ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:264/932)

Śniadaniowe placuszki z borówkami na jesienne poranki 195

mąkę z wszystkimi sypkimi składnikami, a w drugim naczyniu jogurt, śmietanę, ŻÓŁTKA i przestudzone masło. Potem połączyć suche z mokrym i ubić na sztywno białka z odrobinką soli. Połączyć ubitą pianę z ciastem, mieszać delikatnie. Teraz pora na borówki, jeżeli ich używacie, dodać taką niepełną szklankę. Smażę z obu stron na złoty kolor na patelni ledwie muśniętej

I tu będę miała takie te
Gofry z cukinią podane z jajkiem w koszulce i bekonem 123

ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, mleko, proszek do pieczenia, mąkę, cukinię, ser i sól mieszam dokładnie. Następnie stopniowo dodaję ubite na sztywno białka. Do nagrzanej gofrownicy nakładam po łyżce przygotowanego ciasta i piekę przez 4-5 minut, aż gofry staną się chrupkie. Postępuję analogicznie z pozostałym ciastem, natomiast upieczone gofry przekładam na kratkę, jeden obok drugiego

Mango Papaja
szybkie placuszki z kaszą manną 157

Kaszę mannę zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 10 minut by kasza wchłonęła mleko. Następnie dodajemy resztę składników - z jajek dodajemy tylko żółtka-wszystko miksujemy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Mieszamy. Olej rozgrzewamy na patelni,olej ma tylko pokryć dno, nie ma być go dużo. Smażymy placuszki na złoty kolor. Jak ciasto jest za gęste

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowe gofry z brzoskwiniami i czekoladą 174

wszystkie mokre składniki: mleko, maślankę, rozpuszczone i przestudzone masło oraz roztrzepane żółtka jajek. Połącz zawartości dwóch misek i stopniowo dodawaj wcześniej ubite na sztywno białka jajek. Na dobrze rozgrzane formy gofrownicy nalewaj ciasto równomiernie i postępuj dalej zgodnie z instrukcją producenta gofrownicy. Gofry odkładaj na kratkę do wystudzenia, a w między czasie ubij śmietankę kremówkę z mascarpone

Plate of Joy
CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI 135

kryształu 200g świeżych truskawek Sposób przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodać delikatnie przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układać umyte i oczyszczone z szypułek truskawki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni

Prosto i Smacznie z Anetą
Rolada jarmużowa z papryką 248

dostatecznie wilgotny podlać 1/2 szklanki bulionu warzywnego. Jarmuż intensywnie doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. wystudzić, następnie dodać zółtka i zblendować na gładki krem białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać z jarmużem. Ciasto rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160`C 20 minut. Uważać, by nie przesuszyć rolady, ponieważ popęka przy zwijaniu. Odstawić upieczoną roladę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
wielkanocne ciasteczka 150

łyżka wódki szklanka cukru pudru barwniki spożywcze pisaki spożywcze jadalny marker (do robienia oczu ) Składniki ciasta zagnieść, ciasto owinąć folią, wstawić na godzinę do lodówki i schłodzić. Zimne ciasto rozwałkować i foremkami wycinać ciasteczka. Piec w 200*C kilka minut aż się zrumienią. Wystudzić. Białko utrzeć z cukrem pudrem i wódką. Podzielić na kilka miseczek i zawartość każdej zabarwić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zdrowe, aromatyczne brownie dyniowe 182

lepki od czekolady. Nie piec zbyt długo, by nie wysuszyć brownie.) Gotowe! :) Teraz możesz delektować się smakiem swojego wykwintnego deseru.  Wartości odżywcze (całego ciasta z gorzką czekoladą): 1516 kcal 53 gram białka 63 gram tłuszczy 164 gram węglowodanów 27 gram błonnika Wartości odżywcze jednego kawałka: 126 kcal ok 4.4 gram białka 5.25 gram tłuszczy

Smiling Shrimp
Gofry 133

. Żółtka łączymy z cukrem, wodą i olejem.   Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masę jajeczną łączymy z mąką. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Gofrownicę natłuszczamy olejem i rozgrzewamy.  Nakładamy ok. 3-4 łyżek ciasta i pieczemy. Podajemy z cukrem pudrem, bita śmietana i owocami. Smacznego

Pyszności Słodkości
Przepisy na Boże Narodzenie 572

Lion Pijany kokosowiec Ciasto orzechowe z kremem chałwowym Słonecznikowiec Ciasto z kremem chałwowym Łabędzi puch Ciasto z kiwi i galaretką Brzoskwiniowa kostka Kostka kawowa Ciasto miodowe z brzoskwiniami Wiśniowa chmurka Keks na białkach z bakaliami Orzechowe babeczki

Domowa cukiernia Ewy
HIT ŚWIĄT! FIT MAKOWEIC- bez niczego! 107kcal 144

MAKOWIEC! Ale jak zrobić NISKOkaloryczny przysmak? Ciasto bez: - mąki - cukru - glutenu - masła - tłuszczu - drożdży  No i wyszło PYSZNE! A MAKROSY GENIALNE!  1/20 CIASTA MA 107kcal B5 W9 T6 SKŁADNIKI: -7 białek (+łyżka sody oczyszczonej) -3 żółtka - jogurt grecki o obniżonej zawartości tłuszczu 60g - jogurt TUTTI jabłko-cynamon 0% (z biedronki) 100g - suchy mak 250g

fitolarun.blogspot.com
Piernik z orzechami 135

oraz żółtka. Do masy dodajemy przyprawy, śmietanę oraz porcjami mąkę wymieszaną z sodą cały czas mieszając. Dodajemy posiekane orzechy a  na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z ciastem. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 C przez około 50 minut. Śmietanę podgrzewamy z cukrem i kakao, aż się cukier rozpuści. Polewą dekorujemy

Zainspirowana w kuchni
Makowiec na kruchym cieście 116

masła mak 500 g zmielonego maku 1/2 litra mleka 5 łyżek miodu 200 g cukru 100 g masła 2 jajka bakalie orzechy migdały itp Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche następnie rozwałkować i wyłożyć spód formy. Masa makowa. Zagotowujemy mleko, wrzucamy do niego rodzynki, cukier (odkładamy dwie kopiaste łyżki), miód, masło. Mieszamy. Po paru minutach, gdy masło się rozpuści(...)czasie ucieramy żółtka z pozostałym cukrem na gęstą masę i dodajemy do masy makowej, razem z pozostałymi bakaliami. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą. Mak wylewamy na ciasto równo rozsmarowujemy. Piec ok 50 minut na 170 stopni

Pychotkaaa
Gofry - najlepsze! Lekkie i chrupiące 142

Osobno wymieszać składniki suche: obie mąki, cukier, proszek do pieczenia oraz sól i dodać je do mokrych, wymieszać trzepaczką ręczną, zmiksować lub zblendować. 3. Białka ubić na sztywno, wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. 4. Rozgrzać gofrownicę (najlepszy efekt będzie przy gofrownicy minimum 1000 W, przed wylaniem pierwszej porcji płytki można leciutkoo natłuścić olejem - pędzelkiem lub spryskiwaczem), nakładać łyżką

Kto ugości moich gości?
bezglutenowe kardamonowe muffiny z wiśniami 213

cukrem, kardamonem, proszkiem i sodą. W oddzielnej misce łączymy jogurt, olej i żółtka. Dodajemy "mokre" składniki do "suchych" i mieszamy krótko, ale dokładnie. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie. Na końcu dodajemy wiśnie i ponownie delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny (najlepiej silikonowych), wkładamy do piekarnika rozgrzanego

chili & sugar