dodać do niej cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe. Wymieszać dokładnie. Następnie dodać jajko, olej, maślankę oraz ekstrakt waniliowy, Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto wkładać do ¾ wysokości foremek. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ja ułożyłam na każdej babeczce po jednej czarnej porzeczce J Piec w temperaturze 200*C przez ok 20-25 minut
The Sweet Damseldomowe ciasto :).Takie które samemu się zrobi pachnące i puszyste :).Po prostu zachwycające.Takie właśnie jest to proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Polecam serdecznie. SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej (ok. 30 dag) 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka płatków migdałowych 3/4 szklanki jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru (ok. 10 dag) 1/2 szklanki oleju roślinnego (ok. 125 ml) 3 jajka(...)łyżka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE W dużej misce mieszamy ze sobą suche składniki czyli mąkę,cukier,wiórki kokosowe,proszek do pieczenia i migdały. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180C. W drugiej misce mieszamy ze sobą na jednolitą masę składniki mokre czyli olej,jogurt i jajka. Następnie mokre składniki mieszamy ze suchymi może być mikserem ale na najniższych obrotach
Mała w garnku mieszanowym domu, z mężem:) Mazurek więc musiał być! ;) Ale czy da się upiec mazurek, który nie spowoduje nagłego wystrzału insuliny do krwi? Okazuje się, że da się. To pyszne ciasto w mojej wersji ma IG obniżone jak się dało;) Jest słodki, oczywiście nie tak słodki jak masa kajmakowa, ale wystarczająco słodki dla kogoś kto nie je cukru ;) Prezentuje się pięknie(...)rozprowadzoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodać dżem. Całość dobrze wymieszać by nie powstały grudki Krem 2 Czekoladę rozpuścic w rondelku z mlekiem i masłem kokosowym Kremy wyłozyc na wierzch ciasta. Udekorowac bakaliami. Smacznego
pyszne zdrowościczubate łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Wiórki kokosowe do posypania Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i wlać ocet, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka i jeszcze chwilę ubijać, dosypując przesiane obie mąki. Blaszkę 20cm x 20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni(...)mleko z mąką ziemniaczaną i mieszając wlać do gotującej wody z cukrem i masłem. Ugotować jak budyń. Ciasto przekroić na pół i przełożyć ciepłą masą. Wierzch ciasta polac lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
kuchnia doskiKolejny dowód na to, że ciasta Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole. *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta(...)mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta soli Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Ser zmielić minimum dwukrotnie. Dodać resztę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakwaskowa. Dlatego wraz z dojrzałymi bananami stworzą nam wyśmienity duet . Nasza dzisiejsza propozycja przypadła do gustu nawet naszym najmłodszym domownikom, więc do dzieła Spód ciasta: 1 szklanka daktyli 1 szklanka orzechów pekan ¾ szklanki chipsów kokosowych laska wanilii szczypta soli Środkowa warstwa: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca (namoczonych w wodzie przez całą noc) 2-3 łyżki śmietanki kokosowej ¾ szklanki chipsów kokosowych Warstwa(...)banany i truskawki kroimy w plastry i układamy na warstwie z orzechów nerkowca. Kolejno przygotowujemy czekoladową polewę. W misce mieszamy kakao, płynny miód oraz olej kokosowy. Gdy nasze składniki starannie połączymy, polewamy nią wierzch ciasta i odstawiamy do zamrażarki na około godzinę. Smacznego! Artykuł Ciasto z orzechów nerkowca, bananów i truskawek (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeChyba to będzie ostatni przepis na sernik przed świętami, bo przydałby się jakiś mały detoks ;) Do tego ciasta wykorzystałam budyń malinowy, a spód powstał z mąki kokosowej i daktyli. Prosty i dość szybki w wykonaniu sernik, oczywiście bez cukru. Miałam opublikować ten post wcześniej, ale... Zapomniałam o nim. Pomysł wysłałam na konkurs z Bezbolesnego Usuwania Cukru z Diety i udało
FitKotszybki deser dla smakoszy jabłek orzechów. Proponuję jabłka pieczone tosca. Tosca topping pojawia się często w moich przepisach. Ostatnio upiekłam dyniowe ciasto z tosca , wcześniej ciasto czekoladowe . Jak pisałam tosca to mieszanka orzechów czy kokosowych wiórków z masłem i cukrem, którą można rozsmarować na cieście. Proste ciasto ucierane nabierze smaku a i koloru. Bardzo popularne nadzienie w Szwecji. Ciasto tosca
codojedzeniaciasto i pamieta jego rzeczywista nazwe?Gdy teraz po latach probowalam odtworzyc przepis i przeszukiwalam internet,natknelam sie na "cycki murzynki".Ciasto bardzo podobne,zawierajace jednak jeden dodatkowy blat makowo-kokosowy nie przekonalo mnie,lacznie z nazwa."Biusciki" to ciasto biszkoptowe z przepysznym kremem budyniowym i gruba polewa czekoladowa,nasaczone alkoholem i wisienkami,rowniez alkoholowymi jest absolutnie obledne w smaku.Nie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pomysł na taki kokosowy sernik znalazłem u Sosny. Od razu wiedziałem, że absolutnie muszę go upiec. Sernik jest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną
Food Squaremąki orkiszowej pełnoziarnistej Nutura -10g drożdży suchych -250ml ciepłego mleka roślinnego (nie gorącego) -40g cukru kokosowego i 20-40g cukru zwykłego -120ml oleju rzepakowego -200g puree z pieczonej dyni -mąka do podsypywania ciasta Cynamonowe nadzienie -200g dyni -200g jabłek -ok 2 pełne łyżki cynamonu Nutura -ksylitol lub cukier CYNAMONOWE NADZIENIE 1. Dynię(...)dodać cukier lub ksylitol (ilość zależy od tego jak bardzo słodkie chcecie bułeczki) oraz cynamon i wymieszać. Nadzienie ma być gęste i przypominać pastę. CIASTO DROŻDŻOWE 1. Mąki wymieszać z drożdżami. 2. Mleko roślinne, cukier kokosowy i zwykły, olej i puree zmiksować na gładko blenderem. 3. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi. Przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce (można
Candy PandasBardzo lekkie ciasto z delikatnym kremem z kawałkami brzoskwiń, przykrytym leciutką kokosową bezą. Przepis na blachę 26 cm x 38 cm Co potrzeba na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 120 g mąki pszennej Co potrzeba do nasączenia biszkopta: 1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody, Sok z połowy dużej cytryny Co potrzeba na bezę: 5 białek(...)czasie, kiedy biszkopt się studzi, zaczynamy robić kokosową bezę . Ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, ubijamy dalej, aż powstanie błyszcząca piana, dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, mieszamy na najniższych obrotach tylko do momentu połączenia składników. Tą samą blachę, w której piekł się biszkopt wykładamy nowym papierem do pieczenia, wylewamy na nią kokosową pianę, pieczemy w piekarniku nagrzanym
Bułka z Chlebemmimo swej wytrawności smakowała nawet Miśce. Tu się nie ma co rozpisywać, bo jak jest tyle czekolady to wiadomo, że jest pyszne. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5 tabliczek gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego z puszki 1-2 łyżki kropli miętowych (tak, tak , tych na żołądek) lub likieru miętowego garść świeżej męty do dekoracji Przygotowanie: formę do pieczenia(...)tart, lub zwykłą tortownice o średnicy 26 cm) wylep ciastem francuskim, obciąż dno np. fasolą i upiecz w temp. 190-200 C przez 20-25 minut. Wystudź W garnku/rondelku podgrzej mleko kokosowe ale nie gotuj. Zdejmij z ognia po czym dodaj pokruszoną czekoladę. Po kilku minutach wymieszaj. Do mieszanki czekoladowej dodaj olej kokosowy i mieszaj aż do jego całkowitego rozpuszczenia
greenscarfkokosowy: 1 szklanka wiórków kokosowych 250 g serka kremowego np. Philadelphia (2 opakowania) 500 g mascarpone (2 opakowania) 1/3 szklanki jogurtu naturalnego typu greckiego 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (w oryginale było 2 i 1/2) 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 łyżeczka pasty waniliowej listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ciasto: Do ciasta potrzebujemy dwóch jednakowych(...)smarujemy). Górę posypujemy pozostałymi wiórkami. Blaty są same w sobie dość wilgotne, więc nie potrzeba ich nasączać. Tort przechowujemy w lodówce. Ciasto jest wyższe od tradycyjnych tortów, dlatego kroimy je na cienkie plastry. Post Tort marchewkowy z kremem kokosowym pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakudrożdżowe bez wyrabiania Składniki: 320g mąki pszennej 250ml mleka 75g domowego cukru z wanilią 25g drożdży 1 jajko 50ml (ok.6 łyżek) oleju (u mnie kokosowy) 200g owoców (u mnie czereśnie) cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - mleko podgrzać, aby było letnie - w misce rozkruszyć drożdże, dodać cukier, pozostawić na 5-10 minut(...)łyżek mąki, składniki wymieszać - rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia - do wyrośniętego rozczynu dodać jajko, resztę mleka i olej (kokosowy musi być płynny), składniki wymieszać trzepaczką lub łyżką - mąkę przesiać do miski, wymieszać dokładnie z innymi składnikami - konsystencja ciasta powinna być rzadsza niż na klasyczne ciasto drożdżowe, ale nieco bardziej gęsta niż na ciasto ucierane - ciasto przykryć ściereczką, pozostawić
Smakołyki Bereniki