Uwielbiam rukolę, mam nadzieję, że Wy też, a jak nie, to możecie ją zastąpić np. roszponką. W tej sałatce znajdziemy oprócz rukoli, ser camembert z ziołami prowansalskimi, pomidorki koktajlowe, jajka i słonecznik. Szybko i smacznie :-). Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie rukoli 4 jajka około 10 pomidorków koktajlowych ser camembert z ziołami prowansalskimi 2 garście słoneczniku 1. Jajka gotujemy
kruche babeczkilekkie 9 cytryny 10 oblać, ô= ło 11 gotowe 12 częściej 13 można 14 przytrafi 15 proste, zwykłe 16 graf- niemiecki tytuł szlachecki Artykuł Owocowy szałołt- wynołkwianie piyrsze (Sałatka owocowa- wersja I) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnilekkie 9 cytryny 10 oblać, ô= ło 11 gotowe 12 częściej 13 można 14 przytrafi 15 proste, zwykłe 16 graf- niemiecki tytuł szlachecki Artykuł Owocowy szałołt- wynołkwianie piyrsze (Sałatka owocowa- wersja I) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniBardzo proste podanie sałatki z pomidorów . 1 sałata 1 pomidor 1 cebula 4 plasterki sera salami Tosty z serkiem twarożkowym sól pieprz oliwa z oliwek sok z 1/2 cytryny ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sałatę myjemy,i odkładamy liść.Pomidory myjemy i kroimy w plasterki.Cebulę obieramy,myjemy ,suszymy i kroimy na plasterki.Układamy na przemian plastry pomidora i cebuli,sera .Skrapiamy sokiem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSzybka, obiadowa sałatka rodem ze Szwecji. Taka nasza mizeria tylko bez śmietany, za to w kwaśnej zalewie. Jest to wersja ekspresowa, bo nie trzeba jej robić wcześniej w słoiczku jako zapas na zimę. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTakie smaki dzisiaj :-). Pyszna sałatka z truskawkami, do tego ser camembert z chilli, rukola i płatki migdałów. Tak nas naszło, moje dziecko miało fazę na truskawki, przytargaliśmy z ryneczku dwa koszyki, mąż zapytał tylko "jak wy to zjecie", ale daliśmy radę he he. Dwa dni były truskawkowe i teraz znowu zamierzamy powtórzyć ten stan rzeczy he he i robimy truskawkowy
kruche babeczkiSałatka bardzo delikatna i pyszna. Miała zostać jeszcze na śniadanie, ale niestety zniknęła w mgnieniu oka ☺ Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore
Kulinarne przemysleniakroimy w plastry, cebul ę w piórka. Na talerzu układamy pokrojone pomidory, awokado, cebul ę a na końcu plastry tofu. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę z pomidorów polewamy przygotowanym pesto z bazylii, dekorujemy listkami bazylii. **** Tagliate i pomodori, l'avocado e la cipolla a fettine. Versate i pomodori in un piatto da portata, unite
La grande e la piccola cuocaSałatka niesłychanie prosta i szybka do wykonania, a co najważniejsze bardzo tania. Wystarczą cztery składniki i gotowe:) Króluje ona na moim stole, kiedy w ostatniej chwili dowiaduję się że ktoś mnie odwiedzi. Stanowi także świetną propozycję na piątkową kolację. Jajka w majonezie Składniki: 6 – 8 jajek puszka groszku konserwowego 6 – 8 średniej wielkości ogórków kiszonych 15 dag sera
PatiGotujemajonezem, śmietaną i pieprzem. Ważne, żeby przed dodaniem soli spróbować naszego sosu, ponieważ większość produktów jest dość słona. Podajemy schłodzony, jako dodatek do wędliny, czy jajek lub jako samodzielną sałatkę. Smacznego:) Artykuł Sos tatarski pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeDzisiaj propozycja na kolorową sałatkę do obiadu. Kompozycja dwóch rodzajów kapust z dodatkiem pestek. Pysznie i zdrowo. Spróbujcie koniecznie. Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej Składniki: 1/4 główki kapusty włoskiej około 1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty 1 marchewka pół pęczku natki pietruszki garść pistacji garść pestek dyni garść pestek słonecznika 1 łyżka nasion sezamu Sos: 5 łyżek oliwy z oliwek
PatiGotujePrzepis zaczerpnięty ze starego mojego zeszytu (1986 r ) Przypominam sobie, że te rzodkiewki były bardzo dobrym dodatkiem do kanapek, sałatek czy surówek. Skoro mamy teraz sezon na rzodkiewkę, postanowiłam odświeżyć ten przepis. W oryginale tak przygotowane rzodkiewki spożywa się już na drugi dzień. Ja jednak pasteryzowałam je w słoikach i w zimie miałam namiastkę wiosny. (function
Kulinarne przemysleniaGłównymi składnikami tej smacznej sałatki są kalafior i kukurydza. Jeśli dodatkowo dodamy jeszcze troszkę kopru to zyskamy na zapachu. Potem tylko sól i majonez i gotowe. Naprawdę polecam bo jest smaczna, a surowy kalafior nie spowoduje "rewolucji" w brzuchu. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniecebulę szatkujemy w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy zmiażdżony czosnek, oliwę, sok z cytryny, musztardę i pieprz. Na patelni rumienimy pestki słonecznika. Przed podaniem posypujemy nimi sałatkę
Qchnia po prostuwakacji. Jednak wtedy, to chyba nie było dziecka, które w taki sposób nie spędzałoby lata. Z tamtych wakacji, poza wielkimi walizkami, które od zawsze towarzyszą mi w podróżach, pamiętam sałatkę z pomidorów, którą mama robiła mi na podróż. To były właściwie pomidory w dużej ilości śmietany. Do dzisiaj pamiętam ten wspaniały smak, który kojarzy mi się własnie z wakacjami
Codzienna kuchnia niecodzienna