cream of tartar; kamień winny) 1/8 łyżeczki barwnika czerwonego naturalny (opcjonalnie) Sposób przygotowania Pierniczki Mąkę kokosową podprażyć na suchej patelni aż się przyrumieni. Odstawić do ostudzenia. Mus kokosowy rozpuścić. Wszystkie składniki ciasta umieścić w malakserze i rozdrobnić aż do uzyskania zbitej masy. Ciasto na pierniczki owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Wyjąć rozwałkować między dwoma
Modern Cave GirlLubię eksperymentować w kuchni. Planuję upiec jedno ciasto a wychodzi coś zupełnie innego. Tak było i w tym przypadku. Kiedy jednak widzę, że domownicy się zajadają
Prosty przepis naCiasto chałwowiec na herbatnikach przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym.Niebo w gębie :).Nie wymaga pieczenia,szybko się obi i bardzo szybko znika z talerza :). SKŁADNIKI
Mała w garnku mieszaMleko zmiksować z jajkiem, szczyptą soli i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z suszonymi drożdżami, ananasa i całość dokładnie wymieszać. 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta, uformować placuszki i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. 4. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem
Szalona Kuchnia Ewelinypropozycję na prezent. Zamiast bukietu kwiatów upieczcie sernik czekoladowy z truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru
Rita creativedodawać tyle syropu ile chcecie. Syrop możecie zastąpić miodem lub cukrem trzcinowym, tylko cukier najlepiej zmielić w młynku), wymieszałam dokładnie całość. 3. Na talerz wysypałam wiórki kokosowe, łyżką nabierałam porcje ciasta i zwilżonymi wodą rękami formowałam kulki, które później obtaczałam w kokosie. Ręce co jakiś czas zwilżałam wodą, żeby kulki lepiej mi się formowały. Gotowe kulki najlepiej włożyć na całą
kruche babeczkiwyciągamy z fory i odstawiamy do przestygnięcia. Zimne ciasto przecinamy na 3 części. Ciasto przekładamy resztą masy orzechowej.Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką w kąpieli wodnej,polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Życzę udanych wypieków. Produkty Helio idealne do świątecznych wypieków
Sama słodycz i szczypta chilicukrem. W drugiej miseczce wymieszaj jogurt z jajkami, dokładnie wymieszaj. Składniki mokre przelej do miski, dodaj jabłka starte na tarce i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wykładaj niewielkie ilości ciasta i smaż z obu stron ok. 2 minut. Racuszki podawaj z świeżymi owocami, masłem orzechowym lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego Czytaj więcej – przepisy na placuszki Artykuł
365 dni dookoła kuchnipropozycję na prezent. Zamiast bukietu kwiatów upieczcie sernik czekoladowy z truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru
RITA food channelbanana zblendować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, w razie potrzeby dosłodzić dowolnym słodzikiem. Wymieszać bardzo dokładnie, najlepiej przy pomocy trzepaczki. Patelnię rozgrzać i posmarować olejem kokosowym. Nalewać niewielkie porcje ciasta, na wierzch położyć kawałeczki startej lub drobno pokrojonej gorzkiej czekolady. Smażyć ok. 3 minuty i przewrócić na drugą stronę . Podawać z masłem orzechowym lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Healthy food explorerzmiksować z jajkami, dodać cukry i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszać. 2. Maliny umyć i dokładnie osuszyć. 3. Na patelni rozgrzać niewielką oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować niewielkie, zgrabne placuszki. Na każdego placuszka dodać kilka malin, a następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie. 4. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem
Szalona Kuchnia EwelinyCiasto bez mąki? Ano tak, to ciasto ze zmielonych orzeszków arachidowych, czyli tzw. mąki orzechowej – czyli w sumie też mąki, ale jednak... The post Ciasto
Eksperymentalnie.comwymieszać, następnie dodać mąkę jaglaną i proszek wymieszać. Na końcu dodać pokrojonego w kosteczkę banana i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić około 2 łyżek oleju kokosowego, nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Placuszki odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Podawać ze śmietaną i owocami lub po prostu same. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipuszystą masę, dodać serek, skórkę z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać szpatułką. 2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować za pomocą formy zgrabne serduszka. Następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie. 3. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem i podawać z truskawkami
Szalona Kuchnia Ewelinywodę i nakładamy na nią drugą mniejszą miseczkę szklaną lub metalową, łamiemy czekoladę, dodajemy 2 łyżki śmietanki i co jakiś czas mieszamy aż do rozpuszczenia. Następnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Życzę smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chili