ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:86/892)

Semifreddo z migdałami i nugatem z pistacjami 158

pistacjami, bezikami i kawałkami czekolady. Smakuje obłędnie. Dzięki semifreddo można zakochać się we włoskich smakach. Składniki: 4 żółtka 4 białka 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli 500g kremówki 36% 100g małych bezików 80g gorzkiej czekolady 50 g całych migdałów 50g migdałów w płatkach 160g nugatu z kawałkami pistacji z tygodnia włoskiego w Lidlu   Płatki migdałów prażymy na patelni(...)nugat i czekoladę kroimy na kawałki. Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na gęsty kogel-mogel. Kremówkę ubijamy na sztywną bitą śmietanę.  W dużej misce mieszamy ubite żółtka z białkami i kremówką, dodajemy prażone migdały, nugat, całe migdały, czekoladę i beziki. Delikatnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (chyba, że używamy silikonowej

Gotowanie i blogowanie
Rafaello 262

zrobić bo będziecie żałować. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka kokosowa: 0,5 l kremówki 30% 200 g czekolady białej 1 puszka mleczka kokosowego bio   Ale-raj * 5 łyżeczek żelatyny 1/4 szkl gorącej wody kokos cukierki rafaello  Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno(...)Masę przelać do formy 24*24 cm na dnie wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i piec w 180 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu ostudzić. Pianka kokosowa: Dzień wcześniej kremówkę podgrzać ale nie gotować. Zdjąć z ognia dodać połamane czekolady i dokładnie rozmieszać. Przykryć, przestudzić i zimne włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Zimną kremówkę ubijać na najwyższych obrotach

Ala piecze i gotuje
Makaron Spaghetti w Sosie Serowo - Śmietanowym z Szynką Parmeńską i Orzeszkami Pinii 177

szczypiorku ser gorgonzola (90 g do sosu i 110 g pokrojony w kostkę - no co, lubię ser, ale można dodać mniej niż 110 g lub pominąć) 3 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka masła ok. 20 g orzeszków piniowych (zrumienionych na suchej patelni) ze 2 ząbki czosnku Wykonanie: Jak ja to zrobiłam? Czosnek pokroiłam w cienkie plasterki, szynkę w grube paski(...)już trzecim palniku (najmniejszym) postawiłam rondelek, do którego włożyłam masło, które rozpuściłam, następnie włożyłam do masła 90 g gorgonzoli i rozpuszczałam na bardzo małym ogniu, mieszając, na końcu wlałam kremówkę. Sos doprowadziłam do wrzenia i zestawiłam z palnika. Wracamy do patelni. W tym momencie makaron się ugotował, a szynka zrumieniła. Makaron odcedziłam (mama mnie uczyła, żeby do sosu makaronu

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 145

cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ (WSZYSTKIE SCHŁODZONE) 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce SKŁADNIKI NA NASĄCZENIE: 130 ml likieru kawowego lub mocnej kawy 50 ml wody SKŁADNIKI(...)wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Robić to powoli i starannie, by wyciąć równe kawałki. PRZYGOTOWANIE KREMU ŚMIETANKOWEGO Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając

Calzonella.com
Sernik jagodowy z polewą jagodową 214

wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę, docisnąć. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: 700 g twarogu 3 jajka 2/3 szklanki cukru 1/3 szklanki kremówki 2-3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 1 budyń waniliowy 350 g jagód Twaróg, jajka, cukier, obie śmietany i budyń dokładnie zmiksować, tylko do połączenia składników. Spód wyjąć z lodówki, wyłożyć(...)jagody, zalać masą serową. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60-70 minut. Polewa jagodowa: 100 g gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżki kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 150 g jagód Jagody zmiksować blenderem, przetrzeć przez sito (opcjonalnie). Kwaśną śmietanę wymieszać z kremówką, dodać cukier puder i dokładnie połączyć. Dodać zmiksowane jagody i wymieszać. Sernik wyjąć z piekarnika, polewę

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto adwokatowe 257

Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 250 ml wody 1i1/4 szkl cukru 4 łyżki kakao 2 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek proszku do pieczenia 4 jajka Krem adwokatowy: 250 ml kremówki 30% 125 g mascarpone 200 ml adwokatu 2 łyżki żelatyny ale-raj Bita śmietana: 400 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl wody Polewa adwokatowa(...)eście i przykryć drugim ciastem. Odło ż yć na godzinę w chłodne miejsce do stężenia.   B ita śmietana:  Żelatynę ro zp uści ć w ciepłej wodzie. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. W lewać powoli letnią żelatyn ę i krótko miksować. Bitą ś mietanę rozsmarować na cieście. Polewa adwokatowa: Żelatynę wsypać do adwokatu, podgrzać do rozpuszczenia

Ala piecze i gotuje
Ciasto czekoladowe z burakami (Buraczek) 190

jogurtu greckiego 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżka białego octu winnego lub jabłkowego polewa: 150 g czekolady deserowej polewa: 100 ml śmietany kremówki 30% opcjonalnie: posypka do ciast listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g ugotowanych buraków (ok. 3 średnie sztuki - ja kupiłam już ugotowane) 3 szklanki mąki pszennej(...)jogurtu greckiego 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżka białego octu winnego lub jabłkowego polewa: 150 g czekolady deserowej polewa: 100 ml śmietany kremówki 30% opcjonalnie: posypka do ciast'; document.write(" "); Ugotowane i obrane buraki kroimy na mniejsze części. Dolewamy do nich olej rzepakowy i miksujemy blenderem ręcznym, aż otrzymamy jednolitą masę. Dodajemy po jednym jajku

Poezja smaku
Metrowiec 171

szklanki cukru  2 łyżki mąki pszennej  2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 żółtka kostka masła 82% Polewa: 2 czekolady gorzkie każda po 100 g  200 g kremówki Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie stopniowo na zmianę dodawać wodę i olej. Do masy żółtkowej dodać mąkę pszenną przesianą z proszkiem(...)smarować kremem i układać je jedna obok drugiej na zmianę tzn jasna ciemna, jasna i tak do skończenia się ciasta. Metrowiec schłodzić w lodówce a następnie oblać czekoladą. Polewa: Kremówkę umieścić w garnuszku i podgrzewać prawie do wrzenia. W między czasie połamać na drobne kawałki czekoladę. Dobrze ciepłą kremówka zalać czekoladę i rozmieszać na gładką masę. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Sernik z okienkiem na biszkopcie 154

biszkopcie Składniki  Biszkopt : jajka - 5 szt cukier - 5 łyżek mąka - 4 łyżki kakao -1 łyżki proszek do pieczenia - szczypta Masa serowa : ser w kostce - 500 g śmietana kremówka 36 % - 450 ml cukier puder - 5 łyżek żelatyna - 4 łyżeczki woda gotowana - 1/4 szkl Dodatkowo : 2 galaretki truskawkowe 3 szkl gotowanej wody Przygotowanie : Biszkopt : Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę(...)rozpuścić w trzech szklankach wody, odstawić do całkowitego stężenia. Następnie wyjąć galaretki ze szklanek i nożem lub foremką wycinać słupki, dociskając foremką przez całą długość galaretki. Masa serowa: Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Do kremówki dodawać po trochu rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, ciągle miksując. Ser zmiksować blenderem, dodawać po łyżce do śmietany, dobrze zmiksować. Wyłożyć część masy

Kuchnia Danusi
Puszysty sernik z czekoladą i Baileys 175

średnicy 28cm) spód: 180g zmielonych herbatników 90g stopionego masła 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa: 1kg sera twarogowego o temperaturze pokojowej 350ml śmietany kremówki 150ml + 50ml likieru Baileys ½-3/4 szklanki cukru (w zależności jak kwaśny jest ser) 100g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Wszystkie składniki spodu dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do tortownicy (28cm(...)średnicy), dociskamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno. Czekoladę topimy na parze i odstawiamy do ostygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem, a kiedy masa będzie jednolita dolewamy 150ml likieru, a następnie wystudzoną żelatynę. Chwile miksujemy. Do masy serowej dodajemy ubita kremówkę i bardzo delikatnie mieszamy

