Kremówka papieska- przepis krok po kroku

Kremówka papieska- przepis krok po kroku

Kremówka papieska- przepis krok po kroku

Przepis na : deser

Kremówka papieska lub nazywana po prostu kremówką wiedeńską- napoleonką jest jednym z moich ulubionych ciast. Od dawna chodził za mną ten przepis- ale przyznam szczerze ze względu na pracochłonność jaką zajmuje jego przygotowanie, przekładałam to w czasie. W końcu się udało :) wyszedł po prostu pyszny! Składniki na ciasto francuskie: ¼ kg masła ¼ kg mąki 1 żółtko szczypta soli ½ szklanki wody Składniki na bitą śmietanę: ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy Składniki na krem waniliow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, bita śmietana, ciastka kremówki, krem, ciasto francuskie, jajko, ciasto z masa, ciasta z masa, deser, desery, pyszne ciasto, puszyste ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.