
Mazurki zazwyczaj ociekają słodkością, ten jest zdecydowanym przeciwieństwem i jak dla mnie tu jest jego podstawowa zaleta. Poza tym szybko się robi, bo ciasto i masę pieczemy razem. Składniki: ciasto - 500 g mąki - 300 g masła - 3 żółtka - 1 jajko - 100 g cukru pudru - skórka z 1 cytryny masa - 250 g wiórków kokosowych - 1 szklanka śmietanki 30 % - 200 g cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 3 białka - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - sok z 1 cytryny Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i odkład... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...