ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:242/932)

Gofry 98

miesięcznej pracy w gofiarni w Juracie po maturze. Niemniej jednak powrót do ich przygotowania uważam za bardziej niż udany, bo udało mi się opracować wegański przepis na ciasto zarówno w wersji tradycyjnej jak i na zakwasie. Myślę, że nie ma nic gorszego (oczywiście w przenośni) niż miękki gofr. Gofry powinny być chrupiące i mieć delikatny, mleczno-maślany smak. W domach(...)margaryna 40 g Erytrytol lub cukier 15 g Soda oczyszczona  1/2 łyżeczki Sól  1/3 łyżeczki Ciasto przygotowujemy wieczór wcześniej i używamy dużej miseczki, bo ciasto urośnie przez noc. Zakwas mieszamy dokładnie z mlekiem, oliwą i roztopionym olejem kokosowym. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy tak by nie było żadnych grudek. Tak przygotowane ciasto odstawiamy w temperaturze pokojowej (pod przykryciem

rabarbarowo
Ciasto "Makowa panienka" 4072

dziś podzielić się z Wami przepisem na jedno z ciast, które przygotowywałam w tym roku na Boże Narodzenie a mianowicie "Makową panienkę". To dość znane ciasto składające się z maku, migdałów i wiórków kokosowych (bez dodatku mąki) przełożone pyszną masą budyniową. Nie jest trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a wygląda i smakuje na prawdę fajnie, więc warto je wypróbować(...)Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (Inspiracja: " I love bake ") Ciasto: 8 białek 100 g cukru 4 żółtka 150 g maku 100 g blanszowanych, zmielonych na pył migdałów 100 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 500 ml mleka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny 100 g budyniu waniliowego bez cukru (w proszku

Simply Food
19. Jak śliwka w kompot: czyli wegańska tarta śliwkowo - jabłkowa 164

płesznik i jajowatą lub siemię lniane z 3 łyżkami ciepłej wody, aż do powstania gęstej zawiesiny. 2.. W dużej misce zagnieść dokładnie mąkę, zawiesinę, olej kokosowy, słodzidło. Dodawać zimnej wody, aż ciasto złączy się w zwartą masę i uformować kulę. 3. Zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. 4. Do rondelka wrzucić starte(...)obsypać delikatnie mąką) 6. Wysmarować spód ciasta powidłami śliwkowymi, wyłożyć podduszonymi jabłkami. 7. Z pozostałej ilości ciasta zrobić kruszonkę. 8. Piec 30-35 minut w 180 stopniach, termoobieg. Najlepiej smakuje polana syropem z agawy i z dodatkiem  bitej śmietany z mleka kokosowego.  Smacznego

Pland based fille
Królewiec 1175

łyżki cukru 2 łyżki margaryny 3 łyżki wody albo mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Sposób przygotowania:Biszkopt: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko. Jajka , cukier i cukier waniliowy ubijamy mikserem na puszysty krem. Mieszamy łyżką i stopniowo dodajemy porcje mąki. Wymieszane ciasto wylewamy na wyłozona blaszkę papierem do pieczenia.. Pieczemy w temp(...)zrobiła się pięknie jednolita. Królewiec: Połowę gorącej masy budyniowej wylewamy na jeden płat kruchego ciasta. Przykrywamy biszkoptem. Resztę masy rozprowadzamy na biszkopcie. Przykrywamy drugim płatem kruchego ciasta. Polewamy polewą. Możemy posypac wiórkami kokosowymi na wierzchu. Smacznego

Słodkości i nie tylko
MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) 186

Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych lub innych (u mnie jaglane) 200 g startej na małych oczkach tarki marchewki 70 g cukru 3 łyżki zmielonego sezamu(...)łyżeczki kurkumy szczypta kardamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml oleju Dodatkowo: 100 g obranych orzechów włoskich 80 g cukru (najlepiej trzcinowy) 110 ml mleczka kokosowego Sposób przygotowania: Ze składników na ciasto wyrób zwarte i lepkie ciasto. W razie potrzeby dodaj więcej oleju lub mąki. Gotowe ciasto włóż do zamrażarki na około 15 minut. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość

Via Gusto
Przepis#197 Czekoladowo-truskawkowe ciasto z kaszy - bez glutenu i laktozy 118

dżemu truskawkowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego lub szczypta sody oczyszczonej - 2 łyżki kakao * jeśli ciasto będzie zbyt mało słodkie możecie dodać 1 łyżkę miodu lub innego słodzidła  Polewa - 5 kostek gorzkiej czekolady min 70% - 1 łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie Jajka miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy słoiczek dżemu truskawkowego. Miksujemy przez dłuższą chwilą. Następnie wsypujemy mąkę gryczaną(...)połączenia wszystkich składników. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy i pieczemy około 30 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy a następnie polewamy nasze przestudzone ciasto. Ciasto można spokojnie spakować w pojemnik i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Idealnie sprawdzi się na deser czy drugie śniadanie:)  Smacznego

Health-Fit-Life
Lamingtony, czyli ciasteczka - kosteczki rumowe, skąpane w wiórze orzecha kokosowego 314

Lamingtony, czyli kosteczki rumowo- kokosowe są specjałem kuchni australijskiej. W każdym razie są pyszne i dość łatwe w przyrządzeniu. Przepis mam od mojej teściowej, u której często je razem robimy. Polecam :) Ciasto: 25g masła 2/3 szklanki mleka 30 dag cukru pudru 2 łyżki miodu (płynnego) 1 jajko 35 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 15 łyżek mleka(...)chcemy uzyskać :) dodatkowo: ok. 25 dag wiórek kokosowych Masło rozpuszczamy w garnku, a następnie dodajemy do niego mleko, miód, cukier, jajko, proszek do pieczenia i mąkę. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, na jednolitą masę, po czym, przekładamy do średniej wielkości blaszki wyłożonej pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C.Upieczone ciasto pozostawiamy do ostygnięcia. Mleko, masło, cukier puder

Smakowy Raj
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 1175

soku jabłkowego 2 łyżeczki cynamonu 50g skórki pomarańczowej smażonej lub kandyzowanej Masa kokosowa: 200g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu wiśniowego lub truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło(...)koniec ubijania wsypać cukier, a na końcu dodać kisiel i dokładnie wymieszać. 8. Na podpieczony spód wyłożyć gorącą masę jabłkową, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wiórki kokosowe i przykryć je równomiernie bezą. 9. Ciasto wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć je na tarce z grubymi oczkami. Równomiernie posypać nim wierzch ciasta. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
Jabłecznik z kokosem i bezą na kruchym cieście 549

soku jabłkowego 2 łyżeczki cynamonu 50g skórki pomarańczowej smażonej lub kandyzowanej Masa kokosowa: 200g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka 3 łyżki cukru Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu wiśniowego lub truskawkowego bez cukru Dodatkowo: cukier puder do posypania     Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać pokrojone masło(...)koniec ubijania wsypać cukier, a na końcu dodać kisiel i dokładnie wymieszać. 8. Na podpieczony spód wyłożyć gorącą masę jabłkową, wyrównać. Na wierzch wyłożyć wiórki kokosowe i przykryć je równomiernie bezą. 9. Ciasto wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć je na tarce z grubymi oczkami. Równomiernie posypać nim wierzch ciasta. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji

Mała Cukierenka
KETO PĄCZKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 298

mleka kokosowego ) 40 g mąki migdałowej 20 g mąki kokosowej 1 jajko 2,3 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu opcjonalnie słodzik (keto, LCHF), ksylitol lub cukier (DO i osoby nie unikające cukru) smalec do smażenia – ok 400g Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smalec rozgrzać w małym rondelku. Formować z ciasta za pomocą 2 łyżeczek malutkie kulki. Smażyć z obu stron(...)posypane wiórkami kokosowymi, stewią w proszku (keto, LCHF) lub ksylitolem/cukrem pudrem. Ewentualnie można zrobić lukier (mleko kokosowe i sok z limonki) lub polewę czekoladową (olej kokosowy i kakao). Smacznego! — BTW całości samego ciasta ponieważ ciężko stwierdzić ile wchłonie tłuszczu: waga 220 g, 521 kcal, B 20 g, W 25 g, T 38 g. W 100 g: 237 kcal

Ola la LCHF
Papardele ze szpinakiem plus olej kokosowy zdrowy-olej.pl 137

aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Składniki :* ugotowana porcja makaronu* łyżka oleju kokosowego* mrożony szpinak* 3 łyżki serka śmietankowego* sól, pieprz, gałka muszkatołowa * ewentualnie wędzony łosośPrzygotowanie : Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem z przyprawami. Dodać serek, łososia

Magiczne Życie Marty
Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym i warsztaty „Owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie” 162

miano :P) Zdjęcia z warsztatów znajdziecie na FB BlogerChef: cz. 1 tu i cz. 2 tu i na fanpag’u bloga TUTAJ Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym i jagodami 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej + trochę do podsypania 1/2 kszklanki kaszki kukurydzianej 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczka soli 125 g margaryny zwykłej Bielmar, zimnej, pokrojonej na kawałki(...)formie na muffiny. Wkładamy każdy kawałek ciasta i robimy niedbałe fale, gdyż tarteletki mają być rustykalne, a nie gładkie. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni C z termoobiegiem i pieczemy tartaletki przez około 20-25 minut. Studzimy. Składnikikremu na krem do 12 tartaletek: 3 łyżki kaszy manny 4 łyżki śmietany 36 % 400 ml mleka kokosowego 3 łyżki cukru 2 łyżki wiórek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepis #134 Tort Kinder Country + I urodziny bloga! 309

kilka z nich doczekało się nawet publikacji w gazecie! Gotowanie i pieczenie to moja pasja - to fascynujące jak z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe dania oraz ciasta.   Aby uczcić pierwsze urodziny nie może zabraknąć tortu:) Dlatego przygotowałam tort podobny do batonika Kinder Country - bez białej mąki i białego cukru! Przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze(...)smarujemy masą jogurtową (2-3 łyżki masy zostawiamy do posmarowania wierzchu). Przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy pozostałą masą. Posypujemy ekspandowanym ziarnem. W rondelku rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy, którym polewamy wierzch tortu. Ciasto nie tylko dobrze smakuje ale także ładnie się prezentuje. Idealnie sprawdzi się na lekki wiosenny podwieczorek. Smacznego

Health-Fit-Life
Tort z wkładką kokosową 207

łyżki kremu typu nutella Dodatki: mocny napar z herbaty (wystudzony) dżem z czarnej porzeczki wiórki kokosowe posypka czekoladowa Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier i żółtka, delikatnie wmieszać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy(...)piec w 180 st. C przez 30-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzić, a następnie przekroić na dwa blaty. 2. Upiec blat kokosowy: Białka ubić na sztywno z cukrem, na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 15-20 minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę

Kuchnia domowa Ani
Rafaello na krakersach 309

Rafaello na krakersach to efektowne ciasto bez pieczenia. Idealnie nadaje się na wizytę gości jak i na święta czy też po prostu do popołudniowej kawy. Połączenie wiórek kokosowych i lekko słonych krakersów idealnie się komponuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram wiórków kokosowych 2,5 opakowania krakersów po 175 gram 5 żółtek 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej(...)przypaliło. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Do powstałej masy dodajemy 250 gram wiórek kokosowych i dokładnie mieszamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spod kładziemy pierwsza warstwę krakersów. Masę dzielimy w misce łyżka na 4 części. 1/4 wykładamy na krakersy. Na masę układamy kolejna

Blog kulinarny S9.PL