ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:198/932)

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem 405

masy jajecznej i delikatnie mieszamy łyżką, tylko do chwili aż się połączą (nie będzie grudek). Blaszkę (25 x 35 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na blaszkę, równamy powierzchnię, posypujemy wiórkami kokosowymi. Układamy przygotowane brzoskwinie i posypujemy kokosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i pieczemy 50 minut. Po wyjęciu, gdy lekko przestygnie oprószamy cukrem pudrem.Nie taki(...)diabeł straszny, jak go malują. Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i kokosem pięknie wyrosło. Wyszło puszyste, wilgotne i… ach i och - naprawdę super. Kokosowa „szczypta” dodatkowo wzbogaciła jego smak. Wprowadzam je na stałe do moich kulinarnych wypieków, bez obawy o zakalce. Kolejną jego zaletą jest szybkość wykonania. Chwila moment i mamy gotowy łakoć do kawy, czy herbaty. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post

mojewypiekiinietylko
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 101

Składniki na ciasto: 150 g mąki kokosowej 5-6 białek pół szklanki oleju kokosowego 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku niebieskiego Warstwa truskawkowa: 500 g truskawek galaretka truskawkowa 3 - 4 nektarynki Lemon curd: 3 cytryny szklanka cukru 100 g masła 3 żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki

Karczma Honorietty
Kefirowe muffinki z rabarbarem i kokosową kruszonką 214

przepis na kefirowe muffinki z kokosową kruszonką i właśnie tym warzywem. Zdążycie je jeszcze zrobić! Muffinki za sprawą kefiru są wyjątkowo wilgotne, a kokosowa nutka świetnie współgra z kwaskowatym rabarbarem. Pamiętajcie, tylko by składniki na ciasto były w temperaturze pokojowej...to bardzo ważne ;) Polecam!     Składniki: (na ok. 12 sztuk)   Ciasto: 2 jajka 1 szkl kefiru 1/2 szkl(...)kokosowych 150 g rabarbaru   Kruszonka: 25 g masła 50 g mąki pszennej tortowej 30 g cukru 2 łyżki wiórków kokosowych       Przygotowanie:     Kruszonka: Wszystkie składniki wyrobić palcami na kruszonkę. Wstawić do lodówki.   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka, olej i kefir powinny być wyjęte z lodówki minimum na 2 godziny

Nastoletnie Wypiekanie
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 83

ulubionym smaku (u mnie smak pomarańczowego Frugo) Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta naszykuj galaretkę: dwa opakowania galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, pilnując, aby prawie stężała, ale była jeszcze na tyle płynna, żeby móc przelać ją na ciasto. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały(...)czas miksując dodawaj stopniowo cukier. Następnie, wciąż miksując, dodaj żółtka i wodę. Dodaj proszek do pieczenia i mąkę, zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj je z ciastem łyżką . Przelej ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 25 – 30 minut, aż z wierzchu będzie

Kocham Czekoladę
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 167

szklanki wiórków kokosowych Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1/4 cytryny 8 łyżek RUMU 1/2 szklanki przegotowanej wody Składniki na krem: 200 gramów śmietanki 30 lub 36% 250 gramów serka mascarpone 2 – 3 łyżki cukru pudru (wg własnych upodobań) Dodatkowo: kilkanaście truskawek 2 galaretki o ulubionym smaku (u mnie smak pomarańczowego Frugo) Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta naszykuj galaretkę(...)czas miksując dodawaj stopniowo cukier. Następnie, wciąż miksując, dodaj żółtka i wodę. Dodaj proszek do pieczenia i mąkę, zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj je z ciastem łyżką . Przelej ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz ok. 25 – 30 minut, aż z wierzchu będzie

Kocham Czekoladę
Ciasto biedronka 247

Pomysł na efektowne ciasto - biszkopt przełożony dżemem truskawkowym, kremem maślano-budyniowym i udekorowany galaretką oraz wiórkami kokosowymi. Biszkopt z poniższego przepisu pięknie wyrasta, a sam krem - niebo w gębie. Szczerze polecam :) Pomysł na ciasto zaczerpnęłam ze strony Moje Wypieki .  Składniki*: biszkopt 6 dużych jaj 220 g mąki pszennej tortowej 100 g mąki ziemniaczanej 1 szklanka zwykłego cukru(...)przechowywać w lodówce.  Składanie ciasta: spód ciasta dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego środkowy spód ciasta  dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego wierzch ciasta z otworkami 1/3 kremu maślano-budyniowego wiórki kokosowe lekko tężejąca galaretka * na tortownicę o śr. 28 cm (wtedy biszkopt będzie bardzo wysoki) lub formę

Ugotować
Ciasto ananasowe z kremem budyniowym i kokosem 534

Chciałam ten smak przywołać, ale w troszkę bogatszej formie. Zdecydowałam się na jasny biszkopt, przełożony lekkim kremem budyniowo-maślanym z dodatkiem ananasa i przykrytym chrupiącą, kokosową bezą. Pyszne polączenie) Co tu dużo mówić, ciasto wyszło pyszne, lekkie, odpowiednio wilgotne i kwaskowe. Jest trochę pracochłonne, ale warte zachodu) Polecam bardzo! Moja rada, biszkopt lepiej będzie się kroił, gdy upieczemy go dzień(...)wyrównujemy ewentualne niedoskonałości ( ja ścinam brązowy wierzch i spód), kroimy wzdłuż, nasączamy ( u mnie sok ananasowy i woda). Jeden płat ciasta smarujemy częścią masy, na masę kładziemy pokrojone ananasy, przykrywamy drugim płatem. Na wierzchu rozsmarowujemy pozostałą masę, przykrywamy bezą kokosową. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Najlepsze po nocy w lodówce. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Placuszki z mąki jaglanej 155

naturalny. Za pomocą trzepaczki całość ze sobą połączyć. Musi utworzyć się w miarę gęste ciasto. Odstawić na kilkanaście minut. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju kokosowego. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Ugotować
Rolada kokosowa z galaretką 155

wiórki kokosowe - 90 g cukier puder - 3 łyżki żelatyna - 1 łyżka woda gotowana - 3 łyżki do żelatyny Dodatkowo: galaretka truskawkowa - 1 opak Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywno, ubijając dodawać cukier, następnie żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, ostrożnie wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec(...)Wyłożyć upieczone ciasto, na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, od razu z ciasta zdjąć papier, zwinąć w roladę razem ze ściereczką. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i serek mascarpone dalej ubijać.  Wsypać trochę wiórków kokosowych, resztę zostawić na posypkę na wierzch rolady., wymieszać.  Ubijając wlewać

Kuchnia Danusi
3-bit 195

łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania:wiórki kokosowe czekoladaNajlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę należy umieścić w garnku, zalać ją wodą tak aby ją całkowicie zakrywała i gotować przez 3 godziny na niewielkim(...)ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta. Całość obsypać wiórkami kokosowymi i czekoladą (fot.2). Schłodzić najlepiej przez całą noc w lodowce. A od rana można się już zajadać

Świat Ciasta
Ciasto kruche z borówkami i bezą kokosową 188

masła zimnego 60 g ksylitolu 2 żółtka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Beza kokosowa: 2 białka 100 g cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 400 g borówki amerykańskiej lub jagód Przygotowanie: Ciasto kruche:  Wszystkie(...)składniki umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolite ciasto. Formę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia i równomiernie wylepić dno ciastem. Nakłuć widelcem i równomiernie rozsypać borówki. Beza kokosowa: Białka ubić na sztywno dodawać porcjami cukier i ubijać do czasu aż cukier się rozpuści a beza będzie gładka i lśniąca. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać

Ala piecze i gotuje
Wieniec drożdżowy z makiem 131

makiem!   Składniki: Ciasto: 30 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 400 g mąki pszennej 1 jajko 3/4 szklanki cukru 80 g stopionego masła Masa makowa: 100 g zmielonego suchego maku 5 łyżek płynnego miodu 50 g masła 150 g mieszanki bakalii (orzechów laskowych, nerkowców, migdałów, rodzynek, suszonych śliwek) 4 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie: Masa makowa(...)zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy bakalie. Następnie odcedzamy. Mak razem z bakaliami rozdrabniamy blenderem, dodajemy miód, roztopione masło i wiórki kokosowe. Wszystko razem mieszamy. Ciasto:  do mleka dodajemy świeże drożdże, łyżkę mąki i 2 łyżeczki cukru, mieszamy i odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do większej

Smakowity Blog Kulinarny
Bezglutenowa tarta serowo-rabarbarowa 223

łyżka mąki ziemniaczanej; 2 łyżki ksylitolu; 200 g rabarbaru; 1 łyża nasion Chia. Crumble: 2 łyżki płatków migdałowych; 1 łyżka wiórków kokosowych. Krok po kroku.             Na samym początku robię ciasto. Ważne aby składniki były prosto z lodówki. Siekam wszystko nożem a następnie szybko zagniatam rękoma do uzyskania zwartej masy. Ciasto może się trochę "rozsypywać(...)łączę ser, mąkę, ksylitol, a na końcu dodaję białka delikatnie mieszając.              Biorę się za kruszonkę (crumble). Oderwane wcześniej ciasto kładę na stolnicę, dodaję migdały oraz wiórki kokosowe, siekam nożem a następnie formuję kulkę.             Na upieczony spód do tarty wykładam masę serową, rabarbar pokrojony w centymetrowe kawałki

Życie na widelcu
Kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta 172

porcję gotowego ciasta francuskiego ;) ), jak to przy przepisach z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Bardzo polecam. Jeśli nie lubicie ananasa, bądź go nie macie, możecie przygotować sam kokosowy farsz.   'kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta' Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego - 2 łyżki gęstego jogurtu (może być greckiego, naturalnego) - 100g wiórków kokosowych - 3/4 szklanki drobno posiekanego(...)wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną.  Pod masą kokosową zwiększyć ogień (uważać, żeby nie przypalić). Dodać mąkę ziemniaczaną. Wymieszać do połączenia składników. Zmniejszyć ogień, mieszając od czasu do czasu, gotować przez 2-3 minuty, do zgęstnienia masy. Zdjąć z ognia, dodać ananasa i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15-20 minut do wystudzenia. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na kwadraty. Na środku

CookYourself