ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:76/892)

Pianka porzeczkowo czekoladowa 282

łyżki cukier biały Polski Cukier 4 łyżki mąki pszennej typ 450 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy: 250 ml śmietany kremówki 30 % 400 g serka mascarpone 200 g czekolady gorzkiej pianka porzeczkowa: 500 g porzeczki czerwonej 200 g cukier biały Polski Cukier 5 białek wielkość M 2 łyżki żelatyny 4 łyżki wody(...)zimnej dekoracja: śmietana kremówka 1 galaretką owoce leśne 20 dkg porzeczek groszki czekoladowe melisa Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję łyżkę cukru, ubijam dalej, i kolejna łyżka cukru jak poprzedni rozpuści się. Jak piana jest lśniąca a cukier rozpuszczony dodaję żółtka i już tylko łączę mikserem. Mąki przesiewam, dodaję kakao, proszek

wesoła kuchnia
Sernik cytrynowy na spodzie brownies 157

180º C, Kiedy spód się piecze przygotowujemy masę serową. MASA SEROWA CYTRYNOWA 700 g twarogu (mielonego 2 razy) 5 jajek 0,5 szklanki mleka w proszku 1 szklanka śmietanki kremówki 30% sok z 1 cytryny 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego (u mnie własnej roboty) Wszystkie składniki wrzucić do malaksera.Zmiksować do jednolitej konsystencji.Ser wyłożyć na spód brownies(...)Ciasto pieczemy w kąpieli wodnej* Wyjąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia. POLEWA CZEKOLADOWA (lustrzana glazura) 150 g cukru 50 g kakao 50 ml wody 100 ml śmietanki kremówki 30%lub 36% 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (tylko do przykrycia) i odstawić do napęcznienia. Do garnka wrzucić cukier z wodą i gotować aż cukier się rozpuści,dodać

Anielskie wypieki
Tarta biszkoptowa ze śmietaną i truskawkami 202

ostatnim biszkopcie kakaowym [przepis] dzisiaj klasyczny biszkopt z truskawkami w formie tarty. Delikatny spód, warstwa puszystej kremówki a na wierzchu świeże truskawki i galaretka. Ciasto idealne na upalne dni 😋 Składniki  na formę o średnicy 28 cm biszkopt: 3 jajka L 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3-4 łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo(...)łyżek dżemu truskawkowego albo wieloowocowego 250 ml kremówki 30/36% 1 śmietan-fix  1 galaretka truskawkowa  ok 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Galaretka: Galaretkę rozpuścić we wrzątku (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu czyli np. w 1,5 szklanki zamiast w 2). Schłodzić. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodać

Ze smakiem i z pasją
Sernik truskawkowy na zimno, bez pieczenia 197

szybki sernik bez pieczenia. Podaję składniki na tortownicę o średnicy 22-23 cm. Masa serowa: - 1,2 kg sera dwukrotnie mielonego, może być ser z wiaderka - 200 ml śmietany kremówki - 3/4 szklanki cukru pudru - 3 łyżeczki esencji waniliowej - 4 kopiaste łyżki żelatyny - 2/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo: - 1 kg truskawek, dzielimy na trzy części, pierwszą część miksujemy z serem, drugą(...)Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy warstwę biszkoptów. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej, prawie wrzącej wodzie, mieszamy do zupełnego rozpuszczenia i odstawiamy aby trochę przestygła.  2. Kremówkę ubijamy na sztywno. Pierwszą część truskawek rozdrabniamy blenderem. W dużej misce łączymy truskawki, ser, cukier puder, ubitą kremówkę i wanilię. Miksujemy do połączenia składników, dodajemy żelatynę i ponownie wszystko razem

Apetyczna babeczka
BABECZKI ZE SNICKERSAMI I TRUSKAWKAMI, MISS BABECZKI 188

dowolnie) snickersa i przykrywamy pozostałym ciastem. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego 190*C i pieczemy na termoobiegu ok.12-15 minut (do suchego patyczka) . Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia. Dodatkowo: - 250g kremówki (schłodzonej) - 250g mascarpone (schłodzonego) - 2 łyżki pudru waniliowego lub cukier waniliowy - 1-2 batoniki snickers (każdy po 58g) pokrojone na mniejsze kawałki - kilka truskawek + czekolada do dekoracji (nie trzeba) Śmietanę(...)wraz z kremówką i cukrem ubijamy na sztywno. Masa będzie dość gęsta. Dzięki połączeniu kremówki z mascarpone, masa śmietanowa nam nie spłynie. Do rękawa cukierniczego przekładamy masę śmietanową i dekorujemy przestudzone babeczki. Na każdej układamy kawałki snickersa i pokrojonych truskawek. Nasze muffiny dodatkowo polałyśmy także stopioną czekoladą. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Truskawkowy puch 355

