ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:211/932)

Tartaletki z czerwoną porzeczką pod kokosową kruszonką 121

Pyszne tartaletki ze świeżymi, orzeźwiającymi i kwaskowymi porzeczkami oraz chrupiącą kokosową kruszonką są doskonałym pomysłem na lekki deser w gorące letnie dni. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 130g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kruszonka kokosowa: 100g mąki pszennej 50g cukru 70g masła ekstra 4 łyżki wiórków kokosowych Pianka: 4 białka 2 łyżki cukru pudru(...)masło do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Porzeczki umyć, osuszyć, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. 2. Kruszonka kokosowa: Masło, mąkę, wiórki kokosowe i cukier wymieszać, rozcierać palcami aż powstaną okruchy kruszonki. 3. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić. Owinąć folią spożywczą i schłodzić

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe placuszki z mąki kokosowej 165

przepisie nie użyłam mleka, ale w zależności od mąki ciasto może wyjść zbyt gęste - można wtedy dolać kilka łyżek.   Składniki (5 placuszków): 1 duże jajko lub 2 małe 1 średni dojrzały banan 1 kopiata łyżka kakao 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia  2 płaskie łyżki mąki kokosowej olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Jajko, banana, proszek do pieczenia(...)kakao umieścić w blenderze i miksujemy na gładka masę. Dodać mąkę kokosową i jeszcze raz zmiksować do połączenia, albo wymieszać za pomocą łyżki. Patelnię posmarować olejem kokosowym i dobrze rozgrzać.Nakładać ciasto (około 2 łyżek) i smażyć na bardzo małym ogniu do zarumienienia (około 3-4 minuty). Przewrócić bardzo delikatnie i smażyć jeszcze przez chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami

Healthy food explorer
Pycha sernik 65

wiórków kokosowych nadaje mi kokosowego smaku. Sernik robiłam dwa razu, ponieważ pierwszy raz użyłam mniejszej formy i podczas pieczenia sernik wypłynął poza blaszkę i popękał od góry. Dlatego ważne jest, aby do tego przepisu użyć odpowiednio dużej blaszki lub mniejszą proporcję składników. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 20 – 25 kawałków (forma 27 cm x 34 cm) Składniki: Ciasto(...)waniliowego Przygotowanie: Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy (forma 27 cm x 34 cm) wysmarowanej papierem do pieczenia. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po jednym żółtku. Ciągle miksując dodać ser z wiaderka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać pozostałe składniki (śmietankę kremówkę, wiórki kokosowe, budyń oraz aromat

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto serowe z rabarbarem (na oleju rzepakowym) 125

Dodatkowo: 200g rabarbaru 1-2 łyżki cukru 1 łyżka mąki kokosowej (*) Opcjonalnie: cukier puder do posypania Rabarbar oczyścić, umyć i osuszony pokroić na niewielkie kawałki. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Rabarbar oczyścić, umyć, osączyć na papierowych ręcznikach i pokroić na niewielkie kawałki. Oprószyć go dwoma łyżkami cukru, wymieszać. Przygotować ciasto z serem. Jeśli ser jest w kawałku - należy go rozetrzeć(...)proszek). Wyrabiając ciasto - stopniowo dosypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. (Ma powstać gładkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby dosypać odrobinę mąki.) Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypać mąką kokosową i obłożyć rabarbarem. Przygotować masę śmietanową. Wszystkie składniki zmiksować i przelać na ciasto. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") około

Di gotuje
Rafaello na biszkopcie 35

jacyś fani kokosowych smaków? Zapraszam szybciutko na nową, pyszną wersję rafaello. Tym razem jest to biszkopt na którym znajduje się warstwa kokosowa z białą czekoladą przykryta kremem śmietankowym. No mówię Wam przepyszne to jest i wcale nie takie skomplikowane w przygotowaniu zresztą sprawdźcie sami  Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej(...)szklanki mleka 4 łyżki wiórek kokosowych Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, a gdy będzie gęsta nie przerywając ubijania dodajemy stopniowo rozpuszczoną żelatynę i mieszamy do połączenia. Gotowy krem wykładamy na warstwę kokosową i posypujemy wiórkami. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Keto tarta kalafiorowa z borówkami (Paleo, LowCarb) 59

Wydaje Wam się, że kalafior nie idzie w parze z borówkami...? Nic bardziej mylnego! Keto tarta kalafiorowa z borówkami to pyszny dowód na to, że to

Modern Cave Girl
Keto banoffee pie (Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) 65

Jeśli myślicie, że są rzeczy niemożliwe do osiągnięcia na diecie ketogenicznej, to zapewniam Was, że jest zupełnie odwrotnie! :D Najlepszym dowodem na to jest keto banoffee

Modern Cave Girl
Keto sernik pomarańczowo – dyniowy (Paleo, LowCarb, AIP, bez nabiału) 60

Propozycja pachnąca już lekko Świętami, czyli keto (pseudo)sernik pomarańczowo - dyniowy. Nie tylko wspaniale smakuje, ale prezentuje się też całkiem nieźle. Duża dawka witaminy C pochodząca

Modern Cave Girl
Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi 69

Składniki Ciasto: 75 g płatków owsianych 25 g wiórków kokosowych 2 łyżki miodu 1 łyżka oleju 5 łyżek mleka 1 jajko 3 łyżki mąki kokosowej Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy z cukrem 250 ml mleka Dodatkowo: borówki amerykańskie płatki kokosowe      Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Foremki smarujemy olejem i wylepiamy ciastem. Pieczemy przez

Kulinarne przygody Gatity
Babka kakaowa z wiórkami kokosowymi. 133

Bardzo lubię ciasta ucierane. Wczoraj upiekłam taka babkę.  Zwykła, z dodatkiem kakao i wiórek kokosowych. Babkę posypałam  cukrem pudrem, ponieważ spodziewałam się gości, a to najszybszy sposób. Polecam zrobić polewę czekoladową, a wierzch posypać wiórkami kokosowymi. To będzie idealne dopełnienie. Chociaż taka na szybko z cukrem pudrem, tez pyszna :) Składniki: 250 g. masła 250 g. cukru 5 jajek(...)łyżeczek kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego 5 łyżek wiórek kokosowych Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać jajka, dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę,  proszek do pieczenia i kakao. Wlać mleko i ekstrakt migdałowy.  Utrzeć do połączenia składników. Na koniec wsypać wiórki kokosowe  i wymieszać łyżką.  Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną

Agusiowe smakołyki
kruche babeczki z bezą kokosową 78

masła 100 g cukru pudru 3 żółtka odrobina proszku do pieczenia wykonanie: Foremki smarujemy masłem. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem. składniki na bezę kokosową: 3 białka 190 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Do ubitych białek dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy łyżką

Domowy Smak Jedzenia
CHRUPIĄCE CIASTECZKA 135

płaska łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE  Miękkie masło miksujemy z cukrem oraz masłem orzechowym, dodajemy mąkę, kakao, proszek, a na końcu płatki owsiane, jaglane, wiórki kokosowe i słonecznik. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor

słodki bratek
Ciasto biszkoptowe z kremem kokosowym i paloną bezą włoską 97

Ciasto biszkoptowe z kremem kokosowym i słodką bezą jest dość proste do wykonania

Przepisy Kulinarne