kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao Dżem do przełożenia Ciasto udekorowałam blanszowanymi migdałami oraz płatkami migdałów Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i jaglaną ( zmieniłam kaszę jaglaną). Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz(...)przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam dżem, na drugą, kakaową wyłożyłam schłodzony krem
nietadietaMini hot dogi w moim wykonaniu to nic innego jak parówki zapiekane w cieście, którego używam do pizzy serowej . Jest to bardzo prosta i smaczna przekąska zarówno na co dzień, jak i na imprezę. Mini hot dogi świetnie komponują się z różnego rodzaju sosami jak pomidorowym, czosnkowym, BBQ itp. Najlepszą opinią jest fakt, że ekspresowo znikają ze stołu podczas wszelkich(...)gorącą wodą) lub w mikrofalówce przez ok 1,5 min. Do rozpuszczonej mozzarelli dodać serek śmietankowy i jajka a następnie dokładnie wymieszać. Do masy dodać mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrobić ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozwałkować przez drugi arkusz papieru w prostokąt. Następnie ciasto przeciąć nożem na pasma odpowiedniej wielkości
Ola la LCHFPrzepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI: (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl likieru (kokosowego(...)cienkim strumieniem wlać likier kokosowy. 5. Żelatynę podgrzać, mieszając aż dokładnie się rozpuści, dodać do niej 2-3 łyżki masy i wymieszać, a następnie całość wlać do miski (najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek), jeszcze raz szybko zmiksować. Całość wylać na ciasteczkowy spód i odstawić do lodówki do stężenia. 6. Gdy ciasto lekko stężeje ułożyć truskawki
Kto ugości moich gości?time 30 min Cook time 50 min Total time 1 godzina 20 min Wilgotne ciasto z kaszy jaglanej i maki migdałowej z morelami i chrupiącymi płatkami migdałowymi Author: www.cookingforemily.pl Serves: 12 Ingredients 1 szklanka suchej kaszy jaglanej ½ szklanki mleka (u mnie kokosowe ale można dowolne) 3 łyżki oleju kokosowego ½ szklanki cukru trzcinowego 3 jajka 2 łyżki miodu(...)wierzch poukładać połowy albo ćwiartki moreli. Piec 45-50 minut. minut przed końcem pieczenia rozgrzać patelnię i uprażyć lekko płatki migdałowe, dodać miód i olej kokosowy. Płatki się lekko posklejają. Wyspać skarmelizowane płatki na ciasto i piec jeszcze z 5 minut. Ciasto ostudzić przed pokrojeniem. 3.5.3226 The post Ciasto z kaszy jaglanej z morelami i migdałami appeared first on Cooking
Cooking for Emilyciasto dyniowe , Halloween Porcje 12-14 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 60+20 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki Ciasto dyniowe 0,5 dyni Hokkaido, oczyszczonej z włókien i pestek 3 jajka 1/4 szklanki oleju kokosowego płynnego (rozpuszczonego uprzednio w kąpieli wodnej) 2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1 łyżka gęstego mleka kokosowego (opcjonalnie) 1/2 - 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu(...)himalajskiej lub morskiej, drobnej 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa "sernikowa" 0,5 kalafiora 2 łyżki musu kokosowego czubate 1,5 łyżki żelatyny 3-4 łyżki erytrytolu lub ksylitolu, do smaku 1 łyżka skórki z pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania Ciasto dyniowe Dynię pokroić w niewielkie kawałki, zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez
Modern Cave GirlKruche ciasteczka z kokosową bezą i marmoladą na wierzchu. Przygotowanie ich, co prawda, zajmuje trochę czasu, bo ciasto po wcześniejszym zagnieceniu trzeba schłodzić, a potem wyciąć kółeczka i zrobić na nich bezowe obręcze z marmoladą po środku, ale efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. Ciasteczka są pyszniutkie i ładnie wyglądają, w dodatku wychodzi ich cała duża blacha, więc nie powinny
Arabeska waniliowaformy z ciastem koniecznie postaw żaroodporną miseczkę z wodą – chlebek stanie się jeszcze bardziej delikatny. Wspaniały i zdrowy wypiek w pyszny sposób łączący ze sobą pożywność orkiszu, witaminy marchewki i zdrowe tłuszcze orzechów włoskich. Składniki: 3 szklanki mąki orkiszowej typ 700 szczypta soli 1 opakowanie (7g) drożdży instant 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki oleju kokosowego 3 średnie(...)rondlu podgrzej mleko sojowe tak, aby było ciepłe i dodaj do niego syrop klonowy. Powoli przelej je do miski z suchymi składnikami i zagnieć ciasto. Po chwili dodaj też orzechy włoskie z olejem kokosowym, a potem startą marchewkę i całość dalej zagniataj do momentu, aż uzyskasz gładkie ciasto, co powinno zająć około 10 minut. Przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe
Roślinna - blog wegańskioleju kokosowego 200 ml śmietany 30% 1,5 łyżki żelatyny Polewa: 2 łyżki masła 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Ponadto: 30 g wafli ryżowych naturalnych, bez dodatków Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy(...)musie umieszczamy rozkruszone wafle ryżowego. Składniki na masę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Przestudzoną masę wylewamy na wafle ryżowe. Ciasto odstawiamy na kilka godzin, aby mus stężał. O oleju kokosowym: Palma kokosowa nazywana jest „drzewem życia” i nic w tym dziwnego, gdyż jej owoce – kokosy, zawierają wiele zarówno odżywczych, jak i leczniczych składników. Olej kokosowy
e-PrzepisyKulinarneSkładniki:CIASTO:125 g masła/margaryny250 g mąki70 g cukruodrobina wodyWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto, jeśli nie chce się połączyć dodać troszkę wody.Ciasto zawinąć w
kolorowotorcikowoolej kokosowy też z Biedry, drożdże pierwsze lepsze jakie chwycę w sklepie, nerkowce kupuję przeważnie w Lidlu. W tym przepisie nerkowce użyłam, aby nadać ciastu maślany posmak, ale można je zastąpić dodatkową ilością oleju kokosowego (podam dalej) Będziesz potrzebować dużej miski, małego garnka, miarek, wagi kuchennej (podstawa przy pieczeniu!), czystej szmatki, blendera (jeżeli zdecydujesz się na nerkowce) oraz sitka(...)którym się moczyły. 7. Do mąki podaj pozostałe mleko, cukier, olej kokosowy, nerkowce oraz zaczyn drożdżowy. 8. Wymieszaj wstępne wszystkie składniki dużą łyżką, najlepiej drewnianą, i rób to w jednym kierunku, to żadne zabobon, po porostu już podczas mieszania tworzy się siatka glutenowa, dzięki której ciasto rośnie. 9. A teraz najfajniejsze, czy zagnieć ciasto, uczciwie przez 10 minut, i rób
greenscarfBajaderki (Ziemniaczki) to jedne z prostszych "ciastek" głównie przygotowywanych z resztek ciast. Bajaderki z poniższego przepisu wychodzą mięciutkie, wilgotne, aromatyczne i przepyszne w smaku. Ziemniaczki możemy obtoczyć wiórkami kokosowymi, posiekanymi orzechami lub po prostu kakao albo cukrem pudrem. Do środka możemy również dodać drobno posiekane bakalie. Bajaderki (Ziemniaczki) - Składniki: 360 g ciasta biszkoptowego (najlepiej lekko podsuszonego) 75 g herbatników(...)konfitury wiśniowej (lub dżemu) 50 g masła 50 g czekolady gorzkiej czubata łyżka kakao wiórki kokosowe drobno posiekane orzechy Bajaderki (Ziemniaczki) - Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy wraz z masłem i cukrem pudrem. Następnie dodajemy czekoladę oraz kakao i nadal podgrzewamy do rozpuszczenia składników (nie gotujemy). Ciasto biszkoptowe szatkujemy (najlepiej w food procesorze). Herbatniki kruszymy na "piasek". Wszystkie składniki łączymy ze sobą
Słodka StronaDziś zapraszam Was na słoneczną propozycję idealną do kawy, herbaty, a także na przyjęcia. Kokosowy cytrusek z kremem * winien zasmakować każdemu. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa się z każdym kęsem - słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i tak długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone(...)łyżki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru 3/4 miękkiego masła 2 łyżki wiórek kokosowych 1 1/2 szklanki mąki pszennej Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 180-200 ml śmietany kremówki 30% sok z jednej cytryny 2 1/2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem. Do masy jajecznej dodajemy startą skórkę z dwóch cytryn oraz
Słodkie okruszkiporze roku. Jesień to także bogactwo owoców: jabłek, gruszek czy śliwek. I to właśnie śliwki wykorzystałam do mojej tarty - gatunek zależy od Was;) Spód to kruche ciasto na bazie mąki owsianej i kokosowej. Składniki - 75 g mąki owsianej - 150 g mąki kokosowej - 3 żółtka - 70 ml oleju kokosowego - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 6-7 dużych śliwek Wykonanie(...)Olej kokosowy rozpuszczamy. Do miski wsypujemy obie mąki i wlewamy olej oraz miód. Dodajemy także żółtka. Całość zagniatamy na jednolite ciasto. Tak przygotowanym ciastem wykładamy formę do tarty - zostawiamy odrobinę ciasta na kruszonkę. Na ciasto układamy umyte i przekrojone na pół śliwki. Wierzch posypujemy resztą ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 - 30 min. Ciasto
Health-Fit-LifeCiasto jest pyszne, bardzo szybko się je przygotowuje, jeszcze szybciej konsumuje :) Ale czy to faktycznie rafaello , czy raczej princessa kokosowa? Najlepiej oceńcie sami :) Składniki: 2-3 opakowania herbatników 1 kostka masła 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 200-300 g wiórek kokosowych sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Dwie szklanki(...)wystudzone wiórki kokosowe. Każdy herbatnik moczę w mleku i układam na spodzie blaszki. Wykładam połowę masy kokosowej, przykrywam następną porcją namoczonych herbatników, na to ponownie masa kokosowa, a na wierzch herbatniki. Gotowe ciasto posypuję pozostałymi wiórkami i odstawiam do lodówki na ok 2-3 godziny
Ciasteczkowy Potwórmusi smakować) Składniki : Na krem : 1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki śmietany 12% 100 g białej czekolady 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/3 mąki ziemniaczanej/z tapioki ok 1 szklanka mąki Ciasto : robiłam z tego przepisu tylko zamiast orzechów dodałam kakao - klik Przygotowanie : Do miski wlewamy śmietankę, mleczko kokosowe, białą czekoladą i ok 1/2 szklanki(...)zimnym mlekiem ok (1/3 kubka) i dodajemy do masy śmietankowo kokosowej i mieszamy do zgęstnięcia jeśli jest za mało gęsta można rozrobić dodatkową porcję mąki z mlekiem i dodać do masy, należy jednak brać pod uwagę, że masa dodatkowo trochę zgęstnieje jak ostygnie. Masę wylewamy na upieczone ciasto i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Smacznego
zdrowa vege kuchnia