Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Jak tylko znalazłam ten przepis wiedziałam, że muszę go przetestować . Pierniczki pięknie pachną, są miękkie
Słodkie zapomnieniePrzepis na tą szybką i prostą sałatkę z ananasem, porem i kapustą pekińską mam od mojej mamy, która przyniosła go z ośrodka zdrowia.można jeść jako
Smakowy Rajtakże Ada z beszamel.pl i pisząca te słowa :) Mój przepis to pomarańczowa babka z żurawinami i pistacjami - te czerwone i zielone kuleczki widoczne w cieście po przekrojeniu skojarzyły mi się z bożonarodzeniowym klimatem. Ciasto przygotowałam z dodatkiem ricotty, dzięki czemu jest wilgotne i sprężyste. Staram się unikać cukru, dlatego zastąpiłam go ksylitolem. Według mnie w smaku nie czuć różnicy(...)zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta. Żurawinę wymieszaj z łyżką ksylitolu. Pistacje obierz z łupinek. Żurawinę i pistacje dodaj do ciasta i delikatnie przemieszaj. Formę na babkę o średnicy ok. 26 cm. posmaruj oliwą/olejem i posyp mąką. Polecam foremkę silikonową, wtedy wystarczy delikatnie posmarować ją tłuszczem. Wlej do niej ciasto i wyrównaj wierzch. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Chilli Czosnek i Oliwafigi. Ja postanowiłam dostosować panforte do własnych preferencji (i też radzę to Wam) i kandyzowane skórki zamieniłam na morele i ananasa. Jak piszę niżej, gotowe ciasto chętnie klei się do formy. Papier do pieczenia świetnie sobie tu poradzi, ale możecie również, zgodnie z tradycyjnym zwyczajem, wyłożyć dno formy waflami opłatkowymi. Zaleca się spożywanie panforte razem ze słodkim(...)się połączą. Przełóż masę do formy i starannie ją wygładź. Maczaj łyżkę w wodzie, aby masa się do niej nie kleiła. Na końcu wygładź ciasto wilgotnymi dłońmi. Wstaw do piekarnika i piecz przez 40 minut. Gdy ciasto będzie gotowe, na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Pozostaw panforte w formie do całkowitego ostygnięcia. Gdy ciasto ostygnie, wyjmij
Chilli Czosnek i Oliwa(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjne spaghetti to danie składające się z długiego makaronu i pysznego sosu z dodatkiem mięsa. Spaghetti to danie, które bardzo często gości w
Przepiski.plZapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście
Mała CukierenkaZapraszam na fantastyczny, przepyszny deser – „jabłka w szlafroczkach”. Kruche, waniliowo- maślane ciasto otula jabłka nadziane bakaliami i miodem. Jabłka w kruchym cieście
Mała CukierenkaOpis Lody kokosowe: Lody kokosowe to idealny deser na upalne dni. To idealny deser dla osób, które kochają kokos. Bowiem te lody są mocno kokosowe, z
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePizza na spodzie z cukinii to danie pyszne, lekkie, a do tego znacznie szybsze w przygotowaniu niż tradycyjna domowa pizza. Fit pizza na spodzie z cukinii
A to pestkasię nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)) Przepis na ciasto na jagodzianki pochodzi stąd. W oryginale podany jest serek naturalny homogenizowany, który zamieniłam na twaróg biały mielony - bo taki akurat miałam. Następnym razem zmienię odrobinę proporcje, bo ciasto wychodzi bardzo luźne i raczej mało słodkie (uratowała je słodka polewa no i oczywiście nadzienie(...)mąki, dodajemy sól, skórkę z cytryny i mleko z serkiem oraz wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ( ja przy użyciu miksera) ok 20 minut. Po tym czasie dodajemy rozpuszczone masło i jeszcze chwilę wyrabiamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją objętość. W tym czasie przygotowujemy jagodowe nadzienie: W rondelku podgrzewamy jagody z cukrem, aż cukier się rozpuści
Walijskie PichcenieDziś zapraszam na naprawdę wspaniały, delikatny i rozpływający się w ustach tort Rafaello w wersji z truskawkami. Ciasta o smaku pralinek Rafaello należą chyba do jednych
Healthy food explorerRazem z przedostatnim dniem września ogarnęła mnie melancholia. Rankami, już od powrotu z wakacji, we znaki daje mi się zimny, przeszywający do szpiku kości, wiatr. Dni
Pożeraczka, czyli raz adobrzekwaśną żurawiną, jak i słodką bezą lub kremem z czarnego sezamu. Biszkopt z poniższego przepisu to propozycja dla osób, które bardziej cenią sobie ciasta mokre i intensywne w smaku. Dzięki dużej ilości jajek w stosunku do składników suchych, biszkopt makowy jest mocno wilgotny i nie potrzebuje już dodatkowego nawilżania. Torcik ten piekłam w ramach podziękowań dla sąsiadki, która zawsze(...)masłem na puszystą masę. Do masy dodać miód, bułkę tartą, aromat migdałowy oraz mak. Z białek ubić pianę, dodać proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać z masą makową. Masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni. Notes Grubość jednej porcji ciasta z powyższego przepisu wynosi 3cm. Jeżeli potrzebujesz mniejszych porcji, np o grubości brzegu
SmartBake.pl