Ciasto o zimowym aromacie :) Świetnie się sprawdzi w czasie nadchodzących świąt. Czytaj więcej »
Kasia Sarnasernikiem wiedeńskim i postanowiłem przygotować go w podobny sposób. Jednak, żeby go odchudzić, zniwelowałem ilość tłuszczu do mimimum, zastępując masło olejem kokosowym, zaś zamiast cukru użyłem ksylitolu. Ten przepis to idealna alternatywa dla tych, którzy cenią sobie zdrowe ciasta bez glutenu, bez cukru i bez nabiału i nie chcą w Święta rezygnować z tradycyjnych wypieków. Gorąco polecam upiec ten sernik(...)minut od momentu, gdy woda zacznie wrzeć. Następnie odstaw na kolejne 20 minut pod przykryciem. Ugotowaną i jeszcze ciepłą kaszę przesyp do malaksera lub kielicha blendera i dodaj olej kokosowy. Miksuj do momentu, gdy uzyskasz gładką konsystencję. Cytrynę oraz pomarańczę porządnie wyszoruj, a następnie zetrzyj z nich skórkę. Z jednej połówki cytryny oraz pomarańczy wyciśnij również sok. Dodaj do kaszy
Food SquareKlasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym kokosem i białą czekoladą, do której mam... ogromną słabość. Wyszło przepysznie! Rewelacyjny krem mleczno-kokosowy doskonale komponuje się z miękkimi herbatnikami i kuszącą polewą z białej czekolady. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia(...)rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby masa stężała
Di gotuje114kcal. Składniki na ciasto: - 1kg twarogu (chudego, półtłustego) - 150g jogurtu naturalnego - 5 jajek - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki ksylitolu - skórka z połowy cytryny, bądź aromat cytrynowy - banan Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, przy czym jajka wrzucamy pojedynczo ciągle miksując. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym. Wkładamy do nagrzanego(...)Taki sposób pieczenia zapobiega rośnięciu masy i sprawia, że twarogowiec jest puszysty i równy. Dodatkowo możemy przyszykować krem na wierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem: - 3 łyżki kremu kokosowego (stała część mleczka kokosowego - najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki) - 1 łyżka mascarpone - 3 łyżki soku z cytryny - 10 listków mięty - 2 łyżeczki ksylitolu Liście
Be Fit Be Strongtortownice – 15 cm czy 16 cm (nawet nie planuję takiej kupić). Oczywiście mocno generalizuję, może dlatego, że sama ciągle szukam czegoś, co mnie zachwyci. Ostatnio zapamiętałam na dłużej ciasto o nazwie “wegański snickers” – słodycz karmelu, orzeszki ziemne, jaglana masa – połączenie to wyjątkowo mi smakowało. Niestety kawiarnia, w której go serwowano, zaczęła modyfikować recepturę – karmel(...)zmiksowały). Zmielone orzechy dodajemy do kaszy i blendujemy całość dodając w trakcie syrop z agawy i sok z cytryny. Zblendowaną masę wlewamy na spód ciasta. Gdy się przestudzi, wstawiamy do lodówki. Karmel daktylowy: Do śmietanki kokosowej z rondelka dodajemy łyżkę masła orzechowego i pokrojone w małe części daktyle. Zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 1-2 minuty mieszając, aż daktyle zaczną się
Poezja smakuwersji '' lżejszej". Wszyscy byli zadowoleni i wszystkim smakował. Od razu poprawił się nastrój. Żurawina lekko kwaskowa idealnie zgrała się z czekoladą. Ciasto dzięki temu jest wilgotne, mokre i ciężkie z chrupiącą skórką oblaną czekoladą. Palce lizać ! ~~PRZEPIS~~ olej kokosowy 5 łyżek gorzka czekolada 90 % 100 g. żurawina ze słoika ( najlepiej swojej domowej roboty ) ok. 250-300 g. erytrol(...)pieczenia 1 łyżeczka Polewa olej kokosowy 3 łyżki erytrol 1 łyżka miód 1 łyżka kakao 2-3 łyżki ewentualnie mleko 1-2 łyżki Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy z posiekaną czekoladą, miodem i erytrolem. Mieszać do rozpuszczenia. Dodać żurawinę, rozbełtane jaja, sól i wymieszać do połączenia się składników. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem
Kuchnia Paulettesszkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego , zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki i inne ciasteczka. SKŁADNIKI Ciasto 400 g mąki 200 g masła 80 80 g cukru(...)maliny kiwi r rafaello makaroniki ciasteczka wiórki i płatki kokosowe Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę. – Nie jest to konieczne, ale po schłodzeniu cyfry bez problemu można wyciąć. Piekarnik
RAROSSAcynamonu PRZYGOTOWANIE: Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Dodaję jajko, miód oraz serek i mieszam całość do połączenia składników. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy i łyżką nakładam porcje ciasta. Formuję małe placuszki i smażę z obu stron. W między czasie przygotowuję mus bananowy. Banana obieram ze skórki i rozgniatam dokładnie widelcem. Dodaję pozostałe składniki i mieszam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy, na małym ogniu. 3. Dodajemy wiórki kokosowe wraz z namoczonym siemieniem lnianym, mieszamy. 4. Dodajemy płatki owsiane, mieszamy. 5. Dodajemy mleko roślinne, mieszamy, cały czas lekko grzejąc. 6. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta i tworzymy w dłoniach kuleczkę, którą następnie spłaszczamy na blasze i wyrównujemy brzegi. Nagrzewamy piekarnik
Kawa z mlekiemłyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki powideł śliwkowych ( niekoniecznie ) 300g wiśni świeżych lub mrożonych 2 łyżki mąki ziemniaczanej do obtoczenia wiśni wiórki kokosowe do posypania Do garnka wsypałam kawę rozpuszczalną i kakao. Dodałam cukier, masło i wlałam mleko. Wszystko wymieszałam i rozpuściłam na małym ogniu. Odlałam pół szklanki na polewę a resztę odstawiłam(...)Piekłam przez około 40 minut. Polałam ciasto odlaną wcześniej polewą. Można ale nie trzeba do niej dodać roztopioną czekoladę. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Smacznego! Polecam przepisy dla lubiących podobne ciasta: MURZYNEK CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI BEZ MĄKI MUFFINY CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ MIGDAŁOWO DAKTYLOWĄ
potrawyregionalnepowoli dosypujemy suche ciągle mieszając (ja wszystko mieszam łyżką). Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Placuszki smażymy na małym ogniu na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego. Nakładamy po 1 i 1/2 łyżki ciasta na 1 placek. Propozycja podania: Placuszki układamy jeden na drugim, na wierzchu układamy 2-3 kostki białej czekolady i ścieramy jeszcze z 1/2 kostki do dekoracji
Słodkie okruszkipołączenie zdrowych smakołyków o niepowtarzalnym smaku. Spód ciasta zrobiłam z daktyli i orzechów włoskich, masę a'la serową zrobiłam z kaszy jaglanej z dodatkiem mleka kokosowego, masła orzechowego oraz skórki z pomarańczy, a wierzch ciasta ozdobiłam truskawkami i oblałam galaretką...Idealne ciasto na lato💛💛💛 Masa z kaszy jaglanej jest dosyć muląca, więc ciasto doskonale komponuje się ze świeżymi truskawkami(...)galaretką. Jagielnik odpowiedni jest dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. Takie ciasto można jeść bez wyrzutów sumienia 😃 Zapraszam moi drodzy na przepis oraz na stronę Uczymy jak słodzić Składniki (tortownica 24 cm): spód 14 daktyli, orzechy włoskie 1 szklanka, olej kokosowy 3 łyżki, masa: kasza jaglana 2 szklanki, woda 2 szklanki, mleko kokosowe 1 puszka
kulinarne odsłony patiwanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Nadzienie: 5 żółtek 70g cukru 40g mąki pszennej 400ml mleka kokosowego 180g białej czekolady Polewa czekolada mleczna 1 tabliczka biała czekolada 2 tabliczki wiórki kokosowe 100 gram Dodatkowo: Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka, 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki, dodajemy drożdże i mieszamy(...)wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty zaczyn, cukier, letnie mleko, żółtka i jajka, sól, cukier waniliowy, spirytus i skórkę z cytryny. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i dalej wyrabiamy, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Miskę z wyrobionym ciastem odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotowujemy krem
Podróż w kulinariaśrednicy około 21 cm. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder oraz zmiksowane na gładko jagody. Miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) function load(url, callback
Mienta blogwszystko wymieszaj. Na koniec wrzuć pokrojone gruszki i już ostatni raz wszystko wymieszaj. Gotowe ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Na patelni rozgrzewaj porcjami olej kokosowy i dokładnie go rozsmaruj po całej powierzchni patelni. Ciasto nakładaj łyżką zachowując odstępy. Placuszki smaż pod przykryciem na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywkę i przewróć placuszki na drugą stronę. Jedna porcja (10 placuszków
Natka Pietruszki