jednym cieście dwa przecudowne smaki - czekolada z kokosem i do tego sernik jest bardzo delikatny , rozpływa się w ustach :)Wymiary foremki : średnica 24 cmCzas pieczenia : ok. 1 godzinyTemp. pieczenia 180 C w kąpieli wodnej Składniki: 1 kg twarogu 4 jaja 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g czekolady deserowej 100 g wiórków kokosowych 200 ml śmietany(...)aluminiową i zabezpieczyć foremkę , gdyż sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej. Do tak przygotowanej tortownicy wylać najpierw sernik czekoladowy a później masę kokosową. Ja nie mieszałam tylko tak zostawiłam i wstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach
Słodkości i nie tylkodrobną mączkę i przesypujemy do miski. Dodajemy mąkę kukurydzianą, siemię lniane i szczyptę soli. Suche składniki łączymy ze sobą i dodajemy jajko, mleko ryżowe i olej kokosowy . Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gęste i lepkie. Placuszki smażymy na patelni do naleśników posmarowanej odrobiną tłuszczu np. kokosowego. Usmażone pancaces układamy na talerzu, smarujemy macedońskim tahini . Dekorujemy
kulinarnyJacynamonu 1/3 szklanki wody MASA 3/4 szklanki nerkowców 5 łyżek mąki kokosowej 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) WYKONANIE Daktyle zalewamy wrzącą wodą na 10 min, to samo robimy z nerkowcami. Płatki jaglane mielimy na mąkę, po czym blenujemy z pozostałymi składnikami na spód ciasta. Ciasto dokładnie(...)mieszamy i ubijamy, następnie przekładamy do aluminiowej formy i przekładamy do lodówki. Namoczone nerkowce blendujemy z mlekiem kokosowym, po zblenowaniu składników, do masy dodajemy mąkę kokosową i dokładnie mieszamy. Wyciągamy z lodówki spód ciasta, przekładamy na niego masę. Ponownie umieszczamy w lodówce na ok 2 godziny. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i posypujemy cynamonem
healthy dreamsszkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi i 2 wiśniowe) 1 l wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią . Na dnie ułożyć herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie [ każdy rodzaj osobny], odstawić(...)połączą, a do drugiej połowy dodać drugą galaretkę i też zmiksować..Obie masy śmietanowo-serowe wylewać na przemian [ po kilka łyżek - tak jak ciasto zebra ]na wyłożone herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki
Moje domowe kucharzenieBrownie jogurtowe to super czekoladowe ciasto. Dzisiaj upiekłam je z greckim jogurtem. Mam słabość do czekolady z jogurtem, więc w końcu upiekłam sobie takie czekoladowo jogurtowe brownie. To ciasto nie może się nie udać, najwyżej trochę się bardziej podpiecze, ale wciąż będzie ciastem czekoladowym, pysznym i super kalorycznym. Brownie można upiec na wiele sposobów, np. bezglutenowe brownie z fasoli(...)używam zamiennie cukier brązowy z białym. Ten przepis stworzyłam w oparciu o cukier brązowy, ale nie stoi nic na przeszkodzie, aby użyć inny rodzaj cukru np. cukier kokosowy. Brownie to super czekoladowe ciasto. Nieraz piekę je z dodatkiem niewielkiej ilości mąki. Smakuje wtedy jak pieczona czekolada. Do dzisiejszego brownie dodałam nieco więcej mąki, ale ciasto wciąż jest wilgotne i jakby
codojedzeniawielkim ciastem i truskawkami, chwilo trwaj wiecznie.. Ogólnie bardzo tuczące, niezdrowe z białą mąką i z białym cukrem wstyd!!! A co tam, jakby człowiek sobie miał tak wszystkiego żałować przejmując się, że nie zdrowe to musiałby przestać oddychać. Przepis jest bardzo bardzo prosty i znany chyba wszystkim leniwym kuchareczkom. Proporcje na dużą tortownicę . Składniki: 3 szklanki mąki(...)pieczenia. Do ubitych jajek dodawać po łyżce mąki i powoli wlewać olej cały czas mieszając . Dokładnie wymieszać i na sam koniec dodać wiórka kokosowe. Truskawki powkładać do środka ciasta, im więcej tym lepiej. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku
pieprzny smaczekdelikatne ciasto na pewno zasmakuje amatorom koksu i ciast z alkoholem. Kremowy warstwa kokosowa doskonale łączy się z lekką advocatową pianką i wiórkami białej czekolady. Po prostu rozpływa się w ustach. *foremka 24*24 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 700 ml mleka szklanka kokosu(...)czekolady 1/2 szklanki posłodzonej herbaty kieliszek wódki Białka ubić z cukrem, następnie nadal ubijając dodawać po żółtku. Na końcu dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem foremki i piec około 25 minut w 180*C. Wystudzić. Dwie szklanki mleka zagotować, w reszcie rozmieszać mąkę, skrobię, cukier i żółtka oraz kokos. Wlać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLUNCH – panna cotta na mleku kokosowym z orzechami i masłem migdałowym OBIAD – pieczone łódeczki z cukinii nadziewane pieczarkami w śmietanie kokosowej i mozzarellą zawinięte w szynkę długodojrzewającą Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 5 ŚNIADANIE – sałatka grecka LUNCH – panna cotta na mleku kokosowym z orzechami i sosem z gorzkiej czekolady(...)awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 8 ŚNIADANIE – maślana jajecznica z sałatką z rucoli i papryki LUNCH – kruche ciasto z jabłkami i jogurt kokosowy z orzechami OBIAD – wątróbka smażona z cebulą na świeżym szpinaku + kapusta kiszona Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 9 ŚNIADANIE
Modern Cave Girlkażdego. Pochodzą one z polskich upraw ekologicznych. Średnia cena w sklepach - około 10,50 zł 4. Mąka kokosowa bio 300g - Fresano - mąka koksowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Stosujemy ją do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Może być używana do zagęszczania zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być(...)stosować do polew, lodów, mleka oraz wypieków. Średnia cena w sklepach - około 8 zł 6. Shake CHIAS - Ananas, kokos Turmenic 200ml - Chias - to shake bez laktozy na bazie mleka kokosowego. Źródło błonnika bez dodatku cukru. Nowość na polskim rynku ! Średnia cena w sklepach - około 8 zł Gratis - próbka oleju - Green Spoon Jeśli chcecie zamówić lutowego Heath Boxa nic straconego, wystarczy
kruche babeczkiPyszne, lekkie i nie za słodkie ciasto (a właściwie deser), które wprost rozpływa się w ustach. Na dość cienkim spodzie bezowym, z warstwą delikatnego kremu na bazie mleczka kokosowego i bitej śmietany. Z dużą ilością pestek granatu i odrobiną frużeliny z marakui, która świetnie przełamuje słodki smak bezy. Blat bezowy można upiec z 3-dniowym wyprzedzeniem. SKŁADNIKI BLAT BEZOWY
cool and mintyJednak doskonale sprawdzą się także te z dodatkiem kurczaka czy mielonej wołowiny. PIECZONE PIEROGI Z FARSZEM WARZYWNYM Ciasto na pierogi 300 g mąki (u mnie mieszanka żytniej razowej, gryczanej i kukurydzianej) 15 g świeżych drożdży 3 łyżki płynnego oleju kokosowego Łyżeczka cukru Pół łyżeczki soli Ciepła woda Farsz I Pół puszki pomidorów 4-5 suszonych pomidorów Kilka zielonych oliwek(...)Sól, pieprz Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości wody z łyżeczką cukru i łyżką mąki, zostawić na kilka minut, aż zaczyn zacznie rosnąć Mąki wymieszać, dodać olej kokosowy, zaczyn drożdżowy i sól Wyrabiać ciasto dodając po trochu ciepłej wody, aż do uzyskani elastycznego ciasta Odstawić na godzinę do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem Po tym czasie rozwałkować ciasto cienko
HealthyCreationsSkładniki na dużą blachę: ciasto drożdżowe wg mojego sprawdzonego przepisu: 50 g drożdży pół litra mleka sojowego 150 g cukru 900 g mąki 200 g masła kokosowego rafinowanego szczypta soli dokładnie wyrabianie ciasta pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/weganskie-buleczki-cynamonowe/ farsz: około 1 kg rabarbaru 100 g cukru Przygotowanie: Rabarbar obieramy, kroimy w 1 cm kawałki podsmażamy na patelni z cukrem
greenscarfpieczenia 2 łyżeczki Masa śmietankowo- kokosowa śmietana 18% kwaśna 1200 g cukier 1 szklanka białka 6 budyń śmietankowy 2 opakowania cukier wanilinowy 1 opakowanie wiórki kokosowe 200 g Sposób przygotowania: Kruche ciasto : mąkę , cukier puder, proszek przesiewamy przez sitko, dodajemy żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest gotowe dzielimy je na dwie części jedną
Cukier&PuderPolewa: Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 8 min. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, a następnie zblendowałam na pyszną czekoladę :) Upieczone ciasto polałam polewą i ozdobiłam płatkami kokosowymi. Ps. Warto dokładnie obrać pomarańczę ze wszystkich skórek, niekoniecznie dobrze wyglądają w czarnym maku
nietadietaodkryjesz to popularne ciasto na nowo :). Odświeżona wersja klasycznego przepisu nie zawiedzie swoim smakiem. Zaskocz się i zachwyć pyszną pychotą w wersji nieco egzotycznej na nowo ! :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 900 ml mleka 1 margaryna 250 gram 2 śnieżki puszka orzechowej masy kajmakowej 3/4 szklanki soku pomarańczowego 1 galaretka pomarańczowa 100 gram wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki(...)śnieżkami, gdy śmietana będzie dobrze ubita dodajemy do niej tężejącą galaretkę, całość chwilę miksujemy do połączenia się składników, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakerów, następnie wykładamy masę kokosową, na masę kokosową układamy drugą warstwę krakersów a nie wykładamy orzechową masę kajmakową, na masę orzechową układamy trzecią warstwę krakerów i wykładamy
Blog kulinarny S9.PL