ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1780/2671)

Makowiec japoński 62

wykonaniu, wilgotny i pełen maku, bez dodatkowej warstwy ciasta, która jest tu całkowicie zbędna. Możecie do niego dodać skórkę pomarańczową, rodzynki, orzechy, suszoną żurawinę, wszystko to tylko wzbogaci jego smak. Jakoś tak się składa, że robię go tylko na święta i chyba dlatego smakuje mi jeszcze bardziej. Ciekawa jestem, jakie ciasto z makiem Wy lubicie najbardziej i robicie najczęściej(...)litr mleka 5  dużych jabłek 200 g cukru 6 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki 8 jajek 200 g miękkiego masła 1 łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść orzechów włoskich garść rodzynek łyżka skórki pomarańczowej   Mak zalewamy gorącym mlekiem i gotujemy do momentu aż wchłonie całe mleko (dzięki temu nie będzie trzeba go odcedzać

Cynamonowe szczęście
Jakie ciasta na święta Bożego Narodzenia zrobić? 66

mogłyby odbyć się bez pysznych ciast. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, są jednym z najważniejszych elementów na wigilijnym stole. Zastanawiasz się, jakie ciasta na święta Bożego Narodzenia zrobić? Weź pod uwagę zarówno tradycyjne i nowoczesne propozycje, jak i pomysły na rozpływające się w ustach ciasteczka. Jak zaplanować ciasta na święta Bożego Narodzenia? Chcąc upiec ciasta i ciasteczka na Boże(...)pierniczki. Zamknięte w szczelnym słoiku lub puszce zdążą skruszeć, oczekując na udekorowanie lukrem. Jeżeli chcesz przyrządzić piernik staropolski dojrzewający, to także najlepszy czas na jego nastawienie. Aby ułatwić sobie pieczenie tuż przed Bożym Narodzeniem, możesz teraz przygotować i zamrozić masę na makowiec. Przepis na pierniczki znajdziesz u mnie na blogu! Z niego możesz przygotować ciasteczka nawet miesiąc przed Wigilią

Rozdomowiona
Ciastka francuskie z serem i jabłkami 67

oladki z jabłkami i serem z budyniem, czyli francuskie ciast ka z jabłkami, serem, budyniem waniliowym i siekanymi migdałami. Ciasto francuskie to składnik, który pozwala nam na przygotowanie wielu smakołyków. Z ciasta francuskiego można przygotować wytrawne przekąski oraz różne ciasteczka na słodko. Ponieważ potrawy z użyciem francuskiego ciasta powstają w błyskawicznie, warto mieć je zawsze w lodówce, w razie ochoty(...)roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. , Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą , Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym , Ciasto francuskie z serem i szynką , Ciastka francuskie z żółtym serem Roladki z jabłkami i serem z budyniem, roladki z ciasta francuskiego , Składniki na 15 sztuk : 1 arkusz ciasta francuskiego 1 jabłko 1 budyń waniliowy bez cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówki z rabarbarem i budyniem śmietankowym 76

rodzinie :)  Ciasto drożdżowe: na ok. 12 drożdżówek  1 szklanka mleka  40 g świeżych drożdży  100 g cukru  450-500 g mąki pszennej   80 g miękkiego masła  1 jajko  szczypta soli  oraz 2 budynie śmietankowe  0,5 l mleka  2 łyżki cukru (jeśli budyń jest bez cukru(...)soli i roztopione masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Odkładamy w misce w ciepłe miejsce na ok. 20 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 12 równych części (można na więcej mniejszych lub mniej większych). W rękach formujemy krążki, zostawiając cieńszy środek, a wyższe i grubsze brzegi. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i poprawiamy wgłębienie

bistro mama
Puszysta babka marchewkowa. 76

Pyszna, łatwa do zrobienia i tania babka. Jeśli lubicie ciasto marchewkowe to ta babka również bardzo Wam posmakuje. Idealna na Wielkanoc , ale smakować będzie o każdej porze roku i bez okazji. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty. SKŁADNIKI: 300 g marchewki 400 g maki pszennej szczypta soli 150 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka(...)dodać do miski. Do miski przesiać również mąkę i całość dobrze wymieszać łyżką lub łopatką. Do wymieszanego ciasta dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem, formy z kominkiem. Babkę piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C do suchego patyczka, około 40 – 50 minut. Upieczoną babkę zostawić w formie

Pani M - kuchnia smakowita
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 65

owocowe ciasto biszkoptowe Ciasto, które zrobiłam specjalnie dla mojego synka, bez mleka i produktów zawierających mleko, z małą ilością cukru, za to z dużą ilością owoców. Ciasto składa się z 4 warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi(...)każde po 50 gr) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki i 1 łyżka mąki ziemniaczanej Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Piekarnik nagrzać do 220 st. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, łyżka po łyżce dodawać cukier

moj przepis na
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 75

owocowe ciasto biszkoptowe Ciasto, które zrobiłam specjalnie dla mojego synka, bez mleka i produktów zawierających mleko, z małą ilością cukru, za to z dużą ilością owoców. Ciasto składa się z 4 warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi(...)każde po 50 gr) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki i 1 łyżka mąki ziemniaczanej Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Piekarnik nagrzać do 220 st. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, łyżka po łyżce dodawać cukier

moj przepis na
Dakłas 103

Jedno z ciast z serii grzechu warte. Uważam że warto zgrzeszyć odrobinę dla kawałka dakłasa żeby znaleźć się w niebie. Jest to słodkie ciasto a nawet rzekłabym bardzo słodkie, ale kusi od pierwszego kawałka. Orzechy i figi idealnie zatapiają się w strukturze bezy.     Beza: 6 jajek wielkość L 150 g cukru trzcinowego 150 g cukru białego 1 łyżka(...)daktyli suszonych Dekoracja: kakao, orzechy włoskie, daktyle  Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru i ubijam do rozpuszczenia go, kolejna łyżka cukru i dalej ubijam. Cukier musi dobrze się rozpuścić, piana będzie błyszcząca i sztywna. Dodaję ocet, mąkę i mieszam jeszcze mikserem. Na papierze do pieczenia rysuję dwa koła o średnicy 18 cm. Układam

wesoła kuchnia
TORT BOŻO NARODZENIOWY 117

Biszkopt goździkowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki mielonych goździków Masa o smaku korzennym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżeczki kremu o smaku ciasteczek korzennych Krem bakaliowy: 200g gorzkiej czekolady 120 g rodzynek sułtańskich(...)Przygotowanie: Biszkopt goździkowy-  do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i mielonymi goździkami. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i mielonymi goździkami.  Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś

Ciastka - domowe słodkości
Chlebek kanapkowy 138

150g suszonych pomidorów - ok.250 ml mleka - u mnie bez laktozy, ponieważ ja jej nie toleruję - u mnie łyżeczka cukru z uwagi na mleko, które jest słodkie . Jeśli używacie zwykłego dajcie płaską łyżkę - 2 duże kurze jajka - olej z suszonych pomidorów - pestki dyni - ok. 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - sól, pieprz , czosnek suszony do smaku Szynkę(...)ok.70 ml oleju z pomidorów. W osobnej misce przesiałam mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodałam szynkę i pomidory, wymieszałam. Dodałam przyprawy do smaku a następnie ser. Znów wszystko wymieszałam. Na koniec dodałam masę jajeczno- mleczną i znów wymieszałam i dodałam pestki z dyni. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego kleju. Jeśli jest za gęste dodajcie oleju, jeśli za rzadkie

Kuchnia Pełna Emocji
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 102

zrobiłam specjalnie dla mojego synka, bez mleka i produktów zawierających mleko, z małą ilością cukru, za to z dużą ilością owoców. Ciasto składa się z 4 warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi się szybko, tylko trochę trzeba(...)każde po 50 gr) w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki i 2 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki i 1 łyżka mąki ziemniaczanej Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Piekarnik nagrzać do 220 st. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na sztywno, łyżka po łyżce dodawać cukier

moj przepis na
Rogale Marcińskie Edycja III 122

wymiarach 25 x 20 używając jak najmniejszej ilości mąki do podsypywania. Składamy tak jak poprzednio ale już bez masła i chłodzimy 45 minut w lodówce. Proces wałkowania powtarzamy 3 razy, chłodząc ciasto między wałkowaniem przez 30 minut.  Po ostatnim wałkowaniu ciasto owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce przez ok. 5 h. Mak oraz orzechy parzymy wrzącą wodą(...)również skórkę pomarańczową oraz pokruszone biszkopty. Mieszamy. Pozostała nam jeszcze śmietana, dodajemy jej tyle aby powstała nam zwarta ale plastyczna masa 2 łyżki maksymalnie.  Ciasto na rogaliki wyjmujemy na 20 minut przez pieczeniem i wałkujemy na prostokąt 65 x 35 cm, musimy wykroić 12 równych trójkątów. Na każdym rozłożyć równomiernie masę makową, zostawiając margines

Życie zaczyna się w kuchni
Drożdżowa Babka Na Jogurcie Z Polewą Orzechową 164

zaczyn łączymy ze sobą i odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto 2. W misce umieszczamy mąkę, jajko, cukier, szczyptę soli, garść rodzynek, jogurt oraz wyrośnięty zaczyn i zaczynamy wyrabianie ciasta (użyłam do tego miksera z hakami). W trakcie wyrabiania dolewamy masło. Ciasto ma konsystencje luźną, coś jak na racuchy drożdżowe. 3. Wyrobione ciasto odstawimy do wyrośnięcia na 1 godzinę. 4. Kiedy wyrośnie(...)mieszając, przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Odstawiamy na około 30 minut do ponownego tym razem lekkiego podrośnięcia. Pieczemy w 180-190 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka. Jeśli pod koniec pieczenia góra za bardzo się zarumieni to przełączamy na grzanie dolne i podkręcamy tem. o 10 stopni więcej. Polewa 5. Wszystkie składniki umieszczamy

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania