ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:145/234)

Kruche ciasteczka cynamonowe 155

łyżeczki cynamonu szczypta soli dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa, rodzynki, orzechy, płatki migdałowe, kokos, czekoladowe wiórki, suszona żurawina WYKONANIE W garnuszku rozpuścić masło, cukier, miód i ocet. Mieszając doprowadzić masę do wrzenia. Ostudzić. Do miski wsypać mąkę, sodę, cynamon, sól, dodać jajko i ostudzoną masę. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.  Odrywać po kawałku

Passions hobbies life
Ciasteczka migdałowe 202

cukru pudru 2 łyżeczki cukru migdałowego 1 łyżka miodu płatki migdałowe do obtoczenia Wszystkie składniki (oprócz płatków do obtoczenia) zagnieść. Białek nie ubijać, mają one skleić masę. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut, do schłodzenia. Po tym czasie formować z ciasta nieduże kulki, wielkości małego orzecha włoskiego, spłaszczać i obtaczać z jednej lub obu stron, według

Czerwień i błękit
ŚWIĄTECZNY SERNIK ALZACKI 385

szczyptą soli. Dodać do masy serowej.  Wyjąć zimną formę, wylać na ciasto masę sernikową, wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni C ok. 45-50 minut. Po upieczeniu zostawić w uchylonym piekarniku na ok.10 minut. Można polukrować. Lukier: -puder trzcinowy (ok.4 łyżki) -kremówka -aromat migdałowy (kilka kropli) Wszystko wymieszać razem do uzyskania masy lukrowej(ja dodatkowo rozpuściłam gorzką

Smaczne Zdrowe
Tort Garfield 147

margaryny* 3 łyżki cukru pudrudodatki* likier migdałowy* wiórki kokosowe* cukierki perełki* barwniki spożywcze* biała masa cukrowa przepis tutajSposób wykonaniabiszkopt jasnyOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.Wylać ciasto do tortownicy(24/24 cm) z dnem

Mix smaku
Torcik truskawkowy 179

migdałowego, 2 łyżki mleka. Dodatkowo: garść płatków migdałów, 300 g mrożonych truskawek, lukier plastyczny. Wykonanie: Mąkę i kakao musimy przesiać. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Cały czas mieszając mikserem do piany z białek dodajemy stopniowo cukier a następnie dodajemy po 1 żółtku. Do masy dodajemy przesianą mąkę z kakao i całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto(...)nakładamy na wierzch i boki masę śmietanową.     Tort wkładamy do lodówki na 2 godziny. Masa maślana: Masło razem z cukrem ucieramy na puszystą masę.  Dodajemy aromat migdałowy oraz mleko. Masę nakładamy na cały tort (na wierzch oraz boki). Tort wkładamy ponownie do lodówki, tym razem na około godzinę.  Lukier plastyczny: Lukier plastyczny musimy rozwałkować. Najlepiej podsypać

paapilotkaa
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 232

Wafle ryżowe z prosciutto 3. Garść orzechów  4.  Naleśniki owsiane z tuńczykiem 5. Placuszki orkiszowe😋 😍  i dwa podpłomyki bez cukru z masłem migdałowym  2 1.  Gryczane gofry kakaowe 2. Dwa kawałki serniczka  🍰 3. Kasza gryczana z tuńczykiem 4.  Koteczki z serem i orzechami 5. Wafle z warzywami i jajkiem 6.  Kasza(...)orzechami 2.  Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 3.  Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5.  Ryżowa pizza z patelni 9 1.  Mini protein cakes 2.  Czekoladowa babeczka z lodami kokosowymi 3.  Makaron z sosem pomidorowym 4. Wafle ryżowe z masłem migdałowym 5. Placuszki proteinowe 10 1. Wafle

Czarnawisienka
Tort makowy z kremem jajecznym 384

łyżce maku. Ciągle miksując dodajemy bułkę tartą, aromat migdałowy i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy makowej delikatnie mieszając łyżką. Przekładamy całość do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 55-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Gotowe ciasto studzimy i kroimy tak, aby uzyskać 3 jednakowe

Poezja smaku
Seromakowiec 174

Seromakowiec to świetny przepis na ciasto świąteczne,ale i nie tylko. Super połączenie sernika i makowca w jedno smakuje przepysznie. Seromakowiec jest bardzo lekki i wilgotny. To mój sprawdzony przepis na smaczne i efektowne ciasto. Serdecznie zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Seromakowiec – składniki: Składniki na ciasto kruche: 1/3 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 żółtko(...)skórki kandyzowanej 350 g maku suchego ( także może być zmielony) 2 garście włoskich orzechów posiekanych 70 g rodzynków 4 łyżki cukru brązowego 4 łyżki miodu 1 łyżeczka ekstraktu np . migdałowy, cytrynowy 3 jajka rozmiar m 4 łyżki cukru zwykłego 1 białko odrobina soli Składniki na masę serową: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego półtłustego albo tłustego (najlepiej dobrej jakości

Olcia gotuje!
Tarta a'la makowiec 197

formy do tarty. Odcinamy nadmiar i gęsto nakłuwamy dno. Wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy szklankę suchej fasoli lub grochu. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. Z pozostałego ciasta wycinamy gwiazdki. Pieczemy aż się zarumienią w temperaturze 180 stopni C. Masa makowa: Mak wsypać do garnuszka, zalać woda tak aby był zanurzony i gotować na małym ogniu około(...)Śliwki posiekać na dowolne kawałki. Rodzynki i śliwki namoczyć w rumie przez przynajmniej 30 minut a najlepiej kilka godzin. Masło roztopić w garnuszku dodać zmielony mak, orzechy, śliwki, płatki migdałowe, rodzynki i cukier. Polać kandyzowanymi skórkami cytrusów wraz z syropem. Masę makową wyłożyć na podpieczony spód. Ugnieść łyżka i ponownie zapiec przez 20 minut w 180 stopniach C. Masa

Pyry na Gaz
Paluchy wiedźmy 169

cukier puder, sól, jajko, ekstrakt waniliowy, esencję migdałową oraz miękkie masło. Wszystkie składniki wyrabiamy robotem z hakami. Na koniec formujemy kulę, dzielimy ją na dwie części, wkładamy do woreczków foliowych i odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Z migdałów zdejmujemy skórki i przekrajamy na połówki. Z lodówki wyjmujemy jedną część ciasta, dzielimy na kawałki  i formujemy paluchy. Na jednym

mojewypiekiinietylko
Sernik gotowany z czekoladowym kajmakiem (na herbatnikach) 954

Ciasto jest dosyć wysokie i słodkie dzięki temu bardzo wydajne ;) Oczywiście możecie użyć zwykłego kajmaku i też będzie pysznie. Polecam :) Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiadereczka 4 jajka 200 g masła 1 szkl domowego cukru waniliowego 3 budynie śmietankowe 3/4 szkl mleka Dodatkowo: ok 550 g herbatników pełnoziarnistych puszka kajmaku czekoladowego 3-4 łyżki płatków migdałowych(...)kolejną warstwę herbatników. Wylać 1/3 gorącej masy serowej, ułożyć herbatniki, wylać 1/3 masy serowej i znów ułożyć herbatniki. Na nie wylać resztę masy i ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kajmakiem i posypać migdałami. Ostudzić i schłodzić kilka godzin w lodówce

Smakołyki Asi
MIGDAŁOWE MINI BABECZKI (IDEALNE DO KOSZYCZKA WIELKANOCNEGO) 146

mini babeczek wykorzystałam  masło migdałowe prażone  od  Primavika . Masło to doskonale nadało się do babeczek, delikatnie wyczuwalny jest migdałowy smak. Składniki na 7-8 babeczek: * 1 szklanka mąki pszennej * 1/3 szklanki cukru * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  * 70 ml oleju * 50 ml wody * 1 jajko * szczypta soli * 2 łyżki masła migdałowego Wykonanie: Jajko utrzeć z cukrem(...)szczyptą soli. Dodać kolejno olej i wodę, ponownie wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać masło orzechowe, jeszcze raz zamieszać mikserem. Ciasto przekładać do foremek silikonowych na 3/4 ich wysokości.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 25 minut. Wystudzone babeczki można polukrować albo posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Bezglutenowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka z mąki migdałowo-kokosowej 120

przygotowania ciasteczek potrzebujemy: – 125 g mąki migdałowej – 100g mąki kokosowej – 100g masła – 5 łyżek poudre douce – 1 łyżeczkę cynamonu – 5 łyżek cukru – 1 jajko – 1 łyżkę kakao Sypkie składniki wymieszać w misce po czym dodać masło pokrojone w drobną kostkę. Wyrobić ciasto. Uformować kulę, umieścić ponownie w misce i schłodzić przez minimum

Szybko Tanio Smacznie
Ciasteczka owsiane z bakaliami i ziarnami 139

kawy). Morele, śliwki, żurawinę i rodzynki pokroić na bardzo małe kawałki. Płatki migdałowe, pestki dyni i ziarna słonecznika posiekać nożem. Zimne masło również pokroić nożem na mniejsze kawałki. Wszystkie bakalie i ziarna umieścić w misce, dodać masło, cukier trzcinowy i na początek dwie łyżki śmietany. Zagnieść jednolite ciasto. Jeżeli będzie za suche, to dodać jeszcze śmietany. Z gotowego ciasta odrywać

Passions hobbies life
Migdałowo czekoladowe talarki 96

łyżki śmietany gęstej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić, utłuc w miseczce by były drobniejsze. Mąkę rozetrzeć z masłem dodać migdały, czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach (pozostawić 4 kostki do posypania)  Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Z ciasta uformować dwa wałeczki o grubości takiej jaka będzie średnica ciasteczek

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania