ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1773/2705)

TORT BEZOWY z borówką i limonką 103

limonki bazylia grecka do ozdoby 1. Do upieczenia bez będą potrzebne dwie blaszki. Należy włożyć je papierem do pieczenia. Na jednym papierze narysować dwa okręgi jeden o średnicy 10cm i drugi o średnicy 15cm. Na drugim papierze narysować okrąg o średnicy 19cm, patrz FILM . Beza: 2. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem, aż na wierzchu(...)powstał kopczyk, patrz FILM . 5. Obie blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 130C na funkcji termoobieg przez 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 110C i piec jeszcze przez 2 godziny i 45 minut. Bezy po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. Uwaga: Bezy można upiec dzień wcześniej. Sos borówkowy: 6. Do blendera przełożyć borówki, dodać

Mała Cukierenka
Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio 186

W moim domu gości mała dziewczynka z nietolerancją glutenu, laktozy i uczuleniem na jajka. Musiałam więc poeksperymentować. :-) Efekt jest bardzo zadowalający, choć babeczki z mąk bezglutenowych

Szefowa kuchni
Sernik bananowy. 93

Sernik bananowy. Gładki, kremowy i pełen bananowego smaku. Taki właśnie jest ten sernik . Sernik , który łączy w sobie dwie ulubione przez nas rzeczy – słodkiego banana i pyszny twaróg . Ciasta o smaku banana są przepyszne i idealnie słodkie. Więc nie traćmy więcej czasu, musimy wykonać ten sernik jak najszybciej, by cieszyć się smakiem bananów i aksamitnego twarogu. Idealny sernik na każda(...)powoli wlewamy rozpuszczone masło i czekamy aż składniki połączą się ze sobą. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy pokruszone herbatniki. Dociskamy je na spód i boki formy, Piekarnik nastawiamy na 180°C pieczemy spód przez 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy spód ostygnie formę owijamy folią aluminiową. To zapobiegnie dostaniu się wody

Zdrowy Styl Joanny
Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów oraz "Ballada o ciotce Matyldzie" 203

Przy okazji swojej strączkowej akcji postanowiłam upiec ciasto z fasoli, które przypominali różni blogerzy. Do tej pory - za radą Karola Okrasy - puszkowaną fasolę wykorzystywałam do kotletów

Weekendy w domu i ogrodzie
Placek dyniowo-jabłkowy 208

Placek dyniowo - jabłkowy Cóż to za jesień bez placka dyniowego...Nie wyobrażam sobie...Mamy dopiero wrzesień, a dynia na dobre rozpanoszyła się w mojej kuchni

na moim stole...
Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami. Bogate w błonnik pokarmowy, polifenole, z niskim IG i raptem 100 kcal w porcji :) Co dobrego 75

spożywania posiłków), albo dodać do niego porcję sycącego białka , np. w postaci jogurtu naturalnego czy skyru. Ciasto jest słodkie tylko za sprawą świeżych śliwek i suszonych daktyli dodanych do ciasta. Ale gwarantuję Wam, że to w zupełności wystarczy! Serdecznie zapraszam do wypieków! Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami Na ciepło smakuje obłędnie! Serwowane z jogurtem naturalnym wpłynie korzystnie na Waszą glikemię Zanim(...)miski. Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i ulep z niego kulę. Włóż do lodówki na około 10-15 minut. Śliwki umyj, osusz, pozbądź się pestek i pokrój owoce w ćwiartki. Z lodówki wyjmij schłodzone ciasto i podziel je na trzy równe części. Dwie z nich użyj do wyłożenia tortownicy przygotowanej z papierem do pieczenia. Ciasto rozłóż równomiernie i wstaw

Natka Pietruszki
Zdrowy baton bananowy 61

Bananowy baton, naturalnie słodki i naturalnie zdrowy. Bez glutenu i bez jajek, ale smakowo dorównuje glutenowcom. Można się nim zajadać bez ograniczeń i bez liczenia kalorii.  Idealny do kawy, na przekąskę do pracy czy na zwykłe bezkarne obżarstwo. Składniki: ? 3 banany ? 2 czubate łyżki masła orzechowego ? 1/2 szklanki mąki ryżowej ? 1/2 szklanki mąki migdałowej(...)masłem orzechowym. ? Dodać obie mąki, jogurt i proszek do pieczenia, zmiksować razem. ? Na koniec wymieszać z płatkami czekoladowymi. ? Wyłożyć do silikonowej tortownicy 25×25 cm. ? Piec w 170 st.C przez 30 minut. ? Po ostudzeniu pokroić na kwadraty. ? Czekoladki rozpuścić z mlekiem i położyć czekoladę na każdy kawałek ciasta. ? Banana pokroić w plasterki i udekorować batony

To co kocham
Greckie pierożki spanakopitakia 121

chrupiące pierożki z ciasta filo, wypełnione po brzegi nadzieniem ze szpinakiem i fetą. My przygotowaliśmy pierożki z podwójnej porcji, a do zrobienia każdego z nich użyliśmy trzech płatów ciasto filo. W ten sposób otrzymaliśmy 20 trójkątnych rożków, które smakowały równie dobrze na ciepło, jak i na zimno. Greckie pierożki spanakopitakia – składniki 1 opakowanie ciasta filo(...)położyć na nim drugi płat. Tak przygotowane ciasto pokroić wzdłuż dłuższego boku na cztery równe paski. Na końcu każdego z nich wyłożyć łyżkę szpinakowego nadzienia, następnie dolny brzeg ciasta złożyć tak, aby powstał trójkąt prostokątny. Kontynuować składanie wzdłuż dłuższej krawędzi, aż do końca ciasta. Pierożki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, cienko posmarować je roztopionym masłem i opcjonalnie

niecodziennikpary
Najlepsza domowa szarlotka 61

kruchej szarlotki. Takiej najprostszej, bez zbędnych dodatków tylko ciasto, jabłka i cynamon i naprawdę nic więcej nie potrzeba. Owszem uwielbiam kombinować z kremami i różnymi rodzajami ciasta, które później lepiej lub gorzej komponują się z jabłkami, ale o tej porze roku klasyczna szarlotka to taki mój comfort food i na taką dziś zapraszam.  Ciasto (blaszka 23x33(...)żółtka 2 łyżki śmietany Z podanych składników (ważne by śmietana i masło były zimne, prosto z lodówki) zagniatamy kruche ciasto. Robimy to krótko, tylko do połączenia składników. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, pozostałe rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (moja miła 23x33 cm) i wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Jabłka:  ok 3 kg jabłek (użyłam

Cynamonowe szczęście
Pyszny mazurek chałwowy. 88

wielkanocne śniadanie i obiad . Ale bez względu na to, czy będzie to wielka impreza, czy mała uroczystość z bliską rodziną to po prostu nie jest wielkanocna uczta bez pysznego i słodkiego mazurka. Deser wielkanocny jest znakomitym i pysznym zakończeniem obiadu wielkanocnego. Od przyjaznych babek wielkanocnych i ciast cytrynowych po ciasta marchewkowe i oczywiście nie może zabraknąć mazurka. Składniki(...)smaku waniliowym Nożem siekamy masło z mąką. Następnie dodajemy erytrytol i żółtko. Kontynuujemy siekanie. Kiedy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję zagniatamy szybko ciasto, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 50 minut. Tortownicę o średnicy 17 cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy spód ciastem. Nakłuwamy widelcem i ponownie wkładamy do lodówki na kolejne 30 minut. Piekarnik

Zdrowy Styl Joanny
Chrupiące stripsy 92

pół łyżeczki soli, mieszamy i zaczynamy stopniowo dodawać mąkę. Mamy otrzymać gęste ciasto, leniwie spływające grubą wstążką. Najlepiej ciasto mieszać za pomocą trzepaczki lub rózgi. Mieszamy szybko, żeby za bardzo ciasta nie na grzać. Olej rozgrzewamy do 190 stopni. Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w mące, zanurzamy w cieście i obtaczamy dokładnie w panko. Smażymy 3 kawałki jednocześnie około(...)sposób potraktować kalafior, cukinię, plastry cebuli czy boczniaki. Jeśli nie chcecie smażyć, to kawałki obtoczone w panko ułóżcie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wsadźcie do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, grzanie góra dół, bez termoobiegu, na 12-15 minut (czas może ulec zmianie w zależności od grubości kawałków). Chrupiące stripsy najlepiej smakują z pikantnym sosem mango

ladykitchen
Placuszki z dodatkiem budyniu 114

smak ciasta. Placuszki robi się szybko i jeszcze szybciej zjada U nas ostatnio królują placuszki polane płynnym miodem. Polecam i Wam. P.s. Dobre miody tradycyjne, kremowane lub z dodatkiem owoców czy orzechów kupicie na stronie Spiżarnia Smaku . W miejscu pełnym pasji i miłości do miodu Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 jajka M 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)mleka Do podania: płynny miód lipowy – u mnie ze Spiżarni Smaku Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, budyń (proszek), wlewamy mleko, wbijamy jajka i dodajemy cukier. Wszystkie składniki mieszamy ręczną trzepaczką do uzyskania jednolitej masy (bez grudek). Można też wszystko zmiksować mikserem. Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki na małym ogniu z oby stron (ja smażę

Słodkie okruszki
'Flavours' Donna Hay (seria Marie Claire)... 86

Ponieważ bardzo lubię Donnę Hay i jeszcze się nie zawiodłam na jej przepisach - klik , kiedy kompletnym przypadkiem natknęłam się na książkę sygnowaną ulubionym imieniem, kupiłam ją bez ceregieli. Zwłaszcza, że pomysł używania rzeczy z drugiej ręki jest mi bardzo bliski i wpasowuje się kompletnie w moją etykę. ' Flavours ' jest podzielona na 9 rozdziałów: vanilla , lemon+lime , ginger , chilli , garlic(...)waniliowy, lemoniadę, imbirowy olej smakowy, sos 'sweet chilli', karmelizowane cebulki, czy lustrzaną polewę czekoladową do ciast. Mnie bardzo spodobał się classic baked lemon cheesecake,  oraz kolekcja brownies, z rozdziału o czekoladzie - 'triple-choc' i 'rum and raisin' wydają się szczególnie atrakcyjne.  Kurczak pieczony z cytryną zapowiada się dobrze, podobnie, jak makaron z czosnkiem, chilli i szpinkiem, oraz tarta

Lejdi of the house
Drożdżowe rogaliki z budyniem 90

piknik. PRZEPIS NA DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BUDYNIEM Porcja na około 35 sztuk. Ciasto drożdżowe 550 g mąki pszennej typu 450 2 jajka rozmiar L 3 łyżki płynnego masła 250 ml mleka 2% 14 g drożdży instant 100 g cukru ½ łyżeczki soli Nadzienie 2 budynie czekoladowe bez cukru – 80 g proszku 800 ml mleka 2% 4 łyżki(...)odstawić w ciepłe miejsce by drożdże zaczęły pracować. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki na ciasto i wyrośnięty rozczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić na godzinę, przykryte wilgotną ściereczką. Budyń przygotować zgodnie z zaleceniam na opakowaniu, dodając jednak 800 ml mleka. Ciasto rozwałkować na długi i cienki prostokąt o grubości 0,5 centymetra. Wykrawać trójkąty, na każdy umieścić

Alle Dobre!