Pyry na Gaz
Ciasto snickers 199

łyżek mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao Dodatkowe składniki: 3-4 łyżki masła orzechowego 1 puszka masy krówkowej (kajmaku) ok. 500 g 500-600 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 3 saszetki Śmietan Fix 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej orzeszki ziemne Biszkopty (można upiec je dzień wcześniej) przygotowujemy według przepisu . Można upiec jeden biszkopt od razu(...)jajek, ja wolę podzielić sobie go na dwie tury, dzięki temu nie mam już potem problemu z przekrawaniem. Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w około 3/4 szklanki wody. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i Śmietan Fixem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki. Masło orzechowe mieszamy z mlekiem lub śmietaną kremówką (mnie zostało nieco z poprzedniego ciasta) do uzyskania

Ciastkozercy
galaretkowe babeczki 170

zrobiłyśmy ten deser w formie małych babeczek. Pracy przy tym tyle co nic a radocha dziecka ogromna! Składniki: 1 opakowanie galaretki malinowej 1 opakowanie galaretki niebieskiej 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% 2 szklanki wrzątku Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą osobno. Kremówkę ubić. Podzielić na połowę i przełożyć do osobnych miseczek. Kiedy galaretki wystygną, z każdej odlać połowę i wymieszać(...)kremówką. Do foremek na babeczki wlewać galaretki na zmianę z tymi wymieszanymi ze śmietanką. Odstawić do stężenia. Aby łatwiej wyciągnąć później babeczki z foremek najlepiej zanurzyć na kilka sekund dno foremki w gorącej wodzie (ale nie trzymać ich tak zbyt długo, bo galaretki się rozpuszczą).  Do tego typu deserów najlepiej użyć foremek silikonowych. Można w nich zarówno robić desery

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mleczna kanapka z kremem tiramisu, brzoskwiniami i galaretką. 230

takie ciasto deser.Zapraszam do wypróbowania bo jest lekkie i pyszne :) Ciasto podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda . Składniki : około 15 batonów mleczna kanapka  500 ml kremówki 36 % 4 łyżki cukru pudru  500 g serka mascarpone 2 cukry waniliowe 2 łyżki żelatyny 100 ml wody 1 puszka brzoskwiń 1 szklanka wiśni mogą być z kompotu 3 galaretki(...)poarańczowe 1 l przegotowanej wody 100 ml likieru tiramisu Canari  Wykonanie: Blaszkę wyłożyć ściśle  batonami mleczna kanapka.   Kremówkę ubić z cukrem pudrem i waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wody. Serki mascarpone utrzeć blenderem. Do ubitej kremówki stopniowo dodawać serek i likier. Na końcu wlać żelatynę i dobrze wymieszać. Galaretki rozpuścić w 1 litrze przegotowanej wody

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik śmietankowo-maślany 236

potęguje doskonały jego smak. Spód ciasteczkowy 300g herbatników 110 g masła roztopionego Masa serowa: 1,2 kg białego sera w kiełbaskach - trzykrotniemielony 12 jajek  1/2 litra śmietany kremówki 30% lub 36% 2  szklanki cukru pudru 2 budynie waniliowe 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropel olejku waniliowego Polewa 100g.białej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Spód ciasteczkowy Herbatniki(...)zmiksować w blenderze i zmieszać z roztopionym masłem tak by powstał mokry piasek. Wbić w blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (36x26). Odstawić w chłodne miejsce.   Masa serowa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Białka z 10 jajek ubić na sztywno, a  12 Żółtek utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wan. do momentu kiedy powstanie gęsta masa, następnie dodawać

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania