ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:263/932)

Sernik z rabarbarem 142

szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Ciasto dobrze wyrobić, wyłożyć spód blaszki.  Składniki na masę serową: 80 dag sera białego  5 jaj  3 białka 1 szklanka cukru kryształu  skórka otarta z całej cytryny  1 budyń waniliowy cukier waniliowy  pół kostki(...)dodawać ser, miksować, dodać budyń, roztopioną margarynę, skórkę startą z cytryny. Dokładnie wymieszać masę serową z pozostałymi składnikami, aby była gładka. Białka ubić na sztywno, delikatnie wmieszać je w ser. Gotową masę serową wylać na przygotowane ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec przez ok. 30 minut, następnie temperaturę obniżyć

Apetyczna babeczka
Puszysty snikers 413

jest od początku. Wbrew powszechnej opinii, że ciasto z miodem jest twarde, to pomimo dużego dodatku miodu jest miękkie. Najmłodsza córeczka wyjadała ciasto, które zdążyło tylko wystygnąć. Wielka blacha ciasta, a znika w mgnieniu oka. Polecam, bo pyszne, ale straaasznie słodkie! Składniki: Biszkopt: - 5 jajek; - 1/2 szklanki miodu; - 1/4 szklanki cukru; - 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej; - 1 szklanka wystudzonej(...)cukrem, dodać miód, herbatę, przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać olej i znów zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i dodać delikatnie do ciasta. Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić

dom-agi.pl
Szybkie ciasto ze śliwkami 447

mamy ochotę na coś słodkiego i chwilkę czasu to jest idealny przepis na naszą zachciankę.  Ciasto kakaowo - waniliowe ze śliwkami to doskonały deser. Przepis znalazłam na blogu Moje Kuchcikowo Czas pieczenia:   40 min                      Temperatura pieczenia:   180  °C           Wielkość formy(...)łyżki kakao, cukier waniliowy śliwki Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrami i powoli wlewamy na zmianę wodę, olej i dosypujemy mąki z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Połowę ciasta wykładamy na blachę i układamy na nim ćwiartki śliwek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Do pozostałego

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Piernik siostry Anastazji 998

Temperatura pieczenia:   160  °C           Wielkość formy :   12 cm x 40 cm Składniki ciasta: 3 szklanki mąki 20 dag płynnego miodu 20 dag masła 1 szklanka cukru 3 jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 łyżki lodowatej wody 1 łyżka kakao 1 paczka przyprawy piernikowej 1 łyżeczka sody Składniki polewy: 1 czekolada (mleczna(...)Mąkę, sodę kakao - przesiać. Do mieszaniny dodać przyprawy korzenne. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodawać miód, śmietanę, wodę, mieszankę mączną. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z ciastem. Przełożyć do przygotowanej foremki o rozmiarach 12 cm x 40 cm (foremka zmierzona w dolnej części). Piec w 160 °C przez ok. 60 minut

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Otrębowa babka 145

moje obawy się rozwiały, bo ciasto wyszło może nie za duże (ale przecież to ciasto na dietę więc po kawałku wystarczy :)), ale naprawdę mięciutkie, i takie puszyste. Wszystkim na diecie, ale i nie tylko polecam jak najbardziej. Składniki: 2 jajka (żółtka oddzielone od białek) 4 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki otrąb pszennych łyżeczka cynamonu łyżeczka(...)proszku do pieczenia łyżka słodzika pół szklanki gęstego jogurtu greckiego Wykonanie: Sypkie składniki wymieszać dokładnie w misce, dodać same żółtka, jogurt.  Z białek ubić pianę i delikatnie dodać, wymieszać ze składnikami (najlepiej łyżką). Ciasto przelać do formy. U mnie forma do babki. (Można dać do foremki kwadratowej lub okrągłej, lub zrobić babeczki, to zależy już

Moje pyszne gotowanie
Ciasto "Pleśniak" na jogurcie greckim 446

Mniam <3 Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony Gotujmy . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 200 g masła, pokrojonego na kawałki Składniki na masę jogurtową: 4 białka 1 szklanka cukru 750 g jogurtu greckiego 1 i 1/2 op. budyniu waniliowego 1 czubata(...)składników. Drugą połową dokładnie wygniatamy spód formy. Odstawiamy na bok. 2. W misie miksera umieszczamy białka i cukier, miksujemy, a następnie dodajemy stopniowo jogurt grecki, proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy do połączenia składników. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ciasto w formie smarujemy dżemem, na to wylewamy masę jogurtową. Całość posypujemy pokruszonym ciastem odłożonym wcześniej

My Culinary Art
NAJLEPSZY JABŁECZNIK NA ŚWIECIE - POD BEZĄ 461

budynie waniliowe 600 ml mleka do budyniu Wykonanie: *Posiekać masło, dodać mąkę, cukier, żółtka, zagnieść ciasto, które włożyć na 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto, równomiernie rozłożyć, ponakłuwać widelcem ,żeby zbytnio się nie podniosło. Ciasto zapiekać na rumiano przez 20 minut w 190 st. * Ugotować budyń, dając na 2 opakowania(...)opakowaniu. Przestudzić .Wylożyć na podpieczony kruchy spód. *Jablka poobierać, pokroić w dość duże kawałki, wyłożyć na masę budyniową. * Białka ubić na sztywno, gdy są sztywne, dawać stopniowo cukier, miksować, na koniec dać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Wylać na jabłka. * Ciasto ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. Piec 10 minut , po tym czasie zmniejszyć temp

Z Majeczką w kuchni
Ciastka z kremem cappuccino i orzeszkami / Cookies with cappuccino cream and nuts 83

Scroll down for recipe in English. Składniki: (około 25 sztuk) Ciastka: 300 g. mąki pszennej 225 g. masła 1,5 łyżki kwaśniej śmietany 18% 1 białko 60 g. cukru pudru  Krem cappuccino: 300 ml. mleka 125 g. cukru 30 g. proszku cappuccino śmietankowego Mokate 17 g. mąki ziemniaczanej 3 żółtka 12 g. żelatyny 3 łyżki zimnej wody(...)bardzo dokładnie. Wierzch kremu przykryj kawałkiem folii do żywności (tak aby dotykała jej powierzchni) i odstaw do całkowitego wystudzenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Białko jaja miksuj z cukrem pudrem do powstania lukru. Schłodzone ciasto podziel na 3 części. Kiedy jedną wałkujesz, pozostałe włóż spowrotem do lodówki. Rozwałkuj placek o grubości 3 mm. i wycinaj ciastka o średnicy

Delicious Place
Tarta makowa z gwiazdkami 156

boki formy i w razie potrzeby dociąć ciasto nożem. Widelcem zrobić kilka nakłuć. Ciasto, które pozostało z docinania zagnieść w kulę i włożyć do lodówki. Formę z ciastem również schłodzić w lodówce 30-60 minut.   Pod koniec tego czasu rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Spód do tarty podpiec przez ok. 15 minut do ładnego zarumienienia. Ostudzić(...) na sztywną, lśniącą pianę. Do masy makowej dodać żółtko pozostałe z jajka oraz ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Masa powinna konsystencją przypominać "papkę". Nie może być zbyt sucha ani zbyt wodnista.   Na ostudzony spód ciasta wyłożyć masę makową, wyrównać. Na wierzch tarty umieścić różnej wielkości gwiazdki wycięte z pozostałego ciasta kruchego z lodówki

Nastoletnie Wypiekanie
Pychotka rabarbarowo - jabłkowa 314

ciasto: 2,5 szkl. mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy ( proszek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 1 margaryna (250 g ) 4 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany Na piankę:  4 białka szczypta soli 1 op. kisielu wiśniowego  0,5 szkl. cukru Nadzienie: 5 łodyg rabarbaru 3 jabłka(...)papierem do pieczenia i podpiec . Jabłka kroimy w półplasterki, rabarbar w cienkie plasterki, mieszamy z cukrem i sypkim kisielem. Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem, na sam koniec wsypujemy kisiel i mieszamy do połączenia składników. Na podpieczone ciasto wykładamy owoce, następnie różową piankę i na wierzch ścieramy zamrożoną część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik z jogurtów greckich z jagodami i kruszonką... 824

Sernik z jogurtów greckich  z jagodami i kruszonką... Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 250 g masła 5 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa: 5 białek 1 i 1/3 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jogurty greckie (340 g) 2 budynie śmietankowe (proszek) szczypta soli Dodatkowo(...)łyżeczka mąki cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Powstałą kulkę dzielimy na 4 części, jedną wkładamy do zamrażarki a resztą wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25x35). Nakłuwamy widelcem i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy. Białka ubijamy ze szczypta soli, pod koniec dosypujemy po trochu cukier puder

Pelusiowa Kuchnia
Kozieradka – zdrowa przyprawa 75

nich kiełki. Kozieradka ma słodki, orzechowy smak z nutą goryczy. Znajdziecie ją głównie jako składnik przyprawy curry.Warto ją jednak dodać również do wypieków, chleba i ciast. Właściwości odżywcze kozieradki Kozieradka jest bogata w białko i błonnik pokarmowy. To właśnie błonnik poprawia pracę żołądka i zwiększa metabolizm. Podobnie jak wszystkie pokarmy bogate w błonnik, nasiona kozieradki wydłużają uczucie sytości, powodują

codojedzenia
Domowa masa makowa (z miodem) 144

Wystarczy namoczony mak trzykrotnie zmielić, a następnie dodać do niego ulubione bakalie i całość połączyć za pomocą miodu. Uwaga: przed dodaniem masy makowej do ciasta należy ją delikatnie wymieszać z dwoma ubitymi białkami jaj. Składniki na około 0,9 kg gotowej masy makowej: 250 g suchego maku 1,5 szklanki mleka 1/2 szklanki płynnego miodu

Ugotować
Ciasto z kakao i makiem 178

pyszny placek z makiem. Szybki, lekki i przyjemy. Dodatkowo do biszkopta dodałam aromat pomarańczowy, który nadał mu dodatkowego smaku i wyrazistości. Polecam wypróbować. Smacznego. Ciasto z kakao i makiem BISZKOPT KAKAOWY: 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki kilka kropli aromatu pomarańczowego Delecta 1 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta BISZKOPT MAKOWY: 4 białka

Gotuję Testuję
Placuszki z jabłkami 124

naczynia. Do mąki wlewamy mleko i wsypujemy cynamon i imbir. Mieszamy. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pozostałych składników. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem. Na lekko natłuszczoną patelnie nakładamy ciasto i smażymy na złoty kolor. Smacznego

Gotuj z Agnes