ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:89/892)

Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 161

voila :)   Dla kogo: dla posiadających kruche korpusy babeczkowe dla szukających pomysłu na prosty krem do babeczek dla lubiących kremy z mascarpone Składniki: 250g mascarpone 250-300g śmietany kremówki (30 lub 36%) cukier puder - wg uznania - kilka łyżek Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania cukier puder. Na sam koniec dodać mascarpone i bardzo szybko zmiksować - krótko(...)Gotowym kremem napełnić babeczki. Rada - krem po zrobieniu dobrze jest schłodzić w lodówce - wtedy będzie sztywniejszy.  Jeśli chcesz by krem był jeszcze twardszy użyj mniej kremówki. Jeśli natomiast ma być rzadszy użyj więcej kremówki

Mania Wypiekania
Ciasto "Pochmurne niebo" 536

Masło ucierać i dodawać po łyżce budyń. Utrzeć na gładką konsystencję. Schłodzić. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Odstawić na chwilę żeby napęczniała. 200 ml dobrze schłodzonej śmietany kremówki ubić na sztywno. 50 ml zostawić do zahartowania żelatyny. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej (uważać żeby się nie zagotowała!). Dolać 50 ml kremówki, wymieszać i od razu dodać(...)biszkopty z migdałami, tak aby drugi biszkopt był położony migdałami do dołu. Włożyć do lodówki.   Przygotować drugi krem.   Krem z bitej śmietany 500 ml śmietany kremówki 36% niebieska galaretka + 2 galaretki niebieskie rozpuszczone w 800 ml gorącej, przegotowanej wody.     Galaretkę rozpuścić w 100 ml gorącej, przegotowanej wody. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i cienkim strumieniem

Maślane ciasteczko
Orzechowiec z szyszką 215

smaków. Bez pieczenia, w kilka minut można przygotować pyszny deser, który zadowoli najbardziej wybredne gusta. Nam smakował bardzo!  Składniki: (na małą keksówkę) duże opakowanie kakaowych herbatników KREM: 300ml kremówki 2 śmietan-fixy 200g mielonych orzechów laskowych (bardzo drobno mielonych, na mąkę) 3 łyżki cukru pudru 250g mascarpone (u mnie od Mlekomy) SZYSZKA: 3/4 puszki kajmaku orzechowego ryż preparowany (tyle(...)żeby osiągnąć dość zwartą konsystencję) Przygotowanie: Keksówkę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć pierwszą warstwę herbatników.  KREM: Kremówkę ubić, pod koniec dodając cukier puder i śmietan - fixy. Następnie połączyć mascarpone z orzechami, dodać do ubitej kremówki. SZYSZKA: Ryż preparowany wymieszać z kajmakiem. Konsystencja ma być gęsta, ale do rozsmarowania. Na warstwę herbatników wyłożyć 1/2 kremu, przykryć drugą warstwą herbatników

Cakes By Kejt
Ciasto czekoladowe z musem śliwkowo-migdałowym 206

gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej Mus śliwkowo-migdałowy: 700 g śliwek (dojrzałych!) 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki migdałów w płatkach 500 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki żelatyny 1/2 łyżeczki cynamonu Polewa czekoladowa: 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 100 g śmietany kremówki 30 % 1/4 szklanki ciemnego kakao 2 łyżki likieru amaretto 1 łyżeczka żelatyny(...)Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, zmiksować lub utrzeć w moździerzu (mają mieć konsystencję bułki tartej) i dodać do zmiksowanych śliwek. Dokładnie wymieszać. Do rondelka wlać 100 g śmietany kremówki i wsypać żelatynę. Gdy napęcznieje, podgrzewać, do momentu rozpuszczenia żelatyny (nie zagotować!). Do ciepłej żelatyny dodać mus śliwkowy i wymieszać. Pozostałą śmietanę ubić i delikatnie wymieszać z przygotowanym musem. Przełożyć

Oryginalny smak
Gnocchi z marynowanymi karczochami, pomidorkami i zielonym groszkiem 194

gnocchi rozpływające się w ustach z dodatkiem zielonego groszku, marynowanych karczochów , pomidorków i dojrzewającej szynki! Rany jakie to było pyszne! My dla jeszcze większej dekadencji dodaliśmy do sosu śmietany kremówki, comfort food w najlepszej odsłonie! Musicie spróbować! Składniki: ok. 600 g ziemniaków, 1 żółtko, 6 łyżek mąki, sól 200 g zielonego groszku - u nas mrożony, olej z marynowanych karczochów(...)cebula, 1 łyżka suszonych pomidorów, 2 drobniej pokrojone marynowane karczochy , garść pomidorków koktajlowych, 250 ml bulionu warzywnego, kilka plasterków szynki typu parmeńska, parmezan, świeża bazylia, sól, pieprz dodatkowo : śmietanka kremówka, ew. szpinak, cukinia, mięta, czosnek czy bazyliowe pesto Ziemniaki oczyścić pod bieżącą wodą i włożyć w łupinkach do garnka - ugotować. Jeszcze mocno ciepłe ugotowane ziemniaki obrać ze skórki i przecisnąć

Plate of Joy
Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową 195

szybkie w przygotowaniu ciasto, którego smak z pewnością urzeknie niejednego domownika - idealny deser na letnie dni.   Do borówek idealnie pasuje lekka, aksamitna masa budyniowa na bazie śmietanki kremówki tworząc przepyszny, orzeźwiający wypiek.  Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego) 1/3 szklanki cukru żółtko 1-2 łyżki(...)śmietany cukier waniliowy szczypta soli masa: 500 ml mleka budyń waniliowy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy 300 ml śmietanki kremówki 30% (mocno schłodzonej) ok. 400 g borówek amerykańskich dowolna galaretka (opcjonalnie) cukier puder do oprószenia Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową- Sposób przygotowania: Ciasto: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko

Słodka Strona
Ciasto Szyszkowiec. 409

dziś nie będzie szyszki a ciasto z ryżem preparowanym, podobne w smaku do wspomnianych szyszek. Dlatego też nadałam mu taką nazwę. Jest to propozycja bardziej już jesienna, na kremówce. Zresztą szyszki też w lesie zbiera się jesienią, jakoś tak pasuje mi to ciacho do tej pory roku.  Lubicie jesień? Ja jesieni doczekać się już nie mogę, kocham spadające liście(...)Przepis własny. Składniki: Biszkopt: 4 jaja 3/4 szklanki drobnego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Składniki na "górę" ciasta: 100 g ryżu preparowanego 1 litr kremówki ( można kupić też niemiecką śmietankę do ubijania, jest pewniejsza ale słodka,  więc już nie dosładzamy, występuje pod wieloma nazwami), 1 łyżka naturalnego kakao 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w pół szklanki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Torcik na zimno z borówkami amerykańskimi i porzeczkami czerwonymi. 179

pokuszę Was moim ciastem :-). Torcik jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, poza czasem oczekiwania na zastygnięcie. Skład masy serowej jest trochę nietypowy, bo zawiera naturalny serek homogenizowany, śmietanę kremówkę i maślankę naturalną. Na masę serową wylałam galaretkę o smaku owoców leśnych. Deser jest lekki, nie za słodki, delikatnie kwaśny za sprawą borówek amerykańskich i czerwonych porzeczek, idealny na piękne(...)TORCIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI I PORZECZKAMI CZERWONYMI.           Składniki: około 100 g biszkoptów okrągłych 400 g serka naturalnego homogenizowanego 200 g śmietany kremówki 30% 350 ml maślanki naturalnej 100 g cukru 1 łyżka  domowego cukru waniliowego 200 g borówek amerykańskich 100 g porzeczek czerwonych 5 czubatych łyżeczek żelatyny 100 ml gorącej wody

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Tarta z agrestem i bezą 249

szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wierzch tarty: 300 g – 400 g agrestu 2 jajka + 3 białka 200 ml śmietanki kremówki 30% (3/4 szklanki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1 szklanka cukru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='150 g zimnego masła (3/4 kostki(...)szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g - 400 g agrestu 2 jajka + 3 białka 200 ml śmietanki kremówki 30% (3/4 szklanki) 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1 szklanka cukru'; document.write(" "); Z wszystkich składników na spód zagniatamy jednolite ciasto (najlepiej pulsacyjnie wymieszać je w malakserze, a następnie bardzo

Poezja smaku
Ciasto czekoladowe z kremem 266

papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 170 st. C. Odstawiamy do wystudzenia Masa czekoladowa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 250 ml. śmietany kremówki Śmietanę wlewamy do garnka, czekoladę łamiemy i wrzucamy do śmietany. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając do czasu aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia ( mieszamy(...)jakiś czas, żeby czekolada nie stężała). Kiedy masa czekoladowa będzie zimna ubijamy ją do momentu aż stanie się "sztywna". Dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki cukier puder ( ok 1-2 łyżki) wiórki czekoladowe Ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Na pierwszy wykładamy masę czekoladową, przykrywamy drugim blatem. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder do smaku. Rozsmarowujemy ją na cieście

Słodka Kraina Wypieków
Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady 180

temperaturze pokojowej – 1/2 łyżeczki soli – 2 łyżki cukru pudru – 1 żółtko – 175 g mąki pszennej na krem: – 250 g serka mascarpone – 1/2 szkl. kremówki 36% (nie zamieniać na 30%) – 4 łyżki likieru z białej czekolady – 200 g białej czekolady dodatkowo: – 200-300 ml śmietany kremówki (znów lepiej 36%) – 2 łyżki(...)ułatwia transport – można wyjąć całą tartę dopiero po dowiezieniu jej na miejsce – formę postawić np. na słoik i lekko pociągnąć obręcz w dół). Krem: Ser mascarpone i kremówka muszą być bardzo dobrze schłodzone. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać porcjami mascarpone i mieszać szpatułką (nie miksować!). Następnie dodać

Pociąg Do Kuchni
Ciasto Wuzetka 118

piany. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy. Piec w 170 stopniach przez 40 minut do suchego patyczka. Ostudzone przekroić na pół. Krem: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 200 ml śmietany kremówki 30% 400 ml creme fraiche (zastąpiłam śmietaną 18%) 400 ml gęstej śmietany 18% 9 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny 3 łyżki letniej wody Żelatynę wsypać do małego rondelka, zalać(...)małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować!). Odstawić, żeby trochę przestygła. Kwaśną śmietanę i creme fraiche wymieszać. Ponieważ używałam tylko śmietany 18% to po prostu połączyłam 2 opakowania. Śmietanę kremówkę 30% ubić z cukrem pudrem. Połączyć ze śmietaną 18%. 2 łyżki masy śmietanowej dodać do żelatyny, wymieszać. Następnie przelać żelatynę do masy śmietanowej. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki, żeby zgęstniała

Moja Galeria Smaku
Czekoladowy deser ryżowy z wiśniami 114

Czekoladowy deser ryżowy z gorącym sosem wiśniowym i kremówką. Prawdziwa rozpusta i bomba kaloryczna ;) Idealny na grudniowy, zimny wieczór. Składniki na 2-3 porcje: 100 g ryżu 500 ml mleka 25 g kakao 50 g gorzkiej czekolady słoik wiśni (mój miał 570 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100-150 g śmietany(...)wymieszać 5 łyżek soku z cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Pozostały sok zagotować, dodać sok z mąką ziemniaczaną. Ciągle mieszając gotować przez minutę. Dodać wiśnie. Odstawić z ognia. 3. Kremówkę ubić. 4. Na talerz nałożyć czekoladowy ryż, polać sosem z wiśniami, dodać kremówkę. Smacznego. Przepis pochodzi z magazynu "To jest PYSZNE

Moja Galeria Smaku
Lody z pieczonych truskawek 133

Według prognoz najbliższe dni mają być upalne :) w ramach orzeźwienia proponuję Wam lody truskawkowe podpatrzone na Moich Wypiekach. Powstają z połączenia kremówki z truskawkami pieczonymi z octem balsamicznym. Jego dodatek wydobywa i podbija smak truskawek.  Składniki na tortownicę 21 cm lub keksówkę: z przepisu Doroty 700 g truskawek 500 ml śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru brązowego 2 łyżki(...)pół. Ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, wymieszać z octem balsamicznym i cukrem brązowym. Piec 40 min w 170 stopniach. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Zmiksować na puree. Schłodzić w lodówce. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Delikatnie wymieszać z truskawkami. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, wylać masę, przykryć folią spożywczą. Włożyć do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc. Najlepsze są po kilku

Moja Galeria Smaku
Biały czekoladowy mus z malinami 331

desery czekoladowe. Podaje składniki na połowę porcji i nieco zmniejszyłyśmy z mamą ilość białka.   Składniki : 1 tabliczka białej czekolady 2 żółtka 1 białko 1 szklanka zimnej kremówki 36 % 0,5 łyżeczki soku z cytryny  0,5 łyżki wrzącej wody   Przygotowanie:   Żółtka ubijamy. Czekoladę roztapiamy w mikrofali, lub kąpieli wodnej i stopniowo dodajemy(...)ubijając. Na sam koniec ubijania dodajemy pół łyżki wrzącej wody, po czym odstawiamy masę na chwilę żeby przestygła. Białko ubijamy na sztywną pianę. To samo robimy ze śmietaną kremówką. Masę czekoladową łączymy z sokiem z cytryny, delikatnie mieszamy ze śmietaną kremówką, a na końcu dodajemy pianę  z białka.  Mus przekładamy do czekoladowych pucharków lub szklanych pucharków. Zdobimy

Lili w kuchni

Proponowane wyszukiwania