ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:237/932)

Ciasto Bounty bez pieczenia + film 257

Bajecznie proste w przygotowaniu i pyszne ciasto Bounty bez pieczenia, odwzorowane na popularnym batoniku to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spód z herbatników kakaowych, kokosowa masa oraz polewa czekoladowa stanowi spójną całość i będzie znakomitą propozycją dla miłośników kokosa.   składniki na tortownicę(...)skondensowane, dodajemy miękkie masło i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Masę kokosową przekładamy na spód z herbatników i dokładnie ją rozprowadzamy. Na bardzo małym płomieniu lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i połamaną czekoladę, chwilę podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek z ognia. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i dokładnie rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta

Smakowite Dania
Wielkanocny deser bez pieczenia 114

Chciałam, aby kolor i smak śmietankowca w pełni zdradzał, że jest w nim mango. Śmietanowiec to deser bez pieczenia . Na spód wykorzystałam podłużne biszkopty, które namoczyłam w kokosowym likierze. Oczywiście spód do ciasta jest kwestią smaku. Można równie dobrze upiec biszkopt lub wykorzystać pokruszone ciastka digestive. Śmietankowiec z mango i marakui 10 – 12 porcji, okrągła forma o średnicy(...)mango, u mnie mrożone 4 owoce marakui 1 łyżka soku z cytryny 180 g cukru 9 listków żelatyny 400 ml śmietanki kremówki, 36% około 20 podłużnych biszkoptów 100 ml kokosowego likieru Malibu kolorowe jajeczka do dekoracji Sos malinowy 500 g malin 150 g cukru Zalać żelatynę zimną wodą i moczyć przez 30 minut. Rozmrożone mango umieścić w garnku. Dodać miąższ

codojedzenia
Pełnoziarniste muffiny 113

sody oczyszczonej; - 1/2 szklanki wody; - szczypta soli morskiej; - 1 łyżka malibu luk słodkiego likieru; - garść orzechów brazylijskich; - 1 jabłko; - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 1 łyżka oleju kokosowego do przygotowania polewy. Przygotowanie ciasta :   - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąkę pełnoziarnistą, oliwę, wodę, sodę oczyszczoną, cukier/ksylitol, sól, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką; - po połączeniu się składników ciasto(...)następnie nakładamy ciasto do papilotek: dno papilotki zakrywamy ciastem, następnie do środka dodajemy posiekane wcześniej orzechy brazylijskie oraz kosteczkę jabłuszka i ponownie na to nakładamy masę - papilotki należy napełnić ciastem do ok.3/4 ich wysokości; - wypełnione masą papilotki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 180 stopni - pieczemy ok. 25 minut, aż się zarumienią - dla pewności pod koniec pieczenia warto

MintTaste
Sernik Rafaello 638

Sernik - to jedno z moich ulubionych ciast, praktycznie pod każdą postacią. Dzisiaj zaproponuję przepis na sernik w wersji eleganckiej, który można podać zarówno na co dzień jak i na ważną rodzinną uroczystość. Sernik Rafaello generalnie nie jest trudny do wykonania, ale niestety czasochłonny. Bardzo ważne jest, żeby postępować(...)dokładnie tak, jak jest podane w przepisie. Ale jak już przebrniemy przez te wszystkie etapy - to efekt mamy murowany! :) Sernik jest po prostu przepyszny i mocno kokosowy. Posmak kokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów

Świat Ciasta
Jagielnik czyli wegański sernik na zimno z kaszy jaglanej 625

zimno z kaszy jaglanej  Składniki (na formę o średnicy 27 cm): 100g migdałów 100g daktyli  1 szkl. suchej kaszy jaglanej 3 szkl. wody 1 puszka mleka kokosowego (schłodzonego przez dobę w lodówce) 3 łyżeczki agaru 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szkl. soku z cytryny szczypta soli kakao do posypania Przygotowanie: Namocz daktyle w gorącej wodzie(...)dodaj do niej odciśnięte daktyle. Zmiksuj. Powstałą masę schłodź w lodówce przez 20 minut.  Ugotowaną i przestudzoną kaszę przełóż do malaksera. Wyjmij spód ciasta z lodówki i równomiernie rozprowadź po formie. Z mleka kokosowego oddziel tłuszcz kokosowy i przełóż do garnka, dodaj agar i zagotuj często mieszając. Następnie gotuj jeszcze przez ok. pół minuty (regularnie mieszając). Potem przelej

wegujemy
Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 119

ubic z cukrem na bialy puszysty kogel-mogeldo ubitych jajek dodac reszte skladnikow przy pomocy haka i wyrobic okolo 10 minut na gladkie ciasto.Ostatnie 100 ml mleka kokosowego dodawac partiami,ale ostatecznie ciasto powinno byc bardzo  luzne.Przykryc folia spozywcza,odstawic w cieple miejsce do podwojenia objetosciwyrosniete ciasto wylozyc na podsypany maka blat i przy pomocy "skrobaka"piekarskiego zlozyc ciasto(...)koniec pieczenia,gdy zacznie sie za mocno rumienic mozna przykryc folia alumniniowa.Studzic w foremce okolo 20 minut,potem delikatnie odwrocic forme,a babka wyskoczy sama.Studzic na kratce.czekolade z mlekiem kokosowym rozpuscic w kapieli wodnej.Posmarowac babe i udekorowac chipsami kokosowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą (bez glutenu, cukru, jajek i mleka) 138

mąki kukurydzianej (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu(...)ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne. U mnie placuszki zawsze wychodzą dość słodkie. Mleko kokosowe , mąka lniana i olej kokosowy pochodzi ze sklepu Radix

Di gotuje
Ciasto "Pijak" 190

Pijak" to doskonała alternatywa dla zagranicznych ciast z kremem. Polecam! Składniki: ciasto 1 200 g mąki pszennej 100 g cukru 4 g proszku do pieczenia 3 jajka ciasto 2 200 g wiórków kokosowych 150 g cukru 100 g maku aromat waniliowy 6 jajek krem budyniowy 500 ml mleka 250 g masła 100 g cukru 60 g budyniu  waniliowego(...)mąki ziemniaczanej(2 łyżki) nasączenie 120 g ciepłej wody 50 ml wiśniówki dodatkowo 200 g dżemu wiśniowego 100 g czekolady 100 g okrągłych biszkoptów 50 g masła Ciasto 1 :  Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Następnie pojedynczo dodawać po jednym żółtku. Do masy dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.  Ciasto przelać

Ciasta z tradycjami
Chiny, czyli krewetki w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake 304

olej do temperatury 170 stopni. W głębokim talerzu wymieszałem pozostałą mąkę wraz z mocno schłodzoną wodą gazowaną (100 ml wody na 100 gram mąki), 4 łyżeczkami wiórek kokosowych i szczyptą soli. Przygotowane ciasto powinno mieć niezbyt gęstą konsystencję - przypominającą ciasto naleśnikowe. Krewetki dokładnie obtoczyłem w cieście i układałem w koszyku do frytkownicy w ten sposób, aby się nie stykały(...)zarumienienia się panierki. Szczypiorek z dymki pokroiłem w dwucentymetrowe kawałki.  Na talerzu ułożyłem panierowane krewetki, dodałem smażony makaron z grzybami. Całość skropiłem sokiem z limonki i posypałem wiórkami kokosowymi. Podałem w towarzystwie białego półsłodkiego wina

Wyprawy kulinarne
Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) 82

kazeiny) – bananowy chleb paleo z mlekiem kokosowym – jak zrobić? Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) – przepis : jajka – 6 banany – 2 (przejrzałe albo bardzo dojrzałe) mleko kokosowe – 1/3 szklanki miód – 1/4 szklanki mąka kokosowa – 3/4 szklanki mąka migdałowa – 1/2 szklanki olej kokosowy – 1/4 szklanki cynamon – 1,5 łyżeczki soda oczyszczona(...)kokosowe kup w puszce, postaraj się znaleźć pełnotłuste. Na górze powinna się znaleźć gęsta śmietana kokosowa, jak nie potrzebujesz jej do innego przepisu, to wymieszaj dobrze zawartość puszki i do chleba użyj mleka kokosowego wymieszanego ze śmietaną. W odpowiednio dużej miseczce ubijaj mikserem (albo ręcznym blenderem) jajka przez parę minut. Następnie dodaj banany, mleko kokosowe, miód i roztopiony olej kokosowy

PaleoSMAK
Placuszki kokosowe podane z duszonym jabłkiem i bananem 138

szklanki mleka kokosowego 2-3 łyżeczki ksylitolu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta kurkumy duszone owoce 1 średniej wielkości banan 1 duże jabłko szczypta cynamonu do dekoracji wiórki kokosowe olej kokosowy lub zwykły* do smażenia Składniki na placuszki wymieszać ze sobą i odstawić na kilkanaście minut. W międzyczasie jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i owoc pokroić w kostkę. Do rondelka przełożyć jabłko(...)placuszki przełożyć na ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe placuszki przełożyć na talerz, wierzch udekorować duszonymi owocami, pozostawionymi plasterkami banana i całość posypać wiórkami kokosowymi. Podawać na ciepło.  Składniki na ciasto przed wymieszaniem Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Naleśniki z mąki ryżowej z twarożkiem , syropem klonowym i ziarenkami . 185

ryżowej nadziewane twarożkiem i polane syropem klonowym . Do smażenia naleśników użyłam Oleju kokosowego firmy Olejowy Raj . Do posypania użyłam ziarenek Migdałowy Przylądek z Ziarenkowa                                   Zapraszam :)  Składniki na ciasto naleśnikowe : 2 szklanki mleka  2 szklanki maki ryżowej  1 łyżeczka ksylitolu(...)dodać jajka i wymieszać , następnie dodać mąkę ryżową , ziarenka wanilii i ksylitol . Wszystkie składniki     dobrze wymieszać. Patelnię do naleśników rozgrzać dodać odrobiną oleju kokosowego i rozpuścić , następnie wlewać po małej chochelce ciasta . Smażyć na złoty kolor z obydwu stron . Ser utrzeć z ksylitolem i ziarenkami z wanilii , następnie dodać jogurt i wymieszać . Upieczone naleśniki smarować twarożkiem i zwijać

Sama słodycz i szczypta chili
Napoleonka 283

prawie napoleonka. Przepis znalazłam tutaj. Składniki: trzcinowy cukier puder 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 szklanki mleka sojowego arkusz ciasta francuskiego (ok. 275 g) 2 łyżki oleju kokosowego (w postaci płynnej) 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią (1 łyżka, jeśli użyjemy waniliowego mleka sojowego) 1/4 szklanki cukru trzcinowego (więcej lub mniej w zależności od tego, czy mleko, którego użyjemy(...)wlewamy powoli do podgrzanego mleka z cukrem i ciągle mieszamy, dopóki nie uzyskamy gęstej masy budyniowej. Dodajemy olej kokosowy i ponownie mieszamy. Krem odstawiamy do wystygnięcia. Gdy wystygnie, miksujemy go mikserem ręcznym, aby masa była gładka.      Na ostudzone ciasto francuskie nakładamy ostudzony krem. Wypukłe strony ciasta kierujemy do wewnątrz. Jeden płat przykrywamy drugim. Wierzch posypujemy cukrem pudrem

Weganizm infantylny
Chrupiące krokiety na słodko z truskawkami 164

krokietów. Nadzienie – serek mascarpone wymieszać z cukrem do smaku. Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Wyciąć szypułki, przeciąć na pół. Naleśniki – do dzbanka wlać mleko, mleko kokosowe i resztę składników na ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Zostawić ciasto na 10 minut. Smażenie naleśników – na patelnię wlać odrobinę oleju i mocno rozgrzać. Wlać ciasto na patelnię tworząc(...)Następnie pozostałe brzegi, Położyć krokiety stroną złożenia do dołu. Przygotowanie krokietów do smażenia – w jednej miseczce widelcem rozbić jajka. W drugiej dużej misce ugnieść płatki i dodać wiórki kokosowe. Rękoma rozgnieść na drobne kawałeczki. Każdy krokiet obtoczyć w jajku, a potem w płatkach. Strona złożenia krokieta musi być smażona pierwsza. Smażenie krokietów – są dwa sposoby

Kuchnia Pokoleń
Makowa baklava jest równie dobra jak makowiec, a może nawet i lepsza 217

moment z cyklu „eureka”. Nie dość, że w mojej szafce od lat zalegała ta nieszczęsna torebka maku to jeszcze w zamrażalniku od paru miesięcy zalegało pudełko z ciastem filo. Postanowiłam, że na święta zrobię makową baklavę. Postanowienie udało mi się zrealizować, ale jak zwykle nie potrafiłam skorzystać z przepisu bez jego modyfikacji. Dzięki temu powstała moja własna wersja(...)wiórki kokosowe i dobrze wymieszać; zostawić rondel na gazie i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez kolejne 30 minut co jakiś czas mieszając; ponownie dobrze zmiksować zawartość rondla ręcznym blenderem; dodać posiekane orzechy (lub migdały) , cynamon, ekstrakt migdałowy i roztopione masło; dokładnie wymieszać i całkowicie odparować pozostałość płynów w rondlu; wymieszać i odstawić na bok i ostudzić. Ciasto (blacha

Jem więc Jestem