Ciasta z nutką owocową Lato to czas kolorowych i soczystych owoców, warto je wykorzystać do przygotowania pysznego sezonowego ciasta. Dziś proponuje Wam zestaw 20 ciekawych przepisów na wypieki z nutką owocową. Ciasta są o różnym poziomie trudności, od bardzo łatwych, a nawet takich nie wymagających pieczenia, do trochę trudniejszych i bardziej czasochłonnych, każdy znajdzie coś dla siebie. Zapraszam(...)Raffaello z malinami Przepis tutaj (KLIK) Bardzo efektowne i nieziemsko smaczne ciasto na biszkopcie, przekładane kremem śmietankowym, malinami i wiórkami kokosowymi. Świetne zarówno na przyjęcie, jak i na święta. Palce lizać! Pyszne ciasto na kefirze – bez miksera, proste i ekspresowe! Przepis tutaj (KLIK) Mega wilgotne oraz delikatne ciasto z sezonowymi owocami i rumianą kruszonką. Bardzo proste i wręcz ekspresowe
Blog z ApetytemDelikatne serowe ciasto z orzeźwiającą pianką o smaku cytrynowym i wiórkami kokosowymi to ciekawa propozycja lekkiego deseru. Składniki: Warstwa serowo- cytrynowa: 750g sera z wiaderka 4 łyżki cukru pudru 250ml mleka 2 śnieżki (w proszku) 2 galaretki cytrynowe 500ml wrzątku 1 łyżeczka żelatyny Kokosowa posypka: 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Spód: 200g herbatników Wykonanie(...)mikserem. Gotową masę serowo-cytrynową wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami i schłodzić w lodówce. 3. Kokosowa posypka: Masło roztopić, dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć kilka minut aż wiórki się zrumienią. Następnie wystudzić i posypać ciasto
Szalona Kuchnia Ewelinyprzypomniałam dopiero jak córka znów je robiła ale inaczej , bo było na herbatnikach, z dodatkiem jogurtu i w większej blaszce [KLIK ] .To ciasto jest na biszkopcie pieczonym w blaszce keksówce i z dodatkiem mleczka kokosowego zamiast jogurtu.Smakosze kokosu na pewno się skuszą na takie ciacho . polecam.Ciasto oczywiście w wykonaniu mojej córki, przepis znaleziony gdzieś w sieci. 2 jajka
Moje domowe kucharzenieBardzo szybkie, zawsze udane ciasto. Jest to przepis który mam już od ponad 20 lat. Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę wrzucić do garnuszka i podgrzewać. Masło musi się rozpuścić, wymieszać na gładką masę. Zdjąć z ognia i przestudzić. Jak już masa jest chłodna dodać żółtka, jajko, wymieszać za pomocą miksera. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie. Białka(...)wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Ciemną masę wyłoży do wysmarowanej formy lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę rozłożyć masę kokosową, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C 45 minut. Blaszka o wymiarach 35 cm x 25 cm Ciasto ostudzić i polać lukrem
Kuchnia Pokoleńczekać na gości) +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję) dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Jak zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu(...)się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż jeszcze jest płynna przekładamy ją do woreczka i wyciskamy wzdłuż ciasta. Wierzch dekorujemy pozostałym
Ciastkozercyczekać na gości) +kawa rozpuszczalna na poncz (można zastąpić dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję, dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache(...)się kolejny spód. Powtarzamy z pozostałymi spodami. Gotowy tort pokrywamy warstwą kremu. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy odrobinę oleju kokosowego dla odpowiedniej konsystencji – im więcej tym rzadsza będzie polewa i cieńsze strużki na cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż jeszcze jest płynna przekładamy ją do woreczka i wyciskamy wzdłuż ciasta. Wierzch dekorujemy pozostałym
Ciastkozercyużyłam ksylitolu z prawdziwą wanilią) szczypta soli 220g mąki orkiszowej TYP 750 3 jajka olej kokosowy do smażenia cukier puder z cynamonem do posypania Mleko zagotować razem z masłem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Zestawić z palnika, dodać mąkę i dobrze wmieszać. Ciasto będzie bardzo gęste i sprężyste(...)łatwo będzie odchodziło od garnka. Przełożyć masę do miski i przestudzić. Następnie dodać jajka i zmiksować na gładką masę. W między czasie rozgrzać olej kokosowym w garnku do około 180 stopni. Gotowe ciasto przekładamy do worka cukierniczego. Ja przełożyłam do grubego worka foliowego i na końcówce zrobiłam dziurkę i nałożyłam końcówkę od szprycki. Ciasto jest bardzo gęste i przez moją
Smaczne Zdrowemąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i cukier, dodaj papkę bananową i wymieszaj dokładnie. Na samym końcu dodaj truskawki, każda pokrojona na minimum 4 części. Przełóż ciasto do formy lekko wysmarowanej olejem kokosowym i piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika z termoobiegiem, jeżeli pieczesz całość w jednej formie to przez około 40 minut, jeżeli w kilku mniejszych
greenscarfbananowy (z ziarnami kakao) – przepis : jajka – 4 (zobacz też: Zamiast jajek ) banany – 2 większe lub 3 mniejsze (przejrzałe albo bardzo dojrzałe) miód – 3 łyżki mąka kokosowa – 1/2 szklanki mąka migdałowa – 1/2 szklanki olej kokosowy albo masło klarowane – 1/2 szklanki łamane ziarna kakao – 1/4 szklanki cynamon – 1/2 łyżeczki soda oczyszczona – 3/4 łyżeczki sól ( kłodawska lub himalajska ) – szczypta ekstrakt z wanilii(...)albo nieco mniejszej) i piecz w 180° przez około 45 minut , aż do suchego patyczka. To wszystko! Chleb pięknie pachnie i smakuje fantastycznie , choć niektórym bardziej będzie przypominać ciasto niż chleb – niemniej jednak można go posmarować masłem i zjeść 🙂 Można go też dać dziecku jako drugie śniadanie do szkoły albo zabrać ze sobą, by zjeść poza domem
PaleoSMAKktórzy wielokrotnie z wielką przyjemnością testowali wyniki moich eksperymentów z kokosowym mochi W każdym gorąco razie polecam ten słodki japoński bezglutenowy przysmak! Pewnie część z Was zastanawia się co wyjdzie z tego przepisu, jeśli użyjecie zwykłej mąki ryżowej? Otóż z własnego doświadczenia powiem Wam, że będzie to jakby zwykłe ciasto z mąki pszennej i do mochi, czyli ciągnącego i kleistego(...)pieczenia i wiórki kokosowe i całość mieszamy. Dolewamy mleka i dokładnie mieszamy. Konsystencja powinna być raczej rzadka – tak jak pokazano na zdjęciu. Tak przygotowane ciasto wylewamy na nasmarowane naczynie żaroodporne i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 40 minut z termoobiegiem. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiamy do całkowitego przestudzenia. Podajemy pokrojone w kawałki. Smacznego! Spodobał
Lamarida.plutrzeć wraz z cukrem pudrem , wiórkami kokosowymi i mlekiem na jednolitą masę a następnie odstawić do wystygnięcia. Ciastka zmielić przez maszynkę Zagotować ½ szklanki wody, dodać do niej kakao, cukier, 50 g masła, całość zdjąć z ognia wystudzić i dodać zmielone ciastka a następnie zagnieść tak aby powstało jednolite ciasto. Gdyby ciasto nie chciało się zagnieść
Na słodko lub wytrawnieMoja fascynacja czosnkiem niedźwiedzim nadal trwa, ale nie obawiajcie się, w ciastach i deserach go nie będzie. Chatka Puchatka , czy inaczej chatka Baby Jagi to ciasto z gatunku serników przygotowywanych bez pieczenia, czyli popularnie zwane „ na zimno ”. Mój przepis na trochę inną wersję – Chatka z ptasim mleczkiem. Składniki: - 550g tłustego twarogu (u mnie mazurski) - 250g serka mascarpone - 250g miękkiego(...)trójkąta. Z czekolady i śmietanki szykujemy polewę. Śmietankę przelewamy do rondelka, zagotowujemy, odstawiamy z palnika. Dodajemy połamane kawałki czekolady i mieszając rozpuszczamy. Gotową masą polewamy ciasto (można rozprowadzić szerokim pędzlem). Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni. Zawijamy w folię i wstawiamy na kilka godzin (lub na noc) do lodówki. Chatka z ptasim mleczkiem jest ciastem bardzo łatwym
mojewypiekiinietylkomasę: * 5 żółtek * 3 łyżki mąki * 1/2 litra mleka * 1 kostka masła * 1 szklanka cukru * 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Biszkopt: Jajka utrzeć z cukrem, dodać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. wymieszać mikserem na niskich obrotach. Ciasto wylać do foremki (użyłam prostokątnej 24 na 26 cm). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec(...)mąką. Wlewać je powoli do gorącego mleka. Trzeba ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości. Połączyć z przestudzonym budyniem. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na pianę z białek. Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą, posypać startą na tarce czekoladą albo polewą według przepisu poniżej. 1/4 kostki masła roztopić w garnku. Dodać 2 łyżki kakao
Zrób to smaczniemasła 125 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 200 g stałej części mleka kokosowego 50 g jogurtu skyr 1 łyżka miodu Suche składniki ciasta łączymy ze sobą. Jajka ubijamy ze słodziwem i ekstraktem, dodajemy mleko i masło, mieszamy. Masę łączymy z suchymi składnikami. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy
Kucharzycasłodzikiem na bitą śmietanę. Następnie rozsmarowujemy ją na wystudzonym biszkopcie. Truskawki przekrawamy na połówki i układamy na śmietanie. Na koniec przygotowujemy polewę. W rondelku roztapiamy olej kokosowy oraz czekoladę. Tak przygotowaną polewą polewamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Bita śmietana i truskawki oraz czekolada to idealne połączenie. Bitą śmietanę z mleczka kokosowego można śmiało zastąpić jogurtem greckim wymieszanym
Health-Fit-Life