ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:152/234)

TU I TAM # 31. Craquelines. Na dobry dzień. Francuskie brioszki z kandyzowanymi pomarańczami. 143

craquelines , francuskich śniadaniowych brioszek z aromatycznym pomarańczowo-migdałowym nadzieniem.  Mięciutkich, chrupiących z wierzchu, z chmurką cukru pudru.  Owijam je w białe serwetki i wręczam pierwszym spotkanym osobom, Domownikom i Wam. Złe myśli - a kysz!  Urok został zdjęty! To będzie dobry dzień!     CRAQUELINES - BRIOSZKI Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI Na ciasto: 370 g mąki pszennej tortowej

KUCHARNIA
Quiche z brokułami i gorgonzolą 145

rozgrzać do temperatury 200 ° C. Piec spód około 15 minut. Ciasto powinno tylko lekko się zarumienić. Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia. Farsz: 500 g brokułów 250 g sera gorgonzola lub Lazur 300 g śmietany 18 % 3 jajka sól i czarny pieprz do smaku oraz:  około 30 g płatków migdałowych do posypania wierzchu Brokuły umyć, podzielić na różyczki. Wrzucić do gotującej

maniapieczenia
Ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem, bez glutenu 222

wyjęciu w piekarnika odstawić do ostygnięcia. 2. Wymieszać razem mąkę migdałową i wiórki kokosowe. 3. Do rondelka przełożyć masło i miód, podgrzewać mieszając, aż miód się rozpuści i masa będzie ciepła. Dodać ją do mąki z wiórkami, wsypać pestki z sezamem i wymieszać (powstawanie ciepłe, dosyć plastyczne ciasto). 4. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać

Mała Cukierenka
ciasto dotyk anioła 26947

przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 ml śmietany 18 % 200 g białej czekolady 160 g śmietany w proszku – śnieżki (2 opakowania) 250 g wiórek kokosowych ok. 100 g płatków migdałowych (do posypania) wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy, wlewamy śmietanę 18%, mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Murzynkowe muffinki z niespodzianką Rafaello 164

szklanki oleju rzepakowego 2 jajka pigwy w spirytusie kropla aromatu migdałowego i waniliowego wiórki kokosowe, polewa czekoladowa W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier. Oddzielnie połączyć roztrzepane jajka z mlekiem i olejem. Wlać je do suchych składników, mieszając dodając pokrojoną w drobno pigwę. Nałożyć ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 1/2 wysokości. Umieścić po środku Rafaello

MarciochaKucharzy
Babeczki korzenne 216

mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia.   Jajka ubijamy z cukrem i ekstraktem migdałowym. Dokładamy stopniowo masę czekoladową. Po dokładnym połączeniu składników, dodajemy na przemian suche, wymieszane składniki (mąka, cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika), śmietanę i olej. Natłuszczona formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie umieszczamy połowę ciasta w foremkach, równamy - kładziemy łyżeczkę powideł na środek i przykrywamy drugą

Gotuj z Natką
MUFFINKI Z MARCHEWKĄ, JABŁKIEM I KRUSZONKĄ 91

starte jabłko 1 starta marchewka 2 łyżki płatków migdałowych  2 łyżeczki cynamonu   kruszonka    100 g mąki  50 g cukru 25 g masła A jak to zrobić:  Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, a w drugiej mokre. Mokre wlać do suchego i wymieszać. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać więcej mleka. Dodać

Kuchnia w opałach
Bułeczki bankietowe 125

żółtko roztrzepane z 1 łyżką zimnej wody 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżka maku  Mak i migdały znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl 1. W wodzie rozpuścić drożdże z cukrem, odstawić na kilka minut, aby drożdże ruszyły. Do miski wsypać przesianą mąkę i resztę składników, połączyć z drożdżami, zagnieść ciasto, przykryć folią spożywczą  i odstawić na 30-40 minut

Apetyczna babeczka
Tort miodowy 191

Młyn Kopytowa2 jaja1 łyżeczka sody4 łyżki miodu1 szklanka cukru50 g margarynyWykonanie:Roztop w rondelku miód, margarynę oraz cukier.Wystudz i połącz ze pozostałymi składnikami w robocie lub ręcznie. Podziel ciasto na trzy równe części . Rozwałkuj, piecz każdy blat osobno, w okrągłej tortownicy około 15 minut. To będzie zależało od piekarnika. Sprawdzaj! Temperatura nie wyższa niż 180 stopni.Masa:3 szklanki(...)manny100 g masła2 łyżki cukru łyżki cukru1 cukier waniliowyPolewa-około 3 łyżek margaryny-2 łyżki cukru-1 łyżka wody-3 łyzki kakao-Toblerone Fruit/Nuts oraz Toblerone mleczna z nugatem migdałowym i miodem – jako dodatek do polewy i jako pyszna chrupiąca posypka i dekoracja-garść zblenderowanych orzechów włoskichWykonanie:Gotujemy mleko z cukrem i cukrem waniliowym, kiedy zaczyna wrzeć dodajemy kaszę

Z Kuchni Do Kuchni
Keks lawendowy 124

sprzęty kuchenne i zostawić sobie tylko 1 rzecz, albo gdybym pakowała się na bezludną wyspę, na pewno zatrzymałabym keksówkę. Ilość jej zastosowań przerosła nawet jej wynalazcę. Właściwie nie ma ciasta, którego nie dałoby się upiec w foremce w tym kształcie. Sam keks poznałam bardzo późno i to w wersji kupnej. Nie jadło się go u mnie w domu. Wersja kupna(...)nerkowca, płatki migdałowe) Jak przygotować keks lawendowy?   Bakalie zalewamy sokiem i odstawiamy na noc do lodówki. Jeśli się spieszysz możesz podgrzać sok, wyłączyć gaz i wtedy dodać bakalie. To skraca czas namaczania do godziny. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy sodę, lawendę, cynamon, wanilię, cytrynę i olej. Mieszamy, a potem łączymy z mąką. Na koniec do gęstego ciasta dodajemy bakalie

Ugotowane pozamiatane
Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach 149

soku pomarańczowego 6 skorupek Żółty lukier (cukier puder + sok z cytryny + żółty barwnik) Koszyczki: 50 g czekolady mlecznej 50 g białej czekolady Masło ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym  na puszystą masę. Kolejno dodajemy po jednym jajku.  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy mąkę i dolewamy mleko. Na końcu delikatnie wsypujemy ananasa i mieszamy(...)stawiamy jajeczka otworem do dołu na ręczniku papierowym. Następnie do środka każdej wlewamy troszkę oleju, obracamy dokładnie, nadmiar wylewamy. Foremkę na babeczki wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ciasto na jajeczka: W jednej misce mieszamy mokre produkty (jajko, olej, sok pomarańczowy), w drugiej suche produkty (mąka, cukry, wiórki kokosowe). Suche produkty łączymy z mokrymi. Masę przelewamy do 2/3 wysokości

VioletoweKucharzenie
Kule owsiane 136

kawki, zamiast kupnych ciastek pseudo pełnoziarnistych, które załamują mnie składem. Składniki (na około 20 sporych kul): 4 jajka 500g płatków owsianych szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej łyżka maku sporo aromatu migdałowego 100g cukru trzcinowego/ksylitolu garść bakalii (np. żurawiny, rodzynek, itp.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 55g oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki Sposób przygotowania: Olej kokosowy rozpuszczamy na sporej teflonowej(...)zbrązowią dodajemy zmielony na puder cukier trzcinowy/ksylitol, mieszamy na małym ogniu, aż cukier/ksylitol się skaremlizuje dodajemy aromat według smaku studzimy płatki dodajemy mąkę, jajka, proszek, mak, bakalie z powstałego ciasta formujemy półkule, ja użyłam miarki w takim kształcie dzięki czemu wyszły mi piękne bomby :) wykładamy ciastka na formę wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w temp. 200 stopni przez około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Przekładaniec makowy 141

masła dodatkowo płatki migdałowe do posypania Sposób przygotowania: Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Do masy żółtkowej dodać przesianą mąkę, wodę, o;ej i mak i dokładnie wymieszać. Można krótko zmiksować na najniższych obrotach. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta i delikatnie, dokładnie

na moim stole...
Krajanka marcepanowa z powidłami 167

Zapraszam... Stopień trudności proste, marcepan może się ciężko rozcierać ja sobie pomogłam mikserem Skala smaku 10/10 zajadać można już następnego dnia, po zamknięciu w pudełka ciasto robi się mięciutkie. Ciasto: 3 1/3 szklanki maki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka płaska kardamonu 1 łyżeczka płaska imbiru po 1/2 łyżeczki zmielonej galki muszkatołowej(...)pomarańczowa- pół szklanki 225g marcepanu- można dodać więcej 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1/3 szklanki maki 1 łyżka mleka po 1 łyżce soku pomarańczowego i cytrynowego 1 łyżeczka olejku migdałowego powidła śliwkowe 300g. Lukier : 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki amaretto lub koniaku Marcepan: Paste migdalowa rozetrzec z cukrem, dodac pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem, sodą

Kubki smaku
Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie 86

Ciasto Makowa Fantazja czyli aksamitny sernik gotowany na puszystym biszkopcie z dodatkiem maku to pyszny przepis na fantastyczne ciasto, które można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może zasmakować nawet osobom, które nie przepadają za makiem, gdyż nie dominuje od smaku ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka cukru(...)też być z wiaderka) 4 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (takie na 0,5 l mleka) można również dać łyżkę cukru z pomarańczą, cukru waniliowego lub ekstraktu migdałowego, pomarańczowego, a także skórkę otartą z pomarańczy – wybieracie, co lubicie Ponadto: tabliczka czekolady o dużej zawartości kakao, 3 łyżki śmietany 30%, 50 g migdałów w płatkach   Przygotowanie Rozpoczynamy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania