Propozycja na dziś: lekkie, puszyste ciasto z owocami lasu, tym razem mrożonymi. W smaku przypomina najlepszy drożdżowiec, jest aromatyczne i bardzo smakowite. Do kawy będzie znakomite
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna babka meksykańska, która jest bardzo podobna do tradycyjnego murzynka. Miękka i wilgotna, nafaszerowana bakaliami. Banalnie prosta w
Marta GotujeCukinia je dobroł na wszysko… to czamu by sie niy narychtować z ni 1 ciasta? Muter 2 mi pedziała 3 , że ciotka Eldza moł 4
Chop w kuchniTo ciasto zobaczyłam już dawno i zawsze mi tak jakoś schodziło że nie mogłam go upiec, czekało w kolejce na.....wino Monte Santi z którym smakuje
Moje Małe CzarowanieMiskę z ciastem (uformowana kula) wkładamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Po wyjęciu z lodówki odrywamy kawałki ciasta i tworzymy w dłoniach szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczamy. Na wierzch każdego ciasteczka układamy płatki migdałów lekko je wbijając/wgniatając w ciastko. Blaszkę
Słodkie okruszkigodziny. Gdy ciasto jest gotowe, robimy polewę: Mleko kokosowe umieszczamy w garneczku i rozpuszczamy, dodajemy do niego karob i dokładnie mieszamy. Polewamy gotowe ciasto. Dodatkowo możemy posypać je z wierzchu rozdrobnionymi orzechami
healthy dreamsstopni na 12 minut. Po wyjęciu ostudzić. Śmietanę, cukier, masło, posiekaną czekoladę włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wylać na ciasto masę czekoladową. Udekorować. Ja posypałam pokruszonymi, karmelizowanymi orzechami (przygotowanymi według przepisu , użyłam około 40 g orzechów). Można dekorować migdałami, orzechami, rodzynkami.... według uznania
królestwo garówNa pewno każdy z Was choć raz w życiu jadł blok czekoladowy, prawda? Ja pamiętam ten smak z dzieciństwa, choć moja mama robiła go na dużej
Z miłości do słodkościŚwięta za pasem i czas wybrać co upieczemy na świąteczny stół dla naszych gości. Mazurki piekę nie za często ale ten mnie urzekł i postanowiłam go
Moje Małe Czarowanieciasta dokładnie połączyć. (Można to zrobić ręcznie lub za pomocą miksera. Masło powinno być zimne.) Na końcu dodać suszoną żurawiną i całość ponownie wymieszać. Z ciasta formować kulki - o wielkości nieco mniejszej od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Kulek nie spłaszczać - podczas pieczenia same rozejdą się na boki.) Piec (koniecznie w rozgrzanym
Di gotujeDelikatne ciasto, aksamitna masa i orzeszki w karmelu, to przepyszne połączenie :) Składniki ciasto: 150 g mąki 1 jajko 7 dkg margaryny 2 łyżi cukru pudru
czarrna od kuchnimikserem najlepiej), wylać na foremkę ( keksówkę) i piec ok. 35-40 minut w 170º ( nie dłużej, bo murzynek może stać się suchy). Jak przestygnie polewam ciasto polewą czekoladową. Można posypać po niej prażone orzechy laskowe lub migdały. POLEWA CZEKOLADOWA: 6 łyżek kakao 6 łyżek zimnej wody 6 łyżek cukru 3 łyżki masła Wszystko chwilę zagotować cały czas mieszając
Calzonella.comKruche kakaowe ciasteczka napakowane pysznymi dodatkami. Gorzka czekolada, różne orzechy, żurawina…czego chcieć więcej? Kubka kawy i chwili dla siebie :) Przepis inspirowany przepisem na ciasteczka
Mienta blogsolą i sodą oczyszczoną, śmietaną, jajkami oraz wódką. Powstałe ciasto będzie klejące, dlatego do małej miseczki nalewamy trochę oleju, smarujemy nim dłonie, a następnie z ciasta formujemy małe kulki nie większe niż wielkość orzecha włoskiego i układamy na tacy posmarowanej olejem, aby łatwiej się odklejały. Pączusie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Olej nie może być zbyt
Na Ciasteczkowych PapierachDzisiaj Dzień Babci, jutro dzień dziadka, a do tego z mężem dzisiaj mamy imieniny, dlatego zapraszam was dzisiaj na pyszne ciasto marchewkowe. Nie jestem zadowolona ze
Polska Zupa