ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:242/932)

Bounty bez pieczenia 158

tego ciasta, bo bardzo lubię połączenie kokosu i czekolady. Dziś jednak nie miałam czasu na pieczenie biszkoptu, więc zrobiłam to ciasto na kakaowych herbatnikach. To ciasto to więc prawie sama masa kokosowa i czekolada, ale o to mi chodziło. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 20szt. kakaowych herbatników 300ml mleka 2% 150g wiórków kokosowych 1 cukier waniliowy 1/4szkl. cukru(...)Całe mleko powinno zostać wchłonięte przez wiórki. Gdy tak się stało do masy kokosowej dodałam masło i mieszałam do momentu, aż się całkowicie rozpuściło i połączyło z wiórkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masę odstawiłam do przestygnięcia, a następnie wyłożyłam na herbatniki. Na wierzchu ułożyłam resztę herbatników. Gdy ciasto przestygło, przygotowałam polewę. Smietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną czekoladę gorzką

Waniliowe Improwizacje
Kokosowe gwiazdeczki (ciasteczka) 196

pudru + do oprószenia ciasteczek 5-6 łyżek wiórek kokosowych Emix Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło (siekam je nożem), dwa żółtka, cukier puder i wiórki kokosowe. Całość szybko zagniatamy ręką. Z ciasta tworzymy, wkładamy ją do schłodzenia do lodówki (na minimum 30 minut). Po tym czasie stolnicę lub matę silikonową oprószamy mąką pszenną, wyciągamy część ciasta np. połowę (resztę

Słodkie okruszki
Makowiec w wersji mini. 168

mąki pszennej graham 30 g bio mąki kokosowej szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 150 g jogurtu greckiego mleko do rozrzedzenia ciasta duże jajko łyżka bio syropu z kwiatu kokosa łyżeczka oleju kokosowego bio łyżka  bio wiórek kokosowych 3 łyżki masy makowej Mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. W drugiej misce wymieszać jajko, sól, jogurt(...)syrop i olej kokosowy. Połączyć zawartości obu misek. Jeżeli masa jest zbyt gęsta, rozrzedzić mlekiem (u mnie było to konieczne). Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Do ciasta wmieszać wiórki kokosa, a następnie część przełożyć do silikonowej formy na muffinę. Włożyć masę makową i przykryć pozostałą częścią ciasta. Piec ok. 15 minut w 200 stopniach (u mnie tryb "ciasto" - grzanie dolne

Poranek na słodko
Kawa. Czekolada. Kokos. 198

okno, szczęśliwa, że akurat nigdzie nie muszę wychodzić. Mimo to czułam, że zamarzam. Kubek z herbata rozgrzewał mi dłonie.A do herbaty było ciasto ze śnieżną posypką, pasujące do panującej aury.  Brownie z kawa i kokosowa posypka składniki: 150 g białego cukru 150 g brązowego cukru 125 g mąki 1/2 łyżeczki soli 220 g gorzkiej czekolady lub czekoladowych groszków(...)dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki (25cmx25cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciasto należy wystudzić. Wierzch ciasta smarujemy cienko roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi

Przysmaki Karolki
drożdżowiec z borówką amerykańską... 184

włożyć do tortownicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem wsypać opłukane borówki na ciasto KRUSZONKA: 10 dag masła, 10 dag mąki, 10 dag cukru, 2 łyżki wiórek kokosowych wyrobić palcami na kruszonkę i posypać borówki ciasto piec w 200C około 40 minut i w blaszce zostawić do wystudzenia ciasto jest bardzo smaczne i polecam do upieczenia............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
WEGAŃSKIE MINI SERNIKI Z TRUSKAWKAMI 189

szkl cukru lub ksylitolu 250 g truskawek + kilka do ozdoby  szczypta soli himalajskiej Przygotowanie: W misce dokładnie wymieszaj mąkę kokosową z olejem kokosowym, syropem, kakao oraz szczyptą soli.  Masę na spód ciasta przełóż do lodówki na czas robienia masy serowej. Pokrój truskawki na drobne kawałki. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy, przełóż do garnka, dodaj agar

wegujemy
Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką 233

składniki kruszonki, przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki. Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Ponieważ maślankę wyjęłam prosto z lodówki, podgrzałam ją w mikrofalówce. Przygotowujemy dwie miski – jedną na składniki suche, drugą – na mokre. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, wiórki kokosowe – mieszamy składniki. Do drugiej miski wbijamy całe jajka, rozkłócamy rózgą. Dodajemy maślankę, wlewamy(...)Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką, tylko do chwili aż się połączą (nie będzie grudek). Keksówki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie przygotowane foremki, równamy powierzchnię, posypujemy odłożonymi wiórkami kokosowymi (po 2 łyżki na formę). Umyte i obrane mango odkrajamy od pestki i kroimy w kostkę. Układamy na cieście, posypujemy przygotowaną kruszonką. Wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Bardzo kokosowa wegańska babka 264

Nareszcie wracam do żywych, czyli powrócił mi smak i węch. Zamarzyło mi się lekkie, wilgotne i aromatyczne ciasto, a że dawno, czy też raczej bardzo rzadko piekę babki to wykombinowałam sobie kokosową babkę. Jest potrójnie a nawet poczwórnie kokosowa, bo w jej skład wchodzi mleko kokosowe, olej kokosowe, wiórki kokosowe i lukier też ukręciłam z dodatkiem gęstego mleka kokosowego. Wzbudziła(...)pieczenia Przygotowanie: Zblenduj razem banany, cukier, olej i mleko kokosowe. Użyłam po części dużych kokosowych wiórków, bo miałam za mało tych drobnych, więc lekko je zblendowałam razem z masą bananową. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj całość dużą łyżką. Ciasto jest gęste, ale jednolite. Przełóż ciasto do formy wysmarowanej lekko olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz

greenscarf
TORCIK TRUSKAWKOWY 141

Dzień mamy też przygotowuje coś słodkiego. Jaka potrawa kojarzy mi się więc z mamą? Torcik śmietanowo-kokosowy z truskawkami. Masa jest puszysta niczym puch, a biszkopty delikatne i wilgotne. Truskawki dopełniają wszystko. Idealnie wkomponowują się do tortu. Między ciastem a kremem jest warstwa truskawkowego dżemu. Biszkopt upieczony jest na miodzie. Składniki: BISZKOPT : 8 jajek 05 szkl miodu wielokwiatowego Manufaktura Wielkopolska(...)truskawkowego a następnie 1/3 ilość masy kokosowej. Na rozsmarowaną masę wyłożyć drugi biszkopt nasączony herbatą a na nim rozsmarować 2 część masy kokosowej. Krem przykryć 3 biszkoptem nasączonym herbatą. Pozostały krem rozsmarować na bokach oraz wierzchu ciasta. Na wierzch i boki układamy truskawki. Posypujemy opcjonalnie posypka czekoladową. Dla wszystkich czytelników bloga mam 10% (na hasło: durszlak10) zniżki na zakupy

Kuchnia w oparach
Omlet chałwowo-kokosowy 174

budyniu waniliowego w proszku – łyżeczka oleju kokosowego – pół łyżeczki proszku do pieczenia + ewentualnie erytrytol do smaku Dodatki: – awokado, dżem brzoskwiniowy, tahini, wiórki kokosowe Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na gładką masę i usmaż na patelni pod przykryciem z dwóch stron. Złóż na pół i zjadaj z ulubionymi dodatkami np. awokado, dżemem, pastą tahini, która nadaje

Mrs. Endorfina
Leśny styropian 209

szklanki wiórków kokosowych Mąkę z proszkiem do pieczenia posiekać z masłem, dodać żółtka i cukier zagnieść i wstawić do lodówki. Białka ubić. Jogurty, cukier i wiórki kokosowe wymieszać, połączyć delkatnie z białkiem. Ciasto podzielić na części 2:1. Większą rozwałkować, ułożyć na blasze, na ciasto wyłożyć masę, a resztę ciasta zetrzeć na tarce na wierz ciasta. Pieczemy około godziny

Idę coś wszamać
Ciasto kokosowo-rabarbarowe 259

Składniki:około 300 g rabarbaru1,5 szkl wody3/4 szkl cukruWodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić na kawałki. Wrzucić do syropu - gotować 3-4 minuty. Odsączyć.Ciasto:200g mąki60 g wiórek kokosowych, np KRESTO1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody3 jajka1 szkl cukru90 ml oleju60 ml jogurtu naturalnego60 ml napoju migdałowego AlproDo posypania:4 łyżki wiórek kokosowych KRESTO3 łyżki cukru Suche(...)składniki, tj. mąka, wiórki kokosowe, soda, proszek do pieczenia - wymieszać.Napój migdałowy połączyć z jogurtem.Jaja utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dolewać powoli do ubitej masy jajecznej olej.Dodawać na przemian mąkę i jogurt - niedbale ucierając.Ciasto wylać do tortownicy, wyłożyć rabarbar, posypać wiórkami wymieszanymi z cukrem.Piec w 180 stopniach C, około 50 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Przepis na fit biszkopt z owocami 141

tylko potrzebujesz, żeby zrobić fit biszkopt z owocami. Do tego możesz użyć ulubionych owoców, najlepiej sezonowych i słodkich (polecam borówki) oraz mąki kokosowej lub ryżowej zmieszanej z orkiszową. Potem wystarczy wszystko dobrze zmiksować, wrzucić na wierzch ciasta owoce i upiec – w taki oto sposób zostaniesz twórcą bezglutenowego fit biszkoptu z owocami *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć(...)pieczenia. Wysyp na ciasto umyte i osuszone ręcznikiem papierowym owoce. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza na 40 minut. Ciasto zostaw do wystygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Składniki 5 dużych jajek 40 g maki kokosowej lub 100g mąki ryżowej + 50g mąki orkiszowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej 2 łyżki miodu lub 100 g erytrytolu

Eat me! Fit me!