banana zblendować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, w razie potrzeby dosłodzić dowolnym słodzikiem. Wymieszać bardzo dokładnie, najlepiej przy pomocy trzepaczki. Patelnię rozgrzać i posmarować olejem kokosowym. Nalewać niewielkie porcje ciasta, na wierzch położyć kawałeczki startej lub drobno pokrojonej gorzkiej czekolady. Smażyć ok. 3 minuty i przewrócić na drugą stronę . Podawać z masłem orzechowym lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego
Healthy food explorerzmiksować z jajkami, dodać cukry i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, całość dokładnie wymieszać. 2. Maliny umyć i dokładnie osuszyć. 3. Na patelni rozgrzać niewielką oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować niewielkie, zgrabne placuszki. Na każdego placuszka dodać kilka malin, a następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie. 4. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem
Szalona Kuchnia EwelinyCiasto bez mąki? Ano tak, to ciasto ze zmielonych orzeszków arachidowych, czyli tzw. mąki orzechowej – czyli w sumie też mąki, ale jednak... The post Ciasto
Eksperymentalnie.comwymieszać, następnie dodać mąkę jaglaną i proszek wymieszać. Na końcu dodać pokrojonego w kosteczkę banana i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić około 2 łyżek oleju kokosowego, nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Placuszki odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Podawać ze śmietaną i owocami lub po prostu same. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chilipuszystą masę, dodać serek, skórkę z cytryny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać szpatułką. 2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, nakładać łyżką porcję ciasta i uformować za pomocą formy zgrabne serduszka. Następnie odwrócić i usmażyć na drugiej stronie. 3. Gotowe placuszki posypać cukrem pudrem i podawać z truskawkami
Szalona Kuchnia Ewelinywodę i nakładamy na nią drugą mniejszą miseczkę szklaną lub metalową, łamiemy czekoladę, dodajemy 2 łyżki śmietanki i co jakiś czas mieszamy aż do rozpuszczenia. Następnie polewamy ciasto i posypujemy wiórkami kokosowymi. Życzę smacznego :) Asia
Sama słodycz i szczypta chiliużyłam typu islandzkiego) 50 ml mleka 1 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz oleju) przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj porcję ciasta, ok. 1 łyżka. Przewróć placki na drugą stronę, kiedy pojawią się pęcherzyki. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Ja wymieszałam pozostałą ilość jogurtu (50 g) z połową banana
Zdrowie na języku :PSezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikońcu dodać pianę z białek i delikatnie zamieszać najlepiej drewnianą łyżką. Masa powinna być dość gęsta, w razie potrzeby dosypać jeszcze mąkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Łyżką wylewać porcje ciasta. Placki smażyć na mniejszym palniku grzewczym na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym sosem, musem owocowym lub z konfiturą
Zrób to smaczniedodajemy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksujemy, żeby powstała gładka masa i dodajemy wiórki kokosowe, jeszcze raz miksujemy i gotowe. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju kokosowego, łyżką nabieramy porcje ciasta i również łyżką formujemy na patelni placuszki. Smażymy. Placuszki z obu stron powinny się nam ładnie zarumienić, Podajemy posypane cukrem pudrem, z owocami, syropem klonowym lub dżemem :-) Smacznego
kruche babeczkismażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na placuszki miksuj przez chwilkę (lub wymieszaj dokładnie do połączenia się składników). Odstaw na 10 – 15 minut. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego. Dodawaj po łyżce ciasta i smaż do momentu pojawienia się pęcherzyków. Następnie odwróć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi sezonowymi owocami i jogurtem naturalnym
Moja pasja smakulubi banany to mam świetną propozycję jak je można wykorzystać! Bardzo popularne ciasto bananowe urozmaiciłam mleczkiem kokosowym, który nadaje idealnego wilgotnego smaku i konsystencji. Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 5 łyżek oleju 2 banany 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleczka kokosowego aromat Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy
Truskawkowa Fiestaciasto układamy pokrojone w cienkie plastry rabarbar. 3. Wykończyć możemy całość kruszonką oraz cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1. Czarno biała babka wielkanocna. 2. Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 3. Placek po węgiersku - pyszny i prosty obiad
My World by Dagmara RekPolewa : Do rondelka wsypujemy cukier, kakao, wlewamy mleko i gdy składniki się rozpuszczą, wrzucamy kawałek margaryny. Zdejmujemy z ognia i mieszamy. Odczekać 5 minut i polać wystudzone ciasto. Można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Różne smaki w kuchniproduktach. Biszkopt kukurydziany: 1 szkl. mąki kukurydzianej 4 średnie jajka 3 łyżki cukru trzcinowego/kokosowego lub ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli himalajskiej Fit masa do ciasta: 1 puszka mleczka kokosowego w stanie stałym 4 łyżki masła orzechowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady min. 70% kakao 2 łyżki cukru kokosowego/trzcinowego lub ksylitolu Dodatkowo: orzechy lub suszone owoce Przygotowanie: Białka oddzielamy
Czarnawisienka