ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:214/932)

Chleb LIGHT 140

kiedy nasze składniki się dobrze połączyły , dodajemy nasze wcześniej ubite białka i łyżką delikatnie łączymy ze sobą , tak aby nie stracić puszystości .  Kiedy nasze ciasto mamy gotowe , następnie blaszkę silikonową smaruję olejem kokosowym i posypuję mąką otrębową , i wylewam nasze ciasto , wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy około 20 minut , po tym czasie chleb wyciągam

Mój Smak
Lamingtony vel kudłacze 188

niewykorzystanego, nieco suchego biszkoptu żeby się nie zmarnował. Okazało się, że obtoczenie go w rzadkiej polewie czekoladowej, która pozwoli ciastu zwilgotnieć jest doskonałym sposobem na recykling obeschniętego ciasta. Całości dopełniają wiórki kokosowe, które sprawiają wrażenie kudłatego futerka na powierzchni ciastek. I dlatego też lamingtony mają jeszcze inną, bardziej swojską nazwę - kudłacze . Ale jak zwał tak zwał, najważniejsze że są bardzo

Smaczna Pyza
Jaglane placuszki z ricottą, żurawiną i gorzką czekoladą 136

koniec dodajemy startą na tarce czekoladę (u mnie jakieś 6 kostek) i żurawinę (u mnie dwie garście, pocięłam na drobniej). Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego, łyżką nabieramy porcję ciasta i dajemy na patelnię, tak również łyżką formujemy placuszka. Pieczemy z oby stron do momentu, aż placuszki się nam zarumienią

kruche babeczki
Racuszki z jagodami i papierówką. 129

dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Na samym końcu dodajemy starte jabłka i jagody, delikatnie mieszamy łyżką.Na patelni rozgrzewamy około 1/2 szklanki oleju lub oleju kokosowego, nakładamy łyżką porcje ciasta, smażymy z obydwu stron na złoty kolor.Usmażone racuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku.Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub podajemy z kleksem jogurtowym i jagodami. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki z serem i wiśniami z mąki Teff i Kasztanowej. 175

Wykonanie : Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy,mąkę kasztanową i mąkę teff. Wszystko dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym, następnie wylewamy porcję ciasta i smażymy z obydwu stron na rumiano. Ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i 3 łyżkami  jogurtu. Na każdy naleśnik nakładamy po 2,3 łyżki sera, następnie

Sama słodycz i szczypta chili
Pijana śliwka z kremem nutellowym. 352

rozpuści i zacznie  gotować zmniejszyć gaz i gotować co jakiś czas mieszając około 5 minut aż powstanie gęsta polewa. Odstawić do przestygnięcia.  Zimną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi lub migdałami. Odstawić na noc do lodówki. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Poppy seed sweety for Easter 141

mieszamy. Formę do pieczenia, smarujemy oliwą lub wykładamy papierem do pieczenia. Rozkładamy masę ciasta, na wierzch rozkładamy równomiernie masę makową. Pieczemy 60 min w 150 C. Wierzch ciasta możemy posypać wiórkami kokosowymi, lub polać stopioną czekoladą i posypać płatkami migdałowymi. Gotowe!   Smacznego

Lajtkraft food intolerance
Bananowe placuszki z otrębami i borówkami 166

więcej borówek amerykańskich :) Przygotowanie: Zmiksować z blenderze: banana, jajko, jogurt, otręby, mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec dodać borówki i delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować olejem kokosowym, rozgrzać i nałożyć ciasto (około 1,5 łyżki na jeden placuszek). Smażyć z obu stron do zarumienienia.  Podawać z syropem klonowym i owocami. Smacznego

Zgrabne Gotowanie
Miniaturki kokosowe z ryżu jaśminowego 164

trzcinowego w płynie) 3 łyżki oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zmiksować (malakserem/blenderem) na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w szprycy do kremu i wyciskać niewielkie porcje - na blachę wysłaną papierem do pieczenia. (Ciasto można też wykładać za pomocą łyżeczki. Jest dość lepkie.) Piec (do zarumienienia

Di gotuje
Ciastka pomarańczowo kokosowe 114

Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem i skórką pomarańczową, następnie dodać jajka i dalej ucierać, dodając pod koniec likier pomarańczowy. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć na blat wysypany mąką i uformować wałek o grubości 5 cm. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki

królestwo garów
wega mocno kokosowe ciastka 139

kokosowej 2 garści płatków kokosowych 2 łyżki ksylitolu łyżeczka oleju kokosowego  szklanka mleczka kokosowego WYKONANIE: suche składniki mieszamy razem, po czym dodajemy mleczko kokosowe i olej kokosowy- całość dokładnie mieszamy ciasto przekładamy do aluminiowych foremek- odstawiamy do lodówki na ok 1-2 godziny

healthy dreams
Wegański i bezglutenowy torcik bananowy z trzema warstwami: czekolada, masło orzechowe i karmel. Ze śmietanką kokosową. 102

zapiłam jeszcze słodszą tajską (tak, tak, prosto z Tajlandii!!!), mleczną herbatą. Zasłodziłam się na cały tydzień, ale w końcu, chyba od tego są weekendy? Składniki na całe ciasto 3 banany olej kokosowy mleko roślinne (orzechowe lub ryżowe, min. 1 szklanka) 2 puszki mleka kokosowego (lub puszka i mały kartonik Real Thai) Stewia z erytrytolem Mąka kokosowa Mąka kasztanowa 1 szklanka

Fill The Bowl
Racuszki serowe z nutką lawendy , jogurtem i wiśniami. 130

mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać 3, 4 łyżki oleju kokosowego , kłaść łyżką porcje ciasta nie za duże bo racuszki są delikatne i będzie Wam się źle przewracało  , smażyć na złoty kolor z obydwu stron . Podawać z jogurtem  i dowolnymi owocami

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe naleśniki (paleo) 241

łyżeczki do polania olej kokosowy – do smażenia Wszystkie składniki poza miodem i olejem kokosowym dobrze wymieszaj , najlepiej blenderem albo malakserem. Roztop na patelni olej kokosowy i wylej trochę ciasta tak, żeby cienka warstwa przykryła patelnię. To ciasto będzie dość gęste, więc możesz sobie pomóc łyżką, żeby rozprowadzić je na całej patelni. Smaż na małym ogniu , bo inaczej zaczną się

PaleoSMAK