ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1765/2671)

Sernikowa tarta z borówkami i brzoskwiniami 80

tartę z borówkami i brzoskwiniami. Pyszna! Można ją również upiec z innymi sezonowymi owocami, np malinami, jeżynami, jagodami... Polecam również inne przepisy na tarty i ciasta z owocami: Galette ze śliwkami Tarta cytrynowa z bezą Tarta z truskawkami i rabarbarem Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami Tarta z jagodami  Rustykalna tarta z rabarbarem Tartaletki z gruszką i serem Tarta(...)obie mąki i cukier puder, dodać masło, posiekać, aż powstanie kruszonka. Dodać żółtko, wodę/śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na grubość ok 5-6mm między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Ciasto przenieść do formy na tartę (24cm), wyłożyć nim formę, brzegi ściąć (można to zrobić wałkując ciasto

Obiad gotowy
Chrupiąca Focaccia 85

Focaccia jest to potrawa pochodząca z kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, które jest podstawą pizzy, bez sera i sosu pomidorowego, samo ciasto. W każdym regionie Włoch ma swoje odmiany. Może być z ciasta suchego polanego oliwą , z solą i ziołami lub pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Focaccia podawana jest jako przystawka oraz jako dodatek do innych potraw, zazwyczaj(...)from 1 vote Recipe by Przepis czytelnika, Course: Focaccia Cuisine: Włoska Difficulty: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Servings 4 servings Prep time 1 hour  30 minutes Pieczenie 20 minutes Calories 225 kcal Szukasz pysznej, chrupiącej a jednocześnie sycącej przekąski? Wypróbuj koniecznie włoską Focaccię w swoim domu jako alternatywę pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 10 g świeżych drożdży

ProstePesto.pl
Obwarzanki krakowskie – przepis 66

mąki i soli po czym zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy miękkie masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie i elastyczne. Do wyrabiania ciasta najlepiej użyć robota kuchennego, ale możemy również wyrabiać ciasto ręcznie. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte bawełnianą ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45min. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę, chwilę wyrabiamy, dzielimy(...)strony. Obgotowane obwarzanki wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze mokre posypujemy makiem, sezamem lub solą grubo ziarnistą. Blachę z obwarzankami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i pieczemy przez 30min. Piekarnik ustawiony na grzanie góra – dół bez termo-obiegu, a blacha na środkowej półce. Obwarzanki krakowskie Zapraszam również

Księga-Smaku
Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls 75

mąkę i zaczynamy wyrabiać ciasto, po dodaniu całej mąki dodajemy roztopione i ostudzone masło i wyrabiamy ciasto przez 10 min. Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne, nie przywierające w ogóle do dłoni. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około dwie godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na lekko podsypaną mąką stolnicę, ciasto oprószamy mąką również z wierzchu(...)ciasto z wierzchu smarujemy roztopionym i ostudzonym masłem, potem posypujemy cały płat cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciasto zwijamy w wałek wzdłuż krótszego boku. Powstały wałek kroimy na około czterocentymetrowe kawałki, które umieszczamy w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane bułeczki odkładamy ponownie na godzinę do wyrośnięcia Wyrośnięte drożdżówki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i pieczemy

Księga-Smaku
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 86

między sobą jedynie w tym, z jakimi dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich(...)opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady

Be Fit Be Strong
Sernik puszysta chmurka bez pieczenia 79

Ciasto puszysta chmurka to bardzo kremowy sernik, który rozpływa się w ustach. Świetny deser do popołudniowej kawki i nie tylko. Składniki 0,5 kg sera z wiaderka 3 łyzki pudru 2 galaretki obojętny smak 0,5l gorącej wody 2 śnieżki (bita śmietana) 0,5 l mleka 1 opakowanie herbatników na wyłożenie dna blachy Przygotowanie Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem, cukier(...)mieszamy wszystko. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną herbatnikami i wstawiamy na 3h do lodówki. Dekorujemy czymkolwiek. Smacznego! Autor przepisu: Dominika Bryłka Waszak Artykuł Sernik puszysta chmurka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kulebiak z kapustą i grzybami 104

wyrabiamy dłońmi. Wyrobione ciasto przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką oraz odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów na godzinę . Po wyrośnięciu ciasta, dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm . Jeśli chcecie wykonać dodatkowe ozdoby do umieszczenia na kulebiaku, przed podzieleniem ciasta, oderwij od niego kulkę wielkości jabłka. Na cieście równomiernie rozkładamy farsz(...)Jeśli dodatkowo ozdabiamy kulebiaka , rozwałkowujemy pozostawioną wcześniej porcję ciasta i wycinamy wzory np. gwiazdki, choinki, a następnie umieszczamy je na wierzchu ciasta. Kulebiaka smarujemy roztrzepanym białkiem i odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce by ponownie wyrósł. W międzyczasie piekarnik nagrzewamy do 175 stopni (grzałka górna i dolna). Kulebiaka pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 40 minut , dopóki się

WegePrzepis
Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami 143

Lubicie słodkości? Ja też :D zwłaszcza jeśli można je zjadać bez wyrzutów sumienia. Dziś mam dla Was ciasto kakaowo-bananowe z borówkami. Słodkie, wilgotne o mocno intensywnym kakaowym smaku i to bez cukru. Swój słodki smak zawdzięcza ono bowiem bananom i słodziutkiemu miodkowi.  Wszystko zniknęło nam w kilka chwil, a mój Niejadek wcinał kawałek za kawałkiem(...)kryje się w środku..... (banany i borówki są niejadalne, zresztą jak i pozostałe owoce). I nagle okazało się, że ciasto może być sposobem na przemycenie dziecku owoców :)  Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami Składniki na formę o średnicy 18 cm: Ciasto: 1)       2 banany 2)       3 łyżki miodu

Na kulinarnym poligonie
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 95

dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 4 duże „pełnowymiarowe(...)opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady

Be Fit Be Strong
Sernik doskonały – prosty i szybki, kremowy i puszysty, nie opada i nie pęka 131

Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej, na kilka godzin przed robieniem ciasta wyjmij wszystko z lodówki. Nie miksuj składników zbyt długo, tylko do otrzymania jednolitej konsystencji. Zbyt długo miksowany sernik mocno się napowietrza, a w trakcie pieczenia rośnie bardzo wysoki i może potem nieładnie opaść. Piecz sernik zgodnie ze wskazówkami w tym przepisie, najpierw w wyższej temp(...)kremowy). W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika a po upieczeniu pozostaw sernik na ok. 3 godziny w zamkniętym piekarniku. * Każdy sernik w trakcie pieczenia rośnie, natomiast po upieczeniu opada i ten z tego przepisu również. Jest to całkowicie normalne, a sęk tkwi w tym żeby sernik opadł tak, że powstanie płaska powierzchnia bez gór i dolin. Dzięki

Słodki Blog
Buraczane placuszki z łososiem i kaparami - bez glutenu 164

różowo...szczególnie na talerzach, a potem niech rozleje się dobro po całym wnętrzu! Buraczane placuszki z łososiem i kaparami - bez glutenu Potrzebujesz: Placuszki: 100g upieczonego buraka (1 średniej wielkości) 1 szklanka mąki kukurydzianej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu jabłkowego 1/2-3/4 szklanki wody 1 jajko olej do smażenia Do tego: 100g jogurtu greckiego(...)miksuj na pastę. 2. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki placuszków i dodaj buraka, ocet oraz jajko - wymieszaj. 3. Dolewaj stopniowo wodę do momentu, aż masa osiągnie konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. 4. Smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Do tego: 1. Jogurt grecki wymieszaj z posiekanym koprem i ułóż porcję na każdym placuszku. 2. Na placuszkach z dipem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto Kubuś 97

jajka wielkości L 100 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Masa z Kubusia: 1 l soku Kubuś lub Pysio (koloru pomarańczowego) 3 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki drobnego cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 250 ml gorącej wody(...)puder. Na niskich obrotach miksera pojedynczo dodawać żółtka, każde dokładnie wmiksować przed dodaniem kolejnego. Do ubitej masy z jajek delikatnie wmieszać obie przesiane mąki. Ciasto wylać na blachę (25/30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać jego powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem ok. 20 minut , do suchego patyczka. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia

niecodziennikpary
Bułeczki drożdżowe z marmoladą 88

zużytej do podsypania mąki będzie zależała od wilgotności ziemniaków. Ciasto rozwałkować na placek o grubości około 2 cm i wykroić z niego krążki o średnicy 7 - 8 cm. Na każdy krążek położyć łyżeczkę marmolady i zlepić brzegi. Uformowane bułeczki układać w odstępach zlepieniem do dołu na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Bułeczki przykryć ściereczką i odstawić na około(...)mlekiem lub masłem i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 20  minut. Najlepiej po tym czasie jedną sprawdzić, czy jest upierzona. Nie przedłużać czasu pieczenia, gdyż bułeczki staną się zbyt suche. Po wystudzeniu posmarować lukrem. Lukier: Składniki rozcierać łyżką do czasu uzyskania jednolitej i lśniącej konsystencji, bez wyczuwalnego cukru pudru. Lukrem

Kuchcik gotuje
Pełnoziarniste scones z orzechami laskowymi i pomidorowa pasta z soczewicy 91

Ostatnio wkręciłam się bez reszty w domowe pieczywo i już nie kupuję. I w pasty się wkręciłam i w strączki. I teraz z tym mam największe flow.  Stąd przepis poniżej. Jako inspiracja. Dla Was.  Pełnoziarniste scones: 50 g orzechów laskowych 220 g mąki orkiszowej lub pszennej typ 2000  2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)koncentratu pomidorowego  6-7 suszonych pomidorów  1/3 szklanki oleju z suszonych pomidorów  Posiekaj drobno orzechy, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj masło i wodę a następnie zagnieć jednolite ciasto z podanych składników. Rozwałkuj przygotowane ciasto na blacie podsypanym mąką na grubość 1 cm i wykrawaj szklanką bułeczki. Blachę do pieczenia wyłóż papierem

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania