ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:238/932)

Bezglutenowy placek drożdżowy - super łatwy w przygotowaniu 193

bardziej niż się spodziewałam i był naprawdę pyszny. Jego zrobienie też nie było tak czasochłonne - dałam mu rosnąć zaledwie pół godziny. Polecam Wam gorąco ten przepis! Składniki: Ciasto: 250 ml mleka (użyłam kokosowego domowej roboty) 50 g drożdży (nie miałam świeżych - użyłam mrożonych i w ciepłym mleku dały radę) 2 jajka 150 g cukru + jedna łyżka do drożdży(...)gryczanej, 150 g ryżowej i 150 g mieszanki z tego wpisu ) owoce (użyłam mrożonej mieszanki porzeczek i malin z Lidla) Kruszonka: 2 łyżki masła 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru Przygotowanie: 1. Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Odstawiamy na 15 minut. 2. W tym czasie możemy zacząć rozpuszczać masło. 3. Jajka ubić

Mama z Motylem
Niskokaloryczny chlebek bananowo – kokosowy 132

wyrzucać Takie banany doskonale sprawdzą się w wielu pysznych daniach Jednym z nich jest chlebek w wersji słodkiej. Niskokaloryczny chlebek bananowo – kokosowy to mega smaczny pomysł na wykorzystanie zapomnianych bananów. Przepisów na to ciasto wiele. I ja sama dużo ich testowałam (kilka przepisów znajdziecie tutaj – chlebek bananowy ), ta wersja jest jednak moją ulubioną – banan idealnie połączony(...)masłem, wylej na nią ciasto. Chlebek bananowy piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odłóż ciasto na ok. 1 godzinę do przestygnięcia. Smacznego         Artykuł Niskokaloryczny chlebek bananowo – kokosowy pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Bezglutenowe rogaliki nadziane jabłkami 167

SKŁADNIKI: CIASTO: 2,5 szklanki mąki owsianej 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 banany (ok 200g) 1/4 kostki drożdży 0,5 szklanki mleka migdałowego NADZIENIE: 400g obranych jabłek 2 łyżki cynamonu 2 łyżki miodu/ksylitolu/cukru  WYKONANIE: Banana blendujemy z drożdżami i odkładamy na ok 10 min pod przykryciem. Olej kokosowy chwilkę podgrzewamy, aby się rozpuścił. Mąkę przesiewamy, dodajemy do zblendowanych składników

healthy dreams
Keto tort wiosenny (Paleo, LowCarb) 91

uświetni pierwszy dzień kalendarzowej wiosny! Dania Danie główne , Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Biszkopt 4 jajka 4 łyżki erytrytolu 40 g oleju kokosowego nierafinowanego lub masła klarowanego 40 ml gęstego mleka kokosowego 40 g mąki kokosowej(...)solą. Pod koniec ubijania dodać erytrytol i ubijać dalej do uzyskania lśniącej jedwabistej masy. Żółtka wymieszać z olejem oraz mlekiem kokosowym. Dodać mąkę kokosową z kamieniem winnym, po czym delikatnie wymieszać całość z ubitymi białkami. Przełożyć ciasto do tortownicy (o średnicy ok. 20 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 20 minut. Wystudzić. Przekroić

Modern Cave Girl
Pełnoziarniste gofry z musem truskawkowym 150

razowej oraz mleku kokosowym. Są bardzo smaczne, idealne dla osób będących na diecie o niski indeksie glikemicznym, bez mlecznej i bez cukrowej. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki orkiszowej typ. 2000 0,5 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka gazowanej wody 3 łyżki oleju kokosowego 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ksylitolu Dodatkowo: 1 kilogram truskawek Sposób przygotowania(...)miski wbijamy jajka, dodajemy ksylitom i ubijamy, ucierając dodajemy olej kokosowy, wlewamy mleko kokosowe i wodę gazowaną, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy i odstawiamy na pół godziny żeby ciasto napęczniało. Gofrownicę mocno rozgrzewamy, wylewamy chochlą porcję ciasta, łyżką równomiernie rozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce. Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Ciasto drożdżowe z jagodami na mące kokosowej 153

Mąka kokosowa prócz oczywistych wartości odżywczych i zdrowotnych jest po prostu bardzo smacznym zamiennikiem (lub dodatkiem) do tradycyjnej mąki pszennej. Zawiera więcej białka i dziesięć razy więcej błonnika niż mąka pszenna. Dziś po raz pierwszy spróbowałam połączyć ją z drożdżami. Oczywiście zmieszałam ją z mąką pszenną, ponieważ(...)jest zbyt sypka i mało wiążąca aby być zamiennikiem w 100 % . Proporcję wybrałam na próbę i muszę przyznać, że ciasto jest bardzo smaczne. Nie wyrosło co prawda jak zwykłe drożdżowe, ale to nie umniejsza jego smaku :) Składniki: 10 dag mąki kokosowej 15 dag mąki pszennej 3-4 łyżki cukru cukru 1 jajko 2 łyżki masła 2 dag drożdży 2/3 szklanki

Tradycyjna Kuchnia
Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem 61

cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g czerwonych owoców (wiśnie, porzeczka, truskawki w dowolnej proporcji) 1 szklanka cukru 2 szklanki wiórków kokosowych Z mąki, żółtek (białka wykorzystamy do piany), masła i proszku do pieczenia zagniatam ciasto. Może być konsystencji mokrego piasku. Garść ciasta odkładam, a resztę dzielę w proporcji 2/3 na 1/3. 2/3 ciasta wykładam na blaszkę wyłożoną papierem(...)ubijania dodaję do piany po łyżce cukier, cały czas ubijam, aż piana będzie mocno sztywna. Do piany wsypuję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam łopatką. Kokosową pianę wykładam jako ostatnią warstwę na blaszkę i posypuję ciastem, którego garść odłożyłam na początku. Całość piekę jeszcze ok 20-25 minut, aż piana zrobi się złota. Smacznego Artykuł Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem

Słodki sentyment
Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem i kokosem 79

cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g czerwonych owoców (wiśnie, porzeczka, truskawki w dowolnej proporcji) 1 szklanka cukru 2 szklanki wiórków kokosowych Z mąki, żółtek (białka wykorzystamy do piany), masła i proszku do pieczenia zagniatam ciasto. Może być konsystencji mokrego piasku. Garść ciasta odkładam, a resztę dzielę w proporcji 2/3 na 1/3. 2/3 ciasta wykładam na blaszkę wyłożoną papierem(...)ubijania dodaję do piany po łyżce cukier, cały czas ubijam, aż piana będzie mocno sztywna. Do piany wsypuję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam łopatką. Kokosową pianę wykładam jako ostatnią warstwę na blaszkę i posypuję ciastem, którego garść odłożyłam na początku. Całość piekę jeszcze ok 20-25 minut, aż piana zrobi się złota. Smacznego Artykuł Kruche z czerwonymi owocami, twarogiem

Słodki sentyment
Jogurtowo-serowe ciasto z agrestem i borówkami. 184

takie idealne na podwieczorek. Bardzo polecam. Upieczcie koniecznie. Smacznego życzę :) Składniki: Ser: 25 dag sera białego półtłustego 4 łyżki cukru trzcinowego 2 cukry waniliowe 1 budyń waniliowy 1 jajko Ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml oleju 20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)miski wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, dodajemy ser i miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę, następnie wsypujemy budyń i chwilę miksujemy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę krupczatkę

Izabelawkuchni
Wegański mazurek migdałowo-kokosowy 98

wypieku mazurków, mają być słodkie i na bogato, ale jest to ciasto niskie, do 4 cm. Najczęściej jest to ciasto na kruchym spodzie ze słodką warstwą wierzchnią często z marcepanu, dżemu, kajmaku. Dekoruje najczęściej lukrem, a zdobi suszonymi i kandyzowanymi owocami. Mazurek migdałowo-kokosowy z mojego przepisu jest słodki, ale nie jest to ulepek. Swoje bogactwo smaku zawdzięcza marcepanowi(...)ciasta. Trwa to około 10 minut. Oczywiście możesz sobie darować ta zabawę i po prostu zanieść ciasto, ale wtedy nie będzie tak kruche. Jeżeli ciasto jest zbyt suche to dodaj zimnej wody. Formę do pieczenie wyłóż pergaminem, następnie wylep spód formy ciastem i włóż do zamrażalnika na 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 C. Wstaw schłodzone ciasto

greenscarf
DROŻDŻÓWKI 157

Śniadanie na niedzielę. Leniwy poranek. Kawa z Sumatry. Zapach ciasta drożdżowego w powietrzu...  ...i zawsze mile widziani goście za oknem - bogatka, modraszka, wróbelek, pełzacz i kowalik.  SKŁADNIKI: Zaczyn: - 100 ml ciepłej wody - 25 g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mleka kokosowego - około 2 szklanek mąki pszennej - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka oleju(...)cukier puder SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotowujemy zaczyn - łączymy składniki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Mąkę z dodatkiem soli przesiewamy do miski. Dodajemy zaczyn, mleko kokosowe, olej. Delikatnie łączymy składniki i wyrabiamy ciasto; ewentualnie podsypujemy mąką do momentu aż osiągnie plastyczną formę i nie będzie kleić się do rąk. Tak przygotowane ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie

wege i kropka
Keto ciasto Delicja XXL (Paleo, LowCarb, AIP) 66

Keto ciasto Delicja XXL to próba połączenia wielu dietetycznych i kulinarnych wymagań. Nie zawiera jajek, jest bezzbożowe i niskowęglowodanowe. Wydawałoby się, że takie ciasto nie ma

Modern Cave Girl
Ciasto jogurtowe z borówkami i kruszonką 123

kruszonki można dodać szczyptę cynamonu. Polecam także inne ciasta jogurtowe: Ciasto jogurtowe z bakaliami Ciasto jogurtowe z rodzynkami Jogurtowe ciasto z jabłkami oraz wypieki z kruszonką: Pomarańczowe ciasto ucierane z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Strucla drożdżowa z dżemem i kruszonką Drożdżówki z marmoladą, skórką pomarańczową i kruszonką SKŁADNIKI: 3 jajka 3/4 szklanki cukru drobnego 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie(...)kropel aromatu śmietankowego Dodatkowo: 125 g borówek 100 g domowej kruszonki z tego przepisu opcjonalnie: cukier puder do posypania Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. Ciasto na blaszkę o wymiarach: 24 x 30 cm, w oryginalnym przepisie 18 x 32 cm. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem przez 6 minut na jasny puch, stopniowo zwiększając obroty

Zasmakuj Kuchni
Białkowe placuszki bananowe bez cukru 127

podania (np. truskawki, czy jeżyny) * PRZYGOTOWANIE Banany zmiksuj w kielichu blendera wraz z jajkami, mąką, cynamonem, solą oraz odżywką białkową, jeśli używasz. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wylej po 1 łyżce ciasta w kilku miejscach, formując placuszki. Smaż je z obu stron na złoto-brązowy kolor. Gotowe placuszki bananowe podaj z kokosową śmietanką i ulubionymi owocami

Food Square
Sernik na kakowym spodzie 188

się w ustach. Sama masa serowa nie jest zbyt słodka ale słodyczy dodaje słodka polewa. Jeśli chcecie z niej zrezygnować polecam zrobić lukier lub dodać więcej cukru. Składniki: Kruche ciasto: 200 g mąki orkiszowej typ 650 100 g masła zimnego 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g sera twarogowego(...)cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka 100 ml kremówki 30% Polewa: 100 ml kremówki 30% 100 g masła 80 g cukru kokosowego płatki migdałów Przygotowanie: Kruche ciasto:  Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i końcówką do ciast ucieranych miksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem

Ala piecze i gotuje
FIT SZARLOTKA 181

płatków owsianych 3 łyżki ksylitolu garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Jajka, olej i miód wymieszać trzepaczką.  Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylać do foremki wysmarowaną olejem kokosowym lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Jabłka ułożyć na cieście, posypać cynamonem i ksylitolem. Na koniec

Prosto i Smacznie z Anetą