ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:220/932)

Ciasto Marcello 120

Ciasto Marcello, czyli biszkopt z bitą śmietaną, wiórkami kokosowymi i migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru  2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 500ml śmietany 30% 3 śmietan-fixy 2 białe czekolady 3 łyżki mleka 3 łyżki wiórków kokosowych

Danka Pichci
Ciasto śnieżny puch 348

ciasta. Ale nie zdradzam szczegółów, a tym razem… ciasto śnieżny puch.   Składniki na formę 24 x 28cm: - 500 g serka mascarpone - 2 galaretki cytrynowe - 300 ml śmietanki 30% (mocno schłodzonej) - 3 łyżki cukru pudru - 500 ml wrzątku Dodatkowo: - 18 szt. herbatników Posypka: - 75 g masła - 9 łyżek wiórków kokosowych - 1,5 łyżki drobnego cukru do wypieków   Obie(...)galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy do formy, na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki. Szykujemy posypkę. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe – mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, posypujemy zimną posypką i ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto śnieżny puch jest wszędzie opisywane w samych superlatywach. Idealne na letnie rodzinne

mojewypiekiinietylko
Wegańskie kruche ciasteczka „Made with love” 218

kruche, idealnie nadawać się będą jako baza do innych ciast, można do nich dodać kakao czy też karob. Składniki na około 50 szt. 400 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 100 ml złotego syropu ( przepis znajdziecie tu ) , syropu z agawy lub innego wegańskiego lepiszcza 100 g m masła kokosowego(...)innego oleju roślinnego łyżka esencji waniliowej łyżka soku z cytryny 1 mały banan szczypta soli Przygotowanie: Zblenduj na gładką puszystą masę banana z masłem kokosowym. Umieść wszystkie składniki na ciasto w dużej misce, ale syrop dodawaj stopniowo, początkowo możesz wyrobić ciasto mikserem. Zagnieć gładkie ciasto, konsystencją będzie przypominało masę marcepanową. Owiń je folią spożywczą i schłodź przez 30 minut

greenscarf
wegański naleśnik ryżowy z farszem niespodzianką 156

czarnuszka, czosnek granulowany * *przyprawy i zioła polecam dodawać w ilości odpowiedniej do naszych upodobań WYKONANIE Płatki owsiane mielimy na mąkę, następnie mieszamy je z pozostałymi składnikami na ciasto. Patelnię delikatnie przesmarowujemy olejem kokosowym i rozgrzewamy ją. Naleśniki smażymy po kilka minut z każdej strony.  Do garnka wlewamy niewielką ilość wody (ok 3 cm), następnie wsypujemy tam groszek z marchewką

healthy dreams
Sernik gotowany w miodowym cieście 221

dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao i mieszać, aż polewa zgęstnieje. Na końcu dodać 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewą polać sernik i posypać np. wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami. Ciasto smakuje najlepiej na drugi – trzeci dzień po upieczeniu, gdy smaki się ze sobą przegryzą

My simple kitchen
Ciasto Rafaello 253

Ciasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-) Składniki: 2 - 3 paczki krakersów  1 litr mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 żółtko 250 g masła 200 g wiórków kokosowych + 50 g do  posypania Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do gotującego się(...)nią po  kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków  kokosowych przyrumienić na suchej patelni. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego kochani

Cukier&Puder
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 112

wody – 30 g soli himalajskiej lub morskiej – 1 łyżka miękkiego masła lub oleju kokosowego Przygotowanie : Do dużej misy dodaj obie mąki, cały wcześniej przygotowany zaczyn lub odpowiednią ilość zakwasu i sól. Ciasto wystarczy wymieszać łyżką drewnianą lub końcówką(...)miksera do ciast bardziej rzadkich. Ciasto będzie dość lejące, ale tak ma być. Przygotuj keksówki, posmaruj je bardzo dokładnie masłem a najlepiej olejem kokosowym (według mnie jest najlepszy do wysmarowania form) i wysyp mąką. Ciasto przełóż do form, wygładź lekko łyżką a na koniec mokrą dłonią wyrównaj górę ciasta aby była gładka i jednolita na przestrzeni całej foremki. Odstaw ciasto

nietylkopasta.pl
TOP 3 pomysłów na tartaletki - Instagram cz. IV 124

suszonych fig - 2 szkl. suszonych moreli lub żurawiny - karob lub kakao - imbir mielony i cynamon -2 łyżki oleju kokoswego -wiórki kokosowe, mielone orzechy, kakao do posypki 1. Wszystkie suche składniki wymieszać. 2. Do suchych   dodać składniki mokre. Ciasto zagnieść. Jeżeli jest za suche to po trochu dolewać ciepłą wodę aż z ciasta będzie można uformować elastyczną kulkę. 3. Owinąć(...)farsz zostawić odkryty do wystudzenia. 11. Farsz wyłożyć na upieczony spód delikatnie dociskając aby nie zostały pęcherzyki powietrza. 12. Wyciągnąć resztę ciasta z zamrażarki, rozwałkować i wykroić różne kształty, którymi należy udekorować górę. Całość można posypać cukrem kokosowym. 13. Piec w 150°C do zarumienienia

Candy Pandas
Ciasto makowo – „serowe” z polewą czekoladową 197

Cię ludzi. Pamiętaj o tym. U nas na blogu wielkanocny smakołyk ciasto makowo – „serowe” z polewą czekoladową. Ciasto makowo – „serowe” z polewą czekoladową Składniki:   Masa makowa 1 szklanka maku 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii (ewent. cukru z prawdziwą wanilią) 1 łyżeczka agaru 3-4 łyżki cukru brązowego nierafinowanego(...)alkohol lub sok oraz szczyptę soli. Cały czas mieszając podgrzewamy masę na małym ogniu aż czekolada się roztopi. Odstawiamy z ognia i polewamy ciasto. Tortownicę o wymiarach ok. 24 cm. Wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem kokosowym (lub innym) i posypujemy zmielonymi orzechami. Nakładamy masę makową następnie serową. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc. Smacznego

Moja Mama Gotuje
CIASTO BOUNTY 364

zostawić do wystygnięcia. Polewa : Roztopić czekoladę wraz z mlekiem na parze. Biszkopt przekroić na 2 części. Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniowo. Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu. Całość polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Jeżeli przygotowałaś/eś ciastka z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję

Słodki Zakątek
Proste placuszki kukurydziane 232

Inne moje placuszki na słodko znajdziecie tutaj a przepis na wytrawne z brokułów i sera tutaj Składniki: 2 białka jaja 50 g mąki kukurydzianej 2 łyżki oleju kokosowego w płynnej postaci jeśli ciasto będzie zbyt gęste, nie będzie lejące jak na naleśniki, możesz dodać mleka lub wody 2-3 łyżki cukru / ja używam słodzika Przygotowanie: białka lekko ubij

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Malinowe rafaello 99

sobie delikatny biszkopt z malinową galaretką oraz aksamitnym kremem na bazie białej czekolady i przyjemnie chrupiących płatków migdałów w towarzystwie wiórków kokosowych. To połączenie smaków i tekstur wzbudzi zachwyt każdego łasucha zarówno małego jak i dużego.  Ciasto prezentuje się niezwykle efektownie dlatego doskonale sprawdzi się na specjalne okazje, przyjęcia czy imprezy, ale także jako wyśmienity deser do popołudniowej kawy(...)wiórek kokosowych    Czekoladę razem z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy do niej stopniowo rozpuszczoną czekoladę i ubijamy na średnich obrotach tylko do połączenia składników - inaczej krem może się nam zważyć. Na koniec dodajemy płatki migdałowe i wiórki kokosowe i całość mieszamy łyżką. Tylko do połączenia Złożenie ciasta

Cynamonowe szczęście
Ciasto Smakosz 658

schować do lodówki. Jasna część ciasta 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 100 g startej gorzkiej czekolady 100 g rodzynek 100 g wiórek kokosowych 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł (dałam śliwkowe) Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 23x38 cm  i posmarować je powidłami. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy piana z cukrem(...)będzie już ubita dodać startą czekoladę,rodzynki, wiórki kokosowe i posiekane na drobno orzechy.Wymieszać wszystko szpatułką i rozłożyć na powidłach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40-45 minut. Ciasto ciemne 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Ciasto, które chłodziło się w lodówce wyłożyć na blaszkę o wymiarach 23x38 cm . Białka ubić

O kuchni z uczuciem
Tort kokosowy - najprostszy (bezglutenowy) 385

Dziś przepis na mój ulubiony tort kokosowy oczywiście bezglutenowy . Jest to najłatwiejszy tort a jednocześnie najsmaczniejszy i lekki , ponieważ krem jest na bazie bitej śmietany , nie

Kawa z mlekiem
Ciasteczka kokosowe 237

mlekiem skondensowanym i ekstraktem (lub aromatem) waniliowym.W drugiej misce za pomocą miksera ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.Łączymy ubitą pianę z białek z masą kokosową delikatnie mieszając łyżką. Wykładamy ciasto za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w odległości 3 cm od siebie.Wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C i pieczemy

W kuchni Katie
Mleczna kanapka/Milkyway 2925

Zawsze na ten czas przyrządzam jedno nowe ciasto. W tym roku padło na mleczną kanapkę. Jest ono najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się już „przegryzą”.  Skorzystałam z przepisu zamieszczonego na blogu Moje Wypieki.  Nie przyrządzałam sama polewy czekoladowej, gdyż miałam gotową i chciałam ją wykorzystać, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi. Zmniejszyłam także ilość cukru i masła(...)Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Polać ciasto polewą i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Smacznego

Fabryka pomysłów
Piernikowe kruche ciasto z gruszką 133

Bardzo polecam! Ciasto upiekłam dla odwiedzających nas znajomych a po szybkości jego znikania wnioskuję, że wszystkim bardzo smakowało Jeśli lubicie tego rodzaju połączenia, polecam również moją Sypaną Szarlotkę z dynią PRZEPIS NA KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI Składniki: ciasto: 350g mąki 6 łyżek cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego – przepis łyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 jajko 150g oleju kokosowego(...)kruche ciasto z gruszkami: Najpierw na stolnicę wysypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, robimy wgłębienie i dodajemy jajko, ekstrakt waniliowy oraz olej kokosowy. Zaczynamy od przesiekania wszystkiego nożem, potem szybko zagniatamy kruche ciasto (w razie potrzeby dodajemy śmietany). Następnie ciasto dzielimy na 3 części. Potem dwoma częściami ciasta wykładamy blaszkę (30x30cm) wcześniej lekko posmarowaną masłem lub wyłożoną papierem

Dorota Smakuje
Bezglutenowe ciasto z jabłkami (apple pie) i malinami 197

apple pie) i malinami” jest pyszne i trudno zakończyć na jednym kawałku :) Spróbujcie i koniecznie podzielcie się Waszymi opiniami w komentarzach poniżej. Składniki bezglutenowego ciasta z jabłkami i malinami: 3/4 szklanki oleju kokosowego 150 g malin 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej 1/2 szklanki zmielonych migdałów skórka z większej ćwiartki cytryny 4 jabłka 1,5 łyżki soku(...)świeżego, lejącego miodu (użyłam ziołomiodu z dziką różą) do polania upieczonego ciasta   Przygotowanie bezglutenowego ciasta z jabłkami: Piekarnik nastawić na 190°C (grzałka góra-dół) . Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm z odpinaną obręczą wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować odrobiną oleju kokosowego. Olej kokosowy rozpuścić (jeśli nie mamy w stanie ciekłym) , ostudzić. 3/4 szklanki oleju kokosowego Maliny

Moja Delicja
Drożdżowe rolls'y z budyniem kokosowym 300

zaprezentować. Z dumą, bo kiedyś drożdżowe wypieki nie bardzo mnie lubiły, a teraz nie sprawiają mi już najmniejszego problemu :))) Drożdżowe ślimaczki na kefirze z budyniem kokosowym (z przepisu wychodzi 12 sporych bułeczek) Do ciasta drożdżowego potrzebujemy: 4 i 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam zwykłej, najzwyklejszej, typ 500) 1/2 szklanki cukru + 4 płaskie łyżeczki 3/4 szklanki kefiru 2/3 szklanki rozpuszczonego masła(...)powierzchni budyniu pojawią się bąble i zdejmujemy z palnika. Szybko dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gotowy budyń powinien być bardzo gęsty. Tak gęsty, że włożona łyżka będzie w nim stała. Jeśli będzie rzadki, wypłynie nam później z ciasta.Podrośnięte ciasto lekko zagniatamy i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 40 na 50 cm.  Można delikatnie podsypać

Ratunku obiad