śmietaną. Na pierwszym placku rozmarowujemy ok 1/3 masy. Nakładamy truskawki I przykrywamy ciastem.( Zostawiamy 3-4 do dekoracji )Wracamy do ubijania, dodając wiórki kokosowe. Po wymieszaniu. Nakładamy ok 1/2 masy na ciasto I przykrywamy ostatnim plackiem.Całe ciasto pokrywamy masą. Prażymy migdały. Całe boki ciasta pokrywamy migdałami. Górę raffaello dekorujemy truskawkami . Zrobione :) Smacznego
Smaki Edytyciacho okazało się obłędnie pyszne i bardzo mnie to zaskoczyło, bo nie spodziewałam się aż tak dobrego smaku i niezwykle udanej struktury, co może być niekiedy problematyczne w ciastach wegańskich. Jest mięciutkie, puszyste, idealnie słodkie i wyraziście czekoladowe. Dodatkiem wzbogacającym jest białko w proszku, oczywiście roślinne od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin . Produkt ten odznacza się wysoką jakością, czystym(...)piekarniku, w termoobiegu przez 60 minut. Gotowe pozostaw do ostygnięcia. Następnie rozsmaruj na wierzchu masło orzechowe, ułóż plasterki banana i posyp wiórkami kokosowymi. Wartości odżywcze (dla całego ciasta / dla 1 kawałka, dzieląc na 8 części): energia: 1815 kcal / 227 kcal białko: 69 g / 8,5 g tłuszcze: 92 g / 11,5 g węglowodany
Zdrowie na języku :Psamych białkach, nie jest suche i świetnie komponuje się z filiżanką kawy lub kubkiem herbaty. Spróbujcie koniecznie :) Piernikowe ciasto na białkach bez cukru 5 białek 150 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii 200 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka przyprawy do piernika 70 g oleju rzepakowego/oliwy garść posiekanych orzechów pekan(...)mleka Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo ksylitol, ciągle ubijając. Mąkę orkiszową i kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika, dodać olej i ekstrakt ze stewii. Mąkę połączyć delikatnie z białkami, na końcu dodać mleko, orzechy i suszoną morwę. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę. Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach
FitKotMuszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z
Cynamonowe szczęścieBudyniowy biszkopt przełożony słodką masą kokosową z mlekiem w proszku i czekoladą. Przełamane dwiema warstwami konfitury z czarnej porzeczki, lekko kwaśnej i mocno owocowej. Bardzo smaczne ciasto warstwowe z porzeczką. biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki gorącej wody napar z herbaty do nasączenia CZEKOLADOWY KREM KOKOSOWY: 2 1/2 szklanki śmietanki kremówki(...)piec przez 30 min. Po tym czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50 cm. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Krem. Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać mleko w proszku i stale mieszając trzepaczką dokładnie rozprowadzić. Wsypać wiórki kokosowe i zagotować. Zdjąć z ognia i wrzucić połamaną czekoladę. Delikatnie mieszać, aż czekolada całkiem
https:KKuchniaMniamuznania (u mnie mrożone)Składniki polewy:- 100g gorzkiej czekolady (u mnie wegańska z ksylitolem)- ok.50ml kremówki (gdy nie zależy nam na tym by ciasto było wege) lub mleka roślinnego- 1 łyżka ksylitolu- 1 łyżeczka oleju kokosowego- płatki czekoladowe do posypania (nie trzeba)Mąkę przesiać do miski, dodać do niej kakao, sodę oraz sól i dokładnie wymieszać. W osobnej misce wymieszać(...)pieczemy ok.30 minut na programie góra-dół.Do suchego patyczka. W rondelku roztopić na malutkim ogniu olej kokosowy i pokruszoną czekoladę z dodatkiem kremówki. Lekko przestudzić i polać nią jeszcze letnie ciasto. Ja dodatkowo posypałam płatkami czekoladowymi (wege, z ksylitolem).Idealne do jesiennej kawki. :-) Smacznego
Smaczne Zdroweciemnej czekolady oraz gruszek. Ciasto to oczywiście można przygotować w kwadratowej foremce, jednak z tortownicy wygląda naprawdę bardzo elegancko. Jest to ciasto dla zwolenników zarówno gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli(...)opcja na pewno wam się przyda. Na obie masy potrzebujemy kaszy manny, mleka oraz masła. Do jednaj dodajemy czekoladę, a do drugie wiórki kokosowe. Oprócz mas potrzebne będą jeszcze herbatniki i dowolna polewa. Ciasto naprawdę mało męczące Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO Sernik tiramisu na zimno W zestawieniu nie mogło zabraknąć sernika, czyli ciasta bardzo charakterystycznego dla wielu
Relaxtimetorcik to mój mały eksperyment. Bardzo lubię popularne ciasta z truskawkami i budyniem lub bitą śmietaną, ale tym razem postanowiłam zrobić ciasto nieco uzdrowione i bez nabiału. Świetną alternatywą okazał się budyń jaglany w połączeniu z gęstym mlekiem kokosowym. Pierwszy raz robiłam też bezglutenowy biszkopt z mąki ryżowej i ziemniaczanej i jestem nim zachwycona, wyszedł idealny - lekki i puszysty. Góra(...)oraz orzeźwiająca galaretka. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na letni deser nie tylko dla osób, które nie spożywają nabiału czy glutenu. Pycha! Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki ksylitolu 8 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub mleka roślinnego 1 puszka gęstego mleka kokosowego (trzymanego w lodówce
