To jest naprawdę mazurek, który każdy choć raz powinien zrobić. Zapach unoszący się w kuchni podczas jego przygotowywania, bezcenny! Smak niesamowity! Z doświadczenia Wam powiem tylko
Blondynka GotujeMoja psa ma depresję i syndrom Klusi. A ja nie jestem psim psychologiem, i nie mam pojęcia, jak ją pocieszyć.Pisałam ostatnio, że C. wrócił do
Pożeraczka, czyli raz adobrzemasy i mieszamy.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.Krem przygotowujemy według przepisu. Dzielimy na dwie części
Ciastkozercyprzygotowujemy według przepisu.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min.W gotowych babeczkach wykrawamy nożem wgłębienia i wykładamy
Ciastkozercyproszkiem i mikserem wyrobić z 2 minutyciasto ma być gęste - do rozsmarowania tortownica 24 cm - na dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie rozsmarować ciasto na cieście rozsypać rabarbar z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkazimne ciasto posypać
W Mojej Kuchni Lubiębyć wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki masłem i tartą bułką do formy dać 3/4 ciasta do reszty wsypać kakao wymieszać i dodać na wierzch ciasta widelcem je zamieszać po wierzchu na cieście ułożyć gęsto połówki śliwek skórką na dół piec
W Mojej Kuchni Lubięmąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą Formę wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą lub mąką. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarnikuok. 30 min. w temperaturze 180°C. (Biszkopt należy piec od razu po przygotowaniu i zawsze w nagrzanym piekarniku
Z Kuchni Do Kuchnizimno z białą czekoladą i truskawkamiSernik czarno-biały Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem truskawkowym Ciasto buraczkowe Sernik dyniowy Tarta Rafaello Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami
Kulinarne przygody GatityDzisiejszy przepis powstał pod wpływem impulsu. Zobaczyłam w sklepie piękne figi i nie mogłam im się oprzeć. Oczywiście chodzi mi owoce :-). Chwyciłam jeszcze z
Kulinarne przygody Gatitymasło. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy aromat pomarańczowy. Mieszamy. Foremkę do babki -z kominkiem- 26 cm - smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy około 2/3 ciasta. Do reszty dodajemy kakao i dobrze mieszamy, po czym wlewamy resztę ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na około 40 minut. Wystudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem
Moje Kuchenne RewelacjePogoda piękna za oknem w Polsce tra długi weekend majowy a u mnie zwykły weekend. Pogoda jest świetna, szkoda, że to już ostatni dzień słońca a
ciastkarnia na kruchym spodzieNa zewnątrz upał jak nie wiem więc wszystkie metody ochłodzenia wskazane. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać ostatnie zapasy truskawek i borówek i zrobić tarteletki. O ile z borówkami
ciastkarnia na kruchym spodziemuszę przyznać, że trochę zaryzykowałam, bo zrobiłam ją z tuńczykiem, hmm. Obawiałam się czy będzie zjadliwa, przeze mnie oczywiście. A wyszło pyszne, jak zawsze ;) Razowa tarta z tuńczykiem Składniki ciasta połączyłam ze sobą i szybko zagniotłam ciasto, które następnie wstawiłam na 15 min. do lodówki. Po tym czasie wyłożyłam nim formę do zapiekania, nakłułam widelcem i zapiekłam przez
bastalenaBardzo lubimy ciasta z dodatkiem świeżych owoców, dlatego latem często takie ciasta u nas goszczą:) Ostatnio "spodobały" mi się tarty, szybko i łatwo się je przygotowuje a wszyscy je lubią;) Poza tym nie wymagają pieczenia, a podczas letnich upałów jest to ogromną zaletą;) Ciasteczkowy spód, do którego tym razem dodałam wiórki kokosowe, i masa malinowa pokryta warstwą
Z miłości do słodkościLato kusi malinami, a ja kuszę tartaletkami. Połączenie białej czekolady i malin to połączenie idealne. Kwaskowate maliny i słodycz czekolady wzajemnie się równoważą.Tartaletki poza tym
kolorowotorcikowo