smażenie naleśników. Na naleśnik kładziemy kolejno farsz , ale nie za dużo , bo mogą popękac. Składamy albo w tzw. chusteczki albo robimy krokieciki. Z tego względu , że moja rodzinka lubi barszcz czerwony to naleśniki podajemy własnie z barszczykiem :) Smacznego
Słodkości i nie tylkokielbasy bialej 6 jajek pol cebuli majeranek zakwas do barszczu bialego warzywko lisc laurowy pieprz w ziarenkach ziele angielskie Kielbase zalewamy woda i stawiamy na ogniu Jak sie zagotuje dodajemy lyzke warzywaka, 3 liscie laurowe, pieprz i ziele angielskie i przez chwile gotujemy Na patelni podsmarzamy pokrojona cebule Do wywaru dolewamy
Klaudynkowa kuchniaTaką wersję krokietów lubimy chyba najbardziej. Właśnie z ryżem i pieczarkami a do tego koniecznie popijamy barszcz czerwony. Są bardzo syte więc ja wymiękam najdalej po trzecim, ale za to taka porcja jak poniżej wystarcza nam na dwa pyszne obiady :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzainne porządki w trakcie. Większość prezentów głęboko schowana a ja myślę o tym co z produktów spożywczych mogę kupić już teraz i planuję świąteczny stół. Wiadomo, że będzie kiszony barszcz , do niego uszka z grzybami . Zrobię też trochę pierogów z kapustą i grzybami . Trochę kapusty duszonej , ryba po grecku , różne śledzie , kluski z makiem .... Obowiązkowo kompot z suszu i ciasteczka
Smaczna Pyzasałatka kojarzy mi się z odległymi w czasie wakacjami na Suwalszczyźnie. Tam właśnie jadłam ją pierwszy raz, wiele lat temu. U mnie w domu buraczki były w barszczu albo w soku z sokowirówki, albo w formie paciajowatej, zasmażanej jarzynki. Nie żebym narzekała bo zawsze te wszystkie opcje bardzo lubiłam, ale z perspektywy czasu postrzegam je jako dość nudne. Taką sałatkę
Smaczna PyzaTortelini zazwyczaj gotuję do barszczu czerwonego, teraz postanowiłam użyć go do sałatki :) Składniki: - 1 opakowanie uszek z mięsem (tortelini) - 1 puszka kukurydzy - 1 słoiczek selera konserwowego - 1 pęczek pietruszki - 3 ogórki konserwowe - 2 małe ząbki czosnku - majonez Przygotowanie: Tortelini gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy. Ogórki kroimy w kosteczkę a czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy
Zainspirowana w kuchni