ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:310/988)

Babeczki orzechowo - pomarańczowe. 188

cukru 250 g mąki 100 g masła 200 g jogurtu naturalnego Sok i skórka z jednej pomarańczy 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g orzechów + 25 g do dekoracji Krem: 100 g masła 75 g jogurtu naturalnego 400 g cukru pudru Przygotowanie:  W dużej misie łączymy jaja, cukier, cukier waniliowy, roztopione masło, jogurt(...)składników mokrych i mieszamy za pomocą trzepaczki przez ok. 2 min, masy nie należy miksować mikserem, jedynie dokładnie wymieszać ręcznie, aby nie było grudek. Do ciasta dodajemy pokrojone na mniejsze kawałeczki orzechy i skórkę otartą z pomarańczy (ścieramy tylko powierzchnię skórki, czyli tylko samą pomarańczową część), i mieszamy.  Formę na babeczki wykładamy papilotkami i napełniamy foremki do 3/4 wysokości

Kuchnia Łukasza
Walentynkowa Elwirka 108

Przepis jak na Elwirka Cake -  http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/02/elwirka-cake-apple-penaut.html Ale zamiast orzechów dodajemy mieszankę studencką 200 g.  Na wierzch ciasta dajemy kruszonkę: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/2 kostki margaryny tortowej 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i dodajemy do mąki i cukru. Mieszamy aż do uzyskania konsystencji takiej piaskowej

ClauditteMissCooking
Ciasteczka migdałowe z masłem orzechowym - low carb 748

szczypta soli wanilia (opcjonalnie) Wykonanie: Rozgrzej piekarnik do ok.175 stopni w dużej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki dodaj jajko, masło i ulep ciasto (najlepiej ręką) z ciasta lepimy 12 kulek wielkości dużego orzecha włoskiego, układamy na papierze do pieczenia i lekko przygniatamy. Zostawiamy odstępy bo ciastka trochę urosną.   Ciastka przed upieczeniem Pieczemy 10-12 minut. Po wyjęciu zostawiamy

Marta próbuje
orzechowo-kawowy tort 197

rekomendacji innych na internecie. Co tu dużej mówić, zobaczcie sami jaki był efekt: Składniki: biszkopt: 6 jajek  szklanka drobno pokrojonych orzechów włoskich 1 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklank cukru łyżeczka proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 200 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru 4 białka z jajek masa kawowa: kostka masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki cukru(...)białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, wszystko razem delikatnie mieszamy. Następnie  powoli wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy, wszystko razem mieszamy, przelewamy do formy prostokątnej i pieczemy 35 min. w 180 stopniach. ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier a gdy już białka będą całkiem sztywno ubite wsypujemy wiórki. Masę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Keto rabarbar pod kruszonką (Paleo, LowCarb, Vegan) 226

oraz keto słodzidłem i wykłada je na spód formy. Należy go zapiec w piekarniku, żeby zmiękł, a następnie posypuje się go kruszonką z mąki kokosowej , wiórek kokosowych i pokruszonych orzechów pecan wymieszanych z roztopionym masłem klarowanym . Ten zestaw idzie na kolejne 15 minut do piekarnika i gotowe! Rabarbar pod kruszonką Miła przekąska, która równie dobrze może stanowić deser. Keto rabarbar(...)kruszonką może nie powala wyglądem, ale smakuje wybornie. Zwłaszcza w postaci parfait z jogurtem kokosowym lub pianką kokosową z syfonu. Mniam! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword ciasto kokosowe , ciasto z owocami , owoce Porcje 8 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 35 minut Składniki Rabarbar 450 g rabarbaru oczyszczonego 2 łyżki nasion chia 2 łyżki erytrytolu

Modern Cave Girl
Drożdżowy warkocz z bakaliami 210

składniki na nadzienie: 100 g suszonych moreli 100 g suszonych fig 80 g orzechów włoskich 20 g miodu 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu ziarenka z pół laski wanilii 1 szklanka soku pomarańczowego dodatkowo: cukier puder Drożdżowy warkocz z bakaliami. Thermomix przepisy. Wykonanie: Przed wykonaniem ciasta morele i figi zalewamy ciepłym sokiem pomarańczowym i zostawiamy najlepiej na kilka godzin. Owoce(...)Wykonanie farszu: Nasączone morele i figi dajemy do naczynia Thermomix . Miksujemy czas 20s/obr.4 . Dodajemy orzechy, miód i przyprawy mieszamy czas 10s/obr.4. Farsz wykładamy na środek ciasta i zwijamy pojedyńcze paski ciasta tak jak na zdjęciu powyżej. Warkocz pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przed wsadzeniem do pieca warkoch smarujemy jajkiem. Warkocz pieczemy

Themo przepisy
Czekoladowa tarta z bananami i orzechową posypką. 151

dwie duże łyżki śmietany 36% -duża łyżka kakao -150 gram czekolady gorzkiej -50 gram czekolady mlecznej -cukier waniliowy -skórka pomarańczy -jajko -dwa banany -garść orzechów włoskich Z mąki, cukru i masła zagniatamy ciasto, dodajemy żółtko i formujemy kulę. Zawijamy ją w folie spożywczą i wkładamy na 1h do zamrażalnika.   W następnym kroku pozostawiamy ciasto w foli i wałkujemy(...)mieszając dodajemy ją do naszej masy czekoladowej.   Banany kroimy na pół-plastry, wykładamy na podpieczone ciasto i zalewamy naszą masą czekoladowa. Rozprowadzamy po całym naczyniu. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 190 stopni na 15 minut. Po wyciągnięciu posypujemy zgniecionymi w moździerzu orzechami włoskimi. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy przed podaniem na 1,5h do lodówki

BaRepas
PIERNIK STAROPOLSKI 171

CIASTO 200 g masła 150 g miodu 40 g przyprawy do piernika 15 g kakao 3 szczypty kardamonu 1/2 łyżeczki cynamonu 4 duże jajka 50 g cukru trzcinowego 60 g mąki żytniej pełnoziarnistej 80 g mąki pszennej tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 50 g orzechów włoskich, drobno posiekanych DO PRZEŁOŻENIA

Pieguskowa Kuchnia
Jesienna Pani Walewska 162

lodówki na 2 godziny. Dodatkowo: 6 białek 200 g cukru 410 g dżemu z czarnej porzeczki 200 g orzechów włoskich Orzechy posiekać. Formę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę schłodzonego ciasta, rozwałkować na dnie formy. Posmarować połową słoiczka z dżemem. 3 białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodać(...)cukru pudru, miksując na małych obrotach miksera. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na dżemie, posypujemy 100 g orzechów. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 45 minut. Wystudzić. W ten sam sposób upiec 2 cześć ciasta. Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

kulinarnyswiatdomi
Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 209

czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów.  Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój.  Tym oto wpisem rozpoczynam serię wypieków słodzonych stewią!  Co najmniej raz w tygodniu będę dodawała przepis na jakąś słodkość słodzoną(...)Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Mikserem ubijamy cukier i masło, dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy ze zmielonymi orzechami, cynamonem, czekoladą i proszkiem do pieczenia.  Białka ubić na sztywno. Mieszankę sypką należy dokładnie wymieszać z maślaną masą. Przełożyć białka do ciasta i delikatnie mieszać szpatułką. Gotowe ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem i wysmarowanej odrobiną masła, wyrównać szpatułką, piec

Czarnawisienka
Ekspresowe rogaliki z masą makową 162

ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem do pokrycia, umieścić na sicie/pieluszce tetrowej i bardzo dokładnie

moj przepis na
Ekspresowe rogaliki z masą makową 244

ciepło. Rogaliki są idealne na niedzielne śniadanie, są pożywne, lekko słodkie, pyszne nawet następnego dnia. Składniki 12 rogalików: Ciasto: 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok 300 g, rozmrożonego Farsz: 200 g maku zmielonego 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 100 g migdałów duża garść rodzynek lub żurawiny Mak zalać wrzątkiem do pokrycia, umieścić na sicie/pieluszce tetrowej i bardzo dokładnie

moj przepis na
Muffiny z truskawkami i kruszonką orzechową 232

sobą składniki z obu misek i mieszamy aż masa będzie gładka - ciasto jest bardzo gęste. Dodajemy pokrojone na pół truskawki - delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek na muffiny. Kruszonka: W misce mieszamy mąkę, cukier, cynamon i orzechy po czym dodajemy zimne masło - rozcieramy palcami aż powstanie drobna posypka. Posypujemy ciasto posypka delikatnie ja dociskając. Muffiny pieczemy ok 25-28 minut

sierotka maRysia w kuchni
CIASTO MARCHEWKOWO JABŁKOWE 193

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: Ciasto: 2 średnie jajka 200g drobnego cukru 150ml oleju np. rzepakowego 200g marchewki startej na drobnych oczkach 75g drobno pokrojonego jabłka 50 g posiekanych orzechów włoskich ( dałam migdały słupki) 50g wiórków kokosowych 200g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki(...)gładką i kremową masę, nie przerywając ubijania powoli wlewamy olej następnie do masy dodajemy marchewkę, jabłko, orzechy oraz wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy w drugiej misce mieszamy mąkę, proszek, sodę, cynamon oraz sól do masy dodajemy wymieszane suche składniki i delikatnie wszystko łączymy ciasto przelewamy do formy( tortownica 24cm lub forma 24x24cm) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 60 minut

Słodkie zapomnienie
Szarlotka orzechowa z biszkoptami i masą mascarpone 95

pieczenia 1/2 szklanki oleju cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 2 garści posiekanych orzechów włoskich 1 garść rodzynek Krem: 500 ml śmietany 30 % 250 gram mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1 garść posiekanych orzechów włoskich 4 kostki białej czekolady, do starcia i posypania wierzchu ciasta. Masa jabłkowa: 5 średnich jabłek 2 opakowania galaretki cytrynowej 3 łyżki soku(...)albo blaszki o wymiarach około 22 cm / 24 cm. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Studzimy i ścinamy górną warstwę ciasta, tak około 1 cm ( by masa jabłkowa właściwie przylegała do ciasta ). Ciasto możemy również naponczować wodą z sokiem cytrynowym i cukrem. Masa jabłkowa: Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do dużego garnka i smażymy z łyżką

Kronika Piekarnika