ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:1039/1234)

KOKOSOWO – WIŚNIOWY NAKED CAKE – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 124

talentu! Do przygotowania tortu oczywiście wykorzystałam rzeczy dostępne w sklepie SWEET DECOR. M.in . Do upieczenia idealnie równego biszkoptu użyłam RANTU 16 cm. W rantach możemy zarówno piec biszkopty, jak i składać torty. Podczas pieczenia w wysokich rantach mamy możliwość upiec nawet bardzo wysoki biszkopt – co zdecydowanie ułatwi i uprawni nam zrobienie tortu. Składanie w rancie sprawia oczywiście również(...)jednym żółtku cały czas ubijając. Dodajemy przesiane mąki, a następnie delikatnie, ale dokładnie mieszamy szpatułką. Wlewamy do rantu ułożonego na płaskiej blasze z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40-45 minut w 170C ( do suchego patyczka ). Studzimy odwrócony ” do góry dogami”, kroimy na blaty. KREM KOKOSOWY: Do mleka kokosowego dodajemy wiórki, gotujemy na małym ogniu, aż wiórki

Ostra na Słodko
Wuzetka - ciasto WZ 191

Times New Roman",serif;} Składniki: ciasto: 4 jaja 1/2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 2 łyżki oleju rzepakowego krem: 400ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru sok z połowy cytryny 200ml dżemu porzeczkowego Polewa czekoladowa: 100g czekolady deserowej 50ml śmietanki czekoladowe groszki do dekoracji Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, ubijać(...)następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem, wsypać do piany, delikatnie wymieszać łyżką. Dodać olej, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy (12x25cm, dno wyłożone papierem), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 25-30 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąc z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, ostrym nożem przeciągnąć przy boku formy, żeby odkroić

Obiad gotowy
Najlepsze sernikobrownie z malinami / Cheesecake brownie with raspberries 311

serowej za pomocą widelca. Na koniec wciskamy w ciasto maliny i do pieca! Jak widzicie to ciasto jest ekstra łatwe w przygotowaniu, a efekt palce lizać Scroll down for recipe in English Najlepsze sernikobrownie z malinami (10-12 porcji) Składniki: 200 g dobrej jakości gorzkiej czekolady, posiekanej 200 g kostki do pieczenia Kasia, w temperaturze pokojowej 400 g drobno(...)wraz z wanilią i wyłóż masę na przygotowaną bazę czekoladową. Wyłóż na wierzch resztę ciasta czekoladowego i rozprowadź po wierzchu za pomocą widelca.Powciskaj w ciasto maliny i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 45-50 minut lub prawie suchego patyczka (ciasto tak czy inaczej powinno być wilgotne). Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia i podawaj posypane cukrem pudrem. Smacznego! English version

karmelowy
Ciasto wiśniowo-kawowo-alkoholowe (z advocatem) na 2 urodziny bloga 499

czym wsypujemy przesianą mąkę i kakao i mieszamy już łopatką/łyżką do połączenia składników. Masę wylewamy na blaszkę o wymiarach 25x36cm (ja wykładam papierem do pieczenia), pieczemy około 30-35 minut w 160-165 stopniach. Studzimy. Masa wiśniowa: Owoce z sokiem zagotowujemy, dodajemy cukier, alkohol i szczyptę chili, następnie wsypujemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Do gotującej masy(...)wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier, a następnie likier advocatowy. Na koniec wlewamy ciepłą, ale nie gorącą żelatynę - podczas wlewania cały czas miksujemy! Masę rozprowadzamy na cieście, a następnie na wierzch ścieramy gorzką czekoladę (można też wykorzystać gotowe posypki). Całość chłodzimy w lodówce. A teraz troszkę literatury :) 11 września mój blog obchodzi 2 urodziny

Kolorowy Przepisownik
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 220

cele się w końcu ustabilizowały. Wiem, co chcę robić i wierzę, że to się może udać. Na koniec (żeby już Was nie zanudzać wywodami, bo ja tak mogę pisać bez końca...) chcę tylko powiedzieć, że dziękuję za to, że jesteście ze mną. Te pół miliona wyświetleń, które stuknęło parę tygodni temu i pnące się w górę statystyki, pokazują(...)Ciasto jest delikatne, wilgotne i wprost rozpływa się w ustach. Ten tort z pewnością zdobędzie serca prawdziwych koneserów, którzy lubią mocne i wytrawne wręcz ciasta. Gorąco go polecam na wyjątkowe okazje. * SKŁADNIKI na klasyczną formę o średnicy 23 cm lub wysoką formę o średnicy 18 cm Ciasto: 300 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki

Food Square
Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) 222

Sernik na zimno jest chyba jednym z najbardziej popularnych letnich deserów, który nigdy się nie znudzi. Dziś w wersji dwu kolorowej różowo-białej i dwu smakowej

La grande e la piccola cuoca
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 235

   Domowe drożdżówki są najlepsze, a jeszcze gdy przygotowanie ich nie zajmuje nam wiele czasu, to już w ogóle bajka. Te są nie tylko błyskawiczne

Smaczne Zdrowe
Migdałowe ciasto z borówkami (Torta con mirtilli e mandorle) 186

Pomimo 40-stopniowych upałów za oknem zdecydowałam się na włączenie piekarnika, bo nasza ochota na domowe, ucierane ciasto z owocami do niedzielnej kawy była silniejsza niż

La grande e la piccola cuoca
Rogale marcińskie 158

odjąć do ciasta) Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn, dodać resztę składników i rozetrzeć pomiędzy palcami, pod koniec dodając 2 łyżki rozpuszczonego masła. Wyrobić ciasto, bardzo krótko - tylko do połączenia; powinno pozostać lepiące. Uformować z niego prostokąt owinąć szczelnie folią i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Schłodzone ciasto przełożyć na stolnicę(...)minut w lodówce. Proces wałkowania i składania powtarzać 3 razy, chłodząc ciasto między wałkowaniami przez 30 minut. Po  ostatnim rozwałkowaniu i złożeniu ciasto dobrze owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc. Wyjąć z lodówki na 20 minut przed robieniem rogalików. Nadzienie: 300 g białego maku 100 g masy marcepanowej

Kubki smaku
Staroświeckie ciasto z jabłkami i tymiankiem cytrynowym 236

jabłek było więcej, niż to konieczne. Ale to zupełnie nie szkodzi- w końcu to jesień, czas doherbacianych przegryzajek, ciast cynamonem i jabłkiem pachnących. I oto powstało ciasto- lekkie puszyste, bardzo aromatyczne, z wyczuwalną tymiankową nutą. To ona najbardziej charakteryzuje to ciasto, powodując że mam ochotę zaparzyć herbatę w stylu "Downton Abbey" i zasiąść przy kominku w mojej popołudniowej kreacji. Coś(...)ciemniały. Jeśli chcecie przygotować je wcześniej, skropcie je sokiem z cytryny. Na koniec dodajemy suszony tymianek, rozcierając go w rękach. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy do przygotowanej formy. Pieczemy 40-45 minut. Czas jest znacznie dłuższy niż w oryginalnym przepisie, ponieważ robiłam moje ciasto w mniejszej formie- dzięki temu wyszło grubsze, ale żeby wyrosnąć i się upiec potrzebowało więcej czasu

les mirabelles
Pizzerki ze szpinakiem, gorgonzolą i czosnkiem niedźwiedzim 197

                    Najprostszy sposób na wykorzystanie zalegających lodówkę artykułów spożywczych, na które jakoś nie ma się ani ochoty

Kuchnia Prezydentowej
CIASTO ŁABĘDZI PUCH, NA MĄCE ORKISZOWEJ 506

Wracam do was po krótkiej przerwie z ciastem "łabędzi puch". Typowo wiosenne, akurat na taką pogodę jaką mamy za oknem:) Ciasto składa się z biszkoptu, masy

Smaczne Zdrowe
Rabarbarowe ptasie mleczko 196

Delikatne, puszyste, leciutkie jak chmurka... mowa o ptasim mleczku ! A co jeśli dołożyć do tego jeszcze kwaskowy smak rabarbaru i delikatny biszkopt na spodzie? Wychodzi naprawdę

Jedzeniomania
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 195

nieszczęśliwą minę zaproponował, że w takim razie zrobimy tatuaż. Tutaj uśmiechnęłam się od ucha do ucha i powiedziałam, że mam jeden wymarzony, tylko nie mam przy sobie telefonu, ale bez problemu znajdę obrazek w internecie (tak; w końcu zorientowałam się, że robią mnie w konia). Pan westchnął, zdjął fartuch i zaprosił mnie do gabinetu, który okazał się być studiem(...)masło pokrojone na kawałki, rozetrzeć palcami.  Jogurt wymieszać z miodem, dodać do ciasta. Szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm. Wykrawać szklanką koła, układać na owocach. Pozostałe masło rozpuścić, polać nim wierzch ciastek. Posypać cukrem perłowym. Piec w 180 st. C. przez 35-40 minut. Podawać na ciepło z lodami. Smacznego! A na koniec mały bonus, ale ostrzegam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 205

J akoś ostatnio serniki królują u mnie w kuchni, jeśli chodzi o jakiekolwiek ciasta. Po niebiańskim serniku z borówką amerykańską przyszedł czas na sernik równie bogaty

vaniliowoczekoladowa