kakao 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia warstwa truskawkowa z maślanki: 25 dkg truskawek 1/2 cytryny 3/4 szklanki maślanki 1 galaretka truskawkowa krem truskawkowy: 500 ml śmietany kremówki 30 % 20 dkg truskawek 1 łyżka cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny wierzch tortu: 400 ml śmietany kremówki 36 % 1 fix do śmietany pozostałe: 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego 1/2 galaretki truskawkowej(...)Nasączam go ponczem, smaruję dżemem, resztą kremu truskawkowego. Układam ostatni blat. Tort wstawiam do lodówki żeby się dobrze ściął. W tym czasie  prażę migdały na suchej patelni. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję fix. Zdejmuje obręcz formy, smaruje wierzch i boki śmietaną. Część zostawiam do dekoracji. Truskawki kroję na plastry. układam od środka w kwiatka.=Tort dekoruję śmietaną

wesoła kuchnia
Trifle z truskawkami i sosem Custard 198

Custard: 4 żółtka, 1/3 szklanki cukru, 200 ml kremówki, 250 ml mleka, 1 laska wanilii, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Warstwa biszkoptowa: 300 g kakaowego ciasta biszkoptowego (gotowego lub upieczonego samodzielnie), kilka łyżek ponczu (przygotowanego z herbaty i kilku kropel aromatu pomarańczowego). Warstwa truskawkowa: 400 g truskawek, 1 galaretka szybko tężejąca. Dodatkowo na wierzch: 200 ml kremówki, 1 łyżka cukru pudru(...)galaretka, sos i biszkopt. Aby warstwy nie zlewały się po nałożeniu każdej z nich należy się upewnić, czy w każdym miejscu przylega on dokładnie do ścianek naczynia. Wierzch udekorować kremówką ubitą na sztywno z cukrem pudrem. Źródło: vegazone.blox.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków 242

cukru 180-200g jasnego brązowego cukru 2 duże jajka 2 łyżki oleju 100ml maślanki lub jogurtu naturalnego Do nasączenia: około 1/2 szklanki delikatnie posłodzonej kawy Krem: 300ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g lub pasta waniliowa 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Polewa karmelowa: 200g(...)miękkich, karmelowych cukierków Werther’s Original 3 i 1/2 łyżki śmietanki kremówki 36% Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury z czarnej porzeczki lub dżemu borówki do ozdoby Ciasto: 1. Do rondelka włożyć pokrojone na kawałki masło, czekoladę, dodać kawę i wlać gorącą wodę. Podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż składniki się roztopią i połączą w jednolitą masę, zdjąć z ognia

Mała Cukierenka
Czekoladowy deser w chmurach 178

obłoki smaku. Dla wszystkich mam z okazji waszego święta ten oto deser z najserdeczniejszymi życzeniami. Mojej mamusi życzę dużo, dużo zdrowia i słońca na każdy dzień :-) 400 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru płaska 150 g deseru czekoladowego 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody biszkopt: 2 jajka 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka(...)kakao 3 łyżki cukru czekoladowe ozdoby: 50 g czekolady gorzkiej krem dekoracja: 50 g deseru czekoladowego 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny pełna melisa, fiołki Żelatynę namaczam w zimnej wodzie następnie rozpuszczam ją w mikrofalówce. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem. Jedną trzecią śmietany odkładam do miseczki. Do żelatyny ciepłej ale przestudzonej dodaję dwie łyżki śmietany

wesoła kuchnia
Tort imieninowy 169

pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Mus malinowy 225 g śmietany kremówki 375 g malin (użyłam mrożonych) 75 g cukru 10 g żelatyny w proszku 2 łyżki soku z cytryny Maliny włożyć do garnka  (nie rozmrażać) dodać cukier sok z cytryny(...)odstawić aż napęcznieje.  Podgrzewać  mieszając chwilkę aby się rozpuściła-  nie gotować  ! Połączyć z gorącym pure, wymieszać i odstawić aby przestygła, ale nie stężała. Ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać pure z malin.  Delikatnie i krótko wymieszać ze śmietaną- tylko do połączenia się - bez białych smug śmietany. Czekoladowe ganache do posmarowania tortu. 250 ml śmietany

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort pomarańczowo-czekoladowy z kajmakiem i konfiturą morelową 120

szklanki mąki pszennej + 2 łyżki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej + 1 łyżka, 1 szklanka cukru pudru, 6 jajek, 1 łyżeczka esencji waniliowej masa pomarańczowa: 200g serka mascarpone, 2 łyżki śmietanki kremówki, 1 łyżeczka olejku pomarańczowego, 2 łyżki soku z pomarańczy, skórka otarta z połowy pomarańczy, 4 łyżki masy kajmakowej masa czekoladowa : 150g serka mascarpone, 4 łyżki śmietanki kremówki, 4 łyżki masy(...)zmiksować. Schłodzić w lodówce. masa czekoladowa: serek zmiksować z kajmakiem i śmietanką, dodać kakao i ponownie krótko zmiksować. (!) jeśli masa będzie zbyt gęsta, można delikatnie próbować rozrzedzić ją śmietanką kremówką, dodając ją z wyczuciem i sprawdzając stan masy. Schłodzić w lodówce. Tort: dolny blat naponczować i posmarować konfiturą morelową, wyłożyć masę czekoladową, przykryć drugim naponczowanym blatem. Ponownie posmarować konfiturą. Wyłożyć

Raj dla Podniebienia
Tort tęczowy z masą twarożkową 156

jeśli pieczecie dla dorosłych możecie pokusić się o dodanie odrobiny alkoholu - np. likieru kokosowego lub rumu. Krem twarożkowy: 1 kg twarogu dobrej jakości np. Mój Ulubiony 990 ml śmietany kremówki (30-36%) 6 łyżek + 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii ok. 1 kg brzoskwiń w syropie (waga po odlaniu płynu) Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Do miski przekładamy(...)twaróg i ziarenka z laski wanilii oraz 6 łyżek cukru pudru. Wszystko miskujemy do gładkości. W drugiej misce umieszczamy śmietanę kremówkę i 2 łyżki cukru pudru - ubijamy na sztywno. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Następnie bierzemy się za łączenie obu mas - ubitą śmietanę dodajemy w 2 turach do twarożku. Całość dzielimy na 2/3, do których dodajemy brzoskwinie i 1/3, którą odstawiamy

Cooking Monster
Ciasto Delicja 1362

ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa brzoskwiniowa : 1 duża puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe Warstwa czekoladowa : 120 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki gorącej wody lub 2 śmietan-fixy Polewa czekoladowa : 70 ml śmietanki kremówki 30% 70 g mlecznej czekolady Białka(...)wkładamy połamaną na kawałki czekoladę – rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mieszamy dopiero na samym końcu, gdy zauważymy, że czekolada od spodu zaczynia się roztapiać. Odkładamy do lekkiego przestygnięcia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder oraz śmietan-fixy (lub rozpuszczoną żelatynę). Następnie wlewamy roztopioną, lekko przestudzoną czekoladę i delikatnie mieszając łączymy ją z ubitą śmietaną. Powstałą masę

Smaki Na Talerzu
Kostka kakaowo-kawowa z pianką czekoladową i śliwkami kalifornijskimi. 125

zabiorę. To ciasto chciałam Wam polecić bo naprawdę warto je upiec :)jest łatwe i szybkie w przygotowaniu a szybko znika z talerzyków :) Biszkopt kakaowo-kawowy do tego pianka z kremówki, serka mascarpone i czekolady, śliwki, myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Biszkopt kakaowo-kawowy: 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 5 jajek(...)szklanki cukru 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka przegotowanej wody  Masa : 500 ml śmietany kremówki 30 % łaciatej 2 łyżki cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy 250 g serka mascarpone 250 g czekolady mlecznej Milka 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody około 10 śliwek kalifornijskich Helio   blaszka o wymiarach : 38/26 Jajka ubijamy

Sama słodycz i szczypta chili
Brownie z solonym karmelem 245

pszennej łyżeczka soli solony karmel: 180 g cukru 1 łyżka miodu 50 ml wody 50 g masła 45 ml śmietany kremowki 36% gruboziarnista sól ganache czekoladowy: 3/4 szklanki śmietany kremówki 36% 170 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania : Mąkę wymieszać z solą, następnie przesiać i odłożyć. Masło umieścić w garnuszku, podgrzać, wyłączyć palnik i dodać czekoladę, wymieszać do otrzymania gładkiego sosu(...)grubym dnem umieścić cukier, miód i wodę. Zagotować, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Gotować aż karmel będzie bursztynowo – złoty a następnie zdjąć z palnika. Dodać masło i śmietanę kremówkę, wymieszać do rozpuszczenia. Wrócić na palnik i pogotować na małej mocy palnika, okoły minuty, mieszając. Dodać około ½ łyżeczki grubo mielonej soli. Wystudzić. Zgęstniałą masę wyłożyć na brownie. Czekoladowy ganache: Do małego

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania