ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:153/988)

babeczki z karmelizowanymi orzechami 150

czasie ciasto wyciągamy i rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm. Wykrawamy małymi foremkami (w których będą pieczone babeczki) i wylepimy foremki. Wylepione ciastem foremki wkładamy do lodówki na czas przygotowania orzechów. składniki na karmelizowane orzechy: 200 g mieszanki orzechów np. migdałów, orzechów laskowych… 50 ml soku pomarańczowego 100-150 g miodu wykonanie: Jeśli orzechy są bardzo duże możemy(...)patelnię i chwilkę podprażamy. Następnie dodajemy sok pomarańczowy oraz miód, mieszamy i karmelizujemy orzechy. Babeczki wyciągamy z lodówki i napełniamy je gorącymi karmelizowanymi orzechami. Pieczemy przez ok. 15 min. w 160 st. C, aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj

Domowy Smak Jedzenia
Murzynek z orzechami 137

murzynków i lubię próbować nowości. Ten przepis bardzo mi się spodobał - niby taki zwykły, ale jednak dodatek orzechów świetnie wzbogaca jego smak. Dla kogo: dla fanów orzechów dla lubiących zwykłe ciasta z ciekawym dodatkiem dla chcących spróbować murzynka w nowej odsłonie Składniki na ciasto: 250g masła szklanka cukru 3 łyżki kakao łyżeczka cukru waniliowego pół szklanki wody 4 jajka(...)szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę orzechową: 300g orzechów włoskich 200g masła 200g cukru łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek wody Wykonanie ciasta: Masło, wodę, cukier biały i wanilinowy i kakao podgrzewać w rondelku (aż się zagotują) i odstawić do wystudzenia.  Wystudzoną masę przelać do dużej miski, dodać żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić

Mania Wypiekania
Przytulane drożdżówki ze śliwkami i orzechami 227

masła DODATKOWO: 9-12 dużych śliwek deserowych 9-12 połówek orzechów włoskich 25 g masła do posmarowania wierzchu cukier puder do oprószenia ewentualnie cukier do posłodzenia nadzienia (śliwki z orzechem) WYKONANIE: Mąkę przesiać do miski. Do dużego kubka wkruszyć drożdże, dodać odebrane od całości łyżkę cukru i łyżkę mąki. Dolać kilka łyżek letniego mleka, rozetrzeć i odstawić na około(...)ciasto przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 60 minut. Śliwki umyć, dokładnie osuszyć, nadciąć wzdłuż, usunąć pestki, a na ich miejsce wsunąć połówki orzechów włoskich. Wyrośnięte ciasto podzielić na 9-12 kawałków (w zależności od wielkości śliwek). Każdy kawałek rozpłaszczyć w ręku, położyć na nim śliwkę przecięciem do dołu (jeśli śliwki są kwaśne, można dodać

Kuchenne zapiski Edyty
Szarlotka na serku homogenizowanym - bez jajek 286

Zaskakująco smaczne ciasto z połówkami jabłek. Zamiast serka waniliowego można dodać naturalny i zwiększyć nieco ilość cukru pudru. Tym razem spód posypałam mielonymi orzechami włoskimi, ale równie dobrze (co już w międzyczasie sprawdziłam) pasują mielone migdały. Bardziej wypasioną wersję otrzymamy dodając pod jabłka rodzynki lub suszoną żurawinę, a na jabłka oprócz cynamonu jeszcze szczyptę kardamonu. Do wydrążania gniazd nasiennych najwygodniej(...)homogenizowany i miękkie masło, wymieszać łyżką. Szybko zarobić dłonią gładkie ciasto, podzielić je na dwie nierówne części. Blachę o wymiarach 24x34cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą częścią ciasta wykleić dno, posypać mielonymi orzechami, mniejszą część odłożyć do lodówki. Jabłka umyć, osuszyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek ułożyć na orzechach wypukłą strona do góry

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto i babeczki marchewkowe 182

się na różnych wersjach znalezionych w Internecie. Wydaje mi się, że to już jest bliskie ideału i mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Przepis nadaje się zarówno do przygotowania ciasta, jak i samych babeczek. Gorąco polecam, bo są naprawdę doskonałe. :) Składniki (na tortownicę o średnicy 20-23 cm lub na 24 małe babeczki) : 3 duże jajka 1/2 szklanki brązowego cukru(...)misie miksera utrzeć masło do białości. Następnie dodawać powoli cukier puder, cały czas ucierając. Po łyżce dodawać serek Philadelphia, nie przerywając miksowania. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto i równomiernie rozsmarować. Udekorować połówkami orzechów włoskich i posypać świeżo otartą skórką pomarańczową i cynamonem. Gotowe ciasto przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jeśli tylko dotrwa do tego czasu

Food Square
Marmurkowy Keks z Bakaliami i Czekoladą 213

Marmurkowy Keks z Bakaliami i Czekoladą – Dzisiaj zapraszam na wspaniały keks marmurkowy z dużą ilością bakalii. Wierzch polałam białą czekoladą i ozdobiłam orzechami, suszonymi owocami. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i pięknie pachnie, jest delikatnie pomarańczowe. Keks wygląda fantastycznie! Przepis powstał przy współpracy z marką Bakalland . Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Marmurkowy Keks z Bakaliami i Czekoladą Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g miękkiego masła 50ml oleju 200g cukru 4 jajka 100ml + 2 łyżki mleka 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z 1/2 pomarańczy 100g orzechów włoskich Bakalland 50g orzechów laskowych Bakalland 50g soczystej wiśni Bakalland (można dać

Mała Cukierenka
pyszne ciasto ucierane z jabłkami budyniowymi i posypką orzechową... 213

dość gęste ciasto forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, w formie łyżką rozsmarować z 3/4 ciasta, wyłożyć masę jabłkową, wygładzić wierzch z reszty ciasta rozsmarować na jabłkach trzy szersze pasy, posypać posiekanymi orzechami włoskimi piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra(...)ół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzic w formie najlepiej całą noc aby masa z jabłkami zastygła, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto smaczne, wilgotne i chrupiące dzięki orzechom...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z kajmakiem 266

Najlepsze ciasta to serniki. A ten z dodatkiem kajmaku  i orzechów  jest wyjątkowy. Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 10 dag masła 1 łyżka smalcu 1 jajko 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy dużą(...)mlekiem budynie i mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Masę serową wylewamy na podpieczone ciasto. Pieczemy przez ok. 40-50 minut  w temperaturze 180 stopni.  Przed końcem pieczenia robimy bezę orzechową. Beza orzechowa: 6 białek 5 łyżek cukru 80 g zmielonych orzechów 120 g posiekanych orzechów 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka maki pszennej Białka ubijamy

Pyszności Słodkości
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 73

twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego. Ciasto specjalnie wykonane na zamówienie z większą ilością białka i mało słodkie. Jedyne co ściągnęłam od podstawowej wersji 3 bita to herbatniki. Zamiast słodkiej masy z puszki zamieniłam je na masło orzechowe. Specjalnie wykorzystałam wersje crunchy z kawałkami orzechów. Niestety trochę zabawy jest przy rozsmarowaniu, bo jest dość gęste, lecz(...)rozpuszczamy w wodzie i ostudzoną dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie. 3. Formę wykładamy herbatnikami. Na nie rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy ponownie herbatnikami. Wylewamy masę (wierzch posypałam pokruszonymi orzechami) i wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc, aby stężało dobrze.  Przepis możecie pobrać w formacie PDF i do wydrukować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 118

twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego. Ciasto specjalnie wykonane na zamówienie z większą ilością białka i mało słodkie. Jedyne co ściągnęłam od podstawowej wersji 3 bita to herbatniki. Zamiast słodkiej masy z puszki zamieniłam je na masło orzechowe. Specjalnie wykorzystałam wersje crunchy z kawałkami orzechów. Niestety trochę zabawy jest przy rozsmarowaniu, bo jest dość gęste, lecz(...)rozpuszczamy w wodzie i ostudzoną dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie. 3. Formę wykładamy herbatnikami. Na nie rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy ponownie herbatnikami. Wylewamy masę (wierzch posypałam pokruszonymi orzechami) i wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc, aby stężało dobrze.  Przepis możecie pobrać w formacie PDF i do wydrukować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu 180

Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu – Dzisiaj w Małej Cukierence „Zdrowa Środa” :). Zapraszam na pyszne ciasto na zimno z przeróżnych orzechów i owoców. Jest kremowe, aromatyczne, sycące i co najważniejsze smaczne. W przepisie nie ma białego cukru i składników z glutenem. Ciasto wygląda pięknie i apetycznie, uważam, że jest proste w przygotowaniu. Możemy(...)zdjęcia są autorstwa Moniki Szeffler „Przez Ogródek” . Zapraszam na FILM . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu Składniki: Spód: 200g orzechów laskowych 50g pistacji 50g orzechów włoskich 50g migdałów 200g daktyli 80g roztopionego oleju kokosowego 120g masła orzechowego bez dodatków Masa truskawkowa: 250g

Mała Cukierenka
Ciasteczka czekoladowe z żurawinami i orzechami włoskimi 130

ucieramy z trzcinowym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do dobrze utartego masła dodajemy przesianą mąkę tortową, sodę, kakao i jajko. Mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy, starte obydwie czekolady i suszoną żurawinę, oraz sól. Wszystkie składniki mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem za pomocą łyżki do lodów układałam kulki. Ciasto delikatnie spłaszczyłam drewnianą łyżką. Pamiętajcie

Lili w kuchni
Brownie z masłem orzechowym 148

Klasyczne brownie z dodatkiem masła orzechowego z kawałkami orzechów. Połączenie idealne! To baaardzo czekoladowe ciasto zapewne posmakuje wielbicielom czekolady. Polecam Składniki: 250 g masła 5 jajek 300 g gorzkiej czekolady 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki 100 g masła orzechowego (z kawałkami orzechów) Przygotowanie: W rondelku roztopić masło, wyłączyć gaz i dodać posiekaną czekoladę. Mieszać(...)roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować, aż składniki się połączą (nie dłużej!). Masło orzechowe lekko podgrzać, mieszając. Blaszkę o wymiarach 21 x 31 wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wyrównać. Na wierzch nałożyć masło orzechowe i za pomocą patyczka robić esy floresy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20-25 minut. Wyjąć, przestudzić i pokroić na kwadraty

Oryginalny smak
Krówka serowa 227

śmietany 30% 250 g serka ricotta lub mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru puszka masy karmelowej 200 g orzechów  Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy resztę składników i wszystko zaraz zagniatamy aż powstanie nam jednolita bryła ciasta. gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę. Jeżeli nie mamy gotowej masy karmelowej wystarczy gotować przez trzy godziny(...)kruche ciasto kładziemy na spodzie brytfanki i nakładamy na nie 1/2 masy karmelowej. Następnie wykładamy masę z bitej śmietany i przykrywamy ją drugim kawałkiem ciasta. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy karmelowej i posypujemy orzechami (możemy je pokroić drobno albo jeśli mamy mocna maszynkę zsiekać je) Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień w tedy ciasto jest miększe. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania