ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1759/2705)

Chrupiąca Focaccia 154

Focaccia jest to potrawa pochodząca z kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, które jest podstawą pizzy, bez sera i sosu pomidorowego, samo ciasto. W każdym regionie Włoch ma swoje odmiany. Może być z ciasta suchego polanego oliwą , z solą i ziołami lub pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Focaccia podawana jest jako przystawka oraz jako dodatek do innych potraw, zazwyczaj(...)from 1 vote Recipe by Przepis czytelnika, Course: Focaccia Cuisine: Włoska Difficulty: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Servings 4 servings Prep time 1 hour  30 minutes Pieczenie 20 minutes Calories 225 kcal Szukasz pysznej, chrupiącej a jednocześnie sycącej przekąski? Wypróbuj koniecznie włoską Focaccię w swoim domu jako alternatywę pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 10 g świeżych drożdży

ProstePesto.pl
Obwarzanki krakowskie – przepis 143

mąki i soli po czym zaczynamy wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą dodajemy miękkie masło. Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie miękkie i elastyczne. Do wyrabiania ciasta najlepiej użyć robota kuchennego, ale możemy również wyrabiać ciasto ręcznie. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte bawełnianą ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45min. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę, chwilę wyrabiamy, dzielimy(...)strony. Obgotowane obwarzanki wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze mokre posypujemy makiem, sezamem lub solą grubo ziarnistą. Blachę z obwarzankami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i pieczemy przez 30min. Piekarnik ustawiony na grzanie góra – dół bez termo-obiegu, a blacha na środkowej półce. Obwarzanki krakowskie Zapraszam również

Księga-Smaku
Bułeczki cynamonowe – Cinnamon Rolls 148

mąkę i zaczynamy wyrabiać ciasto, po dodaniu całej mąki dodajemy roztopione i ostudzone masło i wyrabiamy ciasto przez 10 min. Wyrobione ciasto powinno być miękkie i elastyczne, nie przywierające w ogóle do dłoni. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około dwie godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na lekko podsypaną mąką stolnicę, ciasto oprószamy mąką również z wierzchu(...)ciasto z wierzchu smarujemy roztopionym i ostudzonym masłem, potem posypujemy cały płat cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciasto zwijamy w wałek wzdłuż krótszego boku. Powstały wałek kroimy na około czterocentymetrowe kawałki, które umieszczamy w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane bułeczki odkładamy ponownie na godzinę do wyrośnięcia Wyrośnięte drożdżówki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 0 C i pieczemy

Księga-Smaku
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 147

między sobą jedynie w tym, z jakimi dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich(...)opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady

Be Fit Be Strong
Sernik puszysta chmurka bez pieczenia 119

Ciasto puszysta chmurka to bardzo kremowy sernik, który rozpływa się w ustach. Świetny deser do popołudniowej kawki i nie tylko. Składniki 0,5 kg sera z wiaderka 3 łyzki pudru 2 galaretki obojętny smak 0,5l gorącej wody 2 śnieżki (bita śmietana) 0,5 l mleka 1 opakowanie herbatników na wyłożenie dna blachy Przygotowanie Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem, cukier(...)mieszamy wszystko. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną herbatnikami i wstawiamy na 3h do lodówki. Dekorujemy czymkolwiek. Smacznego! Autor przepisu: Dominika Bryłka Waszak Artykuł Sernik puszysta chmurka bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kulebiak z kapustą i grzybami 148

wyrabiamy dłońmi. Wyrobione ciasto przekładamy do miski i przykrywamy ściereczką oraz odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów na godzinę . Po wyrośnięciu ciasta, dzielimy je na dwie części i rozwałkowujemy na grubość około 3 mm . Jeśli chcecie wykonać dodatkowe ozdoby do umieszczenia na kulebiaku, przed podzieleniem ciasta, oderwij od niego kulkę wielkości jabłka. Na cieście równomiernie rozkładamy farsz(...)Jeśli dodatkowo ozdabiamy kulebiaka , rozwałkowujemy pozostawioną wcześniej porcję ciasta i wycinamy wzory np. gwiazdki, choinki, a następnie umieszczamy je na wierzchu ciasta. Kulebiaka smarujemy roztrzepanym białkiem i odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce by ponownie wyrósł. W międzyczasie piekarnik nagrzewamy do 175 stopni (grzałka górna i dolna). Kulebiaka pieczemy na środkowej półce piekarnika przez 40 minut , dopóki się

WegePrzepis
Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami 209

Lubicie słodkości? Ja też :D zwłaszcza jeśli można je zjadać bez wyrzutów sumienia. Dziś mam dla Was ciasto kakaowo-bananowe z borówkami. Słodkie, wilgotne o mocno intensywnym kakaowym smaku i to bez cukru. Swój słodki smak zawdzięcza ono bowiem bananom i słodziutkiemu miodkowi.  Wszystko zniknęło nam w kilka chwil, a mój Niejadek wcinał kawałek za kawałkiem(...)kryje się w środku..... (banany i borówki są niejadalne, zresztą jak i pozostałe owoce). I nagle okazało się, że ciasto może być sposobem na przemycenie dziecku owoców :)  Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami Składniki na formę o średnicy 18 cm: Ciasto: 1)       2 banany 2)       3 łyżki miodu

Na kulinarnym poligonie
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 149

dodatkami lubimy je jeść. Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 4 duże „pełnowymiarowe(...)opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady

Be Fit Be Strong
Sernik doskonały – prosty i szybki, kremowy i puszysty, nie opada i nie pęka 209

Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej, na kilka godzin przed robieniem ciasta wyjmij wszystko z lodówki. Nie miksuj składników zbyt długo, tylko do otrzymania jednolitej konsystencji. Zbyt długo miksowany sernik mocno się napowietrza, a w trakcie pieczenia rośnie bardzo wysoki i może potem nieładnie opaść. Piecz sernik zgodnie ze wskazówkami w tym przepisie, najpierw w wyższej temp(...)kremowy). W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika a po upieczeniu pozostaw sernik na ok. 3 godziny w zamkniętym piekarniku. * Każdy sernik w trakcie pieczenia rośnie, natomiast po upieczeniu opada i ten z tego przepisu również. Jest to całkowicie normalne, a sęk tkwi w tym żeby sernik opadł tak, że powstanie płaska powierzchnia bez gór i dolin. Dzięki

Słodki Blog
Buraczane placuszki z łososiem i kaparami - bez glutenu 221

różowo...szczególnie na talerzach, a potem niech rozleje się dobro po całym wnętrzu! Buraczane placuszki z łososiem i kaparami - bez glutenu Potrzebujesz: Placuszki: 100g upieczonego buraka (1 średniej wielkości) 1 szklanka mąki kukurydzianej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu jabłkowego 1/2-3/4 szklanki wody 1 jajko olej do smażenia Do tego: 100g jogurtu greckiego(...)miksuj na pastę. 2. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki placuszków i dodaj buraka, ocet oraz jajko - wymieszaj. 3. Dolewaj stopniowo wodę do momentu, aż masa osiągnie konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. 4. Smaż na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Do tego: 1. Jogurt grecki wymieszaj z posiekanym koprem i ułóż porcję na każdym placuszku. 2. Na placuszkach z dipem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto Kubuś 158

jajka wielkości L 100 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Masa z Kubusia: 1 l soku Kubuś lub Pysio (koloru pomarańczowego) 3 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki drobnego cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 250 ml gorącej wody(...)puder. Na niskich obrotach miksera pojedynczo dodawać żółtka, każde dokładnie wmiksować przed dodaniem kolejnego. Do ubitej masy z jajek delikatnie wmieszać obie przesiane mąki. Ciasto wylać na blachę (25/30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać jego powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem ok. 20 minut , do suchego patyczka. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia

niecodziennikpary
Bułeczki drożdżowe z marmoladą 147

zużytej do podsypania mąki będzie zależała od wilgotności ziemniaków. Ciasto rozwałkować na placek o grubości około 2 cm i wykroić z niego krążki o średnicy 7 - 8 cm. Na każdy krążek położyć łyżeczkę marmolady i zlepić brzegi. Uformowane bułeczki układać w odstępach zlepieniem do dołu na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Bułeczki przykryć ściereczką i odstawić na około(...)mlekiem lub masłem i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 20  minut. Najlepiej po tym czasie jedną sprawdzić, czy jest upierzona. Nie przedłużać czasu pieczenia, gdyż bułeczki staną się zbyt suche. Po wystudzeniu posmarować lukrem. Lukier: Składniki rozcierać łyżką do czasu uzyskania jednolitej i lśniącej konsystencji, bez wyczuwalnego cukru pudru. Lukrem

Kuchcik gotuje
Pełnoziarniste scones z orzechami laskowymi i pomidorowa pasta z soczewicy 186

Ostatnio wkręciłam się bez reszty w domowe pieczywo i już nie kupuję. I w pasty się wkręciłam i w strączki. I teraz z tym mam największe flow.  Stąd przepis poniżej. Jako inspiracja. Dla Was.  Pełnoziarniste scones: 50 g orzechów laskowych 220 g mąki orkiszowej lub pszennej typ 2000  2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)koncentratu pomidorowego  6-7 suszonych pomidorów  1/3 szklanki oleju z suszonych pomidorów  Posiekaj drobno orzechy, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj masło i wodę a następnie zagnieć jednolite ciasto z podanych składników. Rozwałkuj przygotowane ciasto na blacie podsypanym mąką na grubość 1 cm i wykrawaj szklanką bułeczki. Blachę do pieczenia wyłóż papierem

Mango Papaja
Żytnia tarta z budyniem i winogronami 176

skórka z 1 cytryny Składniki na budyń: – 500ml mleka – 100g cukru/erytrolu – 70g skrobi ziemniaczanej – 3 żółtka – sok z 1 cytryny Dodatkowo: – białe winogrona bez pestek – erytrol w pudrze BUDYŃ: Mleko podgrzewamy. Żółtka miksujemy wraz z erytrolem na jasną masę przez około 6-8 minut. Ścieramy skórkę z cytryny i odstawiamy. Dodajemy skrobię(...)studzimy, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy. SPÓD: Mąkę, erytrol, żołtka, masło i skórkę dokładnie wyrabiamy rękoma. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5cm i przekładamy na wałku do formy lub wygniatamy w formie na spodzie i bokach. Całość nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy drugą formą lub obciążnikami do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Ściągamy obciążniki

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania