Prosta ,smakowita sałatka , rozpływająca się w buzi na bazie warzyw , smażonego łososia i pysznego sosu.Chcesz zaskoczyć smakiem samego siebie , wypróbuj przepis!!!.Wart grzechu!. 1 duży dzwonek świeżego łososia Gruby plaster świeżego arbuza 10 dag.boczku wędzonego 1 ząbek czosnku 2 żółtka 1 łyżeczka łagodnej musztardy 2 łyżeczki płaskie cukru Szczypta pieprzu cayenne 375 ml.oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiobieram, myję i kroję w kostkę. Banana obieram i kroję na połówki. Nektarynki myję, wyciągam pestki. Kroję w kostkę. Owoce mieszam dokładnie. Granata kroję na pół. Posypuję pestkami wierzch sałatki. Podaję od razu albo przekładam do pudełka i zabieram do pracy czy szkoły. Polecam każdemu. Smacznego
Gotowanie PatkiPyszna, lekka sałatka z rukolą, tuńczykiem, jajkiem, czarnymi oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Wszystko posypane suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Polecam i miłego dnia wszystkim życzę :-) Składniki: 1 puszka tuńczyka 4 jajka ugotowane na twardo świeża rukola kilka pomidorków koktajlowych oliwki czarne suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Jajka gotujemy na twardo, rukolę myjemy, przekładamy do miski, pomidorki
kruche babeczkimorela Przygotowanie: Dno słoika wysmarować masłem orzechowym, następnie wlać jogurt naturalny i całość posypać crunchy orzechowym. Na wierzch dodać kilka pokrojonych suszonych owoców i posiekanych orzechów. Dzień 5. Sałatka do słoika Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 200 g fileta z kurczaka lub indyka po kawałku kolorowej papryki (czerwonej, żółtej i zielonej) kawałek ogórka ½ czerwonej cebuli
KuchniaWeDwoje.plpomyślał, że śledź znajdzie amatora o tej porze? No może nie sam, tylko w sałatce. Stanowi bowiem tylko dodatek. A całość jest lekka i smaczna. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDodatek do obiadu, makaronów, kasz, ryżu, sałatek, na kanapkę, zapiekankę na ciepło. To także ciekawa propozycja niestandardowego caprese lub carpaccio z cukinii. Wystarczy cukinia, kilka przypraw i chwila czasu na przypilnowanie ich podczas pieczenia:) Ziół możecie użyć dowolnych, w zależności jakie kompozycje lubicie, vegeta natur i lubczyk też świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 cukinia oliwa z oliwek pieprz, słodka
Zasmakuj Kuchnikurczaka marynujemy w mieszance przypraw i oleju.Grillujemy, kroimy w kostkę. Papryki kroimy w kostki, soczewicę i kukurydzę osączamy, natkę drobno siekamy.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy majonez, sól i pieprz. Sałatka świetnie smakuje z grillowaną bagietką czosnkową
Z Majeczką w kuchnipęczek bazylii 3 łyżki majonezu Sposób wykonania: Tortellini gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Studzimy. Warzywa kroimy w kostkę. Łączymy z tortellini. Kroimy bazylię w paski i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy z majonezem
Qchnia po prostuSeler znany z tego, że ma bardzo dużo witamin lubię w różnych sałatkach, tym razem z tuńczykiem. Składniki: puszka tuńczyka w puszce w sosie własnym 4-5 łodyg selera naciowego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 cebula (ja dałam czerwoną) sól, pieprz majonez Selera naciowego oczyścić z włókien i pokroić na półplasterki lub drobniej jeśli są duże łodygi. Cebulę obrać
talerz przyjemnościdrobno posiekaj (odłóż kilka listków do dekoracji). Delikatnie wymieszaj w misce przestudzoną komosę ryżową z pozostałymi składnikami. Wlej sos winegret z soku z owocu granatu, cytryny i oliwy do sałatki, delikatnie wymieszaj. Podawaj tabouleh na talerzykach lub w miseczkach posypane z wierzchu ziarenkami granatu
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskagarść 19 pomidor 20 pokrojonej 21 sos 22 wystarczy 23 kilka 24 musztardy 25 wrzućcie 26 dodajemy 27 na samą górę 28 oblać 29 bierzemy Artykuł Szałołt ze makrelōm (Sałatka z makrelą) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnizanim doszłam do niej już w głowie miałam nieznośna myśl "znowu pielenie". Tym razem było ciecie. Po prostu nożyczkami pościnałam sobie roszponkę, z której zrobiłam przepyszna sałatkę. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieminut do zmięknienia. Pozostałe składniki połączyć ze sobą,dokładnie mieszając. Następnie lekko odsączyć cukinie i połączyć z przygotowanym sosem.Wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie sałatka gotowa do spożycia do obiadu ,na drugie śniadanie do szkoły
w mojej kuchnikołowrocie majowym, kolejny rocznik absolwentów na dobre znika ze szkoły. Takie życie. Kiedy wpadłam do domu wczoraj wieczorem, miałam ochotę na coś szybkiego do zjedzenia. Wymyśliłam sobie sałatkę na kolację. Była pyszna, więc dzielę się z Wami przepisem. Polecam. Składniki: • 1 pęczek szczypiorku • 5 jajek ugotowanych na twardo • 4 grubsze plasterki chudej wędliny • 2 łyżki majonezu • sól, pieprz Sposób przygotowania
W mojej kuchnicebulę w półplasterki. Na talerz wykładamy sałatę lodową, układamy jajka i resztę składników. Do oleju lnianego dodajemy szczyptę soli i pieprzu, dodajemy też posiekany koperek, tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchni