się w ustach. Sama masa serowa nie jest zbyt słodka ale słodyczy dodaje słodka polewa. Jeśli chcecie z niej zrezygnować polecam zrobić lukier lub dodać więcej cukru. Składniki: Kruche ciasto: 200 g mąki orkiszowej typ 650 100 g masła zimnego 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g sera twarogowego(...)cukru z prawdziwą wanilią 1 budyń waniliowy b/c na 0,5l mleka 100 ml kremówki 30% Polewa: 100 ml kremówki 30% 100 g masła 80 g cukru kokosowego płatki migdałów Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i końcówką do ciast ucieranych miksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem
Ala piecze i gotujepłatków owsianych 3 łyżki ksylitolu garść orzechów włoskich Sposób przygotowania: Jajka, olej i miód wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylać do foremki wysmarowaną olejem kokosowym lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Jabłka ułożyć na cieście, posypać cynamonem i ksylitolem. Na koniec
Prosto i Smacznie z AnetąDzień wcześniej powinniśmy włożyć do lodówki mleczko kokosowe, w celu otrzymania kremu kokosowego. (Tworzy się on w górnej części puszki, a na dole pozostaje woda kokosowa. Warto dodawać ich do kremów, ciast, koktajli czy innych rzeczy, gdyż nadają ciekawych i intensywnych walorów smakowych.) Do malaksera wkładamy zamrożone już truskawki wraz z kremem kokosowym (w tym momencie można dosłodzić) i miksujemy
Be Fit Be Strongpowidłami śliwkowymi. Przyprawy do piernika użyłam z firmy Skworcu w której jest m.in mielony cynamon, imbir i goździki idealnie podkreślające smak ciasta. Dodatkowo na wierzch piernika posypałam chipsy kokosowe, które dopełniły i urozmaiciły całość. Wyszło pysznie, zdjęcia nie oddają tego w 100% Post Piernik pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujetruskawkową galaretką. Nie będę ukrywać, że są dosyć pracochłonne - ale ich smak wynagrodzi cały trud. Składniki na kruche ciasto: 250 g masła 125 g cukru pudru 375 g mąki pszennej 3-4 żółtka (ugotowane i przetarte) Masa kokosowa: 100 g wiórków kokosowych 90 g białka 200 g cukru Galaretka owocowa: 250 g mrożonych malin lub truskawek 25 ml wody(...)łyżeczka żelatyny 30 g cukru Zaczynamy od kruchego ciasta. Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na około godzinę. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm. Powycinać z niego serduszka i ponakłuwać je widelcem. Teraz czas na masę kokosową. Wszystkie składniki umieścić w garnku i prażyć je przez 6 minut na małym ogniu (do momentu ścięcia białka). Przestudzoną masę
Świat Ciastajednej misce połącz mąkę kokosową z ksylitolem, płynnym olejem kokosowym i jajkami. Masę wymieszaj najpierw za pomocą łyżki, a następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Uformuj z niej mazurek o wybranym kształcie bezpośrednio na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Następnie(...)gotową czekośliwką posmaruj wierzch mazurka. Biała czekolada z kokosa Blok kokosowy podgrzej w rondelku na małym ogniu wraz z przeciętą na pół laską wanilii. Posłódź erytrytolem, wyjmij wanilię i wylej na masę śliwkową. Wierzch mazurka udekoruj migdałami i suszoną lawendą (możesz również użyć innych jadalnych suszonych kwiatów lub bakalii). Ciasto w staw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem najlepiej
Food Squarejajek 25 dag masła 80 dag jabłek 8 łyżek kaszy mannej 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek arakowy do ciast bakalie do środka ( typu: posiekane orzechy włoskie, rodzynki, migdały) Na wierzch: wiórki kokosowe czekolada WYKONANIE Mak parzymy wrzątkiem i zostawiamy tak na ok. 30 min. Następnie odcedzamy na sitku i przekręcamy na gęstej siatce przez maszynkę. Jabłka(...)wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 190 s C. Pieczemy ok. 1 godz. Po wystudzeniu, polewamy ciasto rozpuszczoną na parze czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewy33cm x 22cm mierząc od spodu): Ciasto: 400 g cukru pudru 2 spore łyżki miękkiego masła 2 całe jajka 2 łyżki miodu 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka Polewa: 300 g masła 400 g cukru pół szklanki mleka 2 łyżki kakao oraz ok. 300 g wiórków kokosowych i więcej Wykonanie: 1. Do misy miksera(...)zagotowania. 7. Jeszcze gorące ciasto tniemy na kwadraciki. 8. Gorące kwadraciki ciasta wrzucamy do gorącej polewy, do nasączenia polewą. Na początku polewa jest dość rzadka, ale potem gęstnieje. Z tej proporcji składników dokładnie wystarczy polewy na każdy kwadracik. 9. Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, potrzeba ich dość sporo. Każdy kwadracik obtaczamy wiórkami i odkładamy na talerz. Z czasem wiórki mocno
Kawa z mlekiemjednym cieście dwa przecudowne smaki - czekolada z kokosem i do tego sernik jest bardzo delikatny , rozpływa się w ustach :)Wymiary foremki : średnica 24 cmCzas pieczenia : ok. 1 godzinyTemp. pieczenia 180 C w kąpieli wodnej Składniki: 1 kg twarogu 4 jaja 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g czekolady deserowej 100 g wiórków kokosowych 200 ml śmietany(...)aluminiową i zabezpieczyć foremkę , gdyż sernik będzie się piekł w kąpieli wodnej. Do tak przygotowanej tortownicy wylać najpierw sernik czekoladowy a później masę kokosową. Ja nie mieszałam tylko tak zostawiłam i wstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach
Słodkości i nie tylkodrobną mączkę i przesypujemy do miski. Dodajemy mąkę kukurydzianą, siemię lniane i szczyptę soli. Suche składniki łączymy ze sobą i dodajemy jajko, mleko ryżowe i olej kokosowy . Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gęste i lepkie. Placuszki smażymy na patelni do naleśników posmarowanej odrobiną tłuszczu np. kokosowego. Usmażone pancaces układamy na talerzu, smarujemy macedońskim tahini . Dekorujemy
kulinarnyJacynamonu 1/3 szklanki wody MASA 3/4 szklanki nerkowców 5 łyżek mąki kokosowej 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) WYKONANIE Daktyle zalewamy wrzącą wodą na 10 min, to samo robimy z nerkowcami. Płatki jaglane mielimy na mąkę, po czym blenujemy z pozostałymi składnikami na spód ciasta. Ciasto dokładnie(...)mieszamy i ubijamy, następnie przekładamy do aluminiowej formy i przekładamy do lodówki. Namoczone nerkowce blendujemy z mlekiem kokosowym, po zblenowaniu składników, do masy dodajemy mąkę kokosową i dokładnie mieszamy. Wyciągamy z lodówki spód ciasta, przekładamy na niego masę. Ponownie umieszczamy w lodówce na ok 2 godziny. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i posypujemy cynamonem
healthy dreamsszkl mleka 4 galaretki (u mnie 2 kiwi i 2 wiśniowe) 1 l wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Spód: Blaszkę o wymiarach 24x24 cm (lub mniejszą- wtedy ciasto będzie jeszcze wyższe!) wyłożyć folią . Na dnie ułożyć herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie [ każdy rodzaj osobny], odstawić(...)połączą, a do drugiej połowy dodać drugą galaretkę i też zmiksować..Obie masy śmietanowo-serowe wylewać na przemian [ po kilka łyżek - tak jak ciasto zebra ]na wyłożone herbatniki. Schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki
Moje domowe kucharzenieBrownie jogurtowe to super czekoladowe ciasto. Dzisiaj upiekłam je z greckim jogurtem. Mam słabość do czekolady z jogurtem, więc w końcu upiekłam sobie takie czekoladowo jogurtowe brownie. To ciasto nie może się nie udać, najwyżej trochę się bardziej podpiecze, ale wciąż będzie ciastem czekoladowym, pysznym i super kalorycznym. Brownie można upiec na wiele sposobów, np. bezglutenowe brownie z fasoli(...)używam zamiennie cukier brązowy z białym. Ten przepis stworzyłam w oparciu o cukier brązowy, ale nie stoi nic na przeszkodzie, aby użyć inny rodzaj cukru np. cukier kokosowy. Brownie to super czekoladowe ciasto. Nieraz piekę je z dodatkiem niewielkiej ilości mąki. Smakuje wtedy jak pieczona czekolada. Do dzisiejszego brownie dodałam nieco więcej mąki, ale ciasto wciąż jest wilgotne i jakby
codojedzenianiezwykle smaczne a do tego są bez laktozy i bez glutenu. Budyń do kremu zrobiłam sama. Babeczki wyszły super. Polecam na podwieczorek Składniki: ciasto: 100 g masła bez laktozy 3/4 szkl mąki kukurydzianej 1/4 szkl mąki kokosowej 2 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 łyżeczka cukru wanilinowego budyń:1 szkl mleka bez laktozy(...)łyżeczki pasty waniliowej 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka skrobi kukurydzianej oraz: 125 g masła bez laktozy 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania pół słoika ulubionego dżemu Przygotowanie: Ciasto: na stolnicę przesypujemy obie mąki, dodajemy pokrojone masło oraz pozostałe składniki. Wyrabiamy na kruche ciasto i wylepiamy nim małe foremki na babeczki. Układamy je na blaszce
słodkie i nie tylko historie kulinarnewielkim ciastem i truskawkami, chwilo trwaj wiecznie.. Ogólnie bardzo tuczące, niezdrowe z białą mąką i z białym cukrem wstyd!!! A co tam, jakby człowiek sobie miał tak wszystkiego żałować przejmując się, że nie zdrowe to musiałby przestać oddychać. Przepis jest bardzo bardzo prosty i znany chyba wszystkim leniwym kuchareczkom. Proporcje na dużą tortownicę . Składniki: 3 szklanki mąki(...)pieczenia. Do ubitych jajek dodawać po łyżce mąki i powoli wlewać olej cały czas mieszając . Dokładnie wymieszać i na sam koniec dodać wiórka kokosowe. Truskawki powkładać do środka ciasta, im więcej tym lepiej. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku
pieprzny smaczek