ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:80/892)

PIJANA W-Z Z LUSTRZANĄ POLEWĄ 228

łyżki proszek do pieczenia 2 łyżeczki olej 1 łyżka Poncz: woda przegotowana 1/2 szkl.  koktajl alkoholowy 18% o smaku kawy lub likier 3 łyżki  Krem: śmietana kremówka 36% 400 g.  cukier puder 1 łyżka koktajl alkoholowy 18% o smaku kawy lub likier 3 łyżki  żelatyna 2 łyżeczki  woda zimna, tylko do pokrycia żelatyny(...)łyżek  Polewa lustrzana: cukier puder 120 g.  woda 80 ml.  kakao prawdziwe 50 g.  śmietana kremówka 36 % 100 ml.  żelatyna 1 i 1/2 łyżeczki +  woda do jej pokrycia ok. 3-4 łyżki  Dodatkowo: dżem malinowy 5-6 łyżek  METODA: Ciasto: W mikserze ucieramy jaja z cukrem na najwyższych obrotach

Kuchnia Paulettes
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 474

masę ciasteczkową. Ugniatamy ją dokładnie np. dnem szklanki. Foremkę wraz ze spodem wstawiamy do lodówki. Masa malinowa: – 750 g jogurtu greckiego w temperaturze pokojowej – 200 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% – można ewentualnie zrezygnować – 80 g cukru pudru – 400 g malin (waga po rozmrożeniu) – 4 łyżki żelatyny – 0,5 szklanki gorącej wody Żelatynę(...)zalać gorącą wodą i zostawić do napęcznienia. Maliny zmiksować lub rozgnieść widelcem (ja swoje rozgniotłam, zachowując niektóre w większych kawałkach) i połączyć z jogurtem greckim i cukrem pudrem. Kremówkę ubić i wmieszać ją do masy delikatnie szpatułką. Żelatynę delikatnie podgrzewamy, żeby się rozpuściła i dodajemy do masy, energicznie ją mieszając. Przelewamy masę na spód i wkładamy foremkę do lodówki

Relaxtime
Kinder Country z ganache, na dużą blaszkę. 187

Podaję przepis na większą blaszkę - tę typową 27x35 (około). Składniki: herbatniki na dwie warstwy - około 300 g 200 g dobrej mlecznej czekolady 300 g białej czekolady 1 litr śmietany kremówki 500 g serka mascarpone dwie łyżki miodu zboża preparowane - 70 g żelatyna 4 łyżeczki Wykonanie: Na spodzie blaszki układamy pierwszą warstwę herbatników.  Żelatynę przygotowujemy według opisu na opakowaniu(...)proporcji 4 łyżeczki na 70-80 ml. Białą czekoladę łamiemy na kawałeczki, wkładamy do metalowej miseczki i stawiamy nad parą by się rozpuściła.  800 ml kremówki ubijamy na sztywno i dodajemy do niej stopniowo rozpuszczoną czekoladę ciągle miksując. Następnie wkręcamy do śmietany, także stopniowo serki mascarpone. A na koniec dodajemy żelatynę wlewając ją cienkim strumieniem. Pierwsza masa jest gotowa

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto Kinder Country 404

Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby wykonać ten przysmak:) 5 godzin 1 blaszka składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 250 g herbatników 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy z miodem wykonanie: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 200 ml śmietany kremówki ubić. Dodać mascarpone(...)wystudzoną czekoladę. Wsypać 3 szklanki prażonej pszenicy i pomieszać łyżką. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostała kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną czekoladę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na nim herbatniki obok siebie. Nałożyć na nie masę białą, przykryć ponownie herbatnikami. Wylać masę z mleczną czekolada i udekorować prażoną pszenicą. Ciasto schłodzić w lodówce

Ania i Marcin gotują
Mus kawowy z bezowymi duchami 269

prostu obłędny. Konsumowanie tego upiornego deseru jest tak samo przyjemne jak jego przygotowywanie : ) To co moi Drodzy? Trick or treat? Mus kawowy z bezowymi duchami: 250 ml śmietanki kremówki 30% 200 g mrożonych wiśni 100 g białej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka soku(...)cytryny 1 białko dużego jajka 1/3 szklanki wody odrobina rozpuszczonej, gorzkiej czekolady szczypta soli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 ml śmietanki kremówki 30% 200 g mrożonych wiśni 100 g białej czekolady 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 białko

Poezja smaku
Ciasto kinder Country bez pieczenia 167

lepszej recenzji pisać nie muszę... a!! to nie tylko moje zdanie :) Koniecznie spróbujcie! Składniki (mała blaszka 20x20 lub 20x25 lub tortownica 22-24 cm): Masa jasna: 200 ml śmietanki kremówki 30-36% śmietan-fix (opcjonalnie) 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady (2x100g) 3 szklanki płatków typu Kangus/orkiszu ekspandowanego/ryżu preparowanego Masa ciemna: 200 ml śmietanki kremówki 30-36% śmietan(...)szklanka płatków typu Kangus/orkiszu ekspandowanego/ryżu preparowanego do posypania Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić białą czekoladę, najlepiej zrobic to w mikrofalówce, należy jednak uważać by jej nie przypalić. Kremówkę ubić, jeśli boimy się "przebić" śmietankę możemy doddać śmietan-fix, by ta szybciej się ubiła. Następnie dodać mascarpone, rożpuszczoną białą czekoladę, a na końcu płatki. Wymieszać.  Masa ciemna: Czekolady rozpuścić. Śmietankę

Malinowo w kuchni
Malinowa chmurka 1106

cukrem, c iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa:  1/2 l śmietany kremówki  2 fixy do śmietany kremówki  2 serki mascarpone, ew. bieluch 4 łyżki cukru pudru  1/2 kg świeżych lub mrożonych malin  2 galaretki malinowe  Dwie galaretki malinowe(...)rozpuścić w 1/2 litra wody i zalać 1/2 kg świeżych lub mrożonych malin.  Śmietanę kremówkę ubijać 2 minuty , a następnie dodać fixy , cukier puder i ubić wszystko na sztywno , dodać serki i wymieszać delikatnie ręcznie.  Na upieczone ciasto rozłożyć tężejącą galaretkę , następnie krem i przykryć drugim ciastem.  Smacznego

Aromatyczne Podróże
Jesienna kawa z karmelem jabłkowym 143

porcje. Jesienna kawa z karmelem jabłkowym: 1 szklanka naturalnego soku tłoczonego z jabłek (250 ml) 1 łyżka kajmaku / dulce de leche 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu ok. 100 ml śmietanki kremówki 30% (do ubicia) 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka opcjonalnie: mleko do kawy opcjonalnie: laska cynamonu do mieszania kawy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka naturalnego soku(...)tłoczonego z jabłek (250 ml) 1 łyżka kajmaku / dulce de leche 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu ok. 100 ml śmietanki kremówki 30% (do ubicia) 4 łyżeczki kawy zbożowej Inka opcjonalnie: mleko do kawy opcjonalnie: laska cynamonu do mieszania kawy'; document.write(" "); Karmel jabłkowy: Do rondelka wlewamy szklankę soku z jabłek. Dodajemy kajmak i cynamon. Mieszamy. Zagotowujemy i pozwalamy się im gotować przez

Poezja smaku
Cynamonowe frytki z jabłek, kruche pierogi z bananem i nutellą, tort „zupa” 169

łyżka octu winnego 50g kakao bez cukru 250g miękkiego masła 240g cukru pudru 6 jajek 350ml mleka 1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego Krem czekoladowy: 150g gorzkiej czekolady 100g śmietanki kremówki 36% Nadzienie: 100g śmietanki kremówki 36% 100g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 80g owoców jagodowych (maliny, jagody, pokrojone truskawki) Dodatkowo: 1-2 łyżki konfitury morelowej lub dżemu(...)gotować!!). Zdjąć z ognia i odstawić na około 10-15 minut do przestygnięcia (ma być ciepła, ale nie gorąca). 11. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. 12. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, wlać białą czekoladę i krótko wymieszać. Dodać ciepłą żelatynę, wymieszać. Dodać owoce. 13. W środek ciasta włożyć nadzienie, wyrównać i przykryć odciętym ciastem (kawałkiem ciasta, żeby przykryć

Mała Cukierenka
Tort kokosowy 212

mąki tortowej - 1 szklanka drobnego cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki octu - 3 łyżki oleju - cukier waniliowy - aromat (według uznania) Krem kokosowy: - 600ml mocno schłodzonej śmietany kremówki - 500g serka mascarpone - śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (puszka 400ml) - 300g białej czekolady - 200g wiórków kokosowych Dodatkowo: - woda kokosowa do nasączenia biszkoptu - niskocukrowy dżem z czarnej porzeczki - płatki migdałowe(...)piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Wiórki mielimy w blenderze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do wystygnięcia. Ubijamy śmietankę kremówkę. Z mleka kokosowego odlewamy płyn, a śmietankę dodajemy do ubijanej kremówki. Ubijając już na niższych obrotach dodajemy serki mascarpone i na końcu – wystudzoną, ale nadal płynną białą czekoladę. Jak tylko

mojewypiekiinietylko
Torcik bezowy z figami 107

bezików. Oczywiście z bitą śmietaną i owocami. Proponuję figi, bo teraz są najpyszniejsze. Smacznego!  Składniki : * 5 białek * 300g cukru  * szczypta soli * sok z cytryny  * 200ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * owoce do dekoracji   Przygotowanie : Białka ubijać na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodawać cukier po troszkę. Pod koniec ubijania wlać łyżkę soku z cytryny(...)Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać małe bezy na papierze do pieczenia. Piec bezy a właściwie suszyć około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni. Wystudzić. Kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Ułożyć bezy na spodzie patery tworząc okrąg, wyłożyć połowę kremu, przykryć drugą połową kremówki. Ciasto udekorować owocami. Podawać od razu

Magiczne Życie Marty
DROBIOWA ZUPA KREM 239

Kremowa zupa,ugotowana na bazie piersi kurzych,zaprawiona kremówką ,co nadało zupie jej delikatnego smaku.Można ją podawać dla najbardziej wymagających gości.   1/2 kg.piersi 1.5 litra wody 1 pęczek włoszczyzny 1/2 śmietany kremówki 1 łyżka mąki 1 żółtko 1 łyżeczka masła sól biały pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Z mięsa i włoszczyzny oraz wody gotujemy rosół odlewamy szklankę na później.Mięso zmielić wraz(...)skórką.Połączyć mięso z rosołem,mąkę wymieszać z 1 szkl.chłodnego rosołu,dodać do zupy,zagotować.Żółtko rozmącić ze śmietaną kremówką,wlać do zupy,nie gotować!!!.Doprawić.Dodać łyżeczkę masła

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kinder country batonik bez pieczenia 232

słodki. Przepis pochodzi z internetu i bierze udział w akcji  Ciasto na niedzielę . Wspólnie ze mną ciasto przygotowały:  Szóste niebo ,  Angelika  i .... Składniki: 400 ml kremówki 250 g mascarpone 250 g herbatników 2 czekolady białe 2 czekolady mleczne 4 szklanki płatków Nestle Kangus Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywno(...)papierem do pieczenia i herbatnikami. Białą masę przełożyć na herbatniki, wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Wstawić do lodówki. Mleczne czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. Pozostałe 200 ml kremówki ubić i dodać do ostudzonej czekolady, wymieszać, aż składniki się połączą. Masę przełożyć na drugą warstwę herbatników, posypać pozostałymi płatkami. Schłodzić w lodówce

Ewusiowe Smaki
MALINOWA CHMURKA 221

Lekki biszkopt, puszysta masa z kremówki i mascarpone i ...dużo malin! Nie może być inaczej- jest przepysznie. Składniki: 2 jajka 25 g cukru 25 g mąki tortowej Szymanowskiej 8 g cukru waniliowego 2 g proszku do pieczenia pół łyżeczki octu 1,5 łyżki oleju Olej polski nasączenie: sok z 1 cytryny 10 g cukru dodatkowo: 1 kg malin(...)serka mascarpone 330 ml kremówki cukier puder 2 łyżeczki żelatyny 2 czerwone galaretki Wykonanie: biszkopt: *Białka ubić na sztywno, dodać cukry, następnie dodawać po trochu żółtka wymieszane z łyżeczką octu, ciągle miksując.Dodać olej. Dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy 26 cm, piec ok 15 minut. Ostudzić.Nasączyć. *Na biszkopt wyłożyć połowę malin.  *kremówkę ubić na sztywno

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania