talerzu wsyp cukier i obtaczaj w nim powstałe kulki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz każdą kulkę. Piecz
Zasmakuj KuchniMiskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko. Blaszkę
Słodkie okruszkigodziny. Gdy ciasto jest gotowe, robimy polewę: Mleko kokosowe umieszczamy w garneczku i rozpuszczamy, dodajemy do niego karob i dokładnie mieszamy. Polewamy gotowe ciasto. Dodatkowo możemy posypać je z wierzchu rozdrobnionymi orzechami
healthy dreamsstopni na 12 minut. Po wyjęciu ostudzić. Śmietanę, cukier, masło, posiekaną czekoladę włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wylać na ciasto masę czekoladową. Udekorować. Ja posypałam pokruszonymi, karmelizowanymi orzechami (przygotowanymi według przepisu , użyłam około 40 g orzechów). Można dekorować migdałami, orzechami, rodzynkami.... według uznania
królestwo garówNa pewno każdy z Was choć raz w życiu jadł blok czekoladowy, prawda? Ja pamiętam ten smak z dzieciństwa, choć moja mama robiła go na dużej
Z miłości do słodkości