ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:256/932)

Rurki 211

wałkować na stolnicy placki (jak na pierogi), kroić radełkiem paski o szerokości około 2 cm, nawijać te paski ciasta na foremki do rurek. Następnie nawinięte ciasto na rurkę z jednej strony namoczyć w białku i cukrze krysztale. Układać na blaszce ocukrzoną stroną do góry. Rurki piec w temperaturze 200 0 C przez około 15 minut. Jak są zrumienione

In my kitchen
Hot dogi na domowy sposób:) 173

osiem trójkątów (jak na rogaliki). Każdy trójkąt należy posmarować ketchupem, położyć słupek żółtego sera i pół cienkiej parówki (można dodać troszkę ogórka kiszonego czy papryki). Ciasto zawijać na kształt rogalika. Bułeczkę należy posmarować białkiem i posypać ziołami (np. prowansalskie). Piec w temperaturze 180 0 C do chwili, aż się zrumienią

In my kitchen
Naleśniki bez mleka 330

może być gazowana) łyżeczka oleju olej do smażenia Ze wszystkich składników ucieramy puszystą masę (najlepiej blenderem). Jeśli dodamy wody gazowanej lub ubijemy osobno z białek jaj pianę naleśniki będą bardziej puszyste.  Z ciasta smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Nalewam ciasto wielką łyżką (chochlą do zupy) z jednej strony patelni i przechylając powoli patelnię

prawdziwe jedzenie
Kluski leniwe z miętą 136

szczyptę soli i miksuję na sztywną pianę. Do sera dodaję żółtko jajka, mąkę i suszoną miętę i mieszam dokładnie. Na koniec dodaję pianę z białka i mieszam do połączenia składników i  wyrabiam ciasto. Formuję z niego wałeczek i kroję na małe kawałki.  Wrzucam do gotującej się osolonej lekko wody i gotuję do wypłynięcia na wierzch. Następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik wiedeński puszysty 191

koniec ucierania nie przerywając dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Do utartej  masy dodajemy zmielony ser, mąkę, budyń i wszystko dokładnie mieszamy. Z 5 białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy ją do ciasta delikatnie mieszając. Na koniec wsypujemy rodzynki lub żurawinę i skórkę pomarańczową. Dużą tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką a następnie wlewamy ciasto. Całość wkładamy

Na słodko lub wytrawnie
Jem zdrowo: Gofry jaglano- owsiane 221

mleka 1,5% " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Żółtka oddzielamy od białek. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy oddzielnie i delikatnie dodajemy do reszty ciasta. Mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy. Studzimy gofry na kratce.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

CoolinarniePL
Ciasto czekoladowo - miętowe 388

łyżki kakao.  Masło, cukier, wodę i kakao zagotować, po czym przestudzić. Dodać żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z resztą masy.  Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę.  Piec około 30 minut w temp. 180st.  Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem

Z miłości do słodkości
695. Omlet... z drożdżami? 138

jajkiem, żółtkiem, zaczynem i resztą składników. Drugie białko wkładam do lodówki. Miseczkę przykrywam i odstawiam w ciepłe miejsce na ok.30min. Po tym czasie ubijam białko na sztywną pianę, delikatnie łącze z drożdżowym ciastem i smażę na maśle na rozgrzanej patelni pod przykryciem przez kilka minut, przewracam na drugą storę.* *na małym ogniu

More food, love and dreams
Szarlotka Sypana 352

cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek Składniki na ciasto wsypujemy do misy. Łączymy je ze sobą, starając się nie zagniatać ciasta a jedynie doprowadzić do postaci kruszonki. Pianka kokosowa: 6 białek 220 g cukru kryształu 100 g wiórków kokosowych 300 ml kwaśnej śmietany 18% Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodajemy cukier(...)śmietany z kokosem dodajemy ubitą pianę z białek. Dodatkowo: 4 duże jabłka (szara renta lub inne mało soczyste) 1-2 łyżki cukru kryształu cynamon (jeśli lubicie) Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Wykonanie: Formę dużą o wymiarach 33 x 23 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy 2/3 ciasta, lekko ugniatamy. Na ciasto wykładamy jabłka. Posypujemy cynamonem. Następnie wykładamy

Made By Mom And Son
Ciasteczka kokosowe 237

ekstraktem (lub aromatem) waniliowym. W drugiej misce za pomocą miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Łączymy ubitą pianę z białek z masą kokosową delikatnie mieszając łyżką. Wykładamy ciasto za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w odległości 3 cm od siebie. Wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury

W kuchni Katie
SzaFran Spaghetii 190

tylko się zagotują składniki wyłącz ogień. Pokrój szynkę w cienkie, drobne pask i. Zetrzyj parmezan i naszykuj śmietanę oraz oddziel żółtko od białka. Białko możesz wykorzystać dodając je do jajecznicy lub ciasta. Etap drugi to sos: dodaj śmietanę, szynkę, parmezan, pieprz i szczyptę soli do szafranu z wodą na patelni. Na wolnym ogniu zagotuj. Gotuj na małym

Pasje Jolki
Rolada pomidorowa 1619

żółtka) dolewając stopniowo gorącą wodę. Stale miksując dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę i starty ser. Stopniowo dosypujemy przesiane mąki i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem. Wylewamy na blachę (wymiar 25x35) wyłożoną papierem i pieczemy ok.10 minut w temp. 200 stopni nie dopuszczając do zarumienia się ciasta.  Wykładamy i    studzimy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Babka tulipan na białkach 226

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Mąkę z proszkiem przesiewamy i dodajemy stopniowo do białek - dokładnie mieszamy. Dodajemy olej oraz wodę, mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej mak, do trzeciej kisiel (opcjonalnie możemy dodać też czerwony barwnik, wtedy uzyskamy żywszy kolor

charlotte gotuje
Beza z bitą śmietaną i owocami 196

już można zaszaleć :) Ja wykorzystałam dostępne dla siebie owoce (zebrane z ogródeczka chwilkę przed burzą :)) ). Mam nadzieje, że propozycja letniego, delikatnego i dość słodkiego ciasta przypadnie Wam do gustu.  SKŁADNIKI: BEZA: 6 białek 250 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny WYPEŁNIENIE BEZY: 500 ml śmietanki 36% łyżka cukru  5 kropelek aromatu

Serce zamknięte w formie pyszności