Healthy food explorerMleczko kokosowe 400 ml Czekolada biała 100 g Wiórki kokosowe 150 g Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Ja robiłam bez cukru) Żelatyna 2 łyżki płaskie + 50 ml wody spód do ciasta: Herbatniki 150 g Kakao ciemne 3 łyżeczki Masło 75 g Dodatkowo: Czekolada mleczna 50 g Przygotowanie: W miseczce(...)przygotowany spód ciasteczkowy wkładam do lodówki do schłodzenia. Mascarpone miksujemy na puszystą masę ok. 5 minut a następnie dodajemy przestudzony krem z wiórek kokosowym. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem ciasto posypuje startą mleczną czekoladą. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie
Kulinarne przygodyprzypomina dzieciństwo i babcine placki drożdżowe z owocami :) Polecam! Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 150 ml mleka 80 g cukru 100 g masła 2 jajka szczypta soli 2-3 łyżeczki cukru waniliowego 750 g rabarbaru 500 g truskawek 100 g płatków kokosowych Kruszonka: 100 g masła 100 g cukru pudru 2-3 łyżeczki cukru(...)oprószyć mąką. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść, rozwałkować je na blasze. Ciasto nakłuć widelcem, rozłożyć kawałki rabarbaru i truskawek. Kruszonka - Mąkę połączyć z cukrami i masłem. Ciasto posypać kruszonką i płatkami kokosowymi. Odłożyć na około 30 minut do napuszenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 - 25 minut. Smacznego
Domowa cukiernia Ewynajlepsze ciasto z tzw. zdrowych ciast jakie jadłam. Jest z mąki kokosowej, miodu akacjowego, dyni i kilku jeszcze składników które przeczytanie poniżej. Wilgotne w środku i nie kruszy się. Dla mnie hit jesieni. 4 jajka L (duże) 250 gram mąki kokosowej ok szklanki 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 i 1/2 szklanki startej na małych oczkach dyni piżmowej(...)skórki ze sparzonej pomarańczy Jajka ubić z miodem na puch, dodać mąkę kokosową i ryżową ( wsyp najpierw 150 gram mąki kokosowej i zobacz jak absorbuje mokre składniki, to zależy od wielkości użytych jaj, ciasto ma być lejąco się gęste ale nie tępe, i dosyp pozostałą część - ja wsypałam od razu całość mąki, ale używając jaj wiem
AZgotuj!masła Beza: 3 - 4 białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek(...)Ciasto włożyć na zamrażalki. Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Beza - białka ubić z cukrem. Dodać powoli wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki kokosowe, które za pomocą łopatki delikatnie wymieszać
Ciastka - domowe słodkościszklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka oliwy ciepła woda szczypta soli 400 g jagód śmietana 18% wiórki kokosowe Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na blat. Robimy zagłębienie, dodajemy roztrzepane jajko, oliwę i stopniowo ciepłą wodę - tyle, aby powstało elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy(...)kwadrans, przykryte ręcznikiem. Rozwałkowujemy na cienki placek, szklanką wycinamy krążki, nakładamy jagody i zlepiamy. Gotujemy we wrzącej wodzie. Podajemy polane śmietaną i posypane wiórkami kokosowymi. Z 400 g jagód przygotowałam dwie porcje ciasta z podanego wyżej przepisu. Ugotowane pierogi można zamrozić - wystarczy ułożyć na posypanej mąką tacy i zamrozić
Moja smaczna kuchniaOdchudzona, bezglutenowa szarlotka? Znalazłam na to pyszny sposób! Połączenie mąki kokosowej i mąki owsianej z pysznymi soczystymi jabłkami to był strzał w dziesiątkę! Składniki: Masa jabłkowa: 500 g jabłek pół szklanki czerwonej porzeczki (mrożona) 3 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki owsianej łyka masła Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć(...)minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mrożoną porzeczkę i ok 2 łyżek mąki owsianej, przestudzić. CIASTO: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła 1/3 szklanki ksylitolu 1 jajko (s) 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Wymieszać mąkę owsianą, kokosową, ksylitol, dodać masło, dobrze posiekać, następnie dodać
Mój pomysł naOdchudzona, bezglutenowa szarlotka? Znalazłam na to pyszny sposób! Połączenie mąki kokosowej i mąki owsianej z pysznymi soczystymi jabłkami to był strzał w dziesiątkę! Składniki: Masa jabłkowa: 500 g jabłek pół szklanki czerwonej porzeczki (mrożona) 3 łyżeczki cukru waniliowego pół łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki owsianej łyka masła Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć(...)minut na łyżce masła z dodatkiem cukru waniliowego. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mrożoną porzeczkę i ok 2 łyżek mąki owsianej, przestudzić. CIASTO: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła 1/3 szklanki ksylitolu 1 jajko (s) 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Wymieszać mąkę owsianą, kokosową, ksylitol, dodać masło, dobrze posiekać, następnie dodać
Mój pomysł na